Sari la conținut

Poză

Torciglioni alle olive


109 răspunsuri la acest topic

#1 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 22 February 2008 - 10:06 PM

Sunt foarte aromate si crocante si cred ca sunt ideale ca aperitiv.Nu se munceste mult la ele,aluatul creste bine si repede si nu pot spune de data asta ca sunt super pufoase pentru ca sunt crocante.Deci,daca va plac crocantelile picante atunci poate va plac si grisinele umplute:
2008_01010072__Small_.jpg


#2 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 22 February 2008 - 10:12 PM

Avem nevoie de:
600 gr faina de grau dur
12 gr drojdie proaspata
50 gr ulei de masline sau de floarea soarelui
350 gr apa
un pic sare
putin zahar


Pentru umplutura:
200 gr masline negre sau verzi
2 catei usturoi
1 ardei mic si rosu iute(optional)
100 gr ulei

Editat de Laura_A, 26 February 2008 - 01:05 PM.


#3 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 22 February 2008 - 10:24 PM

Aluatul:
2008_01010006__Small_.JPG
Se face o gropita in mijòocul fainii si se adauga pe rand ingredientele:intai punem drojdia frecata cu putin zahar si apoi restul ingredientelor de mai sus:
2008_01010010__Small_.JPG
Framantam pana la omogenizare(nu mai mult de 5 minute):
2008_01010012__Small_.JPG
Acoperim cu folie plastic si punem la crescut 1 ora(la mine atat dureaza pt ca pun in cuptorul preincalzit inainte)oricum trebuie sa isi dubleze volumul(timpul de crestere variaza in functie de locul unde punem bila la crescut):
2008_01010014__Small_.JPG

#4 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 22 February 2008 - 10:32 PM

Cat timp creste aluatul facem repede umplutura:
Tocam grosolan maslinele.Tocam si ardeiasul.In ulei punem pentru cateva minute 2 catei de usturoi necuratati la calit apoi
scoatem si aruncam usturoiul(pentru ca daca il lasam amaraste uleiul)si punem in uleiul aromatizat maslinele si ardeiasul la calit pentru 3-5 minute.Dam la o parte si lasam sa se raceasca:
2008_01010022__Small_.JPG

#5 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 22 February 2008 - 10:43 PM

Aluatul dupa o ora:
2008_01010024__Small_.JPG
Se intinde intr-un dreptunghi si punem pe o jumatate umplura:
2008_01010027__Small_.JPG
Si apoi se inchide ca o carte cu cealalta jumatate:
2008_01010030__Small_.JPG
Se taie fasiute si se rotesc dupa care se pun intr-o tava tapetata cu hartie doar:
2008_01010042__Small_.JPG
Se ung cu putin ulei si se dau la cuptor pentru 30 minute la 220.

#6 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 22 February 2008 - 10:49 PM

Asa arata:
2008_01010066__Small_.JPG
2008_01010078__Small_.jpg
Puteti infasura betigasele cu diferite tipuri de mezeluri.Astea sunt crocante (gen grisinele)cred ca daca se fac cu faina obisnuita ies mai pufoase smile.gif

#7 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 February 2008 - 10:53 PM

Imi plac mult mult de tot, mai ales daca zici ca sunt crocănțele, asa ca am sa le fac smile.gif

#8 DADI.

DADI.

    Master of disaster

  • Membri
  • 1856 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 22 February 2008 - 10:54 PM

Eu le vreau asa crocante tongue.gif Dar oare gasim la noi faina de grau dur? huh.gif
Foarte frumoase ti-au iesit, Laura eusa_clap.gif

Editat de DADI., 22 February 2008 - 10:57 PM.


#9 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 22 February 2008 - 10:58 PM

CITAT(Adriana Nicoleta @ Feb 22 2008, 11:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Imi plac mult mult de tot, mai ales daca zici ca sunt crocănțele, asa ca am sa le fac smile.gif

Multumesc muuuuuuult de tot Adriana ca iti plac!! floare.gif pupic.gif

#10 SANDI

SANDI

    ETE FLEOSHC!!

  • Membri
  • 6948 posturi
  • Location:din spatiu
  • Interests:......................

Postat 22 February 2008 - 11:00 PM

Foarte faine grisinele astea, am salvat reteta..

#11 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 22 February 2008 - 11:03 PM

CITAT(DADI. @ Feb 22 2008, 11:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu le vreau asa crocante tongue.gif Dar oare gasim la noi faina de grau dur? huh.gif
Foarte frumoase ti-au iesit, Laura eusa_clap.gif


Dadi jur ca nu stiu daca se gaseste la noi pentru ca doar aici am inceput sa folosesc.Poate ca Adriana ne poate lamuri un picut pe amandoua smile.gif ca chiar ca nu stiu cum se numeste la noi.Te pup si iti multumesc ca iti plac. smile.gif

#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 February 2008 - 11:05 PM

CITAT(Laura_A @ Feb 22 2008, 10:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Dadi jur ca nu stiu daca se gaseste la noi pentru ca doar aici am inceput sa folosesc.Poate ca Adriana ne poate lamuri un picut pe amandoua smile.gif ca chiar ca nu stiu cum se numeste la noi.Te pup si iti multumesc ca iti plac. smile.gif

Nu stiu cum a ajuns tradusa in Romania sau daca a ajuns, eu i-am zis mereu faina din griu dur.


#13 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 22 February 2008 - 11:06 PM

Superbe!!Lesin de pe acum dupa ele.Încerc sa le pun în practica,chiar mîine!

#14 SANDI

SANDI

    ETE FLEOSHC!!

  • Membri
  • 6948 posturi
  • Location:din spatiu
  • Interests:......................

Postat 22 February 2008 - 11:08 PM

Intreb si eu ca prostu' care e diferenta intre faina din grau dur si cea integrala?

#15 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 February 2008 - 11:08 PM

Cred ca le fac si eu. Arata super!

N-am auzit de faina din grau dur in Romania...La plafar se gaseste faina din grau integral, dar nu-i acelasi lucru.

#16 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 22 February 2008 - 11:10 PM

CITAT(Adriana Nicoleta @ Feb 23 2008, 12:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu stiu cum a ajuns tradusa in Romania sau daca a ajuns, eu i-am zis mereu faina din griu dur.


Mercic Adriana si eu ii zic faina de grau dur si cred ca si in tara la fel se numeste. smile.gif

#17 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 February 2008 - 11:12 PM

QUOTE(Laura_A @ Feb 23 2008, 12:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
2008_01010078__Small_.jpg



laura, draga, cu poza asta pe mine m-ai ucis incet, incet... o papornita de grisine as minca acum...

#18 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 February 2008 - 11:17 PM

CITAT(SANDI @ Feb 22 2008, 10:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Intreb si eu ca prostu' care e diferenta intre faina din grau dur si cea integrala?


CITAT(bulinuta @ Feb 22 2008, 10:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
N-am auzit de faina din grau dur in Romania...La plafar se gaseste faina din grau integral, dar nu-i acelasi lucru.


Diferenta e ca cea din griu dur e obtinuta din griul dur care e un alt tip de griu fata de cel din care se obtine faina alba si care in italiana se numeste tenero dar n-as sti cum sa-i zic pe romaneste, iar faina integrala e obtinuta din acelasi griu din care se obtine cea alba numai ca are inca o multime de impuritati desi nu stiu daca e corect termenul asta.
Sper ca am explicat clar rolleyes.gif

#19 SANDI

SANDI

    ETE FLEOSHC!!

  • Membri
  • 6948 posturi
  • Location:din spatiu
  • Interests:......................

Postat 22 February 2008 - 11:18 PM

Multumesc Adriana, am inteles..e alt grau, m-am luminat...

#20 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 22 February 2008 - 11:24 PM

CITAT(MAYA @ Feb 23 2008, 12:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Superbe!!Lesin de pe acum dupa ele.Încerc sa le pun în practica,chiar mîine!


Mercic Maya!!Stiu ca tie iti place usturoiul asa ca sper sa iti placa si bastonasele! smile.gif




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi