Sari la conținut

Poză

Piine rusticala cu cartofi


141 răspunsuri la acest topic

#1 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 14 March 2009 - 08:20 PM

Piinea rusticala cu cartofi

14.jpg


Ingrediente:
680 g cartofi
4 lingurite sare
120 ml apa de la fierberea cartofilor,calda
1 lingura drojdie uscata
2 linguri ulei de masline
665 g de faina alba tip 550


Mod de preparare:

Se spala bine cartofii. Fierbem cu coaja* in apa in care am adaugat jumatatea de sare(2 lingurite) pina sunt moi.

1.jpg

Scurgem, oprim din apa in care am fiert cartofii 120 ml. Lasam cartofii la racit pina s-au uscat in intregime.

2.jpg

Cartofii reci ii strivim...

3.jpg


Salutari din Bavaria


#2 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 14 March 2009 - 08:24 PM

...si punem in recipientul robotului de bucatarie. Drojdia uscata o lasam 5 min. in apa calda de la cartofi.

4.jpg

Amestecam. Dam drumul la robot la viteza redusa,

5.jpg

adaugam drojdia si uleiul de masline, amestecam pina se omogenizeaza. Adaugam faina cu restul sarii(2 lingurite), lasam pe mana robotului 2-3 min. apoi ii dam putina viteza(mijlocie...) si amestecam 11 min.

Nu va speriati niciodata in timpul prepararii; aluatul va fi la inceput tare si sfarimicios..sa vedeti ce frumos se face la urma...

6.jpg

Dupa acele 11 min. acoperim vasul cu folie transparenta(?) si lasam la temp. camerei la crescut ptr. 35 min. Aluatul nu isi va dubla volumul, dar va creste.

7.jpg




Salutari din Bavaria


#3 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 14 March 2009 - 08:26 PM

Impartim aluatul in doua,

8.jpg

formam bile si aplatizam.

9.jpg

Rulam aluatul spre noi, ultima bucatica o tragem putin spre noi si presaram cu faina.

10.jpg


Salutari din Bavaria


#4 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 14 March 2009 - 08:29 PM

Incercam sa-i dam o forma oarecare rotunda. Cu taietura in jos asezam pe un prosop de bucatarie pe care am presarat putina faina.

11.jpg

Acoperim cu un alt prosop si lasam la crescut 35 min.

Abia acum am dat drumul la cuptor si am preincalzit la 190°C, cu tava cu tot pe prima treapta de jos.
Fara ventilatie sau alte alea!

12.jpg


Normal ar trebui acum o piatra din aia de facut piinea pe ea, eu n-am. Dar am intors tava de fripturi cu fundul in sus si am asezat piinea cu taietura in sus, pe ea. Am stropit cu apa peretii cuptorului din cind in cind(cred ca de vreo 5 ori).
Lasam ptr. 45 min.
Scoatem pe grill si lasam sa raceasca. Nu se taie cit este calda.

13.jpg


* Am facut piinea asta deja a doua oara. A iesit perfect si prima data si acum. Normal nu se poate gresi cu nimic.
Care vreti, lasati coaja la cartofi, care nu doriti, puteti bineinteles s-o luati. Prima data am luat-o, acum am mai lasat ceva coaja.
Dar coaja a fost din start foarte curata.


Este o piine foarte pe placul nostru. mai astept deseara verdictul Marianei si al lui Roland si va spun.

Va doresc o piine reusita si sa aveti pofta.

Peter
Salutari din Bavaria


#5 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 March 2009 - 08:52 PM

Peter, sa stii ca ma supar pe Mariana si pe Roland daca nu vor fi in extaz! Ca mie deja imi ploua in gura!
Arata intr-un mare mare mare mare fel!
raluca

Trust no one!



#6 Gabi Cara

Gabi Cara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2538 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 March 2009 - 09:03 PM

Speram sa pui reteta inca de cand am vazut prima ta paine, la "ce mai gatim azi".
Are o culoare de ma inebuneste. Multam! smile.gif

#7 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 14 March 2009 - 09:05 PM

deci te-am vazut prestand fripturi, prajituri, torturi, da' paine nu . Maxime felicitari, esti un bucatar complet ! smile.gif
p.s. - cand se raceste poate revii si cu o sectiune ca sa ne dai pe spate de tot smile.gif

#8 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 14 March 2009 - 09:27 PM

arata de numa-numa paiinea ta ...super bronzata. sunt tare curioasa cum e cand o tai...nu ti s-a intamplat sa fie lipicioasa sau ceva?
eu maiine incerc o jumatatica de portie , multumesc de reteta. e.....LEKER! smile.gif

#9 Lupu_16515

Lupu_16515

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 March 2009 - 11:05 PM

Ce coaja poate sa aiba, minunata painea, multumesc ca ai postat reteta smile.gif
IPB Image

#10 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 15 March 2009 - 12:52 AM

CITAT(Carmen L @ Mar 15 2009, 12:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce coaja poate sa aiba, minunata painea, multumesc ca ai postat reteta smile.gif
carmen ,zi-mi te rog asta e reteta de care ziceai si tu?si...dak citesti pitt, zi-mi te rog faina 550 adik plain flour...ca-s in ceata aku tongue.gif smile.gif


#11 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 15 March 2009 - 07:37 AM

CITAT(raluca elena @ Mar 14 2009, 08:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Peter, sa stii ca ma supar pe Mariana si pe Roland daca nu vor fi in extaz! Ca mie deja imi ploua in gura!
Arata intr-un mare mare mare mare fel!


Ha, ha Raluca, n-ai de ce sa te superi pe ei. In extaz nu au fost(ca am avut aseara si alte bunataturi pe lînga...), adica carne biggrin.gif
Dar au facut cu ochii asa rolleyes.gif rolleyes.gif
Saru' mîna ptr. aprecieri. floare.gif

Peter
Salutari din Bavaria


#12 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 15 March 2009 - 07:37 AM

CITAT(Gabi Cara @ Mar 14 2009, 09:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Speram sa pui reteta inca de cand am vazut prima ta paine, la "ce mai gatim azi".
Are o culoare de ma inebuneste. Multam! smile.gif


Danke! floare.gif

Peter

Salutari din Bavaria


#13 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 15 March 2009 - 07:47 AM

CITAT(Pocahontas @ Mar 14 2009, 09:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
deci te-am vazut prestand fripturi, prajituri, torturi, da' paine nu . Maxime felicitari, esti un bucatar complet ! smile.gif
p.s. - cand se raceste poate revii si cu o sectiune ca sa ne dai pe spate de tot smile.gif


Saru' mina Poca. floare.gif
Nu sunt inca complet, imi mai lipseste un sorţ cu " I love culi.ro", sau macar unul cu "culinar.ro". Nu stiu cu cine tre sa ma pun bine, bine ca sa primesc unul...

Si uite sectiunea, special ptr. tine:

Brot_1.jpg

Brot2.jpg

De dat pe spate nu sunt pozele....cam blitzuite, dar nah...Eu spun, cui ii place sa faca paine acasa, nu poate sa sa nu faca reteta asta. rolleyes.gif

Peter



Salutari din Bavaria


#14 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 15 March 2009 - 07:48 AM

CITAT(Carmen L @ Mar 14 2009, 11:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce coaja poate sa aiba, minunata painea, multumesc ca ai postat reteta smile.gif


Multumesc mult Carmen. floare.gif

Peter

Salutari din Bavaria


#15 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 15 March 2009 - 08:04 AM

CITAT(nico-vya @ Mar 14 2009, 09:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
arata de numa-numa paiinea ta ...super bronzata. sunt tare curioasa cum e cand o tai...nu ti s-a intamplat sa fie lipicioasa sau ceva?
eu maiine incerc o jumatatica de portie , multumesc de reteta. e.....LEKER! smile.gif



Buon giorno Nico, merci de aprecieri floare.gif
Painea nu este deloc lipicioasa cind o tai.
Eu incerc sa rezist intotdeauna ispitei, sa nu tai cit e fierbinte, desi asi vrea, mai ales cind miroase asa de fain a paine proaspata, scoasa acum din cuptor. N-am mai vrut sa mentionez asta, dar am incercat sa pun reteta cit mai originala.

Apropo reteta originala. Nici nu am pus linkul(cred ca asa ar fi corect, sau?) Daca nu, rog sa stergeti.

Paine rusticala de cartofi - reteta originala

CITAT(nico-vya @ Mar 15 2009, 12:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
carmen ,zi-mi te rog asta e reteta de care ziceai si tu?si...dak citesti pitt, zi-mi te rog faina 550 adik plain flour...ca-s in ceata aku tongue.gif smile.gif


Faina tip 550 = Original all-purpose flour, asa zice in reteta originala. 550 la nemti este o faina recomandata ptr. paini si asa, adica de bagat in cuptor...

Peter
Salutari din Bavaria


#16 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 15 March 2009 - 09:49 AM

Painea arata extraordinar si ce coaja are,mmmmmm.O sa o fac si eu daca spui ca e asa de buna.Felicitari pt toate bunatatile pe care le faci si pe care ni le prezinti si noua.


#17 PaulaM

PaulaM

    just me

  • Membri
  • 1665 posturi
  • Location:Puglia

Postat 15 March 2009 - 10:15 AM

Peter, am ramas cu gandul la ea de cand ai postat-o la celalat topic...m-am si chinuit cu google sa-mi traduca, desi nu prea se pricepe...am aproximat eu...si acum ce vad?
Felicitari, o minunatie! Sunt asa de apetisante...iar sectiunea...
Bravo! floare.gif
Paula





#18 Camila

Camila

    ???

  • Membri
  • 1002 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 March 2009 - 12:38 PM

Peter Felicitari! Sehr lecker.....

In retzeta originala scrie cartofi soiul fainos ( eu stiu ca soiul asta este foarte faramicios)Ai folosit soiul asta sau merge si cu alte soiuri de cartofi??

Danke

O zi buna

CAMI

#19 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 15 March 2009 - 01:27 PM

CITAT(Alis @ Mar 15 2009, 09:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Painea arata extraordinar si ce coaja are,mmmmmm.O sa o fac si eu daca spui ca e asa de buna.Felicitari pt toate bunatatile pe care le faci si pe care ni le prezinti si noua.


Alis iti multumesc. O doamna ai fost, esti ... si vei ramine... floare.gif
Incearca..., suta la suta iti va iesi, si te vei bucura...


CITAT(PaulaM @ Mar 15 2009, 10:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Peter, am ramas cu gandul la ea de cand ai postat-o la celalat topic...m-am si chinuit cu google sa-mi traduca, desi nu prea se pricepe...am aproximat eu...si acum ce vad?
Felicitari, o minunatie! Sunt asa de apetisante...iar sectiunea...
Bravo! floare.gif


Paula, incercarea...moarte nu are. Nu vei fi dezamagita... floare.gif

CITAT(Camila @ Mar 15 2009, 12:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Peter Felicitari! Sehr lecker.....

In retzeta originala scrie cartofi soiul fainos ( eu stiu ca soiul asta este foarte faramicios)Ai folosit soiul asta sau merge si cu alte soiuri de cartofi??

Danke

O zi buna

CAMI


Cami, nemtzoaico, ai dreptate... pai daca eu asi fi stiut sa traduc cartofi soiul fainos ohmy.gif , apoi eu asi fi fost Weltmeister tongue.gif ...dar!! Prima data (nu stiu la sigur...) dar cred ca am avut de acei de ramin tari.... Who cares?

Fara gluma...piinea este tare buna, cei care nu o vor incerca, pierd ceva...

Peter
Salutari din Bavaria


#20 Camila

Camila

    ???

  • Membri
  • 1002 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 March 2009 - 01:48 PM

CITAT(pitt4 @ Mar 15 2009, 03:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Alis iti multumesc. O doamna ai fost, esti ... si vei ramine... floare.gif
Incearca..., suta la suta iti va iesi, si te vei bucura...

Paula, incercarea...moarte nu are. Nu vei fi dezamagita... floare.gif
Cami, nemtzoaico, ai dreptate... pai daca eu asi fi stiut sa traduc cartofi soiul fainos ohmy.gif , apoi eu asi fi fost Weltmeister tongue.gif ...dar!! Prima data (nu stiu la sigur...) dar cred ca am avut de acei de ramin tari.... Who cares?

Fara gluma...piinea este tare buna, cei care nu o vor incerca, pierd ceva...

Peter


Nu ai fi fost WELTMEISTER.. esti de mult timp deja "campion mondial" dupa minunile care le faci tu-fripturicile..Knödel..si multe vazute de la tine wink.gif Hai ca am bagat la fiert cartofi soiul -vorwiegend fest kochen-adica predominat tari la fiert -Iam taiat in 4 inainte de ai pune la fiert Scuze 3some.gif asa vazut ca scrie cred ca e important pt amidonul de cartofi care "iese" in apa Apa fiind mai tirziu folosita
Am de gind sami sacrific placutzele mele pt mic dejun din marmora -inlocuitor pt piatra pt piine Ce zici or tine in cuptor la caldura??

O zi buna

CAMI



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi