Sari la conținut

Poză

Pizza evantai si pizza pe batz


4 răspunsuri la acest topic

#1 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 17 May 2011 - 10:44 PM

Immagine_2428.jpg Ingrediente: pentru 3 frigarui si 4 evantaie D.gif

15g drojdie proaspata
75g lapte batut
10g zahar
75g lapte
65g unt
375g faina
5g sare
1 ou

Immagine_2372.jpg

Umpluturi diverse: sos de rosii, mozzarella, sau cascaval, salam, sunca, masline, etc.

Immagine_2410.jpg


Mod de preparare:

Drojdia se lichefiaza cu zaharul, se adauga laptele batut si se lasa sa stea 15 minute. In acest rastimp se incalzeste untul, doar 40g, cu laptele si se lasa sa se raceasca.
Se framanta un aluat din toate ingredientele de mai sus si se lasa la dospit, in loc ferit de curenti, cam 1 ora.

Se rastoarna aluatul dospit pe masa presarata cu putina faina si se intinde o foaie, fara a apasa prea tare, de dimensiunile 30X45cm, cu grosimea de 5 mm.
Se unge foaia cu cele 25 de grame de unt topit ramase, apoi se taie in jumatate pe latura lunga.
O jumatate de foaie se va taia in fasii de 6cm pentru evantaie, cealalta jumatate se va taia in trei fasii, pentru frigarui.
Ne ocupam acum de evantaie. Se iau 4 forme rotunde de aluminiu, cum sunt cele de muffin. Fiecare fasie de 6 cm se unge cu sos de rosii, apoi se pun mezelurile, mozzarella, sau ce doreste fiecare. Fasiile unse se suprapun cat mai exact cu putinta, apoi, odata suprapuse se taie in 4. Se ia fiecare bucata, se strange la un capat, iar la celalalt capat se rasfira foile, pe cat posibil, apoi se aseaza cu capatul strans in fiecare forma de muffin.

Immagine_2418.jpg

Frigaruile:
Pe fiecare fasie se pune sos de rosii, se presara umplutura, apoi fasia se pliaza in doua pe lung si se infige pe batul de frigarui in zig-zag.

Immagine_2420.jpg

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit o ora.

Immagine_2422.jpg

Se coc la 200° aproximativ 20min.

Immagine_2428.jpg

Este unul din cele mai bune aluaturi dospite cu care am lucrat vreodata. Creste foarte frumos, iar dupa coacere ramane foarte pufos in interior si usor crocant la exterior.

Immagine_2430.jpg

Evantaiele sunt bune si neumplute, pe post de chifle.

#2 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 18 May 2011 - 08:00 PM

Arata demential. Superba prezentarea. Jos palaria.

#3 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 18 May 2011 - 10:56 PM

hai Bolo.....dai cu batz-u vad :)
succes, am vazut si strudelu' ala del trento buuun acum vii cu alte inventii :)

#4 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 19 May 2011 - 11:22 AM

QUOTE(julix_2007 @ May 18 2011, 08:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata demential. Superba prezentarea. Jos palaria.


Multumesc Julix!

QUOTE(kismoni @ May 18 2011, 10:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
hai Bolo.....dai cu batz-u vad :)
succes, am vazut si strudelu' ala del trento buuun acum vii cu alte inventii :)


NU dau, fata, cu batzul, io l-am folosit pe post de bagheta magica ;).
Strudelu era, de fapt, praji si Trento era Bolzano, da' nu-i bai D.gif
Mai da si tu cate un semn de viata!

#5 MariusTitulescu

MariusTitulescu

    micro Bucatar

  • Membri
  • 5 posturi

Postat 10 August 2017 - 11:27 AM

Foarte reusita reteta! O mai pregatesc o data in weekend. :D

_________________________________________________

Marius de la Restaurant Italia





Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi