Sari la conținut

Poză

Paine alba cu fulgi de cartoafe


110 răspunsuri la acest topic

#101 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 09 February 2013 - 12:21 AM

am scris mai detaliat la Ce am copt azi, sooori
painea eu n-o fac niciodata numai cu faina alba. asta e facuta si cu secara, si cu alac integral
chiflele doar cu alba de grau + integrala de alac

boieri dumneavoastra, eu gasesc la Lidl-ul lor, adica la nemti, faina de alac alba, integrala de alac si grau la acelasi pret...asa ca...aleg ce nu gasesc altfel: alac integrala




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#102 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 09 February 2013 - 12:28 PM

CITAT(apetito @ Feb 9 2013, 01:21 AM) <{POST_SNAPBACK}>
boieri dumneavoastra, eu gasesc la Lidl-ul lor, adica la nemti, faina de alac alba, integrala de alac si grau la acelasi pret...asa ca...aleg ce nu gasesc altfel: alac integrala

ia sa faci bine sa le zici sa exporte si la romanica niscai faineturi de alea..

#103 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 09 February 2013 - 07:01 PM

...pai ca nu le prea vorbesc limba, si mi-e ca daca le zic pe olandeza, or sa creada ca le vorbesc urât D.gif
nici la noi, in Olanda, nu e asa abundenta. nici drojdie proaspata...nici tot felul de chestii de copt, decorat...




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#104 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 795 posturi

Postat 12 February 2013 - 12:36 AM

nea,mielu , multumesc mult ptr reteta em_new_15.gif
-Am facut si eu painica cu cartoafe , singura modificare ce am facut am folosit faina integrala in loc de alba , din pacate nu am poze , dar ...a iesit grozav de buna ,, chiar daca am parut blonda rau D.gif ,,piatra din pacate nu am avut , am copt in tavi de cozonac , toata lumea multumita si fericita . multumesc mult mult de tot !
-PS: tare mult mi-as dori si eu o piatra , poate ma puteti ajuta sa-mi spuneti unde se poate gasi , multumesc anticipat .


#105 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 12 February 2013 - 09:15 AM

QUOTE(neamielualarau @ Feb 9 2013, 12:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ia sa faci bine sa le zici sa exporte si la romanica niscai faineturi de alea..


Nm-tzu ia de cata pe enternet, sunt si la noi neste firme de distribuie faineturi de genu' folosite de soori, da sunt uuun pic 'picante' la pret!

QUOTE(valery @ Feb 12 2013, 12:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
nea,mielu , multumesc mult ptr reteta em_new_15.gif
-Am facut si eu painica cu cartoafe , singura modificare ce am facut am folosit faina integrala in loc de alba , ...


Valery em_new_15.gif pregateste-te sa tot faci si sa refaci aceasta painica, sub diferite adaosuri.... Cred ca ai sa te indragostesti iremedialbil de gustul ei.... este mai buna cu fiecare zi ce trece, asta daca rezista mai multe zile! tongue.gif


Nm-tzu ieri mi-am achizitionat folia de teflon de la Lidl, am terminat cartoafa cu seminte, asa ca urmeaza alta tura de paine, dar vreau sa incerc experimentul cu folia de teflon si lopata. Sa vedem ce o iesi!





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#106 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 12 February 2013 - 09:33 AM

CITAT(fel70 @ Feb 12 2013, 10:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
..sunt si la noi neste firme de distribuie faineturi de genu' folosite de soori, da sunt uuun pic 'picante' la pret!
..ieri mi-am achizitionat folia de teflon de la Lidl, am terminat cartoafa cu seminte, asa ca urmeaza alta tura de paine, dar vreau sa incerc experimentul cu folia de teflon si lopata. Sa vedem ce o iesi!


nu ma las io pacalit, sezi blanduta ,da' o data de doo ori as lua, sa vaz si io ce va sa zica faina de alac..
cu folia, iti zisei: banda rulanta si atentie la destele din vale D.gif ca io am verificat oleaca, sa vaz daca e placa incinsa bine tongue.gif

CITAT(valery @ Feb 12 2013, 01:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
..multumesc mult ptr reteta em_new_15.gif
-Am facut si eu painica cu cartoafe..
-PS: tare mult mi-as dori si eu o piatra

cu multa placere, ma bucur ca ti-a iesit si iti place, pacat ca nu ai si poze rolleyes.gif
piatra e luata din germania, gasesti povestea aici.. o poti comanda acolo singura, o sa te coste cam 40 de eur probabil. deh, cat am mai trambitat intreband cine vrea.. wish.gif

#107 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 13 February 2013 - 09:39 PM

Uite frate, ca am comis-o!

Esti genial, pe cuvantul meu de pioniera! em_new_15.gif
Nu stiu cat te-ai gandit la chestia cu banda rulanta, dar este cea mai tare gaselnita pentru a azvarli painile in cuptor.
Recunosc, ca mi-a fost uuun pic frica inainte...

Bineinteles ca nu am experimentat nik inainte, am zis... fie ce-o fi, vad eu cum ma descurc....
Mi-am cautat, niste manusi din alea de melana, vechi, am pus 2 manusi in mana dreapta, am rulat frumos folia pe dedesubt-ul lopetii si iaca sa vezi rezultatul! Am facut focul la 180-190 grade dupa ce am bagat painile si am pus o tava la incins in cuptor, iar dupa ce painile au fost aterizate pe chietrutza, am azvarlit cu apa reeece pe tava!

Asadar, painea cu fulgi de cartofi, cu faina alba si un pic de secara si integrala, cu seminte de in si floare si otzara de fulgi de secara, ce nu stau 'prinsi'!
Imi e tare draga cum a iesit!


130220137720.jpg

130220137722.jpg

130220137724.jpg

130220137726.jpg

130220137729.jpg

Am avut fulgi de cartofi Rolton, nu cred sa mai cumpar altii.... oricum sunt cei mai buni si mi-am facut ceva provizii! tongue.gif

Painicile cantarite fierbinti, una a avut 749 grame si una 793 grame.
Una din ele, evident, maine merge la serviciuri si una ramane acasa, nu de alta. dar sa se termine repede, ca sa procesez alta!








'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#108 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 13 February 2013 - 09:45 PM

CITAT(fel70 @ Feb 13 2013, 10:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Uite frate, ca am comis-o!

Esti genial, pe cuvantul meu de pioniera! em_new_15.gif
Nu stiu cat te-ai gandit la chestia cu banda rulanta, dar este cea mai tare gaselnita pentru a azvarli painile in cuptor.
Recunosc, ca mi-a fost uuun pic frica inainte...

Bineinteles ca nu am experimentat nik inainte, am zis... fie ce-o fi, vad eu cum ma descurc....
Mi-am cautat, niste manusi din alea de melana, vechi, am pus 2 manusi in mana dreapta, am rulat frumos folia pe dedesubt-ul lopetii si iaca sa vezi rezultatul! Am facut focul la 180-190 grade dupa ce am bagat painile si am pus o tava la incins in cuptor, iar dupa ce painile au fost aterizate pe chietrutza, am azvarlit cu apa reeece pe tava!

aleluia! groupwave.gif ca tare faine is! rolleyes.gif

ti-am zis, pizza m-a invatat.. ca asa-s io lacom blink.gif s-o fac mare cat lopata ca e buna rau.. si cand e mare cat lopata aluneca cu atat mai greu, ca fizichia asa ne invata, cu cat se freaca mai tare.. ceva in genul asta.. asa ca musai a fost s-o pacalesc, ca doara noi am cumparat-o pe ea, nu ea pe noi banned.gif

edit: si iti eshira si taieturile - l-ai invatat p-al tau sa ascuta cutite sau gasisi lama? tongue.gif

Editat de neamielualarau, 13 February 2013 - 09:46 PM.


#109 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 13 February 2013 - 10:01 PM

QUOTE(neamielualarau @ Feb 13 2013, 09:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...
edit: si iti eshira si taieturile - l-ai invatat p-al tau sa ascuta cutite sau gasisi lama? tongue.gif


rad tare.gif
Nici una, nici ailalta...
Tot cu cutitu' al' al meu....

Am uitat sa ma duc sa imi iau bisturiu, nici lama nu am montat-o, dar iti spusei ca fulgii de cartofi sunt divini, ca datorita lor a iesit perfect cocatura si o harjai rapid...
Dar te studiai, in a-ma-nunt!





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#110 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 13 February 2013 - 11:21 PM

suuuri, las' ca iese bine si fara bisturiu!!!
si-ale tale un pic siameze, si bune...fara indoiala!
sa le mancati cu placere




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#111 Daniela 69

Daniela 69

    Captain Cook

  • Membri
  • 401 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 November 2013 - 09:35 PM

Buna painica cu fulgi de cartofi. Reteta se va trece in caiet si se va repeta negresit. Pana sa iau telefonul sa fac poza, a si disparut un colt. Asa ca vedeta nu a mai fost intreaga la sedinta foto tongue.gif

Miniaturi atașate

  • DSC02344.JPG




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi