Sari la conținut

Poză

Painici din faina integrala de grau si faina integrala de secara


7 răspunsuri la acest topic

#1 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 15 January 2013 - 12:09 PM

Ingrediente:

IMG_1580__Small_.JPG

IMG_1581__Small_.JPG



500gr faina integrala de grau

200 gr faina integrala de secara

1 lingura de sare ( se poate pune in plus jumatate de lingura de sare faina de secara este mai dulce)

50 gr drojdie proaspata

400 ml apa calda


100ml ulei


Mod de preparare:

Se amesteca fainurile, se face cuib, pe marginea de sus a fainii se pune sarea, in cuib drojdia, apa calda peste. Se lasa sa dospeasca putin drojdia, si se framinta. Se pune putina faina pe masa se mai framinta putin sa poti face aluatul un sul mai lung si cit de cit egal, se infaineaza, se taie in 8 parti egale, se dai capetii prin faina, apoi, se aplatizeaza putin, se taie pe mijloc nu prea adinc, se pun in tava pregatita cu hirtie de copt, si se lasa la crescut 1 h. Se pune tava in cuptorul incalzit, la 180 de grade, ptr 15 min, apoi se mareste focul la 200 grade, ptr alte 45 min. Va rezulta un aluat crud mai moale care se lipeste putin dar nu se mai adauga alta faina in plus de cat cea cu care infainam masa.

IMG_1625__Small_.JPG


dupa framantare se scoate pe masa de lucru infainata

IMG_1677__Medium___Small_.JPG


Se face un sul mai lung pe care il infainam, aplatizam putin apoi taiem aluatul in 8 parti cat mai egale apoi ingainam capetii cu faina si crestam usor deasupra cum se vede in imaginile urmatoare



IMG_1679__Medium___Small_.JPG

IMG_1680__Medium___Small_.JPG

Puse la crescut in tava
IMG_1682__Medium___Small_.JPG

Dupa 1 h de odihna inainte de a fi bagata tava in cuptor
IMG_1688__Medium___Small_.JPG

gata coapte

IMG_1695__Medium___Small_.JPG

IMG_1697__Medium___Small_.JPG

#2 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 15 January 2013 - 12:17 PM

Sectiunea dupa ce s`au racit bine

IMG_1702__Medium___Small_.JPG

IMG_1703__Medium___Small_.JPG

IMG_1711__Medium___Small_.JPG



#3 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4341 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 16 January 2013 - 12:59 PM

Arata intr-un mare fel D.gif
Nu stiu daca a fost cantitatea de drojdie sau robotelul, dar eu asa painici crescute nu am mai vazut din faina integrala, daramite sa aiba si de secara prin ea. Esti clar mastra la aluaturi D.gif . Acuma musai sa mai incerc si eu, ca nu am mai facut de mult.

#4 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 16 January 2013 - 03:45 PM

CITAT(SEAndreea @ Jan 16 2013, 12:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata intr-un mare fel D.gif
Nu stiu daca a fost cantitatea de drojdie sau robotelul, dar eu asa painici crescute nu am mai vazut din faina integrala, daramite sa aiba si de secara prin ea. Esti clar mastra la aluaturi D.gif . Acuma musai sa mai incerc si eu, ca nu am mai facut de mult.


Nu sunt maiestra!

Ce fac eu poti si tu tongue.gif

Cantitatea este suficienta de drojdie, ptr ca daca foloseam doar 25gr nu era suficient ptr 700gr faina mai ales ca am folosit fainurile integrale care cresc mai greu. Am pus drojdie pakmaya proaspata ptr ca de asta am gasit. Eu de obicei folosesc drojdie budafok, dr oetker, linko de la lidl. O sa incerc si cu celelalte drojdii painicile ptr ca vreau sa fac o incercare in loc de apa sa pun suc de rosii facut in casa si o sa las doar 100ml din cantitatea de apa necesara retetei, ptr crescut drojdia.

in trecut am facut painica de asta cu secara reteta asta dar cu alte fainuri si am framantat la mina (se framanta putin mai mult adica pina se aduna aluatul bine apoi cu mina infainata il scoti din castron pe masa infainata) doar ca,,,,,,, multa lume face greseala cand vede aluatul ca este mai lipicios, sa mai puna faina ''aici gresit'' aluatul se prinde de mana ptr ca este mai moale,( nu sa curga) daca se mai pune in plus faina , atunci sigur ca se va obtine un miez tare sau necopt si paine/painici grele. Dintr`o painica (125/130 gr) maninca 2 pers la mic dejun ex: 1 painica se taie asa si se obtin 2 felii

DSC00902__Small___Medium_.JPG

Concluzia: din cele 8 painici rezultate, maninca 2 pers 8 zile la mic dejun.

Editat de cerra, 16 January 2013 - 03:48 PM.


#5 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 16 January 2013 - 06:29 PM

daca imi e permisa o sugestie, se recomanda ca la painile ce contin secara sa se puna ceva acid, ori ca e o lingurita de otet (si painea ramane de post), ori ca e o parte de lapte acru in loc de apa... incercati, sa vedeti cat de "altfel" creste rolleyes.gif
f buna si ideea cu suc de rosii, de asemenea acid.. am vazut dupe ce am scris cele de mai sus.. unsure.gif

Editat de neamielualarau, 16 January 2013 - 06:32 PM.


#6 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 16 January 2013 - 10:15 PM

CITAT(neamielualarau @ Jan 16 2013, 06:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
daca imi e permisa o sugestie, se recomanda ca la painile ce contin secara sa se puna ceva acid, ori ca e o lingurita de otet (si painea ramane de post), ori ca e o parte de lapte acru in loc de apa... incercati, sa vedeti cat de "altfel" creste rolleyes.gif
f buna si ideea cu suc de rosii, de asemenea acid.. am vazut dupe ce am scris cele de mai sus.. unsure.gif


Neamielu, stiu dar nu am vrut sa pun otet. Tocmai de aia am zis ca urmatoarea tura pun suc de rosii. Mie cat au crescut consider ca este suficient . Nu am vrut otet ptr ca se acreste si pita mai repede.

Orice sugestie este binevenita!

Iti urmaresc pitele chiar daca nu scriu nika pe topic acolo :)

Multumesc ca mi`ai vizitat painicile em_new_59.gif
Si ceva foarte important: Painica de secara nu se maninca fierbinte (zic de painica care are multa secara) asta stiu d ela soacra mea care le punea la crescut in ceva cosurele de nuiele parca apoi crescute rasturna cosurelul pe lopatar si zdup cu ele pe vatra cuptorului.


#7 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 795 posturi

Postat 05 February 2013 - 12:23 AM

Felicitari Cera em_new_15.gif Arata intr-un mare fel .
Abia astept sa le vad si pe cele cu suc de rosii, suna foarte interesant , ma tenteaza sa fac si eu . pup cu drag .

Editat de valery, 05 February 2013 - 12:24 AM.


#8 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 05 February 2013 - 12:28 AM

CITAT(valery @ Feb 5 2013, 12:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Felicitari Cera em_new_15.gif Arata intr-un mare fel .
Abia astept sa le vad pe cele cu suc de rosii, suna foarte interesant , ma tenteaza sa fac si eu . pup cu drag .

Multumesc ptr vizita!

Vreau cu suc de rosii, ptr ca mie imi placea mult mini ciabatta cu suc de rosii si masline. (prima statie era la kaufland dupa mini ciabatta) de multe ori in drumurile mele toate era cel mai bun mic dejun pe care il luam in masina pina ajungeam la destinatie.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi