Sari la conținut

Poză

Masina de facut paine


3665 răspunsuri la acest topic

#3321 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 24 October 2012 - 12:48 AM

CITAT(CristianP @ Oct 23 2012, 09:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Trebuie sa pun 10 grame, pentru ca este programul foarte scurt. La programele mai lungi, pun 3-4 grame de drojdie, si painea este aproape dubla ca marime (nu am comparat greutatea).


Pai eu nu ti-am spus ca e multa drojdia, e Ok ptr un program de 1h20!
Am spus ca, in poza, painea nu pare destul de crescuta ptr 10 gr. la 640 gr. faina.
M-am gandit ca ar fi bine sa reduci apa si sarea, si continui sa cred ca ar putea fi o solutie.
Apa, ptr ca 400 ml la 640 gr faina mi se pare un pic cam prea multa, iar sarea, ptr. ca ea are rolul de a "controla" fermentarea drojdiei, deci cresterea excesiva a aluatului.
Inca o data, bafta!

#3322 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 24 October 2012 - 01:06 AM

CITAT(neamielualarau @ Oct 23 2012, 12:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
cum nu, tot la doua-trei zile.. am facut si niste placinte macedonene mai deunazi, cu praz, masline si branza, tot cu aluat de paine, da' oleaca mai moale.. da' am zis sa nu pun chiar asa, la toate, pozel, nu?.. in sensul ca nu le-am pozat, vreau sa zic, da' reteta v-o dau si daca vreti pun poze cand recidivez, ca a iesit curat de recidiva!


D.gif Asa ceva???

GEDC1504___Copie.JPG

Cu aluat de paine integrala, praz calit, branza, marar, dar uite ca nu m-am gandit deloc la masline, desi eu pun in mai orice! sa in cap.gif
La inceput vroiam sa fac un fel de placinta, cum facea mamaia mea (dar doar cu branza), apoi mi-am adus aminte de Kombe-ul lui Poca, si am taiat-o cum taiase ea minunea ei!
Daaaa, eu tare as vrea reteta, si chiar ar fi bine sa recidivezi cu placintele alea, cu masline cu tot! Te rog muuult!!! unsure.gif

#3323 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 24 October 2012 - 09:53 AM

CITAT(CristianP @ Oct 23 2012, 11:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Este faina alba, nu integrala... cred :D

daca e moara industriala cu site and co. e posibil sa se apropie de ideea de faina alba, dar daca e o moara din asta mica, electrica, e faina de macinis integral, cum i se spune. de acolo am dat numele.
CITAT(CristianP @ Oct 23 2012, 11:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
LA gust este buna, nu am incercat celelalte teste, dar ma indoiesc sa aiba crocodili, pentru ca folosim in familie faina de la moara respectiva de cativa ani fara probleme. Majoritatea timpului, este din grau care il ducem noi la macinat.

nu moara strica faina; ea macina ce ii dai.. dar graul se mai infesteaza, mai apar daunatori, boli, ciuperci..
CITAT(CristianP @ Oct 23 2012, 11:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am testat si umezeala, nu este. Nu ramane compactata. Voi testa restul dimineata. Multumesc pentru ajutor!

cu placere, dar retine ca, si fara a face vreunul din testele propuse de mine, e clar ca faina are o problema, cata vreme cu alt tip de faina, exact aceeasi reteta reuseste.. testele erau ca sa iti dai seama unde e problema, si nu sunt exhaustive.
nu ne-ai spus daca din alta sarja macinata ai patit la fel, sau doar cu seria asta.. incearca sa o iei detectivistic, vezi cand s-a intamplat, apoi o sa afli si de ce.. probabil.
CITAT(CristianP @ Oct 23 2012, 11:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Trebuie sa pun 10 grame, pentru ca este programul foarte scurt. La programele mai lungi, pun 3-4 grame de drojdie, si painea este aproape dubla ca marime (nu am comparat greutatea).
O sa mai incerc. Din pacate, nu am avut timp astazi sa fac mai multe teste, doar o paine cu drojdie proaspata... care nu a iesit deloc. Am pus cantitate tripla de drojdie proaspata, si va puteti imagina ce a iesit. Yuk!

la reteta folosita de tine, regula brutarului (60/100) zice sa folosesti 384ml apa, deci esti foarte aproape cu cei 400ml.. daca ai rabdare sa mai experimentezi, incearca sa folosesti lapte batut in loc de apa, si adauga un ou in lichid, astfel incat in masura sa arate 375ml, si asa cum zice si iulia13, ar fi bine sa mai reduci putin din sare.
ca idee, eu pun 25 de grame de drojdie proaspata la un kilogram de faina, tu ai pus 30gr la 640gr.. cam mult, iar drojdia proaspata are gustul mai pregnant decat aia uscata, chiar daca iti iesea painea, prea buna la gust nu cred ca ar fi fost.
succes, iti tin pumnii! Einstein.gif em_new_36.gif calugarita.gif
CITAT(iulia13 @ Oct 24 2012, 02:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
D.gif Asa ceva??? (...) Daaaa, eu tare as vrea reteta, si chiar ar fi bine sa recidivezi cu placintele alea, cu masline cu tot! Te rog muuult!!! unsure.gif

tongue.gif
cam asa ceva, doar ca eu am facut un soi de rulouri. ce naiba reteta? blink.gif aluat de paine oleaca mai moale, facut la MP cu dospit cu tot, intins bine cu sucitoru', presarat oarece praji caliti in oloi de masline cu oleaca de chiper, presarat branza puturoasa si grasa imprumutata de la o co-speciana de-a mea, ceva masline tocate pe deasupra, rulat chestiunea ca pe rulada, asezat in tava pe hartie de copt, 4 bucati una langa alta, tinut oleaca sa creasca la caldurica (numa' vreo juma' de ora), spoita iute cu niste ou si lapte, si apoi coapta inca vreo juma' de ceas, la foc potrivit (~180 C).
iaca reteta! rolleyes.gif

#3324 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 24 October 2012 - 11:32 AM

CITAT(apetito @ Oct 23 2012, 03:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
... ieri am reusit sa uit de paine, in cuptor. nu m-a deranjat nici alarma cuptorului, ca e tocmai in curte, in magazie...nici miros, din aceleasi motive...doar ca la vreo ora dupa ce trebuia s-o scot din cuptor m-a trezit constiinta. au rezultat 2 paini cu coaja foaaarte crocanta, mai am jumatate dintr-una doar. dar nu mai las painea in cuptor, "nealarmata".
carevasazica... glasses.gif rolleyes.gif

asta imi place si mie la paine, e foarte permisiva.. nu exista timp exact de coacere, ea saraca e gata dupa primele 20 de minute, dar nu se supara nici daca o intarzii o ora, doar se crocanteste, din ce in ce mai tare.. nici eu nu am ars in mod iremediabil vreuna, da' cu crocanteala am tot patit-o.. pana am gasit o dracie de cronometru pe la dx, care are o alarma de te da pe geam afara.. pun la 40 de minute si aia e.. perfectly baked, cum zic nemtii..

#3325 CristianP

CristianP

    micro Bucatar

  • Membri
  • 8 posturi

Postat 24 October 2012 - 01:22 PM

CITAT(neamielualarau @ Oct 24 2012, 07:53 AM) <{POST_SNAPBACK}>
cu placere, dar retine ca, si fara a face vreunul din testele propuse de mine, e clar ca faina are o problema, cata vreme cu alt tip de faina, exact aceeasi reteta reuseste.. testele erau ca sa iti dai seama unde e problema, si nu sunt exhaustive.
nu ne-ai spus daca din alta sarja macinata ai patit la fel, sau doar cu seria asta.. incearca sa o iei detectivistic, vezi cand s-a intamplat, apoi o sa afli si de ce.. probabil.

la reteta folosita de tine, regula brutarului (60/100) zice sa folosesti 384ml apa, deci esti foarte aproape cu cei 400ml.. daca ai rabdare sa mai experimentezi, incearca sa folosesti lapte batut in loc de apa, si adauga un ou in lichid, astfel incat in masura sa arate 375ml, si asa cum zice si iulia13, ar fi bine sa mai reduci putin din sare.
ca idee, eu pun 25 de grame de drojdie proaspata la un kilogram de faina, tu ai pus 30gr la 640gr.. cam mult, iar drojdia proaspata are gustul mai pregnant decat aia uscata, chiar daca iti iesea painea, prea buna la gust nu cred ca ar fi fost.
succes, iti tin pumnii! Einstein.gif em_new_36.gif calugarita.gif


Am testat si retestat, faina nu are nimic.

Nu am mai folosit faina de la moara pentru paine pana acuma. Din cate tin minte, s-a incercat chiar cand am cumparat prima masina de paine, si probabil ca au fost probleme, de nu sa mai incercat.

O sa fac o paine cu mai putina apa si sare... dar cred ca voi ajunge tot la faina cumparata :/

Multumesc mult pentru ajutor!

#3326 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 24 October 2012 - 02:19 PM

CITAT(CristianP @ Oct 24 2012, 02:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am testat si retestat, faina nu are nimic.
Nu am mai folosit faina de la moara pentru paine pana acuma. Din cate tin minte, s-a incercat chiar cand am cumparat prima masina de paine, si probabil ca au fost probleme, de nu sa mai incercat.

ma gandeam asa, ca o solutie extrema.. mai mult test de fapt.. ai putea trimite cuiva o kila de faina dintr-aia sa o testeze? presupun ca s-ar gasi doritori sa faca un test cu ea, la fel cum sunt sigur ca mai sunt oameni pe forum care folosesc faina de moara..

#3327 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 24 October 2012 - 03:54 PM

Ptr. CristianP:
Te rog spune-mi si mie ce masina de paine aveai inainte, si daca painea cu faina de moara facuta in fosta masina iesea buna, cu aceeasi reteta evident! D.gif
Ma gandesc ca s-ar putea ca francezii sa aiba dreptate la o anumita chestie!!! unsure.gif

#3328 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 24 October 2012 - 03:59 PM

CITAT(neamielualarau @ Oct 24 2012, 08:53 AM) <{POST_SNAPBACK}>
tongue.gif
cam asa ceva, doar ca eu am facut un soi de rulouri. ce naiba reteta? blink.gif


Hai ca-mi place ca nici tu nu esti cu retete batute-n cuie! D.gif
De fapt, credeam ca e ceva tipic macedonesc, un secret, ceva mai special!!!
Dar poze tot mi-ar place sa pui data viitoare, chiar daca pui spanac in loc de praz! rolleyes.gif

#3329 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 24 October 2012 - 06:08 PM

nea mielule, "norocul' " meu e ca nu era in forme, ci pusa pe piatra de pizza, c-altfel...ii spuneam adios!
am reusit si-am terminat-o chiar de mancat, chestie incredibila pentru mine
azi coaja era chiar moale blink.gif




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#3330 CristianP

CristianP

    micro Bucatar

  • Membri
  • 8 posturi

Postat 24 October 2012 - 07:09 PM

CITAT(iulia13 @ Oct 24 2012, 01:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ptr. CristianP:
Te rog spune-mi si mie ce masina de paine aveai inainte, si daca painea cu faina de moara facuta in fosta masina iesea buna, cu aceeasi reteta evident! D.gif
Ma gandesc ca s-ar putea ca francezii sa aiba dreptate la o anumita chestie!!! unsure.gif


Masina noua are abia o luna. Nici in cea veche nu iesea (incercarea care am mentionato mai sus). Nu mai stiu ce model era. Nu moulinex, dar cu programele in franceza.

#3331 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 24 October 2012 - 07:34 PM

CITAT(CristianP @ Oct 24 2012, 08:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Masina noua are abia o luna. Nici in cea veche nu iesea (incercarea care am mentionato mai sus). Nu mai stiu ce model era. Nu moulinex, dar cu programele in franceza.

eu am vaga banuiala ca si daca faci manual o paine cu faina aia, tot umeda iese..

#3332 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 25 October 2012 - 09:13 PM

Ar fi bine daca o moderatoare simpatica si draguta em_new_15.gif ar deschide un topic numai despre piatra de copt, si sa mute acolo mesajele respective, caci informatiile date aici sunt interesante, si par sa intereseze si pe alti brutarasi, nu numai pe cei ce utilizeaza masina de paine.
Altfel se vor pierde aici!

#3333 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 25 October 2012 - 09:37 PM

Pentru CristianP:
Spune-mi te rog daca retetele tale de paine alba, cele din retetarul masinii OW5000, sunt conforme cu cele de mai jos (in limba franceza)?
Daca corespund gramele si mililitrii la faina si apa pentru fiecare? Vreau sa stiu daca ai aceleasi cantitati in romana? Eu am tradus doar faina si apa la ele, restul nu ma intereseaza.

PAIN BLANC 750g 3h34

apa 300 ml
sel 1.5 petite mesure
sucre 0.5 grande mesure
faina 520 g
levure 1 petite mesure

PAIN BLANC 1000g 3h39

apa 400ml
sel 2 petite mesure
sucre 1 grande mesure
faina 700g
levure 1.5 petite mesure

PAIN BLANC 1500 g 3h44

apa 515 ml
sel 3 petites mesures
sucre 1.5 grande mesure
faina 900 g
levure 2 petites mesures

#3334 CristianP

CristianP

    micro Bucatar

  • Membri
  • 8 posturi

Postat 26 October 2012 - 07:30 AM

Mici diferente...

750gr: 315 apa / 520 faina
1000: 420 apa / 700 faina
1500: 540 apa / 900 faina

Dar nu este retetarul de la modelul de masina exact, este de la un model mai nou.


#3335 Bus_39096

Bus_39096

    în_sorită

  • Moderatori
  • 3979 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cit mai la vest
  • Interests:comedia umana

Postat 26 October 2012 - 04:15 PM

discutiile despre piatra de cuptor le gasiti aici
Toata lumea iti vrea binele... nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!


#3336 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 27 October 2012 - 02:33 AM

CITAT(CristianP @ Oct 26 2012, 06:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Mici diferente...
Dar nu este retetarul de la modelul de masina exact, este de la un model mai nou.


D.gif Diferentele mici produc cateodata efecte mari!
Dar tot OW5000?

PS: ai incercat pana la urma cu apa si sare reduse?

#3337 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 27 October 2012 - 02:42 AM

Paine semi-integrala, cu iaurt si faina de orz.
Imi place enorm gustul pe care-l da painii faine de orz!

GEDC1420___Copie.JPG

#3338 CristianP

CristianP

    micro Bucatar

  • Membri
  • 8 posturi

Postat 28 October 2012 - 09:08 PM

CITAT(iulia13 @ Oct 27 2012, 12:33 AM) <{POST_SNAPBACK}>
D.gif Diferentele mici produc cateodata efecte mari!
Dar tot OW5000?

PS: ai incercat pana la urma cu apa si sare reduse?


Success!

Cu mai putina apa si sare, la program lung, iese painea :)

Multumesc mult pentru ajutor!

#3339 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 29 October 2012 - 02:12 AM

CITAT(CristianP @ Oct 28 2012, 08:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Success!

Cu mai putina apa si sare, la program lung, iese painea :)

Multumesc mult pentru ajutor!


Cu mare placere!!!

#3340 Em88

Em88

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 30 October 2012 - 12:07 AM

Salutare!

Rog dacă se poate să mă ajute cineva cu o părere, cu o sugestie...

Aş vrea să iau o maşină de făcut pâine şi sunt foarte bulversat... şi asta pentru că am găsit păreri contra la anumite produse, cum că nu ar fi fiabile, ori rezultatul pâinii e slab, sau altele...

Rog să îmi recomande cineva o maşină, sau să-mi spună din propria experienţă un model care a mulţumit.

la caracteristici aş vrea să fie de 1kg, sau 1,5

Nu ţin neapărat să facă nu ştiu câte feluri de pâini, baghete, sau multe programe, ci aş ţine să fie fiabilă iar rezultatul pâinii să fie mulţumitor...

Mulţumesc anticipat!



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi