Sari la conținut

Poză

REGULAMENT FORUM Culinar.ro - update 27 Ianuarie 2016

regulament forum Culinar.ro regulament forum principii generale retete articole magazin online reguli de postare prevederi Culinar.ro

  • Te rog autentifică-te pentru a răspunde
Fără răspunsuri la acest topic

#1 adminforum

adminforum

    micro Bucatar

  • Administratori
  • 3 posturi

Postat 27 January 2016 - 12:41 PM

Principii generale:

 

1. forumul Culinar.ro este un forum destinat in principal discutiilor din domeniul culinar, dar si a altor teme de discutii in sectiunile deschise la zona Non-Culinar.

 

Reguli de postare:

2. Daca doriti sa postati o reteta recomandarea ar fi sa o faceti in sectiunea de retete a site-ului: www.culinar.ro/retete/

Daca o postati in sectiunea de Retete castigati GALBENI pe care ii puteti folosi apoi la achizitionarea oricarui produs disponibil in magazinul online de pe Culinar.ro

Click aici pentru toate detaliile cu privire la sistemul de bonusare prin GALBENI.

3. Odata cu publicarea pe acest forum, toate mesajele/retetele/altele raman atat in proprietatea utilizatorului care le-a postat, cat si a Culinar.ro. Se face acest lucrur pentru a se putea interveni in cazurile in care aceste retete sunt copiate de alte site-uri/publicatii/blog-uri si insusite fara drept. Prin postarea unei retete pe forumul Culinar.ro va dati acceptul ca reteta sa fie publica si pe site-ul Culinar.ro, in sectiunea de retete. In cazul in care reteta se va posta pe site, se va mentiona numele/user name-ul utilizatorului care a postat reteta.

4. La postarea unei retete sau articol, in cazul in care nu sunteti autorul/autoarea va rugam sa specificati sursa si autorul in cazul in care il cunoasteti, si/sau sursa de inspiratie.

5. Folositi functia "cautare", daca aveti ceva de intrebat sau discutat. Cautati prin subiectele mai vechi, poate s-a mai discutat deja pe tema in cauza sau s-a gasit deja raspuns la intrebarea dvs.

Daca aveti ceva de adaugat, de comentat, scrieti in cadrul subiectului deja existent. Daca si numai daca nu gasiti ceea ce cautati puteti deschide un subiect nou. Abaterea de la aceasta regula va duce la stergerea sau inchiderea noului subiect sau moderatorii/administratorii vor putea decide lipirea noului subiect de cel deja existent

6. Cand creati un subiect nou (topic) incercati sa alegeti un titlu cat mai sugestiv.

7. Conturile si postarile aferente nu pot fi sterse, dar se pot suspenda la cererea motivata a utilizatorului.

8. Chiar daca exista mesaje private, in cazul in care se primesc reclamatii, un user poate fi avertizat ori banat daca in cadrul unui asemenea mesaj a avut o atitudine in masura sa alarmeze (amenintari, insulte, mesaje publicitare etc.).

9. Pentru claritate, va rugam sa respectati urmatoarele:

a.            Nu folositi caractere majuscule si culori excesive

b.            Nu raspundeti la un mesaj doar cu o iconita emotiva.

c.             Nu abuzati in folosirea emoticoanelor

d.            Dimensiunea maxima a avatarului (imaginea asociata) este de 150x150 pixeli.

e.            Nu folositi in semnatura imagini cu caracter publicitar sau reclama unui alt site indiferent de domeniul acestuia.

f.             Verificati textul inainte de a posta cu optiunea “Previzualizeaza mesajul”

 

10. Sunt interzise:

a.            postarea de anunturi si link-uri cu caracter publicitar sau link-uri spre forumuri sau site-uri romanesti din acelasi domeniu fara aprobarea administratorilor.

b.            folosirea unui limbaj vulgar sau jignitor.

c.             explicatii de genul: "Reteta o gasiti pe blogul X" la prezentarea unei retete, precum si postarea directa sau indirecta a linkului spre blogul respectiv. Userii isi pot mentine in semnatura linkul spre blogul personal, cu specificatia ca si in blogul lor sa existe link catre Culinar.ro.

d.            postari de retete/poze/video prin copiere de pe un alt site/forum/blog, fara acordul proprietarului (intelectual). Utilizatorii care incalca aceasta prevedere vor primi avertisment, iar cele postate de ei vor fi sterse

e.            folosirea clonelor, prin inregistrare cu mai multe conturi. In caz contrar se va proceda la avertizarea/banarea utilizatorului (in functie de gravitatea consecintelor postarilor) si stergerea clonelor.

f.             cererea de informatii sau postarea de linkuri care incalca legile copyright-ului (warez, cracks etc.).

g.            stergerea pozelor din retete proprii sau editarea posturilor intr-o maniera care sa duca la pierderea sensului subiectului/discutiei. Consecinta acestor actiuni va fi suspendarea contului;

h.            publicarea de conversatii/mesaje/emailuri private cu alte persoane fara consimtamantul acestora.

i.              publicarea informatiilor cu caracter personal. Nu se vor divulga pe forum identitatile reale ale userilor forumului nici alte informatii ce tin de acestea, va rugam sa respectati viata personala a membrilor.

 

Prevederi finale:

11. Administratorii si moderatorii forumului sunt aici pentru a va ajuta cu raspunsuri si sugestii si a aplana eventualele conflicte aparute. Daca este necesar, utilizatorii care vor incalca acest regulament vor primi avertizari sau vor fi chiar banati actiunile lor. Daca nu sunteti de acord cu actiunile intreprinse de administratori/moderatori, nu ezitati sa ne scrieti un PM sau sa ne contactati pe contact@culinar.ro.

12. Administratorii si moderatorii isi rezerva dreptul de a sterge postarile care contin vulgaritati si injurii.

13. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul mesajelor publicate.

14. Datele dvs de identificare vor fi puse la dispozitia autoritatilor in cazul in care acest lucru ne va fi solicitat si argumentat corespunzator.

15.In orice situatie neacoperita specific de prezentul regulament, administratorii/moderatorii vor lua o decizie argumentata pentru actiunile lor.

 

Regulamentul poate fi modificat atunci cand situatiile o impun. Pentru a fi la curent cu regulile si principiile acestui forum va rugam sa verificati aceasta pagina in mod regulat.

 

Forumul Culinar.ro este un site privat. Orice utilizator care alege sa se alature acestei comunitati o face in calitate de oaspete, nu de gazda. De aceea, orice utilizator trebuie sa respecte regulile site-ului si ale forumului.  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi