Deci avem nevoie de:
500 g carne de vitel fara os
2 cepe potrivite
1 ardei gras rosu
sare, piper, vegeta (eu am folosit de casa), patrunjel verde tocat
100 ml vin alb (acum nu am folosit pt ca nu aveam decat rosu, dar se poate si fara vin)
pentru galuste: 2 oua, 4 linguri de smantana, faina
Se calesc cepele si ardeiul in putin ulei pana se inmoaie. Se adauga carnea taiata cubulete si se invarte putin pana se albeste pe toate partile. Se pune vinul si se fierbe putin sa se evapore alcoolul. Fiind destul de putin vin se completeaza cu apa pana se acopera carnea, se pun condimentele si se fierbe pana carnea este frageda. In faza asta eu am adaugat un cartof taiat (pe care nici nu l-am trecut la ingrediente fiindca in mod normal nu se pune).
Pana cand se fierbe carnea se fac galustele: se amesteca 2 oua, 4 linguri de smantana, sare si faina cat cuprinde. Iese un aluat ca o smantana mai groasa. Eu le fac proba intr-o craticioara cu apa, pun o galusca cu ligurita (fiind molicel aluatul merge mai greu dar o ajut) o fierb cam 5 min, apoi o scot o gust si in functie de cum e mai pun smantana(daca e prea tare) sau faina daca s-a imprastiat la fiert. Nu au o forma ca de restaurant dar sunt foarte gustoase!
Dupa ce mi-a placut cum erau (la proba), restul galustelor le-am pus direct in tocanita, sa fiarba acolo, fiindca o mai ingroasa putin.
Inainte de a stinge focul am pus patrunjel tocat!
In principiu tocanita asta se poate face si cu carne de porc.
Se face foarte usor dar este foarte gustoasa.
Acesta este rezultatul final:
[attachmentid=82848]
[attachmentid=82849]
Editat de otilia gergely, 02 February 2007 - 09:20 PM.