Sari la conținut

Poză

Lasagne dupa o alta reteta


12 răspunsuri la acest topic

#1 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 05 March 2006 - 12:24 AM

Lasagne
reteta din cartea mea de bucate "Joy of cooking"

Ingrediente: 1 Lb carne tocata
1 capatana usturoi
1 lingura busuioc
1 1/2 lingurita sare
32 oz pasta de spaghete (900 grame)
12 bucati paste pentru lasagne
2 oua
24 oz branza ricotta (680 grame)
4 oz parmezan sau romano cheese (120 grame)
2 linguri patrunjel
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1 Lb Mozzarella (450 grame)

Se toaca usturoiul marunt, se caleste in putin ulei, se adauga carne tocata si se lasa la foc domol sa se caleasca pana aceasta capata culoarea maronie. Se adauga urmatoarele 3 ingrediente (sosul pentru spaghete, sarea si busuiocul) si se lasa la foc mediu aprox. 30 de minute sa fiarba, amestecandu-se ocazional.
Intre timp se pune apa pt paste la firt cu putin ulei(care impiedica lipirea) si putina sare. Cand apa da in clocot se pun pastele si se lasa sa fiarba pana se inmoaie. In timp ce sosul si spaghetele fierb pregatim pasta de ricotta: Intr-un castron combinam ricotta, sarea, piperuil, patrunjelul si ouale.
Cand pastele s-au fiert le strecuram si le lasam sa se raceasca pana ajung la temperatura la care putem lucra cu ele. Intr-o tava de Yena asezam un strat de paste, un strat de ricotta, urmatorul de sos de carne si mozzarella. Si...repetam. Terminam cu un strat de paste si acoperim cu mozzarella din abundenta. Punem tava la cuptor pentru aprox. 30 de minute. Se poate servi atat calda cat si rece cand straturile se vor vedea mult mai frumos.



2. IPB Image
2. Ingredientele: carne tocata, branza ricotta, parmezan, mozzarela, patrunjel uscat, busuioc uscat, usturoi, sare, paste pentru lasagne, sos pentru spaghete

3. IPB Image
3. Intr-un vas se pune sa fiarba apa, putin ulei si sare. Cand aceasta da in clocot se pun pastele pentru Lasagne si se lasa sa fiarba pana se inmoaie.
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#2 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 05 March 2006 - 12:25 AM

4. IPB Image
4. In tr-o cratita, tigaie (sau ce altceva vreti sa folositi pt prepararea sosului) se pune in putin ulei usturoiul tocat marunt sa se caleasca.

5. IPB Image
5. Se adauga carnea tocata si se lasa sa se caleasca si aceasta pana ce capata o culoare maronie-deschis.

6. IPB Image
6. Peste carnea calita se adauga sosul, busuiocul si sarea si se lasa la foc mediu aproximativ 30 de minute mestecand ocazional pt a nu se lipi.

7. IPB Image
7. In timp ce sosul fierbe, pregatim pasta de ricotta din ricotta, parmezan, sare, patrunjel si doua oua.


"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#3 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 05 March 2006 - 12:27 AM

8. IPB Image
8. Cand consideram ca pastele s-au fiert, le strecuram si le lasam sa se raceasca pana la temperatura la care putem lucra cu ele. Intr-o tava Yena asezam un strat de paste...

9. IPB Image
Punem urmatorul strat de pasta de ricotta...

10. IPB Image
Stratul urmator sosul de carne

11. IPB Image
Mozzarela

"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#4 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 05 March 2006 - 12:28 AM

12. IPB Image
12. Si repetam: paste, sos alb, sos rosu, mozarella. Terminam cu un strat de paste de lasagne si mozzarela din abundenta.

13. IPB Image
IPB Image
13. Se pune la cuptor pentru 30 de minute si... asa arata scoasa afara.


"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#5 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 05 March 2006 - 04:23 PM

Si...dupa ce am taiat-o icon_smile.gif

IPB Image
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#6 larysa

larysa

    micro Bucatar

  • Membri
  • 47 posturi

Postat 31 August 2006 - 05:01 PM

MC,felicitari,foarte bine arata!!!Banuiesc ca sunt si foarte gustoase,lasagnele tale.

#7 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 31 August 2006 - 10:13 PM

Multumesc frumos, Larisa! icon_smile.gif E super la gust. De cand am descoperit aceasta reteta numai pe aceasta o fac si destul de des ca ne place foarte mult. Am luat o data si la servici, iar fetele s-au ingramadit pe ea apoi pe mine sa le dau reteta laugh.gif Nu e nici greu de facut si e buna rau, pe cuvant.
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#8 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 03 September 2006 - 07:48 PM

[quote name='MC' date='Aug 31 2006, 10:13 PM' post='244846
Nu e nici greu de facut si e buna rau, pe cuvant.
[/quote]

uite de asta am facut-o si eu azi si asa e precum bine zici,multzumesc de reteta ca-i minunata floare.gif mai ales ideea cu ricotta wink.gif ...sectiunea mea nu zice prea multe insa gustul da icon_biggrin.gif

Miniaturi atașate

  • bild_057.jpg

��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

#9 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 05 September 2006 - 04:41 AM

Cum nu si sectiunea arata fain icon_smile.gif
Sa va fie de bine!
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#10 L_37654

L_37654

    Captain Cook

  • Membri
  • 335 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 05 September 2006 - 06:11 PM

Am incercat si eu reteta - foarte gustoasa. Mersi icon_biggrin.gif

[attachmentid=58249]

Miniaturi atașate

  • P9050297.JPG


#11 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 05 September 2006 - 07:11 PM

Cu multa placere! Ma bucur ca ti-a placut icon_smile.gif
Daca o taiati cand e rece, arata ca o bucata de tort. Eu asa am facut poza la sectiune icon_smile.gif
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#12 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 05 September 2006 - 08:26 PM

f frumos arata si f bine prezentata, felicitari!

#13 alina_35991

alina_35991

    Nevasta lui Lance

  • Membri
  • 1909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:There
  • Interests:photography, travel, golf, working out, daydreaming, cooking, snow skiing

Postat 26 October 2007 - 05:07 AM

MC, e foarte buna lasagna asta si rapida; am sa pastrez reteta, e preferata, din cate am incercat. Din pacate n-am poza cu sectiunea dar a stat bine nu s-a rasturnat felia taiata; excelent si aspectul.
Multumesc. floare.gif

lasagne.jpg
“Always surround yourself with people that inspire you!”



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi