Sari la conținut

Poză

Acadele de parmezan si alte retete a la Ricardo


36 răspunsuri la acest topic

#1 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 06 May 2006 - 06:05 AM

Reteta asta am vazut-o la tv prezentata de Ricardo (un tip care are emisiuni culinare pe aici, fetele din Montreal probabil ca-l stiu) in dimineata lui 31 decembrie anul trecut. Ricardo a prezentat atunci mai multe aperitive usor si rapid de executat printre care si aceasta. Am incercat-o mai mult sa vad daca-mi iese rolleyes.gif
Ingrediente
parmezan ras sau orice altfel de branza mai tare - eu am pus Pecorino Romano, ca din aia aveam (cam o lingura pentru fiecare acadea)
piper (eu am pus si putin busuioc uscat)
Mai avem nevoie de bete pentru frigarui (pe care le-am pus inainte in apa ca sa se umezeasca putin, sa nu se arda la cuptor...cu toate ca in alea 8 min.cat dureaza coacearea nu prea aveau cum sa se arda)...si cam atat

[attachmentid=45488]

Imagini atașate

  • 1.jpg

A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#2 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 06 May 2006 - 06:11 AM

Intr-o tava, pe hartie de copt se aseaza betele (pe care le-am taiat cam la jumatate, ca erau prea lungi), cu varful spre centru (asa cum se vede in foto). Apoi la capatul dinspre margine al fiecareia se pune cate o lingura de parmezan ras si se rasfira putin astfel incat sa se formeze un cerc cam de 7-7,5 cm diametru. Se presara putin piper proaspat macinat..si ce mai vrea fiecare, dupa preferinta... si se da tava la cuptor cam 8 min la 175 grade C.In tava au loc 6 bete.

[attachmentid=45491]

Imagini atașate

  • 2.jpg

A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#3 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 06 May 2006 - 06:12 AM

Dupa ce se scoate tava de la cuptor se lasa sa se raceasca putin in tava.

[attachmentid=45492]

Imagini atașate

  • 3.jpg

A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#4 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 06 May 2006 - 06:19 AM

Se servesc alaturi de alte aperitive, infipte intr-un pahar cu sare colorata blink.gif ..eu n-am avut asa ca mi-am desertat sarea grunjoasa in pahar pentru prezentare.:lol:

[attachmentid=45493]5.jpg

[attachmentid=45494]4.jpg

[attachmentid=45495]6.jpg

Atentie unde le asezati ! ca le mine incepuse sa picure putin grasime de la branza.

Si o idee care mi-a venit acum...cred ca in loc de bete de frigarui, ar merge de pus sticks-uri...si astfel se mananca acadeaua cu totul...De incercat !
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#5 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 06 May 2006 - 06:23 AM

pe aceeasi tema, tot cu parmezan ras marunt, pui o tigaie ( nu f. mare diametru)sa fie incinsa, presari pe toata suprafata parmezanul ras, cand se rumeneste usor pe margini, cu o paleta le dezlipesti , si daca le asezi imediat pe un bol rasturnat (up side down) si le lasi la racit, ai apoi un fel de cupole, care umplute cu salata mixrta sau risotto, sunt de mare efect. ( ps vazut tot la tv, la prova del cuoco pe rai1)
Fan n_puiu for ever



#6 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 May 2006 - 07:30 AM

Arata super fain.
Cred ca ar face senzatie la o petrecere unde cei care consuma ceva bautura nu prea se incumeta sa manace si dulciuri.
Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#7 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 06 May 2006 - 10:12 AM

QUOTE(stella @ May 6 2006, 08:23 AM)

pe aceeasi tema, tot cu parmezan ras marunt, pui o tigaie ( nu f. mare diametru)sa fie incinsa, presari pe toata suprafata parmezanul ras, cand se rumeneste usor pe margini, cu o paleta le dezlipesti , si daca le asezi imediat pe un bol rasturnat (up side down) si le lasi la racit, ai apoi un fel de cupole, care umplute cu salata mixrta sau risotto, sunt de mare efect. ( ps vazut tot la tv, la prova del cuoco pe rai1)



asta am vazut si eu acum vreo 2 seri la o emisiune pe vox,iar dupa ce s-au racit a umplut ''cosuletele'' formate cu o salata usoara si le-a servit ca aperitive.

Editat de s_tana, 06 May 2006 - 10:13 AM.


#8 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 06 May 2006 - 04:35 PM

�mi place ideea, Dana, �ncerc să-mi fac timp �n una din zilele astea şi să le experimentez pe sticksuri ca să le fac de ziua lui Marco,
altă idee similară făcusem mai demult şi eu aici
Un aperitiv interesant postul 31



#9 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 06 May 2006 - 05:20 PM

E foarte faina ideea, iar cu sticks-uri e si mai si. Invatam, invatam... icon_smile.gif

#10 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 17 January 2007 - 09:46 PM

Pentru ca-i tot a lui Ricardo, m-am gandit sa pun urmatoarea reteta tot aici (cu toate ca ar fi mers la fel de bine la Retete pentru incepatori, ca-i super usoara). Chiar rog un administrator (:pupic:) sa modifice titlul in "Acadele de parmezan si alte retete a la Ricardo", caci mai am de gand sa mai fac cateva si sa le postez tot aici.

Conopida "Popcorn"

Ingrediente

o conopida (a mea avea cam 900 g)
3 linguri unt topit
sare, piper
si ce condimente, ierburi mai doriti.
sos Tabasco (optional)

[attachmentid=79873]1.jpg

Conopida se spala si se taie buchetele mici

[attachmentid=79874]2.jpg

Se amesteca intr-un castron cu untul topit si condimentele, apoi se aseaza intr-o tava pe hartie de copt (sau foaie de silicon, cine poseda)

[attachmentid=79875]3.jpg

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 210 C (425 F), pe gratarul din mijloc...si se coace 25-30 min. intorcandu-le din cand in cand.

[attachmentid=79877]4.jpg

[attachmentid=79878]5.jpg

E superbuna in varianta asta, merge la party-uri, sau ca si garnitura la fripturi etc. Eu, de fapt, luasem doua conopide, una din ele trebuia sa ajunga salata, dar a ajuns tot Popcorn, ca fost batalie pe prima :lol: Garantat mananca si copii, care de obicei nu prea se impaca cu conopida, broccoli...
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#11 Luna Noua

Luna Noua

    made in Brasov

  • Membri
  • 594 posturi
  • Location:Brasov

Postat 18 January 2007 - 12:21 AM

WOW !!! superbe amandoua. Exact stilul pe care il caut si eu in bucatarie. Dana.. mai pune te rog frumos, mai pune !!! ... si multumesc !!!

#12 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 18 January 2007 - 12:25 AM

Dana, crezi ca merg si alte legume la pop-corn?
asta cu conopida ma atrage tare.
Fan n_puiu for ever



#13 Noe

Noe

    azi zambesc nemotivat

  • Membri de onoare
  • 2076 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest / dreamworld

Postat 18 January 2007 - 12:28 AM

arata excelent
am modificat si titlul mellow.gif
si, da, mai puneeee
"There is a crack, a crack in everything../That's how the light gets in."

#14 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 25 January 2007 - 04:43 AM

Na , ca n-am deschis culinarul mai devreme ca tocmai mi-am facut conopida pasta de pus pe paine biggrin.gif , (asta ca sa-l pacalesc pe Andy si sa ii zic ca e ceva mai bun decat telina cu maioneza, ca sa vedeti si voi ce comparatii fac mai nou, numa sa-l fac sa incerce mancarea tongue.gif ).



Gata, s-a facut , maine cumpar alta conopida !!!!!!!!!!!!!





#15 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 21 February 2007 - 06:50 PM

Nu-i a lui Ricardo, dar o pun tot aici (de altfel, toate aperitivele interesante, tot aici o sa le mai postez). reteta este a lui ketani de pe un forum francez. Pentru Cristina, cu dedicatie, caci i s-au lungit urechile asteptand reteta. :lol:

Muffins cu pesto
Ingrediente

115 g faina
2 lingurite praf de copt
30 g parmezan
putina sare
1 ou
125 g iaurt
150 ml sos pesto
[attachmentid=86182]1.jpg

Intr-un castron se amesteca faina cernuta cu praful de copt, sarea si parmezanul ras. Intr-un alt vas se bat ouale, apoi se adauga iaurtul si parmezanul, omogenizand bine.
[attachmentid=86184]2.jpg

Se combina cele doua compozitii, fara a amesteca prea mult. Am turnat compozitia in doua tavi de muffins medii (cate 6 buc fiecare), unse si tapetate. Le-am dat la copt 20 min. la 180 C.
[attachmentid=86185]3.jpg

Cine doreste le poate servi cu sos cu rosii. L-a mine n-a mai fost cazul, au disparut in goana calului, de-abia am mai apucat vreo doua, sa vad cum sunt. N-au iesit prea inalte, pentru ca formele au fost totusi cam mari.
[attachmentid=86186]4.jpg
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#16 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 21 February 2007 - 06:56 PM

Asa ca le-am refacut, compozitia am dublat-o, si-am folosit tava de mini muffins (una cu 24 buc.).
Pesto am folosit de doua feluri, unul normal (nu-i cu maioneza chiar daca asa se crede la prima vedere, citindu-i denumirea), si celalalt - Pesto cu rosii uscate.
[attachmentid=86187]pesto.jpg

Inainte de copt (cele rosii)
[attachmentid=86188]5.jpg

Si rezultatul
[attachmentid=86189]6.jpg

[attachmentid=86190]7.jpg

[attachmentid=86191]8.jpg
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#17 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 February 2007 - 07:02 PM

in sfarsit wav.gif sint trecute pe lista wink.gif

#18 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 21 February 2007 - 07:25 PM

Trecute pe lista ? Doar atat ? laughing6.gif
Ce zici daca le refac eu sambata ? wink.gif
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#19 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 21 February 2007 - 10:47 PM

si eu am cazut in...scaun Danezo, ce originale bunatati. Stii ca nu mai cunosteam cuvantul acadea? Pai esti o acadea pupic.gif
Dupa virtute, veselia e lucrul cel mai indispensabil.
Zilnic ar trebui sa citim o carte buna, sa ascultam o melodie placuta, sa contemplam un tablou frumos si sa rostim cuvinte placute.
Goethe



#20 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 21 February 2007 - 10:51 PM

eu am facut la vremea ei reteta data de Adriana si m-a incantat. Aici am invatat de la un restaurant nou cum se pune cascaval pe o tava care o avem inclusa in aragaz, presarat pe toata tava si cand incepe sa se faca crocant se impinge usor ca sa se faca cornet mare Ei doar il stropesc apoi cu un sos de ardei iute, poate fi si Tabasco.dar mi-au placut mai mult cornetele lui Adriana, sant mai versatile
Dupa virtute, veselia e lucrul cel mai indispensabil.
Zilnic ar trebui sa citim o carte buna, sa ascultam o melodie placuta, sa contemplam un tablou frumos si sa rostim cuvinte placute.
Goethe





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi