Sari la conținut

Poză

Carne de piept de pui


57 răspunsuri la acest topic

#1 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 08 July 2006 - 09:32 AM

Noua ne place foarte mult carnea din piept de pui, de 99% din mincarile de pui sunt facute cu PIEPT DE PUI, insa pentru ca sa nu fie tare (ci sa fie frageda o pregatesc fie marinata, fie coapta la cuptor sau gatita la capac - cred ca asa ii spune)

uite aici unul din felurile mele preferate.

Chicken with cherry peppers (pui cu ardei mici sau gogosari murati)


puiul curatat bine de grasime si de pielite si taiat in felii subtiri, se caleste la foc iute

Imagini atașate

  • chicken___sauteed___20_.JPG


#2 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 08 July 2006 - 09:38 AM

dupa ce s-au prajit toate bucatile rapid (ca sa-si pastreze sucurile in interior), se aseaza toate intr-un vas de Yena, si ardeii (gogosarii) murati se taie in bucati (bite size)

Imagini atașate

  • chicken___with_cherry_peppers_2___20_.JPG
  • chicken___with_cherry_peppers__cut_in_pieces___20_.JPG


#3 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 08 July 2006 - 09:40 AM

Peste puiul asezat in vasul de yena se toarna putina supa

Imagini atașate

  • chicken___with_cherry_peppers_adding_soup___20_.JPG


#4 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 08 July 2006 - 09:44 AM

de asemenea vasul in care s-a prajit puiul se "degreseaza" cred ca asa ii spune (deglaze) pentru ca cel mai bun gust ramine acolo pe vas. Eu am turnat putin vin alb in el si imediat toate bucatelele ce s-au lipt de vas, s-au dizolvat si am turnat continutul peste carnea de pui

Imagini atașate

  • chicken___drippings_after_sauteeing___20_.JPG


#5 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 08 July 2006 - 09:46 AM

si apoi puiul este gata de mers in cuptorul incalzit la foc mediu (365 grade F) dupa ce il acopar cu foil de aluminiu

Imagini atașate

  • chicken___with_cherry_peppers__ready_to_go_in_oven___20_.JPG


#6 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 08 July 2006 - 09:51 AM

se lasa la cuptor cam o ora (sau pina ce carnea este foarte frageda),

Imagini atașate

  • chicken___with_cherry_peppers_baked__ready_to_serve___20_.JPG


#7 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 08 July 2006 - 09:54 AM

eu l-am servit cu niste cartofi facuti in tigaie, caliti la care am adaugat la urma putin usturoi tocat marunt (pentru gust....)


Pofta buna !

Imagini atașate

  • chicken___with_cherry_peppers___served___20_.JPG

Editat de Chiu Georgeta, 08 July 2006 - 10:10 AM.


#8 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 08 July 2006 - 10:11 AM

Astept idei noi.


Georgeta

#9 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 08 July 2006 - 07:41 PM

cu citeva zile in urma am facut Piept de pui (marinat), cu Lemon & Pepper

Mai intii curat pieptul de pui si il fai mai subtire ca sa nu fie prea gros, apoi l-am presarat cu Lemom & Pepper si l-am asezat intr-un vas peste care am pus putin vin alb si am stropit cu putin ulei de masline

Imagini atașate

  • Chicken__marinating_in_wine_with_lemon_pepper___20_.JPG


#10 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 08 July 2006 - 07:42 PM

am taiat "pestisori" o ceapa

Imagini atașate

  • chicken_marinating__adding_the_onion___20_.JPG


#11 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 08 July 2006 - 07:44 PM

am pus-o peste carnea de pui

Imagini atașate

  • chicken_marinating_with_lemon_pepper_and_onions___20_.JPG


#12 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 08 July 2006 - 07:48 PM

Am acoperit vasul si l-am lasat in frigider citeva ore la marinat. Cind am fost gata sa-l gatesc, am luat carnea si am prajit-o rapid pe o parte si pe alta, in tigaie (marinada nu am folosit-o, pentru ca in ea este din bacteria de pe chicken), apoi le-am asezat pe o farfurie, si dupa ce au fost toate gatite, am deglezat tigaia (cu putin vin alb), pe care apoi l-am turnat peste pui intr-o cratita si am pus niste "Pepper mixture" peste ei, si l-am lasat sa mai fiarba la foc mic pina a fost gata

Imagini atașate

  • chicken___with_pepper_corn_mix___ready_to_serve___20_.JPG


#13 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 08 July 2006 - 07:49 PM

Cind carnea a fost patrunsa, l-am servit cu mincare de spanac

Imagini atașate

  • chicken_with_pepper_corn_served_with_spinach_4_culinar.JPG


#14 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 09 July 2006 - 12:30 AM

laugh.gif laugh.gif laugh.gif , stii de ce rad Georgeta ?!!!! Exact carne de pui cu cartofi exact la fel taiati si cu usturoi prajiti in tigaie am avut azi la pranz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mersi , o sa iau aminte ca si noua ne place carnea de pui foarte mult si o sa mai schimb si eu modul de preparare!!!!





#15 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 09 July 2006 - 03:04 AM

QUOTE(SIMONA.B @ Jul 9 2006, 01:30 AM)

laugh.gif laugh.gif laugh.gif , stii de ce rad Georgeta ?!!!! Exact carne de pui cu cartofi exact la fel taiati si cu usturoi prajiti in tigaie am avut azi la pranz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mersi , o sa iau aminte ca si noua ne place carnea de pui foarte mult si o sa mai schimb si eu modul de preparare!!!!



Simona, stii tu cum se spunea in Romania:

"gind la gind cu bucurie!".

Mai scrie si tu ceva retete cum mai faci puiul (dar sa nu fie pane, ca stau prea mult linga el....). Eu incerc sa fac retete care nu cer sa stau eu linga ele de la start la finish, pentru ca pentru 6 persoane, ai ce gati !!!!!! si flacaii mei maninca dublu, asa ca sunt si eu amatoare de idei, please.

Geta

#16 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 09 July 2006 - 08:02 PM

Georgeta eu tot uit sa pozez atunci cand pregatesc mancarea de zi cu zi rolleyes.gif !!!!!!!!!!!!!!! Si te rog sa ma crezi ca nu o fac la fel niciodata icon_biggrin.gif !!!!! Eu imi pregatesc camera doar cand stiu ca fac ceva dulce sau ceva ce nu am mai facut chiar niciodata , adica e o reteta cu totul noua , ceea ce fac zilnic de mancare uit sa pozez si mai ales ca schimbarile le fac in timp ce gatesc icon_smile.gif !!!! promit sa scriu si eu retetele ce imi ies mai deosebite !!!!!!



#17 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 09 July 2006 - 11:19 PM

QUOTE(SIMONA.B @ Jul 9 2006, 09:02 PM)

Georgeta eu tot uit sa pozez atunci cand pregatesc mancarea de zi cu zi rolleyes.gif !!!!!!!!!!!!!!! Si te rog sa ma crezi ca nu o fac la fel niciodata icon_biggrin.gif !!!!! Eu imi pregatesc camera doar cand stiu ca fac ceva dulce sau ceva ce nu am mai facut chiar niciodata , adica e o reteta cu totul noua , ceea ce fac zilnic de mancare uit sa pozez si mai ales ca schimbarile le fac in timp ce gatesc icon_smile.gif !!!! promit sa scriu si eu retetele ce imi ies mai deosebite !!!!!!



Stiu exact ce vrei sa spui, pentru ca si eu tot asa fac; ma trezesc in mijlocul mincarii ca nu am facut poze. Dar pe viitor, darling, remember, si fa niste poze pentru noi.


Geta

#18 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 11 July 2006 - 11:41 AM

Cred ca am mai zis ca cel mai mult imi place carnea de pui si mai ales pieptul.
Asa ca retetele aste sunt nemaipomeninte. Prima mai ales cred ca e o nebunie.
Am facut si eu o reteta de piept de pui si lamaie poate am timp sa o postez candva.

Merci fain Geta.

Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#19 Ecaterina

Ecaterina

    Bucataras

  • Membri
  • 111 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 11 July 2006 - 12:40 PM

[quote name='Chiu Georgeta' date='Jul 8 2006, 10:32 AM' post='232294']
Noua ne place foarte mult carnea din piept de pui, de 99% din mincarile de pui sunt facute cu PIEPT DE PUI, insa pentru ca sa nu fie tare (ci sa fie frageda o pregatesc fie marinata, fie coapta la cuptor sau gatita la capac - cred ca asa ii spune)

Pentru ca va place pietul de pui am sa-ti spun despre un mic secret care l-am vazut la o emisiune culinara.
Pieptul de pui dezosat si fara piele se tine un sfert de ora intr-un litru jumare de apa care a clocotit ( nu se mai pune pe foc). Dupa un sfert de ora se pune pe foc in unt topit pentru ai da o culoare aurie. Bineinteles se pun si condimentele preferate. Ei puneau doar sare si piper la sfirsit. Astfel pregatit este surprinzator de suculent.

#20 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 22 July 2006 - 08:40 AM

Azi am facut chiftele din carne de pui si le-am servit cu Mincare de Dovlecel.

Mai intii am adaugat (la carnea de pui) usturoi tocat si ceapa tocata

Imagini atașate

  • chiftele___ingrediente_1.JPG




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi