Sari la conținut

Poză

Chiftele si chiftelute!


356 răspunsuri la acest topic

#41 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1958 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 14 July 2006 - 10:18 PM

Da, cam 2-3 linguri pun si eu - depinde cata carne e. De fapt ai sa vezi ca arata putin luciasa compozitia.

#42 Colentina

Colentina

    Big Chef

  • Membri
  • 935 posturi
  • Location:pe malul oceanului

Postat 15 July 2006 - 04:26 AM

Si eu le prefer pe cele la cuptor. Pun putin ulei in tava. Subscriu la ideea cu mult usturoi. In plus, imi place sa adaug putin cimbru. Cand sunt in graba folosesc pesmet in loc de paine inmuiata.

#43 Sandy

Sandy

    Bucataras

  • Membri
  • 59 posturi
  • Location:BU

Postat 16 July 2006 - 08:36 AM

Adriana imi pare rau, dar nu am auzit pana la tine de chiftele coapte in cuptor, asa ca le-am incercat respectand intocmai reteta ta. Imi pare rau sa-ti spun, dar nu pot contribui la acest topic pt. ka au iesit f. bune si nu am apucat sa le pozez, s-au mancat imediat ce le-am scos din cuptor.Promit sa repet si sa pun poze. Multumesc de reteta este excelenta.
"A fi constient ca esti. Limita omului e destinul."SANDY

#44 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 16 July 2006 - 10:06 AM

[attachmentid=53318],tare imi place acest subiect!
Fetelor mersi de idei,toate sint bine venite si neaparat de retinut!
Mi-am facut o pofta nemaipomenita,dar merg acus sa beau un pahar de apa si trece,iar cind o sa vin si eu din concediu o sa promit sa revin cu poze,deoarece mi-au ramas pe suflet TOATE,DAR TOATE! tongue.gif



http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#45 ball dania

ball dania

    Captain Cook

  • Membri
  • 235 posturi

Postat 16 July 2006 - 03:40 PM

de cand cu incercarea mea reusita de chiftele de pastarnac la cuptor (multumesc fetelor care mi-au explicat si Adrianei care nu mai stia ce sa faca pt a ma convinge ca trebuie sa iasa-apropo am citit mesajele tale referitor la aluatul fraged si frantuzesc, cand oi avea timp mai mult o sa le-ncerc,multumesc), o sa-ncerc si cu carne.in general, eu adaug si nucsoara(noix de muscade)-schimba gustul, nu stiu sa explic, dar imi plac mai mult asa (de la soacra mea am invatat asta), pesmet sau paine inmuiata, iar mama spunea ca pt a iesi mai pufoase pot sa adaug un cartof fiert.
sper sa am timp sa fac cateva la cuptor saptamana asta.
vacanta placuta celor ce vor fi plecate!

#46 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 16 July 2006 - 05:13 PM

chiftelutele mele de om lenes au debutat cu punerea in robotel a unei cepe, a catorva catei de usturoi, unei legaturi de patrunjel si ceva morcov
Ideea este ca dupa ce am robotzit alea am amestecat cu carnea, sare, piper, ou si pezmet, le-am dat prin alt pezmet ca nu aveam faine, le-am prajit

Miniaturi atașate

  • inceputul.jpg
  • Diapozitiv1.JPG

Ale mele


şi când plâng eu râd

#47 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 16 July 2006 - 06:03 PM

le-am halit dupa cum se vede (sper) in attach. aia e.

Miniaturi atașate

  • finala_mare.jpg

Ale mele


şi când plâng eu râd

#48 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 July 2006 - 06:29 PM

Mă bucur mult că în sfârşit mă credeţi! rolleyes.gif
Data viitoare încerc şi eu cu puţin ulei în compoziţie.


#49 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 16 July 2006 - 06:29 PM

BD.sa va fie de bine!
Faine ti-au reusit,dar ce ma intereseaza pe mine,ce este pe farfuria finala?
Ai facut pastete?
Cum le-ai facut ,ce ai pus ca umplutura?
Mersi de eventualul raspuns! icon_biggrin.gif

Dania,MERSI MULT!
Mai dureaza putin pina plec-1 aug.-dar sint la o cura de slabire cu pariu,intre mine si sotul meu,de aceea ma uit si salivez acum la bunatatile voaste,dar lasa ca vin ma intorc eu ,la cratita..(hi,hi9

Editat de Afrodite, 16 July 2006 - 06:34 PM.



http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#50 Aby

Aby

    micro Bucatar

  • Membri
  • 31 posturi

Postat 16 July 2006 - 06:32 PM

DRAGELE MELE,
SI EU FAC CHIFTELE DUPA URMATOAREA RETETA:
1/2 KG CARNE DE VITA+ 1/2 KG CARNE PASARE( EU CUMPAR CARNEA GATA TOCATA)
1 LEGATURA MARAR
1 LEGATURA PATRUNJEL
1 LEGATURA CEAPA VERDE (LEGATURILE AICI SUNT CAM MARICELE.... DIN PACATE NU AM APARAT SA VA FAC CATEVA POZE DAR AM SA REVIN CU EXPLICATII DACA E NEVOIE)
1 CATEL USTUROI
1-2 OUA ( DACA OUALE SUNT MAI MICI, PUN DOUA DACA NU ...NUMAI UNUL)
CIMBRU, PIPER, SARE, PESMET (ASTEA LE PUN CAM LA "OCHI" SI ... MAI GUST COMPOZITIA DIN CAND IN CAND SA NU IASA PREA PICANTA)
1-2 LINGURI PASTA ROSII

DE REGULA EU LE PRAJESC DAR AM SA INCERC SA LE FAC CU PRIMA OCAZIE COAPTE.

PS: A TREBUIT SA SCRIU CU FONTURILE ACESTEA PT CA ... AM MISCAT CEVA PE AICI PE LA TASTATURA SI...DACA VOIAM SA SCRIU CU LITERE MICI... NUMAI LITERE LATINE NU IMI APAREAU AICI....

TOATE CELE BUNE,
ABY

#51 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 16 July 2006 - 07:49 PM

Afrodite, sunt felii din budinca de clatite cu carne tocata (e reteta pe aici pe imagini), cu ceva smantana pe care le-am incalzit deasupra orezului care fusese initial fiert in supa de la pulpele de pui din care am facut puiul pane cu pesmet de la reteta zilei.

Sper ca nu te-am zapacit de cap icon_smile.gif
Am nimerit o parte unde era mai concentrata clatita decat carnea, cred ca de aia arata asa.

Chiftelutele sunt puse in golul creat in orez cu manutele mele proprii si picurate (chiftelele nu mainile) cu sos de rosii de care am povestit tot pe aici.

Vrei sa caut link sau il gasesti tu?

(ps: cu placere, pt putin)
Ale mele


şi când plâng eu râd

#52 M_29499

M_29499

    Anti-pitzi

  • Membri
  • 3086 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Mica's world :)

Postat 17 July 2006 - 02:04 AM

Adriana ai 100 de puncte (din 100)!!!
In Canada majoritatea bucatariilor nu au usa si nici geam, asa ca de multe ori renunt sa fac chiftele de sila mirosului.. Astazi mi-am luat inima in dinti si am facut chiftelele la cuptor, la 400 F - am pus marar, ceapa si usturoi (inca o gaselnita de pe culinar, le toc pe toate la mixer) un dovlecel, sare, piper si ou.
Le-am uns cu pensula cu ulei deasupra si au iesit EXCELENTE! Gustul foarte similar cu cele prajite, dar fara miros in casa, si fara jumatate de sul de hartie folosit pentru degresare!
Multam fain !! thumbsup.gif
A sosit Samburel - David, 2 noiembrie 2009!!!

#53 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 17 July 2006 - 08:26 AM

QUOTE(BD @ Jul 16 2006, 09:49 PM)

Vrei sa caut link sau il gasesti tu?
(ps: cu placere, pt putin)

BD;multumesc multpt. raspuns!
Linkul o sa-l caut eu ,iar daca nu-l gasesc ma anunt.
Am intrebat daca sint pastete,deoarece am eu o poza(pastete) asemanatoare cu a ta
A mea are in umplutura peste si m-am gindit ca tu ai pus altceve ,care am si eu in casa la indemina.
O saptamina plina de succes iti doresc! icon_biggrin.gif


http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#54 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 July 2006 - 10:29 AM

QUOTE(Uma @ Jul 17 2006, 02:04 AM)

Adriana ai 100 de puncte (din 100)!!!
In Canada majoritatea bucatariilor nu au usa si nici geam, asa ca de multe ori renunt sa fac chiftele de sila mirosului.. Astazi mi-am luat inima in dinti si am facut chiftelele la cuptor, la 400 F - am pus marar, ceapa si usturoi (inca o gaselnita de pe culinar, le toc pe toate la mixer) un dovlecel, sare, piper si ou.
Le-am uns cu pensula cu ulei deasupra si au iesit EXCELENTE! Gustul foarte similar cu cele prajite, dar fara miros in casa, si fara jumatate de sul de hartie folosit pentru degresare!
Multam fain !! thumbsup.gif

Mulţumesc pentru puncte laugh.gif şi pentru idee, am să le ung şi eu data viitoare cu niţel ulei deasupra.


#55 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 11 August 2006 - 05:53 PM

piftele din carne de pui,unele trecute prin susan unele prin pesmet icon_smile.gif .E prima data cand fac cu carne de pui,nu am dat geana pe aici intai asa ca eu carnea am fiert-o laugh.gif ,mergeau ca aperitiv nici nu trebuia sa le mai prajesc icon_biggrin.gif

Miniaturi atașate

  • Nico_003.jpg

��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

#56 mihaela z

mihaela z

    Big Chef

  • Membri
  • 841 posturi
  • Location:belgia

Postat 11 August 2006 - 07:37 PM

Otti,cu susan?de astea nu am mai mancat.interesant?si cum sunt la gust? icon_smile.gif

#57 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 11 August 2006 - 08:26 PM

(mihaela z @ Aug 11 2006, 07:37 PM)

Otti,cu susan?de astea nu am mai mancat.interesant?si cum sunt la gust? icon_smile.gif

mie mi-au placut mult(poate pt ca-mi place susanul icon_smile.gif ),oricum nu se simte tare,sant bune...si la shnitzele poti folosi susan,era pe undeva pe forum...dar cel mai bine cand faci piftele de pui tavalesti 2 prin susan de proba icon_biggrin.gif
��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

#58 Cosmina_Liana

Cosmina_Liana

    Master of disaster

  • Membri
  • 1684 posturi
  • Location:bucale
  • Interests:datu' cu sania

Postat 11 August 2006 - 08:58 PM

si eu chiftelute mai mereu,mai ales vara
eu le fac asa:1 leg.marar+patrunjel,un cartof,morcov, ceapa (toate fierte si carne de pui tot fiarta ) le bag la robot pe toate pun si usturoi ,ou si apoi la prajit cu ele
aici amestecul
[attachmentid=55862]
chifteluta
[attachmentid=55863]
si asa imi place mie s-o halesc
[attachmentid=55864]

Miniaturi atașate

  • P1040127_1_.JPG
  • P1040142_1_.JPG
  • P1040141_1_.JPG


#59 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 11 August 2006 - 09:16 PM

pardon, eu voi fi pe lista neagra caci le fac in friteusa, afara in gradina, si nu pute in casa. in plus le fac din carne de miel, tocata ( umar amestecat cu gigot-pulpa), paine inmuiata si starsa, oua cel putin 4-5, marar, patrunjel, muuult usturrrrroi pisat,sare, piper si camoun ( chimen arabesc).amestec bine tot maglavaisul si fac bilute relativ mici, (cu mainile mereu ude), nu le dau prin faina si cum spusei, le frig in friteusa.
Fan n_puiu for ever



#60 Myryam

Myryam

    Bucataras

  • Membri
  • 152 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 August 2006 - 02:28 PM

(Buburuza @ Jul 11 2006, 01:01 PM)

din punctul meu de vedere: sunt mai usor de facut (toate odata), nu mai sunt imbibate cu asa mult ulei, sunt mai ...dietetice (desi nu asta-i cuvantul), nu mai miroase a prajeala (hota se odihneste)...si, parca au gust mai bun (ca eu cand le prajeam in ulei aveam tendinta sa le ard)...sa asteptam si alte fete, poate ca ele au observat alte chestii... icon_smile.gif


Eu le prajesc in ulei de porumb si nu iese fum si miros ca atunci cand se prajesc in ulei de floarea soarelui.De fapt am renuntat aproape in totalitate la uleiul de floarea soarelui,mai pun doar la salate din cand in cand.

Editat de Myryam, 13 August 2006 - 02:28 PM.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi