Chiftele si chiftelute!
Postat 16 July 2006 - 08:36 AM
Postat 16 July 2006 - 10:06 AM
Fetelor mersi de idei,toate sint bine venite si neaparat de retinut!
Mi-am facut o pofta nemaipomenita,dar merg acus sa beau un pahar de apa si trece,iar cind o sa vin si eu din concediu o sa promit sa revin cu poze,deoarece mi-au ramas pe suflet TOATE,DAR TOATE!

Postat 16 July 2006 - 03:40 PM
sper sa am timp sa fac cateva la cuptor saptamana asta.
vacanta placuta celor ce vor fi plecate!
Postat 16 July 2006 - 05:13 PM
Ideea este ca dupa ce am robotzit alea am amestecat cu carnea, sare, piper, ou si pezmet, le-am dat prin alt pezmet ca nu aveam faine, le-am prajit
Postat 16 July 2006 - 06:29 PM
Faine ti-au reusit,dar ce ma intereseaza pe mine,ce este pe farfuria finala?
Ai facut pastete?
Cum le-ai facut ,ce ai pus ca umplutura?
Mersi de eventualul raspuns!

Dania,MERSI MULT!
Mai dureaza putin pina plec-1 aug.-dar sint la o cura de slabire cu pariu,intre mine si sotul meu,de aceea ma uit si salivez acum la bunatatile voaste,dar lasa ca vin ma intorc eu ,la cratita..(hi,hi9
Editat de Afrodite, 16 July 2006 - 06:34 PM.
Postat 16 July 2006 - 06:32 PM
SI EU FAC CHIFTELE DUPA URMATOAREA RETETA:
1/2 KG CARNE DE VITA+ 1/2 KG CARNE PASARE( EU CUMPAR CARNEA GATA TOCATA)
1 LEGATURA MARAR
1 LEGATURA PATRUNJEL
1 LEGATURA CEAPA VERDE (LEGATURILE AICI SUNT CAM MARICELE.... DIN PACATE NU AM APARAT SA VA FAC CATEVA POZE DAR AM SA REVIN CU EXPLICATII DACA E NEVOIE)
1 CATEL USTUROI
1-2 OUA ( DACA OUALE SUNT MAI MICI, PUN DOUA DACA NU ...NUMAI UNUL)
CIMBRU, PIPER, SARE, PESMET (ASTEA LE PUN CAM LA "OCHI" SI ... MAI GUST COMPOZITIA DIN CAND IN CAND SA NU IASA PREA PICANTA)
1-2 LINGURI PASTA ROSII
DE REGULA EU LE PRAJESC DAR AM SA INCERC SA LE FAC CU PRIMA OCAZIE COAPTE.
PS: A TREBUIT SA SCRIU CU FONTURILE ACESTEA PT CA ... AM MISCAT CEVA PE AICI PE LA TASTATURA SI...DACA VOIAM SA SCRIU CU LITERE MICI... NUMAI LITERE LATINE NU IMI APAREAU AICI....
TOATE CELE BUNE,
ABY
Postat 16 July 2006 - 07:49 PM
Sper ca nu te-am zapacit de cap

Am nimerit o parte unde era mai concentrata clatita decat carnea, cred ca de aia arata asa.
Chiftelutele sunt puse in golul creat in orez cu manutele mele proprii si picurate (chiftelele nu mainile) cu sos de rosii de care am povestit tot pe aici.
Vrei sa caut link sau il gasesti tu?
(ps: cu placere, pt putin)
Postat 17 July 2006 - 02:04 AM
In Canada majoritatea bucatariilor nu au usa si nici geam, asa ca de multe ori renunt sa fac chiftele de sila mirosului.. Astazi mi-am luat inima in dinti si am facut chiftelele la cuptor, la 400 F - am pus marar, ceapa si usturoi (inca o gaselnita de pe culinar, le toc pe toate la mixer) un dovlecel, sare, piper si ou.
Le-am uns cu pensula cu ulei deasupra si au iesit EXCELENTE! Gustul foarte similar cu cele prajite, dar fara miros in casa, si fara jumatate de sul de hartie folosit pentru degresare!
Multam fain !!

Postat 17 July 2006 - 08:26 AM
Vrei sa caut link sau il gasesti tu?
(ps: cu placere, pt putin)
BD;multumesc multpt. raspuns!
Linkul o sa-l caut eu ,iar daca nu-l gasesc ma anunt.
Am intrebat daca sint pastete,deoarece am eu o poza(pastete) asemanatoare cu a ta
A mea are in umplutura peste si m-am gindit ca tu ai pus altceve ,care am si eu in casa la indemina.
O saptamina plina de succes iti doresc!

Postat 17 July 2006 - 10:29 AM
Adriana ai 100 de puncte (din 100)!!!
In Canada majoritatea bucatariilor nu au usa si nici geam, asa ca de multe ori renunt sa fac chiftele de sila mirosului.. Astazi mi-am luat inima in dinti si am facut chiftelele la cuptor, la 400 F - am pus marar, ceapa si usturoi (inca o gaselnita de pe culinar, le toc pe toate la mixer) un dovlecel, sare, piper si ou.
Le-am uns cu pensula cu ulei deasupra si au iesit EXCELENTE! Gustul foarte similar cu cele prajite, dar fara miros in casa, si fara jumatate de sul de hartie folosit pentru degresare!
Multam fain !!

Mulţumesc pentru puncte

Postat 11 August 2006 - 05:53 PM

Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine
Postat 11 August 2006 - 08:26 PM
Otti,cu susan?de astea nu am mai mancat.interesant?si cum sunt la gust?

mie mi-au placut mult(poate pt ca-mi place susanul

Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine
Postat 11 August 2006 - 08:58 PM
eu le fac asa:1 leg.marar+patrunjel,un cartof,morcov, ceapa (toate fierte si carne de pui tot fiarta ) le bag la robot pe toate pun si usturoi ,ou si apoi la prajit cu ele
aici amestecul
[attachmentid=55862]
chifteluta
[attachmentid=55863]
si asa imi place mie s-o halesc
[attachmentid=55864]
Postat 11 August 2006 - 09:16 PM
Postat 13 August 2006 - 02:28 PM
din punctul meu de vedere: sunt mai usor de facut (toate odata), nu mai sunt imbibate cu asa mult ulei, sunt mai ...dietetice (desi nu asta-i cuvantul), nu mai miroase a prajeala (hota se odihneste)...si, parca au gust mai bun (ca eu cand le prajeam in ulei aveam tendinta sa le ard)...sa asteptam si alte fete, poate ca ele au observat alte chestii...

Eu le prajesc in ulei de porumb si nu iese fum si miros ca atunci cand se prajesc in ulei de floarea soarelui.De fapt am renuntat aproape in totalitate la uleiul de floarea soarelui,mai pun doar la salate din cand in cand.
Editat de Myryam, 13 August 2006 - 02:28 PM.
Răspunde la acest topic

1 utilizatori citesc acest topic
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi