Sari la conținut

Poză

Dovleac spaghetti vegetarian


9 răspunsuri la acest topic

#1 peruzele

peruzele

    Academic chef forever

  • Membri
  • 1472 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA
  • Interests:http://dollsbyelly.blogspot.com/<br />http://fuzzyrealism.blogspot.com/<br />http://www.emalecdesign.com/emalecdesign_ecards.htm<br />http://www.emalecdesign.com/travel.htm<br />http://www.emalecdesign.com/delicia/main.htm<br />http://www.emalecdesign.com/my_art.htm<br />http://www.emalecdesign.com/Elena_Malec_author.htm

Postat 07 March 2007 - 03:09 AM

Aceasta varietate de Cucurbita Pepo, originara din Mexic se cultiva azi in pe multe continente si se gaseste pe pietele europene cu nume ca Vegetable Spaghetti(UK), Spaghetti vegetale(FR) sau Zucca Spaghetti in italiana, Calabaza Espagueti , SP(daca se si comercializeaza in Italia sau Spania, nu stiu, nu am gasit nici o reteta pe web in aceste limbi).

In America se numeste Spaghetti Squash si este in sezon incepand de cu toamna pana primavara.

Iata cum arata.

[attachmentid=88563]

Reteta mea este cu o umplutura vegetariana, unt si parmezan.

Incepem prin a pune dovleaca (zucca) la fiert intr-o oala mare cu apa. Inainte o intepam cu o furculita spre a se patrunde repede. Fiertul dureaza 25-30 min.

Intre timp pregatim o jumatate de ardei gras, o rosie, cateva fire de ceapa verde si usturoi(eu am pus tot verde).

Intr-o lingura de ulei de masline calim ardeiul bucatele, cu ceapa si usturoiul.

[attachmentid=88564]

Adaugam rosia taiata in cubulete si ierburi aromatice uscate sau proaspete(maghiran, busuioc, oregano), cateva seminte de anason (daca aveti), sare si piper.

Imagini atașate

  • zs.jpg
  • zs4.JPG

Editat de peruzele, 07 March 2007 - 03:44 AM.

Elena Malec
art stepping stones

#2 peruzele

peruzele

    Academic chef forever

  • Membri
  • 1472 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA
  • Interests:http://dollsbyelly.blogspot.com/<br />http://fuzzyrealism.blogspot.com/<br />http://www.emalecdesign.com/emalecdesign_ecards.htm<br />http://www.emalecdesign.com/travel.htm<br />http://www.emalecdesign.com/delicia/main.htm<br />http://www.emalecdesign.com/my_art.htm<br />http://www.emalecdesign.com/Elena_Malec_author.htm

Postat 07 March 2007 - 03:18 AM

Cand dovleacul s-a facut racim si apoi taiem in doua pe orizontala.

[attachmentid=88565]

Cu o furculita scoatem semintele.

[attachmentid=88566]

Tot cu furculita afanam pulpa dovleacului pana seamana cu niste paste capelli d'angelo sau spaghetti.



[attachmentid=88567]


Adaugam legumele calite si amestecam cu bucatele de unt si parmezan. Ornam cu busuioc proaspat sau alta mirodenie la indemana.

[attachmentid=88568]

Miniaturi atașate

  • zs5.jpg

Imagini atașate

  • zs1.JPG
  • zs3.jpg
  • zs2.jpg

Elena Malec
art stepping stones

#3 ralesu

ralesu

    buna... dar REA!

  • Membri
  • 982 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montréal, Canada

Postat 07 March 2007 - 04:08 AM

mishto!!
de efect!

cum e la gust?
dovleacul e dulceag?
sunt cu okii pe voi!

#4 peruzele

peruzele

    Academic chef forever

  • Membri
  • 1472 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA
  • Interests:http://dollsbyelly.blogspot.com/<br />http://fuzzyrealism.blogspot.com/<br />http://www.emalecdesign.com/emalecdesign_ecards.htm<br />http://www.emalecdesign.com/travel.htm<br />http://www.emalecdesign.com/delicia/main.htm<br />http://www.emalecdesign.com/my_art.htm<br />http://www.emalecdesign.com/Elena_Malec_author.htm

Postat 07 March 2007 - 05:28 AM

Raluca, e dulceag dar devine si mai bun de la untul infierbantat si celelalte ingrediente. Trebuie incercat!Cred ca gasesti pe la voi.

Editat de peruzele, 07 March 2007 - 05:30 AM.

Elena Malec
art stepping stones

#5 Georgeta Violeta

Georgeta Violeta

    Big Chef

  • Membri
  • 838 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania
  • Interests:Lectura, calatoriile, bucataria.

Postat 07 March 2007 - 11:51 AM

Peruzele, dovleacul este numai fiert sau se mai baga si la cuptor cu toate cele din interior?
"Nu exista o cale spre fericire. Fericirea este calea.!."
Proverb budist

#6 peruzele

peruzele

    Academic chef forever

  • Membri
  • 1472 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA
  • Interests:http://dollsbyelly.blogspot.com/<br />http://fuzzyrealism.blogspot.com/<br />http://www.emalecdesign.com/emalecdesign_ecards.htm<br />http://www.emalecdesign.com/travel.htm<br />http://www.emalecdesign.com/delicia/main.htm<br />http://www.emalecdesign.com/my_art.htm<br />http://www.emalecdesign.com/Elena_Malec_author.htm

Postat 07 March 2007 - 07:52 PM

Violeta, cum ingredientele sunt deja calite, iar pulpa dovleacului e fierbinte se adauga untul si parmezanul si se amesteca bine. Eu asa am in reteta si asa il fac. Sunt alte retete cu alte ingrediente si alea se baga si la cuptor.In cazul asta nu e nevoie. Te asigur ca e fain si in cuptor doar s-ar usca mai mult.El e usor umed de la apa in care a fiert si devine pufos de la unt.
Elena Malec
art stepping stones

#7 peruzele

peruzele

    Academic chef forever

  • Membri
  • 1472 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA
  • Interests:http://dollsbyelly.blogspot.com/<br />http://fuzzyrealism.blogspot.com/<br />http://www.emalecdesign.com/emalecdesign_ecards.htm<br />http://www.emalecdesign.com/travel.htm<br />http://www.emalecdesign.com/delicia/main.htm<br />http://www.emalecdesign.com/my_art.htm<br />http://www.emalecdesign.com/Elena_Malec_author.htm

Postat 02 October 2007 - 03:05 AM

Azi am facut dovlecelul pentru masa de pranz.

ds.JPG
Elena Malec
art stepping stones

#8 mirciulica09

mirciulica09

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 24 October 2009 - 09:28 PM

Excelentă rețeta de mai sus, am încercat-o. Cine dorește să cumpere Dovleac Spaghetti în România, găsiți pe [url="http://www.XXXX.ro/m..._vegetal.html"]

Dovleacul Spaghetti mai merge tăiat în 2 bucăți pe lungime, golit de sâmburi, și pus într-o tavă cu un deget de apă în ea. La foc de 180-200 de grade C sunt gata în 50 de minute. După ce sunt gata, scoatem spaghetele cu o furculiță. În continuare, spaghetele se amestecă cu puțin unt, oregan (după gust), brânză de burduf și jumărele. E o rețetă simplă și rezultatul e delicios. Spor!

#9 Turbutan Cristina

Turbutan Cristina

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi

Postat 14 March 2017 - 08:22 PM

Ce soi de dovleac ai folosit? Unul obosnuit sau asa se gaseste, sub denumirea de spaghetti squash?

#10 cristinas...

cristinas...

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 10 July 2017 - 05:48 AM

Eu locuiesc in Toronto si "spaghetti squash" e socotit una din cele mai ieftine & comune vegetale- il consum de 30 de ani (nu foarte des, ce-i drept) si am avut in unii ani in gradina (rasare extrem de usor din semintele recoltate de la cel pe care il pregatesc pentru gatit).

Intotdeauna l-am taiat crud (atentie!- perpendicular, nu in lungime!), am colectat semintele (pentru rasaduri sau pentru copt precum orice seminte de dovleac!), am inlaturat miezul (ca la un dovleac obisnuit) si am pus cele 2 jumatati intr-o oala inalta, acoperite cu apa; de preferinta se fierbe cu capacul pe oala ca sa nu scada apa.

E gata cind se desprind "spagetele" cu furculita (usor de incercat fiindca e deja taiat!).

Se lasa la racorit (nu racit complect!) pina cind e usor de minuit (uneori folosesc o manusa de silicon ca sa il desfac cit mai repede dupa fierbere, cind operatia e cel mai usor de facut).

Desprinderea de pe coaja se face neaparat cu o furculita!

In principiu nimic din el nu e toxic sau necomestibil (inclusiv coaja, miezul si semintele) dar se foloseste numai partea fibroasa din motive estetice.

Spaghetti squash tine destul de mult in frigider nedesfacut si se poate congela (dupa ce a fost fiert si pregatit ca mai sus) pentru iarna foarte bine.

Atentie!- unora le produce gaze (contine inulin, ca si fasolea- un tip de fibra care nu se digera dar benefica altfel...); incepeti ușurel (vedeti cum reactioneaza corpul)!

Se poate folosi si pentru budinci dulci (cineva intreba daca e dulceag- nu, eu nu consider; e ca orice dovleac de gatit dar preia bine alte arome, sare, zahar).

Cel mai comun aici se face budinca la cuptor, cu oua & mozzarella/cașcaval/brinza de vaci/etc. (dupa gust si dupa ce ai in casa) plus spanc, carne de pui sau orice altceva va trece prin minte sa incercati

Budinca poate se fie dulce sau nu; evident, dovleacul se amesteca cu restul de ingrediente dupa ce a fost fiert si scos din coaja.

PS: Personal am incercat sa il fac cu usturoi si nu mi-a placut. Cred ca e mai bun cit mai simplu (nu imi vine acum in minte expresia din limba Romana- gustul dovleacului e "overpowered" de mirosurile/aromele tari).





Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi