Sari la conținut

Poză

Lasagna cu caise, mascarpone si fistic


24 răspunsuri la acest topic

#1 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 01 April 2007 - 10:15 PM

Asa cum am promis, revin cu reteta:

Pentru 6 portii avem nevoie de:

300g caise uscate
100 ml vin
500 ml suc de caise
coaja rasa de la o lamaie
1 plic de pudding de vanilie
125 g unt/margarina
160g zahar pudra
esenta de vanilie
3 oua medii
500 g branza dulce slaba (eu am folosit dietetica)
250 g mascarpone
3 linguri zeama de lamaie (eu am folosit de grapefruit ca am uitat sa iau lamaie wink.gif )
5 linguri lichior de vanilie (eu nu am pus)
12 foi de lasagne nefierte spune reteta, eu le-am oparit pentru mai multa siguranta si bine am facut
1 plic sos de vanilie care se face fara fierbere (eu am folosit Creme Ole de la Dr. Oetker)
1 lingura de fistic tocat

Ingredientele pozate pe etape, ca n-au incaput toate o data intr-o singura poza:

[attachmentid=93357]

Caisele, vinul, coaja de lamaie si 250 g suc de caise se pun la fiert, pana incep sa se inmoaie caisele. Vinul nu apare in poza, pentru ca initial am vrut sa-l inlocuiesc cu suc, dar m-am razgandit - si a fost mai bine wink.gif

[attachmentid=93358]

20g de pudding de vanilie se amesteca foarte bine cu 2 linguri de apa:

[attachmentid=93360]

se toarna peste caise si se lasa din nou la fiert pana se incheaga si are aspect de dulceata. Aici eu am avut o problema, desi am amestecat bine pudding-ul, cand l-am pus peste caise s-a coagulat pe bucati, asa ca a trebuit sa iau fiecare cocolos si sa-l "sparg". Asa arata la final, se zaresc si cocoloasele:

[attachmentid=93359]

Miniaturi atașate

  • P1130563.JPG
  • P1130576.JPG
  • P1130581.JPG
  • P1130578.JPG

Editat de crisa78, 01 April 2007 - 10:23 PM.

Zambeste, maine va fi mai rau!

#2 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 01 April 2007 - 10:22 PM

Urmeaza crema. Mai intai ingredientele:

[attachmentid=93361]

Margarina topita se amesteca cu 150 g zahar pudra, esenta de vanilie si putina sare pana obtinem o compozitie cremoasa:

[attachmentid=93362]

se adauga unul cate unul ouale:

[attachmentid=93363]

Se adauga pe rand branza, apoi mascarpone, zeama de lamaie, restul de pudding de vanilie si lichiorul:

[attachmentid=93364]

[attachmentid=93365]

Miniaturi atașate

  • P1130570.JPG
  • P1130583.JPG
  • P1130585.JPG
  • P1130587.JPG
  • P1130589.JPG

Zambeste, maine va fi mai rau!

#3 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 01 April 2007 - 10:35 PM

Incepem sa asamblam lasagna:

se unge o forma cu unt (cca. 15x30cm) si se pun 3 foi de lasagna:

[attachmentid=93366]

Cel mai bine este sa opariti cateva minute (3-4) foile de lasagna, dar cu mare grija sa nu se lipeasca unele de altele si sa patiti ca mine rolleyes.gif (cum termin aici ma duc si la traume laugh.gif )

[attachmentid=93367]

Peste foile de lasagna se pune jumatate din compozitia de caise (eu am mai incalzit-o putin inainte sa o torn, ca sa-mi fie mai usor):

[attachmentid=93368]

Chestiile alea mici si galbejite sunt cocoloasele de pudding cool.gif

Apoi se pun alte 3 foi de lasagna peste care se toarna jumatate din compozitia de branza:

[attachmentid=93369]

Se repeta operatia, adica foi:

[attachmentid=93370]

restul de caise, iarasi foi:

[attachmentid=93371]

si se termmina cu crema de branza:

scoasa repede din cuptor pentru ca uitasem sa o pozez:

[attachmentid=93372]

Se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade, pe al doilea gratar de jos in sus si se coace 40 minute la 160 grade. Acuma asa scria in reteta, eu am un cuptor mai putin destept, asa ca nu pot spune cu precizie la ce temperatura am copt, ci doar ca a durat cca 50 minute, pana s-a rumenit frumos deasupra si scobitoarea a iesit cat de cat curata. oricum, se mai intareste si dupa ce se raceste.

[attachmentid=93374]

aveti grija daca folositi vasul de yena ca mine, cand il puneti in cuptorul incalzit, eu am avut ceva emotii, ma si vedeam cu lasagna plina de cioburi laugh.gif

Miniaturi atașate

  • P1130590.JPG
  • P1130596.JPG
  • P1130595.JPG
  • P1130597.JPG
  • P1130599.JPG
  • P1130600.JPG
  • P1130601.JPG
  • P1130607.JPG

Zambeste, maine va fi mai rau!

#4 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 01 April 2007 - 10:45 PM

Se lasa la racit cca 10-15 minute, timp in care trecem la ultima etapa:

Ingredientele:

[attachmentid=93375]

Se prepara sosul de vanilie cu suc de caise: eu am folosit jumatate de plic (40g) si cca 300 ml suc de caise (reteta spune 250 ml, dar nu da gramajul plicului de sos de vanilie, asa ca am adaptat din mers):

[attachmentid=93376]

se taie cu cutitul fisticul (am uitat sa pozez operatia)

se unge lasagna cu sos si se presara deasupra fisticul, cand este suficient de rece, si cca 10 g de zahar pudra:

[attachmentid=93378]

dupa ce s-a racit se taie felii si se serveste cu sos:

[attachmentid=93381]

si mai de aproape:

[attachmentid=93379]

[attachmentid=93380]


Observatii: daca mananca si copii, inlocuiti vinul cu suc de caise, iar la lichior puetei pur si simplu sa renuntati.

Crema este atat de buna, incat mama vrea sa faca pasca pentru paste cu reteta asta wink.gif iar per total este delicioasa! Fina, aromata, ma duc sa-mi mai pun o felie! tongue.gif

Miniaturi atașate

  • P1130574.JPG
  • P1130609.JPG
  • P1130610.JPG
  • P1130618.JPG
  • P1130631.JPG
  • P1130632.JPG

Editat de crisa78, 01 April 2007 - 11:04 PM.

Zambeste, maine va fi mai rau!

#5 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 01 April 2007 - 10:55 PM

Te duci sa-ti mai pui o felie?!!!! blink.gif BangHead.gif Aoleeeu... tare pofticioasa mai sunt!
Reteta ta arata MINUNAT. Am ochit-o de la concurs. Super, delicioasa, cremoasa... eusa_drool.gif eusa_drool.gif eusa_drool.gif

#6 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 01 April 2007 - 11:05 PM

Elaida, daca vii acuma repede, repede, mai e o singura felie si e a ta! wink.gif

Multumesc pentru aprecieri floare.gif
Zambeste, maine va fi mai rau!

#7 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 02 April 2007 - 01:31 AM

(crisa78 @ Apr 2 2007, 06:05 AM)

Elaida, daca vii acuma repede, repede, mai e o singura felie si e a ta! wink.gif
...


... si eu care m-apucasem sa-mi fac bagajele 022.gif ... laugh.gif ... de cand am vazut-o la Concurs, m-am tot "invartit" dupa reteta rolleyes.gif

Crisa, ce gramaj are pachetul de pudding?

#8 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 02 April 2007 - 07:59 AM

Super misto ideea de lasagna cu fructe. Si mai arata si misto de mori. Felicitari Crisa, bafta si tie la concurs!!
Fan n_puiu!







#9 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 02 April 2007 - 08:14 AM

Crisa am notat-o. E super. tongue.gif


#10 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 02 April 2007 - 08:44 AM

(CristinaK @ Apr 2 2007, 01:31 AM)

... si eu care m-apucasem sa-mi fac bagajele 022.gif ... laugh.gif ... de cand am vazut-o la Concurs, m-am tot "invartit" dupa reteta rolleyes.gif

Crisa, ce gramaj are pachetul de pudding?


CristinaK, daca vii, sa stii ca pentru tine mai execut o portie! smile.gif Si-asa mi s-a parut cam putina! wink.gif

Plicul de pudding cred ca are 80g, dar pentru mai multa siguranta o sa verific diseara cand ajung acasa.
Zambeste, maine va fi mai rau!

#11 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 02 April 2007 - 08:46 AM

(Luciana.m @ Apr 2 2007, 07:59 AM)

Super misto ideea de lasagna cu fructe. Si mai arata si misto de mori. Felicitari Crisa, bafta si tie la concurs!!


Luciana, pupic.gif si multumesc pentru aprecieri! Eu ma bucur tare mult ca a fost concursul asta acum, ca altfel cine stie cat mai amanam executia si uite ce pierdeam!
Zambeste, maine va fi mai rau!

#12 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 02 April 2007 - 08:47 AM

(aliza @ Apr 2 2007, 08:14 AM)

Crisa am notat-o. E super. tongue.gif



Aliza, sunt sigura ca o sa-ti placa, abia astept sa-mi spui cum ti-a iesit!
Zambeste, maine va fi mai rau!

#13 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 02 April 2007 - 10:06 AM

Merci,Crisa! floare.gif

#14 Giorgiana

Giorgiana

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 4630 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 02 April 2007 - 10:23 AM

Si eu am facut o data lasagne cu branza dulce, oua, zahar, arome , lapte si smantana si au iesit foarte bune, ai mei au zis ca a fost mai buna decat placinta cu branza. Am folosit lasagne de la MONTE BANATO, au fost bune si nu le-am oparit, s-au inmuiat de la lapte si smantana.

CRISA, o sa incerc si reteta ta, mai ales ca ne-au placut lasagnele preparate ca o prajitura, dar sa treaca sarbatorile de Pasti, nu de altceva dar acum de abia astept sa mananc pasca.

#15 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 03 May 2007 - 12:42 PM

Crisa, am facut lasagna ta delicioasa!!! biggrin.gif
Pentru noi, care sintem niste impatimiti ai ciocolatei laugh.gif ... reteta asta a fost o surpriza!
... adica ne-a placut mult!!! tongue.gif

Pot sa spun ca e ideala pentru zilele calduroase ce vor veni... fiind atat de usoara... iar combinatia asta cu caise mi se pare perfecta!!!
Are un gust deosebit!

... si sa las trancaneala laugh.gif ... si sa trec la fapte:

Vedere de ansamblu:
[attachmentid=98950]
Sectiune:
[attachmentid=98952]
Taiata ca o prajiturica:
[attachmentid=98954]

...si ultima biggrin.gif :
[attachmentid=98955]

Multumim de reteta!!! pupic.gif

Miniaturi atașate

  • 1.jpg
  • 3a.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg


#16 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 05 July 2007 - 03:01 PM

Laura, ma bucur tare mult ca v-a placut lasagna! Arata perfect si foarte...fisticoasa wink.gif Chiar ma intrebam daca ai reusit sa o faci, dar cum am fost prinsa cu sesiunea si cu o mie de alte treburi, abia acum am reusit sa revin pe forum!

Zambeste, maine va fi mai rau!

#17 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 06 July 2007 - 07:42 PM

(crisa78 @ Jul 5 2007, 04:01 PM)

Laura, ma bucur tare mult ca v-a placut lasagna! Arata perfect si foarte...fisticoasa wink.gif Chiar ma intrebam daca ai reusit sa o faci, dar cum am fost prinsa cu sesiunea si cu o mie de alte treburi, abia acum am reusit sa revin pe forum!




Wow, Crisa, ce mult ma bucur ca te-ai intors! biggrin.gif
Doamne, da' cand termini cu sesiunile?!... ca parca am si eu stres cand te aud ca te "delectezi" cu stresiunea laugh.gif

Ne-a placut mult lasagna ta, multumim de reteta floare.gif
... daca ai timp si chef tongue.gif de cook-areala, poate ne mai arati ceva... smile.gif

#18 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 06 July 2007 - 07:49 PM

Laura, si eu ma bucur mult ca m-am intors, mi-era dor de voi pupic.gif

Cu sesiunile termin...in vreo doi ani, asta daca nu-mi mai vine vreun gand de master sau ceva de genul tongue.gif. De cook-areala as avea eu chef, dar in circa doua saptamani incepem cu finisajele la casa (am vazut ca si tu te "delectezi" cu asa ceva) asa ca nu stiu cat voi mai avea timp de bucatarie. noroc cu mama saraca, altfel...biggrin.gif
Zambeste, maine va fi mai rau!

#19 Marci

Marci

    Big Chef

  • Membri
  • 865 posturi
  • Location:Brooklyn, N.Y.

Postat 08 July 2007 - 05:49 PM

Lasagna cu caise.... decorata in spirit patriotic ( am facut-o pentru 4 iulie tongue.gif )
Multumim de reteta , e foarte buna ( seamana un pic la gust cu budinca de macaroane laugh.gif )

[attachmentid=111306]

Bafta la examene ,crisa!

Miniaturi atașate

  • DSC00895.JPG

Bucura-te de fiecare zi ( Horatiu)

#20 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 09 July 2007 - 09:09 PM

Marci, arata super, asa patrioata wink.gif

ma bucur mult ca v-a placut.

momentan am terminat cu examenele, pana in ianuarie am vacanta la invatat laugh.gif
Zambeste, maine va fi mai rau!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi