Sari la conținut

Poză

Cheese cake cu portocale


31 răspunsuri la acest topic

#1 Alka

Alka

    Bucataras

  • Membri
  • 122 posturi
  • Location:Danemarca

Postat 15 April 2007 - 09:09 PM

Am luat reteta dintr-o revista de bucatarie daneza, si mi-a plcaut combinatia de ingrediente, asa ca iata prima mea prajitura cu crema de branza... Geniala e si eu nu sunt adepta prajiturilor cu branza, nu stiu de ce smile.gif

Blat
50 g unt rece
75 g faina
jumate lingurita zahar
jumate lingura apa

Umplutura
200 g crema de branza...eu folosesc Philadelphia, dar orice gen de branza merge
125 ml suc de portocale proaspat...nu ca ala din magazin nu ar mereg smile.gif, dar atunci aveti grija sa va uitati daca e indulcit, sa reduceti cantitatea de zahar
2 galbenusuri
85 g zahar
2 lingurite coaja de portocale
1 lingura jumate de faina
2 albusuri
50 g ciocolata neagra topita

Blat: untul se taie bucatele si se amesteca cu faina, stiti voi, intre palme, pana arata ca nisipul smile.gif.
[attachmentid=95635]
[attachmentid=95636]

Se pune apoi zaharul si apa si se amesteca bine.
[attachmentid=95637]

Se intinde cu mana, se apasa mai bine zis cu mana intr-o tava rotunda, diametrul de 22 cm.
[attachmentid=95638]

Se poate face si in alta tava, eu zic cum e reteta si cum am facut-o si eu. Se da tava la rece acoperita aproximativ 30 min. Cuptorul se incinge la 200 grade si se da tava la copt 10 minute.


Umplutura: Crema de branza se amesteca cu sucul de portocale, treptat, pana se incorporeaza totul bine.
[attachmentid=95639]
[attachmentid=95640]

Se adauga apoi galbenusurile pe rand, zaharul si coaja de portocale.
[attachmentid=95641]
Faina se adauga cu restul ingredientelor peste branza, chiar la sfarsit, inainte de a pune albusurile spuma.
Albusurile se bat spuma si se amesteca cu grija cu crema.
[attachmentid=95642]

Si in final va arata asa:
[attachmentid=95643]

Se toarna umplutura in tava cu blatul semifacut, se fac forme cu ciocolata topita si se da la cuptorul incins, tot 200 grade, aproximativ 30 min.
[attachmentid=95644]

Trebuie sa arata galbuie si umflata putin. Se scoate si se lasa la racit pe grilaj.
[attachmentid=95645]

Obs: Eu am folosit tava cu pereti detasabili, care cica e antiaderenta, dar face figuri cateodata, nu se inchide bine si curge sad.gif. Asa ca am pus hartie de copt si a iesit foarte bine.

Si acum, inainte sa ma apuc sa ma rog sa se puna pozele, va zic: e SUPER BUNA, rapid de facut si foarte racoritoare, pufoasa, si aluneca de numa! De-abia a mai ramas pe a doua zi, si tineti cont ca era seara cand am inceput sa mancam din ea tongue.gif.

Sectiunea biggrin.gif
[attachmentid=95646]

Miniaturi atașate

  • IMG_8989.JPG
  • aluat2.JPG
  • aluat3.JPG
  • aluat4.JPG
  • crema1.JPG
  • crema2.JPG
  • crema3.JPG
  • crema4.JPG
  • crema5.JPG
  • tava1.JPG
  • tava2.JPG
  • felie.JPG


#2 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 15 April 2007 - 09:15 PM

Foarte frumos,Alka!! Super,merci smile.gif
Maya's World .

#3 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 15 April 2007 - 10:29 PM

Alka, super apetisant cheese cake-ul tau, iar desenul cu cioco e de-a dreptul fantastic! Felicitari!
Zambeste, maine va fi mai rau!

#4 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 15 April 2007 - 10:34 PM

ce bine arata.am notat-o smile.gif

#5 Leea

Leea

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:California

Postat 16 April 2007 - 12:40 AM

Arata taare bine, Alka! Eu o voi incerca sigur, ca noua ne plac dulciurile cu branzaaa.
YOU...
...have a GREAT Day!!!

Life is Uncertain...Eat Dessert First !

#6 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 16 April 2007 - 02:02 AM

..fainaaa reteta si ornata .....l a f i x ~ cool.gif
Fan n_puiu!

#7 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 16 April 2007 - 07:47 AM

Miyaam, miyaam... inca o "branzica" rolleyes.gif ... care arata taaare bine! eusa_drool.gif

#8 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 April 2007 - 07:56 AM

Interesanta, mai ales daca zici ca nu e dulce tare pentru ca eu am facut odata unul cu menta si ciocolata dar era infiorator de dulce. Tre sa ma grabesc sa o fac pentru ca e trecuta deja vremea portocalelor.

#9 amalia aa

amalia aa

    Master of disaster

  • Membri
  • 1603 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 16 April 2007 - 08:17 AM

imi place cum arata si mai ales ca e cu branza ... notat si va fi incercat smile.gif !

#10 Alka

Alka

    Bucataras

  • Membri
  • 122 posturi
  • Location:Danemarca

Postat 16 April 2007 - 08:19 AM

Ma bucur ca va face cu ochiul si de-abia astept sa incercati si sa va dati cu parerea (de ce buna e). Aseara cand am pus pozele am tot inghit in sec tongue.gif

#11 Gabriela Carmen

Gabriela Carmen

    Master of disaster

  • Membri
  • 2280 posturi
  • Location:Hamburg

Postat 16 April 2007 - 11:08 PM




...Alka, excelenta reteta. Si modelul de pe prajitura smile.gif

#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 April 2007 - 09:40 AM

Eu am cumparat ieri brinza dar trebuie sa mai astept a o face pentru ca deja un tort cu ciocolata si prune de terminat. rolleyes.gif

#13 Alka

Alka

    Bucataras

  • Membri
  • 122 posturi
  • Location:Danemarca

Postat 17 April 2007 - 12:25 PM

(Adriana Nicoleta @ Apr 17 2007, 07:40 AM)

Eu am cumparat ieri brinza dar trebuie sa mai astept a o face pentru ca deja un tort cu ciocolata si prune de terminat. rolleyes.gif


Uuu, suna bine...e reteta pe culinar?

Recunosc ca si eu am luat ieri branza, ca mi s-a facut pofta cand v-am pus pozele si reteta smile.gif Era in plan aseara, dar nu am apucat pana la urma asa ca se face azi biggrin.gif

#14 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 April 2007 - 01:17 PM

E ceva similar, o sa scriu dupa-masa de acasa ce si cum ca sa pun si pozele. smile.gif

#15 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 18 April 2007 - 09:33 AM

uite-l aici
http://www.culinar.r...a...st&p=328906


#16 Alka

Alka

    Bucataras

  • Membri
  • 122 posturi
  • Location:Danemarca

Postat 18 April 2007 - 07:16 PM

(Adriana Nicoleta @ Apr 18 2007, 07:33 AM)


Mersi! floare.gif

#17 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 April 2007 - 01:55 PM

Eu am ras ciocolata deasupra, e greu sa faci modele artistice cu un bebe care se fosneste in marsupiu, e prima prajitura pe care o fac impreuna cu fetita mea, asa ca scuzati poza nu prea artistica smile.gif

Alka ai avut dreptate; e o prajiturica racoroasa si buna, multumim

[attachmentid=96291]

Imagini atașate

  • haleala_si_pui_mic_004.jpg


#18 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 19 April 2007 - 02:04 PM

(oanaC @ Apr 19 2007, 01:55 PM)

e prima prajitura pe care o fac impreuna cu fetita mea

pupic.gif la amindoua

Alka, trebuie sa fii mindra pentru asta smile.gif

#19 Alka

Alka

    Bucataras

  • Membri
  • 122 posturi
  • Location:Danemarca

Postat 19 April 2007 - 06:51 PM

(Adriana Nicoleta @ Apr 19 2007, 12:04 PM)

pupic.gif la amindoua

Alka, trebuie sa fii mindra pentru asta smile.gif


Cum sa nu fiu mandra? OanaC, felicitarile mele! Ma bucur ca va place, de aratat arata cum trebuie, ciocolata in modele e sa intre putin in crema si sa se coaca, si fiind amaruie merge foarte bine cu gustul putin acrisor de la portocala, dar nu vad care ar fi diferenta ca ai ras-o.

Inca o data pupic.gif pentru amandoua bucataresele, mai ales cea in devenire wink.gif

PS
Daca o lasi la rece, de ex pana a doua zi...e si mai buna...Uuuu ca iar incep sa salivez! eusa_doh.gif

#20 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 20 April 2007 - 05:41 PM

Suna tare bine reteta asta,arata si foarte fain.Am notat-o,merci Alka.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi