Sari la conținut

Poză

Tartiflette


32 răspunsuri la acest topic

#1 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 August 2007 - 11:06 PM

Cind am fost la Albertville n-am putut rata ocazia de a minca tartiflette desi era o căldură teribilă dar nu puteam rata ocazia, specialitate a zonei in care eram.
tartiflette.jpg
Asa că mi-am cumpărat brinza de la Lidl-ul francez care nu era reblochon original dar ei ziceau că merge
formaggio_tartiflette.jpg
asa arată, din păcate poza e nereusită
002.JPG
si inspirindu-mă din carte
libri.jpg
Am făcut-o astfel:
Am prăjit un pic de sunculită
001.JPG
Iar apoi in grăsimea lăsată de ea am călit cepusoara si intr-o formă unsă am pus ceapa si sunculita
004.JPG
Intre timp am fiert putin cartofii curătati, asta e unealta cu care se pot intepa fierbinti
005.JPG
si apoi i-am tăiat felii si pus deasupra in formă
006.JPG
iar deasupra am pus brinza tăiată felii
008.JPG
am pus la cuptor la 200°C pina s-a topit binisor
013.JPG
si am păpat
015.JPG
mai de aproape, fooarte bunut
016.JPG

#2 pitufina

pitufina

    Captain Cook

  • Membri
  • 302 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Chicago (Lansing-IL)

Postat 15 August 2007 - 01:32 AM

Arata bine si deja simt mirosul lor fierbinti, tocmai scosi din cuptor. Dar sa ma trezesc la realitate...dupa parerea ta ce branza/cascaval ar merge mai bine in lipsa celei pe care ai folosit-o tu? Unde mai pui ca mie nu-mi place chiar orice branza si cred ca nici daca as avea-o pe a ta nu cred ca mi-ar placea sa o folosesc. In general nu-mi place branza...ca nu-mi vine sa-i zic...sharp...adica gust pronuntat.
So, din experienta ta cu ce o pot inlocui.
A, si ca sa nu mai deschid alt topic...de mult ma intrebam daca ma puteti lamuri despre branza Gouda, caci am mai citit prin retete...cum poate fi descrisa. Dar Edam? Este baby bell una din cele doua tipuri de branza? Sau e total diferita?
Scuze de intrebari. Daca nu se potrivesc aici, doar sterge-le.
Multumesc.

#3 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 15 August 2007 - 02:18 AM

immm yummyyyyyyy
cool.gif
Fan n_puiu!

#4 ralesu

ralesu

    buna... dar REA!

  • Membri
  • 982 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montréal, Canada

Postat 15 August 2007 - 03:12 AM

super misto arata! yammi rau!

in prima poza arata parca ar fii croissante... au taiat cartofii intr-un fel anume sau cum i-au aranjat asa in farfurie?

Editat de ralesu, 15 August 2007 - 03:13 AM.

sunt cu okii pe voi!

#5 Blonde

Blonde

    Master of disaster

  • Membri
  • 1776 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 August 2007 - 07:18 AM

(pitufina @ Aug 14 2007, 11:32 PM)

de mult ma intrebam daca ma puteti lamuri despre branza Gouda, caci am mai citit prin retete...cum poate fi descrisa. Dar Edam?


Pitufina, despre Gouda pot sa-ti spun ca are consistenta si gustul apropiat cascavalului...doar ca e usor picanta (insa nu in sensul de iute...ci aromata. nu e puturoasa laugh.gif ) Eu o prefer la gratinat, in loc de cascaval.
Edam, nush cum e nici eu.


#6 dark angel

dark angel

    Master of disaster

  • Membri
  • 4876 posturi

Postat 15 August 2007 - 08:26 AM

edam e tot ca si cascavalul, mai mild la gust, se modeleaza bine cu ea daca vrei sa faci rulade! (ex: rulada mayei umpluta)
eu daca o pun intre feliile de paine in toaster se topeste si se face pasta, ca mozzarella pe pizza(mai bine de atat nu stiu sa explic), e gumoasa asa! biggrin.gif

#7 roxanaz

roxanaz

    Bucataras

  • Membri
  • 98 posturi

Postat 15 August 2007 - 08:49 AM

Adriana cu un camembert normal merge tartiflette? ca reblochon nici o sansa sa gasesc pe aci. branza celor de la Lidl era tot asa aromata? mersi!

Roxana

#8 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 15 August 2007 - 09:30 AM

Adriana, arata tare bine si precis e gustos, am sa incerc si eu, chiar daca nu am branza de care ai folosit tu wink.gif ceva, ceva tot trebuie sa iasa tongue.gif
Zambeste, maine va fi mai rau!

#9 Ursuleatza

Ursuleatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 2720 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti & Timisoara

Postat 15 August 2007 - 10:06 AM

Moamaaaa, ce bine arata! rolleyes.gif Adriana, revin si eu cu intrebarea de mai sus: cu ce putem inlocui branza respectiva? Cascaval? Cascaval si altceva...?

#10 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 August 2007 - 10:35 AM

mama cum arata. acu n-am cu ce da o sa fac cu nasal, o sa fie nasalflette biggrin.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#11 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 August 2007 - 02:51 PM

Marea mea banuiala inca de cind mincam tartifletta la restaurant era ca ei nu au folosit reblochon, avea un gust prea cascavalos ca sa fie reblochon. Roxana, cred ca virgula camembertul poate fi o solutie foarte buna, reblochonul e un pic mai delicat decit camembertul.

Eu cred ca se poate face bine cu un fel de cascaval care va place si pe care il gasiti usor, evident e un gust mai diferit dar altminteri nu se poate.

Pitufina, pune brinza care-ti place tie. Edamul e cel mai apropiat cascavalului pe care mi-l amintesc eu ca era pe vremuri in Romania ca toata varietatea care este acum eu n-am prins-o. Gouda e mai putin gaurita si are un gust mai amarui. Baby bell-ul e o "porcarioara" de brinza menita sa atraga copiii smile.gif

Ralesu, imaginea e data numai de brinza in poza de la restaurant, de deasupra numai ea se vedem nu cartofii.

Va pun aici linkul reblochonului ca sa vedeti despre ce e vorba si sa va ajute in inlocuirea lui
http://perso.orange....re/menu_c03.htm



#12 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 15 August 2007 - 04:15 PM

cred ca se poate inlocui si cu brie ........offtopic.....incercati camembert pane sau topit toast cu dulceata de afine ...yummii

#13 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 22 August 2007 - 11:44 AM

Am executat. Cu modificari inerente, nu am avrut branza potrivita iar ce aleasa s-a comportat surprinzator dupa cum o sa vedeti. Finalul a fost o chestie megacrocanta si foarte buna, asa ca imi permit sa lipesc tartifleta mea aici, nu ii zic Tartiflette ca nu e.

Eu am fiert cartoafele gata felii ca sa scutesc o munca.

[attachmentid=119193]

apoi nu am avut sunculita si am apelat la piept proaspat, prajit cu sare si boia.

[attachmentid=119194]

iar branza a fost asta

[attachmentid=119195]

cu strat foarte gros de mucegai si consistenta foarte moale

[attachmentid=119196]

dupa ce am prajit bucatelele de piept am pus si ceapa. bucatile mai mari de piept nu le luati in seama, au alt sco decat tartifleta.

[attachmentid=119197]

nu am mai uns forma, fiind ceva cam multa grasime, desi am scurs totul

[attachmentid=119198]

am pus apoi ca Adriana cartoafele si branza, alta modificare, am presarat boia.

[attachmentid=119199]

ei si acum sa va arat finalul, nu e de dezastre ca a fost excelent, insa mucegaiul s-a parlit zdravan si s-a balonat ca chipsurile

[attachmentid=119200]

per total a fost crocant rau si delicios, stiu ca nu este ce mananca francezii dar noua ne-a placut tare de tot.
detalii:

[attachmentid=119201]

[attachmentid=119202]

sarumana pt masa smile.gif

Miniaturi atașate

  • Diapozitiv1.JPG
  • Diapozitiv2.JPG
  • Diapozitiv3.JPG
  • Diapozitiv4.JPG
  • Diapozitiv5.JPG
  • Diapozitiv6.JPG
  • Diapozitiv7.JPG
  • Diapozitiv8.JPG
  • Diapozitiv9.JPG
  • Diapozitiv10.JPG

Ale mele


şi când plâng eu râd

#14 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 August 2007 - 11:57 AM

Unde e produsa brinza aia?
E ciudat cum s-a innegrit toata coaja.

#15 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 22 August 2007 - 12:00 PM

made in germany.

nu e ciudat, am uitat-o nitel la cuptor. iar mucegaiul era groasa, cam cat o lama de cutit din ala ceramic de-al tau. la gust e buna si e din ingrediente bune, ca m-am uitat pe eticheta, am prajit-o eu cam mult. dar nu era de esecuri.

mai ciudat e ca s-a umflat smile.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#16 ralesu

ralesu

    buna... dar REA!

  • Membri
  • 982 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montréal, Canada

Postat 25 August 2007 - 02:00 AM

cum de trei nopti nu visez decat mancarea asta, aseara m-ad dus la magazin sa caut branza. Bineinteles ca n-am gasit reblochon, asa ca m-am multumit si eu tot cu un camambert.
azi cand am venit de la servici, m-am pus pe treaba !!
A iesit o minunatie !! Buna rau de tot!!
Barbate-miu, care ar trebui sa tina regim pentru colesterol, n-a mai rezistat si a mancat si el o portie imensa !

scoasa din cuptor:

[attachmentid=119778]

din profil, sa o vezi mai bine:

[attachmentid=119779]

si in farfurie:

[attachmentid=119780]

pupic.gif pentru reteta !

Miniaturi atașate

  • IMG0408.JPG
  • IMG0411.JPG
  • IMG0412.JPG

sunt cu okii pe voi!

#17 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 25 August 2007 - 10:12 AM

Minunat arata, ma bucur mult ca v-a placut!


#18 andreea fr

andreea fr

    Master of disaster

  • Membri
  • 1873 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 25 August 2007 - 05:33 PM

Mda, deci la albertville ai fost smile.gif

Adriana ti-a iesit foarte bien, cred ca gustul e pe masura. Prima data am mancat in haute savoie, insa branza era pusa fara scoarta de mucegai, sunt care o lasa si sunt care o inlatura (ca mine). tongue.gif

Deci am cerut si reteta si mi-au spus ca o pot face si cu raclette si sincera sa fiu imi place mai mult cu raclette (gusturile deh). Nea bucataru' de acolo mai facea si putin sos bechamel in care punea bucatile de carne si ceapa.

Acum in ceea ce priveste branza (tartiflette) de la lidl, eu o consider nu foarte buna, am cumparat in alte magazine si diferenta e destul de considerabila, in sensul ca aia de la lidl miroase foarte tare.

#19 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 25 August 2007 - 05:49 PM

Pai daca-ti zisei ca ma duc ma dusei tongue.gif
nu mirosea absolut deloc brinza asta
dar daca zici ca frantuzu ti-a dat mina libera la raclette e perfect ca o gasesc la Auchan si imi place si mai mult si se comporta si mai bine la cuptor.
pupic.gif


#20 andreea fr

andreea fr

    Master of disaster

  • Membri
  • 1873 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 25 August 2007 - 05:56 PM

Eu zic ca si bechamelul e bun in tartiflette ca sa nu iasa prea sec de la cartofi, da' cu raclette iese bine.

off Pe cuvantul meu ca m-am gandit la tine, anul asta am fost nu departe de Gap, chiar ma gandeam sa trec o zi in italia mai ales ca o am si pe soramea in marina di massa, dar n-a fost sa fie deoarece am plecat in excursie organizata cu autocarul ... dommage sad.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi