Sari la conținut

Poză

Tarta cu dulceata de caise


10 răspunsuri la acest topic

#1 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 February 2008 - 12:46 AM

Se face dulceata de caise in vara lui 2006 si se inmagazineaza in dulap smile.gif
Si dupa 2 ani se face o tarta smile.gif, in italiana crostata alla marmellata, e pe toate drumurile si in toate casele, mi se pare ca aici insa n-a aparut pina acum. Eu o fac destul de rar si de fiecare data incerc cite un aluat diferit. Se face foarte repede si e foarte simpla.
Am facut un aluat fraged inspirindu-ma de la o pâte sablée sucrée din Larousse-ul lui Pierre Hermé din:
- 250 gr faina pe care am amestecat-o cu 30 de gr de faina de migdale si cu 95 de gr de zahar pudra
- un ou
- 150 gr de unt taiat bucatele
025.JPG
Eu am pus totul in Kenwood si am amestecat pina s-a format biluta de aluat care apoi ar fi trebuit sa stea cel putin 4 ore in frigider dar eu n-am avut timp si am lasat numai jumatate de ora, asta compromite frumusetea tartei pentru ca aluatul e prea moale si deci e greu de intins.
026.JPG
Am intins foaia ajutindu-ma de folia transparenta ca aici
http://www.culinar.r...mpluta-cu-urda/
Am pus-o apoi in tava, in momentul asta se vede foarte bine ca daca aluatul e moale rezultatul e urit mad.gif Am intepat-o cu furculita ca sa nu se umfle.
027.JPG
Ca sa nu se coaca prea tare marmelada eu am copt aluatul gol la 180°C pentru 15 minute, apoi am pus dulceata si restul de aluat
030.JPG
si am mai copt-o 15 minute
034.JPG
si feliuta
037.JPG

#2 simonique

simonique

    Big Chef

  • Membri
  • 612 posturi

Postat 17 February 2008 - 12:05 PM

Arata delicios!!!! As vrea sa fac si eu, dar cu ce pot inlocui faina de migdale? huh.gif

#3 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 February 2008 - 12:13 PM

Adriana nu am dulceata de caise din 2006 numai de capsuni
Acum serios se executa,textura aluatului cum este?crocanta?
IPB Image

#4 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 February 2008 - 12:21 PM

CITAT(simonique @ Feb 17 2008, 11:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
dar cu ce pot inlocui faina de migdale?

poti sa o elimini, adaugi 30 de gr de faina in plus dar incearca sa te organizezi mai bine ca mine si lasa aluatul la frigider 4 ore ca sa il poti lucra usor

CITAT(Carmen L @ Feb 17 2008, 11:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Adriana nu am dulceata de caise din 2006 numai de capsuni
Acum serios se executa,textura aluatului cum este?crocanta?

textura este crocanta, eu cred ca ajuta la asta si faina de migdale, dar pentru cine n-o are cum am zis si mai sus nu e indispensabila smile.gif
Te invidiez pentru cea de capsuni, aveam numai un borcan adus de mama si l-am luat cu mine vineri seara ca sa il pun peste panna cotta si prietenul nostru si-a oprit ce-a mai ramas in borcan, asa de tare i-a placut rolleyes.gif
Evident ca se poate folosi orice marmelada vrea muschiul vostru.

#5 irina.d

irina.d

    Captain Cook

  • Membri
  • 441 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 17 February 2008 - 12:27 PM

Buuuun ! O s-o incerc saptamana viitoare !
Multumesc frumos !

#6 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 February 2008 - 12:28 PM

Asta imi place cel mai mult baza crocanta cu dulceata.
Arunc borcanul de capsuni cu mare drag spre tine:rolleyes:
IPB Image

#7 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 February 2008 - 12:54 PM

CITAT(Carmen L @ Feb 17 2008, 11:28 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Arunc borcanul de capsuni cu mare drag spre tine rolleyes.gif

arunca-l incet sa nu se sparga tongue.gif io ies pe terasa sa-l astept biggrin.gif


#8 ingerasul_Al

ingerasul_Al

    Master of disaster

  • Membri
  • 1690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania, in orasul de pe Bega

Postat 17 February 2008 - 04:30 PM

Arat bine aceasta tarta, chiar trebuie incercata.Cred ca iasa bine si daca dulceata nu e de 2 ani biggrin.gif .
Un om deştept rezolvă problema, un om şi mai destept o evită. Albert Einstein


#9 DADI.

DADI.

    Master of disaster

  • Membri
  • 1856 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 17 February 2008 - 04:37 PM

Trebuie sa fac si eu, poata asa se mai consuma dulceturile de caise, afine si capsuni ce zac in camara de doi ani rolleyes.gif
Buna idee Adriana pupic.gif

#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 February 2008 - 04:38 PM

CITAT(ingerasul_Al @ Feb 17 2008, 03:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cred ca iasa bine si daca dulceata nu e de 2 ani biggrin.gif .

da, normal, numa ca mie nu mi le maninca nimenea, anu trecut n-am facut deloc ca nu am avut fructe (fac numai daca avem noi sau daca mi le aduce cineva gratis, pentru ca am prea multa si n-are rost sa cumpar special ca sa fac alta) iar Marco a zis ca o vroia cu marmelada de caise, asta era de acu 2 ani deci de asta am folosit-o pe ea smile.gif

#11 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 February 2008 - 04:46 PM

CITAT(DADI. @ Feb 17 2008, 03:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Trebuie sa fac si eu, poata asa se mai consuma dulceturile de caise, afine si capsuni ce zac in camara de doi ani rolleyes.gif
Buna idee Adriana pupic.gif

e perfecta pentru asta smile.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi