Sari la conținut

Poză

Chicken Piccata


38 răspunsuri la acest topic

#1 aLAndala

aLAndala

    Nevasta lui Lance

  • Membri
  • 1909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:There
  • Interests:photography, travel, golf, working out, daydreaming, cooking, snow skiing

Postat 20 February 2008 - 06:05 AM

Eu sunt adepta retetelor bune, simple si rapide si chicken piccata e una dintre ele. Am cautat si n-am vazut sa fie deja postata reteta dar probabil ca ati vazut-o sau facut-o deja fara sa-i spuneti pe nume, "piccata". Se prepara in 20 de minute sau mai putin si e ideala cand ajungeti acasa de la serviciu si nu aveti nici un chef de facut ceva (elaborat) de mancare dar va e cam foame si pofta de ceva bun.

care-va-sa-zica scoatem din frigider:
doi piepti de pui,
borcanelul cu capere,
una bucata unt,
niste parmesan (daca e gata ras e si mai simplu),
o lamaie,
patrunjel.

si din dulap
2-3 linguri de faina,
sare, piper, boia dulce (daca preferati)
ulei de masline (sau de care aveti)
o sticla vin alb deschisa saptamana trecuta si ramasa in frigider neterminata, sau una proaspat deschisa ca tot o sa mearga perfect un pahar de vin alb la puiul asta (sec e foarte bun)
si atat.

Eu am avut doi piepti de pui maaaaaari de tot asa ca am pus doar unul si un pic. Am feliat mai subtire bucatile (nu chiar ca si pt snitele, ceva mai groase),

DSC04221.jpg

le-am sarat putin (nu mult, ca si parmesanul e sarat)

DSC04222.jpg

am amestecat 2-3 linguri de faina, 2-3 linguri de parmegiano, piper, boia impreuna

DSC04223.jpg

Am pus la incalzit o tigaie/cratita cu cateva bucatele de unt si 3 linguri de ulei de masline

DSC04225.jpg

Am dat feliile de carne prin amestecul faina-branza-mirodenii si le-am pus la prajit 3 minute pe fiecare parte.

DSC04226.jpg

Nu umpleti tigaia, daca aveti mai multe bucati le puneti in doua reprize.
Cand sunt prajite, le scoateti pe o farfurie, platou, ce aveti, care se poate tine la cald. Adaugati inca doua linguri de ulei si o bucatica de unt la ce a mai ramas in tigaie si adaugati a doua repriza de carne. Cand e gata, scoateti bucatile separat.

DSC04227.jpg

DSC04230.jpg

La sfarsit adaugati jumate de pahar de vin, caperele scurse de zeama, cateva linguri de zeama de lamaie la ce a ramas in tigaie si amestecati bine ca sa se desprinda tot ce s-a lipit de fundul tigaii, plus o bucatica de unt si lasati la foc mediu/mic pana scade la jumatate( max 4-5 min).

DSC04229.jpg

Turnati peste feliile calde de pui, adaugati patrunjel verde si gataaa!!!

Noi am servit cu salata de ardei copti si paine calda cu seminte.

DSC04232.jpg

DSC04233.jpg

Merge foarte bine langa o garnitura de cartofi fierti, pasta, gnocchi, spanac sau ciuperci sautee, legume aburite, ce vreti voi.
Daca va place mai mult o bucatica de vitel, puteti sa inlocuiti pieptul de pui cu bucati subtirele de vitel, poate chiar cu un file de peste alb. Insa aveti grija sa nu le frigeti prea mult, carnea trebuie sa ramana moale si frageda.
Putine ingrediente care fac un fel simplu si bun.
“Always surround yourself with people that inspire you!”

#2 DADI.

DADI.

    Master of disaster

  • Membri
  • 1856 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 20 February 2008 - 07:44 AM

Mmmmm, tare bine arata! tongue.gif
Trebuie sa prind o zi cand piciul meu e in deplasare la bunici, sa-l fac si eu.
Multumesc aLAndala pentru reteta! floare.gif

#3 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 20 February 2008 - 09:34 AM

pare bun si suculent alina.
Fan n_puiu for ever



#4 Lupu_16515

Lupu_16515

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 February 2008 - 10:38 AM

Ingredientele le am si vinul nu-i deschis dar ziceai ca nu-i bai rolleyes.gif
Multumesc de reteta este imbietoare smile.gif
IPB Image

#5 flor

flor

    Captain Cook

  • Membri
  • 383 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Constanta

Postat 20 February 2008 - 10:49 AM

CITAT(aLAndala @ Feb 20 2008, 06:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu sunt adepta retetelor bune, simple si rapide si chicken piccata e una dintre ele.



Si eu! Super reteta!Bravo!
Cred ca va intra in preferintele mele la cum arata!

Editat de flor, 20 February 2008 - 10:50 AM.


#6 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 20 February 2008 - 11:27 AM

hihi, facui si eu o picata din asta dintr-o revista da' e altfel, uite:

http://www.culinar.r...-cu-sparanghel/
Ale mele


şi când plâng eu râd

#7 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 20 February 2008 - 12:24 PM

Arata foarte bine,o sa incerc si eu sa vad cum sunt caperele astea,ca nu am mancat niciodata.


#8 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 20 February 2008 - 04:09 PM

mmmmmmmmmmm,arata de milioane!
Bun-bunut!
Maya's World .

#9 Chipotle

Chipotle

    Big Chef

  • Membri
  • 963 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA

Postat 20 February 2008 - 04:46 PM

Yum Yum... Alina arata super si de bun stiu ca este pentru ca si eu fac foarte des si e unul din felurile mele preferate de a face rapid ceva de cina.

Super prezentarea ta si data viitoare fac exact dupa reteta ta si voi pune si poze.

#10 aLAndala

aLAndala

    Nevasta lui Lance

  • Membri
  • 1909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:There
  • Interests:photography, travel, golf, working out, daydreaming, cooking, snow skiing

Postat 20 February 2008 - 07:54 PM

QUOTE(DADI. @ Feb 19 2008, 09:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mmmmm, tare bine arata! tongue.gif
Trebuie sa prind o zi cand piciul meu e in deplasare la bunici, sa-l fac si eu.
Multumesc aLAndala pentru reteta! floare.gif

Cu placere DADI, poti sa-l faci si cand piciul e acasa ca sosul cu vin nu are gust de vin sau alcool ramas dupa ce scade.

QUOTE(stella @ Feb 19 2008, 11:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
pare bun si suculent alina.

Stella, te astept cu pareri dupa ce-l probezi, noua ne place, e simplu si rapid.

QUOTE(Carmen L @ Feb 20 2008, 12:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ingredientele le am si vinul nu-i deschis dar ziceai ca nu-i bai rolleyes.gif
Multumesc de reteta este imbietoare smile.gif

Cu placere Carmen, sa ne spui cum ti-a placut dupa ce prestezi smile.gif Si cu ce fel de vin smile.gif

QUOTE(flor @ Feb 20 2008, 12:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Si eu! Super reteta!Bravo! Cred ca va intra in preferintele mele la cum arata!

Multumesc, multumesc. va astept pe toate sa-mi spuneti cat de mult va place dupa ce-l incercati

QUOTE(BD @ Feb 20 2008, 01:27 AM) <{POST_SNAPBACK}>
hihi, facui si eu o picata din asta dintr-o revista da' e altfel, uite:

http://www.culinar.r...-cu-sparanghel/

BD, am vazut-o pe a ta, ca era singura care aparea daca faci un search cu piccata si sunt convinsa ca e buna si asa cum ai facut-o tu insa eu nu po' sa-mi conving familia sa manance miel (exceptie daca e macinat in carnea de mititei). Acu' dilema mea: piccata cea mai clasica e cu ou sau fara ou? Habar n-am huh.gif

QUOTE(Alis @ Feb 20 2008, 02:24 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata foarte bine,o sa incerc si eu sa vad cum sunt caperele astea,ca nu am mancat niciodata.

Alis, sper sa va placa. Caperele dau un iz sarat acrisor si parerea mea e ca se potrivesc in sosul cu unt, lamaie si vin

QUOTE(MAYA @ Feb 20 2008, 06:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
mmmmmmmmmmm,arata de milioane!
Bun-bunut!

Maya, pupic.gif multumesc!

QUOTE(Chipotle @ Feb 20 2008, 06:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Yum Yum... Alina arata super si de bun stiu ca este pentru ca si eu fac foarte des si e unul din felurile mele preferate de a face rapid ceva de cina.
Super prezentarea ta si data viitoare fac exact dupa reteta ta si voi pune si poze.


Multumesc frumos Maria, daca tu o faci cu ceva variatii spune-ne care sunt. mie-mi place mult pieptul de pui facut asa, moale si gustos si ce ramane (daca ramane) e ideal intr-un sandwich a doua zi.

“Always surround yourself with people that inspire you!”

#11 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 20 February 2008 - 08:11 PM

CITAT
Acu' dilema mea: piccata cea mai clasica e cu ou sau fara ou? Habar n-am



iti dai seama ca io nici atat nu am habar ... important e ca is bune. am vazut ca a ta nu are nici in clin nici in manseta cu a mea dar crezusem ca nu ai vazut-o, de aia am dat link. important e sa fie bune ca aflam noi la un moment dat care ce si cum smile.gif si sunt convinsa ca sunt biggrin.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#12 roxanav

roxanav

    Captain Cook

  • Membri
  • 381 posturi
  • Location:california

Postat 20 February 2008 - 08:40 PM

Alina, arata asa de apetisant si ai dreptate, cu cat mai simplu si cu ingrediente ca astea, cu atat mai bine.
Eu fac asa cu peste, cu fileuri de sole sau snapper, dar se cheama sole meuniere, insa ingredientele si pasii sunt identici. O sa fac si eu cu piept de pui, pt. ca mi-ai facut pofta.

#13 aLAndala

aLAndala

    Nevasta lui Lance

  • Membri
  • 1909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:There
  • Interests:photography, travel, golf, working out, daydreaming, cooking, snow skiing

Postat 20 February 2008 - 09:10 PM

QUOTE(BD @ Feb 20 2008, 10:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>
iti dai seama ca io nici atat nu am habar ... important e ca is bune. am vazut ca a ta nu are nici in clin nici in manseta cu a mea dar crezusem ca nu ai vazut-o, de aia am dat link. important e sa fie bune ca aflam noi la un moment dat care ce si cum smile.gif si sunt convinsa ca sunt biggrin.gif

Daca e sa dezvoltam subEctul, eu piccata asta o consider sora (sau frate?!) cu Chicken Marsala. diferenta intre ele este ca in loc de capere, a doua foloseste ciuperci si vinul este Marsala. Am servit-o in diverse locuri, inainte sa o fi facut acasa, insa cel mai mult mi-a placut la un chain restaurant italienesc numit Macaroni Grill. Nush' de ce a lor parca are alt twist.

QUOTE(roxanav @ Feb 20 2008, 10:40 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Alina, arata asa de apetisant si ai dreptate, cu cat mai simplu si cu ingrediente ca astea, cu atat mai bine.
Eu fac asa cu peste, cu fileuri de sole sau snapper, dar se cheama sole meuniere, insa ingredientele si pasii sunt identici. O sa fac si eu cu piept de pui, pt. ca mi-ai facut pofta.

Roxana, e drept, cu peste e alta mancare..."de peste"; adevarat e ca daca caut piccata peste tot vad doar cu piept de pui sau fileuri de vitel. Cred ca nu trebuia sa amintesc pestele dar mi s-a parut ca s-ar potrivi la fel de bine. Am sa tin minte numele asta "sole meuniere" si o sa stiu ce e smile.gif merci.
“Always surround yourself with people that inspire you!”

#14 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 20 February 2008 - 09:34 PM

sper sa nu mananc turkish delight dar e sora cu un fel de mancare care acum imi scapa ... cum imi amintesc iti zic.

in denumirile din carciumi eu nu am incredere. gasim noi orijinalul, nu se poate smile.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#15 roxanav

roxanav

    Captain Cook

  • Membri
  • 381 posturi
  • Location:california

Postat 20 February 2008 - 09:50 PM

QUOTE(aLAndala @ Feb 20 2008, 11:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Roxana, e drept, cu peste e alta mancare..."de peste"; adevarat e ca daca caut piccata peste tot vad doar cu piept de pui sau fileuri de vitel. Cred ca nu trebuia sa amintesc pestele dar mi s-a parut ca s-ar potrivi la fel de bine. Am sa tin minte numele asta "sole meuniere" si o sa stiu ce e smile.gif merci.


Ba eu zic ca ai facut bine ca ai pomenit, bineinteles ca nu ar mai fi chicken piccata, dar o ruda piccata tot ar fi biggrin.gif . Plus ca aveam nevoie sa vad subiectul tau sa ajung la concluzia ca pot face reteta asta si cu altceva decat peste. Eu iti multumesc.


#16 Chipotle

Chipotle

    Big Chef

  • Membri
  • 963 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA

Postat 20 February 2008 - 10:42 PM

QUOTE
Multumesc frumos Maria, daca tu o faci cu ceva variatii spune-ne care sunt. mie-mi place mult pieptul de pui facut asa, moale si gustos si ce ramane (daca ramane) e ideal intr-un sandwich a doua zi.



Alina, variatiunile pe care le fac sunt determinate de ce am prin casa... asa ca am facut si cu masline verzi taiate solzisori in loc de capere; si numai cu supa de pui, fara vin, dar in acest caz pun mai multa zeama de lamaie... si am mai facut o data adaugand si niste rosii strugure/ cireasa pe care le aveam in casa.

De multe ori fac pentru spaghette si in acest caz tai puiul in fasii si pe urma il pun peste spaghette, angel hair si cu sosul e super bun.

#17 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 20 February 2008 - 11:31 PM

noua ne place foarte mult carnea de pui si reteta asta a venit la fix.nu am mai incercat capere niciodata dar sunt curioasa.sambata o voi face.

#18 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 21 February 2008 - 09:27 AM

Alina arata tare bine puiul, o sa-l incerc si eu rolleyes.gif
Thx pupic.gif

#19 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 24 February 2008 - 03:34 PM

delicioasa reteta.multumesc!

P1090884__Custom_.JPG

eu am servit-o langa cartofi fierti

#20 aLAndala

aLAndala

    Nevasta lui Lance

  • Membri
  • 1909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:There
  • Interests:photography, travel, golf, working out, daydreaming, cooking, snow skiing

Postat 24 February 2008 - 08:32 PM

QUOTE(s_tana @ Feb 24 2008, 05:34 AM) <{POST_SNAPBACK}>
delicioasa reteta.multumesc!
eu am servit-o langa cartofi fierti

Arata SUPER Bine!!
“Always surround yourself with people that inspire you!”



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi