Sari la conținut

Poză

Pulpa de curcan rulata


19 răspunsuri la acest topic

#1 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 12 March 2008 - 02:01 PM

Socrul meu e foarte mandru de curcanii din ograda proprie si as zice ca are si cu ce se lauda, produce niste exemplare foarte frumoase, la craciun am primit unul cu un piept in greutate de 6 kile! De la acelasi curcan, stinghera, prin congelator, aveam o pulpa, atat partea superioara cat si cea inferioara. Sa fi tot avut un kil jumate, ca eu nu am cantarit-o. Pentru ca familionul (fiica si sotul) nu pot sa-mi explic din ce motive refuza sa ingurgiteze orice carnuri cu os, m-am caznit eu sa inventez ceva legat de pulpa asta. Si iata ce a iesit:

Am separat partea superioara de cea inferioara. Pielea nu am folosit-o. Partea superioara are un singur os maricel, asa ca am dezosat-o cu usurinta, obtinand o singura bucata mare de carne, pe care am mai fasonat-o cat de cat incercand sa obtin o grosime egala pe toata suprafata. Partea inferioara am bucatit-o cum am putut, avand in vedere ca are si o gramada de oase pe care le-am eliminat si carnita obtinuta am taiat-o in cuburi.
Am pregatit o marinata din:
1 lamaie (zeama)
3 foi de dafin
1 lingura rasa de rozmarin uscat, maruntit
1 lingura de miere
1 lingura rasa de sare
1 lingurita de piper
200 ml apa
20 de grame de unt
1/2 ceapa data pe razatoarea mica
1 lingurita rasa de usturoi granulat
Primele 6 ingrediente le-am dat intr-un clocot apoi le-am filtrat prin strecuratoarea de ceai. In acest "ceai fierbinte am topit untul, apoi am adaugat usturoiul granulat si ceapa rasa.Am asezat toata carnita intr-un bol incapator si am acoperit-o cu aceasta marinata, insistand sa patrunda lichidul peste tot. Am acoperit bolul cu o folie si l-am lasat in frigider peste noapte. O "poza de familie":
DSC05021.JPG
Si carnita (partea superioara) dupa ce am scos-o, azi dimineata, de la marinat:
DSC05012.JPG
Eu am mai luat-o si la o bataita, sa o mai aplatizez:
DSC05013.JPG
Cuburile obtinute din partea inferioara a pulpei, bine scurse de marinata, le-am mixat putin in robot, adaugand apoi o mana de ciuperci champinion:
DSC05010.JPG
si niste verdeata - frunze de ceapa verde si de patrunjel:
DSC05011.JPG

#2 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 12 March 2008 - 02:23 PM

Dupa bataia administrata pulpei superioare am obtinut un dreptunghi cam de 40 /22 cm (aproximez, nu l-am masurat). Am taiat dreptunghiul impartind latura lunga in 2, rezultand 2 bcati cam de 22/20 cm. Am impartit umplutura pe cele doua bucati, formand un sul la mijloc, si le-am rulat, capetele fixandu-le cu scobitori si legand ambele rulade cu ata (stiu ca exista plasa dar eu din aia n-am).
DSC05014.JPG
Am taiat rondele morcovul ala din "poza de familie" si am asezat rondelele pe fundul unui vas de lut (roman topf) pe care il am in dotare. Am asezat deasupra cele doua rulade, am stropit carnea cu putin ulei de masline, am turnat desupra marinata pastrata si am presarat rozmarin si un praf de boia de ardei dulce:
DSC05017.JPG
Am acoperit vasul cu capacul si l-am dat la cuptor. Aici e dupa 20 de minute, cand mirosul deja ma innebunise:
DSC05018.JPG
In fine, l-am tinut la cuptor cam o ora, o ora si zece minute, la 220 de grade si in permanenta acoperit cu capacul.
Cand carnea a fost patrunsa (incercarea cu furculita) am scos-o si sosul din tava cu morcovi cu tot si cu cateva felii de caise din compot care apar si ele in "poza de familie" le-am dat la blender.
DSC05020.JPG
A rezultat un sos fin, cu o culoare portocalie pastel si cu un gust mor-tal! (cu toate ca am supravietuit si iata-ma ca mai am si abilitatea de a scrie laugh.gif ).
Ruladele le-am taiat felii de 1,5 cm grosime si le-am servit alaturi de cartofi pireu si salata verde, acoperite cu sos si presarat cu frunze de ceapa verde tocate:
DSC05022.JPG
Inca o poza:
DSC05023.JPG
Si un prim plan cu carnita:
DSC05024.JPG

#3 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 12 March 2008 - 02:26 PM

Are un gust de sarbatoare, poate ar merge si cu alte umpluturi, dar asa cum a fost a fost foarte bun. Ma gandesc ca ar merita eforutl sa fac ceva de genul asta si cu pulpe de pui, obtinand portii individuale, chiar daca e mai migalos, dar rezultatul e super fain.

#4 Getut

Getut

    Big Chef

  • Membri
  • 797 posturi
  • Gender:Female

Postat 12 March 2008 - 05:46 PM

Vin la tine! wink.gif Mi-ai facut o poftaaaaaa, ai aranjat super in farfurie.
Sa va fie de bine smile.gif

#5 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 12 March 2008 - 05:56 PM

Vino, ca ti-am pastrat o portie laugh.gif ! La mine se ajunge cu 14-le! wink.gif Serios, ma bate gandul sa repet cu pulpe de pui fara piele, sa fac umplutura din partea "de la genunchi in jos" tongue.gif si sa o rulez in partea superioara. Cred ca e o alternativa si gustoasa si eleganta la pulpele de pui in cuptor.

#6 Ursuleatza

Ursuleatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 2720 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti & Timisoara

Postat 12 March 2008 - 06:56 PM

Hopaaaa! Daca e cu 14-le vin si eu. Inspre Lipovei sau in celalata parte? laugh.gif
Super arata, bravo!

#7 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 12 March 2008 - 07:08 PM

laugh.gif Cred ca ar fi chiar fain sa ne intalnim cateodata in jurul unor bucate adevarate, nu doar virtuale, macar cele care stam in acelsi oras! Ursuleatzo, hai si tu! E buuuuuuunnnnnnn! eusa_drool.gif Recomand un pahar de Chardonnay bine racit wink.gif

#8 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 12 March 2008 - 09:48 PM

vin si eu, vin si eu! laugh.gif dar pt. mine nu cred ca ajunge 14-le rolleyes.gif

arata demential si cu sosuletul ala pastel, m-ai convins definitiv. trebuie sa fac si eu. smile.gif
Zambeste, maine va fi mai rau!

#9 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 12 March 2008 - 09:53 PM

QUOTE(crisa78 @ Mar 12 2008, 09:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
vin si eu, vin si eu! laugh.gif dar pt. mine nu cred ca ajunge 14-le rolleyes.gif

arata demential si cu sosuletul ala pastel, m-ai convins definitiv. trebuie sa fac si eu. smile.gif


crisa daca te atingi de Mia vin dupa tine!!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#10 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 12 March 2008 - 09:57 PM

QUOTE(little coffee @ Mar 12 2008, 09:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
crisa daca te atingi de Mia vin dupa tine!!


laugh.gif m-am gandit o clipa la Mia, dar acum a devenit animal de casa, la fel ca Juniorul (asta e un cocos de vreo 4 ani, prietenul lui Andrei tongue.gif ). oricum, tata are ganduri mari cu Mia, vrea sa ii aduca sot sa faca oua si sa scoata pui laugh.gif
Zambeste, maine va fi mai rau!

#11 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 12 March 2008 - 10:00 PM

si cand o sa aiba pui.... oua nu mancati?

puteti manca, nute stresa
nu vreau sa fiu idioata, am un simt al responsabilitatii dezvoltat si nu am avut animale in curte niciodata, eu captusita cu Mia, o faceam ca ala care statea in Piata Amzei si avea un gascan... mergea cu gascanul in piata pe urmele lui, sasaia ala dezabrobator, era distractia tuturor!

Editat de little coffee, 12 March 2008 - 10:21 PM.

"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#12 Lore

Lore

    micro Bucatar

  • Membri
  • 38 posturi
  • Location:Germania

Postat 12 March 2008 - 10:44 PM

Mmmmmm,felicitari laura ptr.reteta !Si apropo...esti Laura , cantareata din TM s-au e pura coincidenta? tongue.gif

#13 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 12 March 2008 - 11:05 PM

QUOTE(little coffee @ Mar 12 2008, 10:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
si cand o sa aiba pui.... oua nu mancati?

puteti manca, nute stresa
nu vreau sa fiu idioata, am un simt al responsabilitatii dezvoltat si nu am avut animale in curte niciodata, eu captusita cu Mia, o faceam ca ala care statea in Piata Amzei si avea un gascan... mergea cu gascanul in piata pe urmele lui, sasaia ala dezabrobator, era distractia tuturor!


ei, Coffee, ce sa zic acuma, noi am avut animale in curte de cand ma stiu, am avut mereu carne de porc si pui, uneori si miel sau ied, si pe langa astea, am avut mereu cate un pui sau ied favorit care mai scapa de la taiat. daca stau si ma gandesc prea mult la lucrurile astea, nu mai mananc nimic. sad.gif

scuze de off topic floare.gif
Zambeste, maine va fi mai rau!

#14 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 13 March 2008 - 08:13 AM

crisa78 -esti invitata mea, atat sa te urci in 14 si sa vii la masa, cat si sa il prestezi tu insati si sa revii cu ceva poze smile.gif .
little coffee, crisa78 - daca socializati prea mult cu orataniile din curte o sa deveniti sigur vegetariene tongue.gif . Sa inteleg ca Mia e o curca, probabil cea pozata la "Meniul de Lasata secului" - fain exemplar, intr-adevar! laugh.gif Vezi, dupa ce am vazut-o asa, in al ei vesmant de pene, parca nu mi-o pot imagina acoperita cu vreun sos! E clar, daca ajungi sa faci cunostinta cu animalu' e deja o persoana, nu mai poate fi friptura! laugh.gif
Lore - nu e coincidenta, multzam de felicitari, esti invitata mea sa incerci si tu reteta (pe acest forum sunt pentru mancare, pe cel de la pagina mea in calitatea de tine mentionata tongue.gif ).

#15 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 13 March 2008 - 10:24 AM

QUOTE(lauralaurentiu @ Mar 13 2008, 08:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
crisa78 -esti invitata mea, atat sa te urci in 14 si sa vii la masa, cat si sa il prestezi tu insati si sa revii cu ceva poze smile.gif .
little coffee, crisa78 - daca socializati prea mult cu orataniile din curte o sa deveniti sigur vegetariene tongue.gif . Sa inteleg ca Mia e o curca, probabil cea pozata la "Meniul de Lasata secului" - fain exemplar, intr-adevar! laugh.gif Vezi, dupa ce am vazut-o asa, in al ei vesmant de pene, parca nu mi-o pot imagina acoperita cu vreun sos! E clar, daca ajungi sa faci cunostinta cu animalu' e deja o persoana, nu mai poate fi friptura! laugh.gif


multumesc de invitatie Laura, cu prima ocazie cand ajung la Timisoara dau un semn smile.gif

cat despre Mia, ai dreptate, e curca de la Meniul de lasata secului si nu prea o vad friptura. prefer sa cumpar carne din magazin, sa pot manca si eu fara noduri tongue.gif
Zambeste, maine va fi mai rau!

#16 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 13 March 2008 - 12:14 PM

Te astept, draga mea!
Biata Mia, prevad deja care va fi sfarsitul ei: va muri de batranete, o curca senila si sclerozata! laugh.gif laugh.gif laugh.gif

#17 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 13 March 2008 - 12:27 PM

da mai, scuzati interventia cu Mia, si eu mananc curcan si puisi miel si vitel, n-am sanse sa ma fac vegetariana!
Mia o sa ajunga sa fie matriarha unui lung sir de pui!! tongue.gif
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#18 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 13 March 2008 - 01:42 PM

QUOTE(lauralaurentiu @ Mar 13 2008, 12:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Te astept, draga mea!
Biata Mia, prevad deja care va fi sfarsitul ei: va muri de batranete, o curca senila si sclerozata! laugh.gif laugh.gif laugh.gif


Eee, eu sper sa nu se sclerozeze! laugh.gif sa fie mama buna pentru puii pe care ii va scoate! tongue.gif
Zambeste, maine va fi mai rau!

#19 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 13 March 2008 - 01:44 PM

QUOTE(little coffee @ Mar 13 2008, 12:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
da mai, scuzati interventia cu Mia, si eu mananc curcan si puisi miel si vitel, n-am sanse sa ma fac vegetariana!
Mia o sa ajunga sa fie matriarha unui lung sir de pui!! tongue.gif


Mia o sa ajnga ca Juniorul: o sa ne roage ai mei sa ne mutam odata si sa ne luam animalele acasa la noi, sa mai schimbe si ei cocosul, curca si altele laugh.gif

Si acum, gata cu Mia, scuze de offtopic Laura floare.gif
Zambeste, maine va fi mai rau!

#20 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 22 March 2009 - 06:26 PM

Reteta asta se intampla sa fie chiar foarte buna, de cand am gatit intaia data pulpa de curcan astfel apioi nici ca am mai gatit-o in alta forma, decat mici modificari ale sosului, azi, de exemplu, nu am mai adaugat fructe in compozitia acestuia:

rulada_de_pulpa_de_curcan_021_copy.jpg



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi