Sari la conținut

Poză

DROB DE MIEL SPECIAL


7 răspunsuri la acest topic

#1 adar

adar

    Captain Cook

  • Membri
  • 430 posturi
  • Location:Sibiu

Postat 24 March 2008 - 11:59 PM

DROB DE MIEL

L-am numit asa, pentru ca e mai special ... e cu aluat ... l-am facut anul trecut, ne-a placut si il repet si anul asta.

Asadar, pentru o tava mare de aragaz, avem nevoie de:

2 randuri de "maruntaie" de miel
6-8 cepe mari uscate
4-5 legaturi ceapa verde
8 oua putina paine
marar si patrunjel verde
piper
delikat/vegeta/maggi 2-3 linguri (dupa gust)

Aluat: 400 g smantana + faina cat cuprinde si sare

- maruntaiele se fierb in apa fara sare si se lasa la racit
- ceapa taiata pestisori se pune la inmuiat cu o ceasca de ulei
- se pune o lingura de delikat, se mai lasa putin si se da la rece
- cand se raceste, se da prin masina de tocat, impreuna cu maruntaiele
- se taie zarzavatul, se pun ouale, se sareaza si se pipereaza
- painea se da prin masina de tocat
-amestecam tot, inclusiv zeama de la ceapa si lasam sa se odihneasca cateva minute
- intre timp, pregatim aluatul:
- amestecam smanatana cu faina cat cuprinde si putina sare, cat sa obtinem un aluat usor de intins in tava
- se intinde in tava neunsa foaia de aluat
- se inteapa cu furculita din loc in loc
- se toarna compozitia peste ea si se da la cuptor, la foc mic
- este gata cand foaia este rumenita pe margini


maruntaiele ... mad.gif (urata operatiune)


ceapa ...


verdeata ...


aluatul ...



compozitia ...





inainte de cuptor:


in timpul coacerii icon_biggrin.gif


la final:





Edit: ce vedeti voi in poze e din jumatate de cantitate, ca n-avea cine sa manance atat drob ... insa anul asta fac portie intreaga si-i trimit si mamei, cu Cargusul laugh.gif

Editat de tzunee, 19 March 2010 - 02:17 PM.




#2 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 25 March 2008 - 12:07 AM

carnivora mika !!! bravo, facusi si drob smile.gif
p.s. - cand am deskis topicu', pozele erau uriase, si am nimerit chiar poza cu oala aia imensa in care ie un riniki sau ce organ e ala, am zis ca pic in oala

#3 Giorgiana

Giorgiana

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 4630 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 25 March 2008 - 09:22 AM

Iiiiimmmm, ce bine arata, parca ii simt si mirosul!!!!!
Imi dai si mie o bucatica!!!!!!!

P.S.: Sa stii ca la neamurile lui sotul meu de la Bacau nu am vazut asa un drob, nu or fi stiind sa faca!

#4 MIMI76

MIMI76

    o mamica fericita

  • Membri
  • 2232 posturi
  • Gender:Female
  • Location:galati
  • Interests:Pe langa multe altele,PLANTELE

Postat 25 March 2008 - 09:49 AM

Mamaaaaa,ce frumusete!S-a notat.La Paste se executa.MULTUMESC! floare.gif icon_love.gif

#5 adar

adar

    Captain Cook

  • Membri
  • 430 posturi
  • Location:Sibiu

Postat 25 March 2008 - 09:58 AM

QUOTE(Pocahontas @ Mar 25 2008, 12:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
carnivora mika !!! bravo, facusi si drob smile.gif
p.s. - cand am deskis topicu', pozele erau uriase, si am nimerit chiar poza cu oala aia imensa in care ie un riniki sau ce organ e ala, am zis ca pic in oala



laugh.gif laugh.gif laugh.gif sa stii ca operatiunea e la fel de urata precum arata! Deci spalatul "maruntaielor" si fiertul lor mi s-au parut tare urate. Dar am luptat pana la capat si m-am ales cu o bunatate de drob tongue.gif


QUOTE(Giorgiana @ Mar 25 2008, 09:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Iiiiimmmm, ce bine arata, parca ii simt si mirosul!!!!!
Imi dai si mie o bucatica!!!!!!!

P.S.: Sa stii ca la neamurile lui sotul meu de la Bacau nu am vazut asa un drob, nu or fi stiind sa faca!


Giorgiana, eu m-am nascut acolo, dar am mancat astfel de drob doar intr-o singura familie (bine, eu nu ma omor dupa drob de obicei, dar asta mi-a placut la nebunie). E foarte bun, abia astept sa-l fac din nou!


QUOTE(MIMI76 @ Mar 25 2008, 09:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Mamaaaaa,ce frumusete!S-a notat.La Paste se executa.MULTUMESC! floare.gif icon_love.gif


asa Mimi, si venim cu pozici amandoua ! smile.gif Eu sper ca anul acesta va iesi mai frumos !



#6 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 25 March 2008 - 04:11 PM

Arata foarte bine drobul tau dar ce-o sa fac cu prapurele? sa fac doua drobulete unul
ca al tau si unup cu prapure caci mi-e mila sa-l arunc,ar fi o solutie rolleyes.gif
Si eu mai pun si usturoi verde la umplutura ca ne place tare merge si la reteta ta?
IPB Image

#7 Dorina-Ella

Dorina-Ella

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi
  • Gender:Female

Postat 25 March 2008 - 04:27 PM

[quote name='adar' date='Mar 24 2008, 11:59 PM' post='479626']
L-am numit asa, pentru ca e mai special ... e cu aluat ... l-am facut anul trecut, ne-a placut si il repet si anul asta.

Asadar, pentru o tava mare de aragaz, avem nevoie de:

2 randuri de "maruntaie" de miel
6-8 cepe mari uscate
4-5 legaturi ceapa verde
8 oua putina paine
marar si patrunjel verde
piper
delikat/vegeta/maggi 2-3 linguri (dupa gust)

Aluat: 400 g smantana + faina cat cuprinde si sare

- maruntaiele se fierb in apa fara sare si se lasa la racit
- ceapa taiata pestisori se pune la inmuiat cu o ceasca de ulei
- se pune o lingura de delikat, se mai lasa putin si se da la rece
- cand se raceste, se da prin masina de tocat, impreuna cu maruntaiele
- se taie zarzavatul, se pun ouale, se sareaza si se pipereaza
- painea se da prin masina de tocat
-amestecam tot, inclusiv zeama de la ceapa si lasam sa se odihneasca cateva minute
- intre timp, pregatim aluatul:
- amestecam smanatana cu faina cat cuprinde si putina sare, cat sa obtinem un aluat usor de intins in tava
- se intinde in tava neunsa foaia de aluat
- se inteapa cu furculita din loc in loc
- se toarna compozitia peste ea si se da la cuptor, la foc mic
- este gata cand foaia este rumenita pe margini


Foarte imbietor se executa insa te rog sa imi spui peste compozitia de drob ai turnat cateva oua batute bine nu-i asa? parca asa se vede in poza. Mersi de reteta.Numai bine.

#8 adar

adar

    Captain Cook

  • Membri
  • 430 posturi
  • Location:Sibiu

Postat 25 March 2008 - 09:02 PM

QUOTE(Dorina-Ella @ Mar 25 2008, 04:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte imbietor se executa insa te rog sa imi spui peste compozitia de drob ai turnat cateva oua batute bine nu-i asa? parca asa se vede in poza. Mersi de reteta.Numai bine.



Dorina, da, intr-adevar am batut 2 sau 3 oua bine si le-am pus deasupra, dar asta pentru ca reteta originala zicea asa : "se intinde prapurul deasupra .." ohmy.gif n-am avut asa ceva si ... a sunat mai bine varianta cu oo laugh.gif





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi