Sari la conținut

Poză

Ciolan afumat cu sos de soia


4 răspunsuri la acest topic

#1 Alina_Blue

Alina_Blue

    Bucataras

  • Membri
  • 62 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 25 March 2008 - 06:17 PM

Dupa ce am "furat" o gramada de retete si sfaturi de la voi, m-am gandit ca ar fi cazul sa-mi aduc si eu contributia. Pentru inceput, ceva din bucataria asiatica: ciolan afumat cu sos de soia.

Ingrediente:
- 500 gr ciolan afumat fiert feliat (sau o sunculita de porc afumata cu un pic de grasime - mie mi-a fost mai la indemana varianta asta)
- 6-8 catei de usturoi
- 2-3 fire de usturoi verde
- o lingurita de ardei iute tocat
- o bucata de ghimbir
- sos de soia (cam o jumatate de ceasca)

ciolan1.JPG

Se toaca marunt usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, iar usturoiul verde se taie bucatele. Se taie feliile de ciolan/sunculita in bucati mai mici.

ciolan2.JPG

Se toarna putin ulei intr-o tigaie si se calesc 5-7 minute feliile de afumatura impreuna cu legumele, mestecand incontinuu. Ideea e ca afumatura sa se rumeneasca putin (fara sa se topeasca insa grasimea), iar legumele sa se caleasca o idee si sa dea gust carnii.

ciolan3.JPG

Dupa ce toate cele s-au calit, se aseaza intr-un bol mai adanc si se stropesc cu sos de soia ( Eu le stropesc cu un "sos de sos" de soia, amestecand intr-o ceasca sos de soia (cel pe care il am eu mi se pare prea concentrat) cu putina apa, putin vin alb si un strop de otet.)

Se serveste rece si arata cam asa:

ciolan4.JPG




#2 Carmen Spantu

Carmen Spantu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:focsani

Postat 25 March 2008 - 09:11 PM

Ai adus un "vanticel" nou pe forum cu "chinezariile" tale .Ceea ce este foarte bine .
"Japoneze" avem gratie lui CristinaK, pe care o pupam ! pupic.gif
Asteptam deci si alte retete chinezesti de la tine .

SUCCES ! floare.gif
Carmen Spantu

#3 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 25 March 2008 - 11:36 PM

Eu am o problema cu mancarurile prea piscacioase asa ca reduc din cantitatea de ardei iute. rolleyes.gif

IPB Image

#4 Alina_Blue

Alina_Blue

    Bucataras

  • Membri
  • 62 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 28 March 2008 - 12:34 PM

CITAT(Carmen L @ Mar 25 2008, 11:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu am o problema cu mancarurile prea piscacioase asa ca reduc din cantitatea de ardei iute. rolleyes.gif


Eu am pacalit iuteala. Pun la borcan ardei iute tocat cu ceapa tocata si saramura peste. Iese un soi de ardei murat, dar nu pisca asa rau.

#5 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 28 March 2008 - 01:15 PM

QUOTE(Alina_Blue @ Mar 28 2008, 12:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu am pacalit iuteala. Pun la borcan ardei iute tocat cu ceapa tocata si saramura peste. Iese un soi de ardei murat, dar nu pisca asa rau.


Am sa pun si eu niste ardei la borcan asa cum spui tu mersi de reteta. floare.gif
IPB Image



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi