Sari la conținut

Poză

Cremolata


24 răspunsuri la acest topic

#1 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 05 June 2008 - 10:18 AM

Seamana foarte mult ca textura cu granita.Granita este un desert estiv sicilian semi-inghetat compus din apa,zahar si arome (siropuri tari)in general din menta sau lamaie(astea sunt cele mai cunoscute arome).Cum spuneam,cremolata seamana ca textura cu granita numai ca e mai cremoasa si mai bogata ca gust.Este fffff racoaroasa si teribil de gustoasa.Mie imi place mai mult decat inghetata.Se poate face si cu alte fructe:piersici,pepene galben,caise,smochine proaspete,etc.Un deliciu cu orice fruct.
PIC_2008_0605_006_.jpg


#2 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 05 June 2008 - 10:32 AM

Ingrediente:

1 kg capsuni
sucul de la 3 portocale si 2 lamai
500 gr lapte
400 gr zahar

Se curata capsunile,se spala si se zdrobesc cu furculita(sau la robot dar la viteza mica pentru ca trebuie sa ramana si bucatele de fruct) si se amesteca intr-un vas cu sucul de la 3 portocale si 2 lamai.Se lasa la frigider 2 ore:
PIC_2008_0604_013_.JPG
Laptele il amestecam cu zaharul si il punem pe foc mic pana se topeste tot zaharul(laptele NU trebuie sa fiarba):
PIC_2008_0604_034_.JPG
Dupa cele 2 ore amestecam capsunile cu laptele rece:
PIC_2008_0604_003_.JPG
Bagam la congelator pentru minim 6 ore(eu am lasat-o toata noaptea):
PIC_2008_0604_015_.JPG


#3 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 05 June 2008 - 10:38 AM

Cu o ora inainte de-a o servi o scoatem din congelator:
PIC_2008_0605_002_.JPG
Amestecam bine ,punem in pahare si servim:
PIC_2008_0605_024_.jpg

Absolut delicioasa!!


#4 Boariu Iuliana

Boariu Iuliana

    departe ff departe

  • Membri
  • 1227 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Medias -now Ireland

Postat 05 June 2008 - 10:57 AM

eusa_drool.gif eusa_drool.gif eusa_drool.gif ce bine arataaaaa.o fac dar nu stiu cu ce fructe .capsuni aici sint 5 € cutia ori 4 dar nu-s tot timpul frumosi si copti si varsati nu gasesti.cel piutin io nu ma vazut de atitia ani aici.

#5 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 05 June 2008 - 11:04 AM

CITAT(Boariu Iuliana @ Jun 5 2008, 10:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
eusa_drool.gif eusa_drool.gif eusa_drool.gif ce bine arataaaaa.o fac dar nu stiu cu ce fructe .capsuni aici sint 5 € cutia ori 4 dar nu-s tot timpul frumosi si copti si varsati nu gasesti.cel piutin io nu ma vazut de atitia ani aici.


Multumesc Iuliana ca iti place si te asigur ca este atat de buna ca nu te poti opri din mancat!!Aici aproape s-a terminat sezonul capsunilor dar acum o luna si ceva tot 5 euroi era kilogramul.Poti face cu piersici.Iese o nebunie.Daca faci cu piersici(le cureti de pielita inainte si le cantaresti dupa ce le scoti samburele),avand in vedere ca sunt mai zemoase,se pune sucul de la 3 portocale si o lamaie.Sau din pepene galben poti face,adaugand ca la cea de capsuni sucul de la 3 portocale si de la 2 lamai.

Editat de Laura_A, 05 June 2008 - 11:14 AM.


#6 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 05 June 2008 - 11:20 AM

Lauraaaa m-ai terminat cu desertul asta cu capsuni BangHead.gif
Ma duc direct la frigider si pap si ultimile capsuni laugh.gif tongue.gif
Il incerc si eu, iubesc capsunile, asa ca sigur o sa-mi placa si Cremolata ta rolleyes.gif

Te pup

#7 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 05 June 2008 - 11:23 AM

CITAT(aliza @ Jun 5 2008, 11:20 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Lauraaaa m-ai terminat cu desertul asta cu capsuni BangHead.gif
Ma duc direct la frigider si pap si ultimile capsuni laugh.gif tongue.gif
Il incerc si eu, iubesc capsunile, asa ca sigur o sa-mi placa si Cremolata ta rolleyes.gif

Te pup


Te pupic si eu Alizel si daca iti place granita,cu siguranta o sa-ti placa si cremolata.E divina!!!!! pupic.gif

#8 EATALY

EATALY

    Big Chef

  • Membri
  • 929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:torino

Postat 05 June 2008 - 02:10 PM

Laura ne dai gata!

Probabil cineva o s-o faca si cu visine!

#9 atia

atia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1699 posturi
  • Gender:Female
  • Location:italia
  • Interests:dulciurile...

Postat 05 June 2008 - 02:46 PM

arata ff bine laura! felicitari" apropo, in italia unde esti?

#10 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 05 June 2008 - 08:04 PM

CITAT(EATALY @ Jun 5 2008, 02:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Laura ne dai gata!

Probabil cineva o s-o faca si cu visine!


Ma bucur ca-ti place Eataly!!Uite cu visine nu stiu daca se poate face,dar daca as avea visine as incerca sigur!!Te pup!! smile.gif

#11 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 05 June 2008 - 08:06 PM

CITAT(atia @ Jun 5 2008, 02:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
arata ff bine laura! felicitari" apropo, in italia unde esti?


Multumesc Atia!!Eu stau in Lazio,cam la 60 km de Roma!!Te pup!! smile.gif

#12 bimbilica

bimbilica

    zen

  • Membri
  • 3307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeleanca din Reghin,acum in capitala

Postat 06 June 2008 - 10:55 AM

Laura,acum am bagat la frigider capsunicile cu suculetul,abia astept sa savurez finalul,dar din pacate eu nu pot decat sa gust,sa nu ii fac buba la stomacel bebelinei.

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...


#13 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 06 June 2008 - 11:54 AM

inspirata de faimoasa Cremolata si pentru ca am probleme cu laptele ....am farmat cu furculita un pepene galben,zahar,suc de la 2 lamai....si am amestecat totul cu o cana mare iogurt...gustul este foarte bun...acum astept rezultatele,si daca se merita dau de stire...

Sper ca nu te superi Laura pe mine...dar stiu ca sunt multe fete care nu suporta laptele din diferite motive de sanatate.

Multumesc pentru minunatele retete pe care le impartasesti cu noi. floare.gif

#14 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 06 June 2008 - 12:48 PM

CITAT(bimbilica @ Jun 6 2008, 10:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Laura,acum am bagat la frigider capsunicile cu suculetul,abia astept sa savurez finalul,dar din pacate eu nu pot decat sa gust,sa nu ii fac buba la stomacel bebelinei.


Draga mea Bimbi,inainte de orice da-mi voie sa te felicit pentru fetita ta!!!Sa-i dea Dumnezeu multa sanatate,fericire si o viata frumoasa si linistita iar voi sa va bucurati de ea!!Abia astept sa vad poze si sa ne povestesti peripetiile din spital!!!Va pupic dulce dulce pe amandoua!! pupic.gif
Sper tare mult sa-ti placa cremolata pentru ca e un dulce foarte lejer si bun cand e cald tare afara.Sa ai grija cand papi ca e rece si sa nu-ti faca rau la stomac!!
Inca o data felicitari si sa va dea Dumnezu ce e mai bun!! floare.gif

#15 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 06 June 2008 - 12:51 PM

CITAT(rym @ Jun 6 2008, 11:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>
inspirata de faimoasa Cremolata si pentru ca am probleme cu laptele ....am farmat cu furculita un pepene galben,zahar,suc de la 2 lamai....si am amestecat totul cu o cana mare iogurt...gustul este foarte bun...acum astept rezultatele,si daca se merita dau de stire...

Sper ca nu te superi Laura pe mine...dar stiu ca sunt multe fete care nu suporta laptele din diferite motive de sanatate.

Multumesc pentru minunatele retete pe care le impartasesti cu noi. floare.gif


Draga mea Rym si normal ca nu ma supar!!!Dimpotriva imi place foarte mult cand se fac variatii pornind de la original!!Eu iti multumesc mult ca ai incercat-o si neaparat sa-mi spui cum e cu iaurt!!Eu zic ca trebuie sa iasa ceva fff bun si racoros!!Pupici!! pupic.gif

#16 atia

atia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1699 posturi
  • Gender:Female
  • Location:italia
  • Interests:dulciurile...

Postat 06 June 2008 - 12:56 PM

CITAT(Laura_A @ Jun 5 2008, 08:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc Atia!!Eu stau in Lazio,cam la 60 km de Roma!!Te pup!! smile.gif

ce fain...esti exact de unde e sotul meu...eu stau langa padova...daca vrei smai vb, da-mi un mp

#17 florescu_30082

florescu_30082

    Captain Cook

  • Membri
  • 368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel

Postat 07 June 2008 - 05:54 AM

QUOTE(rym @ Jun 6 2008, 11:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>
inspirata de faimoasa Cremolata si pentru ca am probleme cu laptele ....am farmat cu furculita un pepene galben,zahar,suc de la 2 lamai....si am amestecat totul cu o cana mare iogurt...gustul este foarte bun...acum astept rezultatele,si daca se merita dau de stire...

Sper ca nu te superi Laura pe mine...dar stiu ca sunt multe fete care nu suporta laptele din diferite motive de sanatate.

Multumesc pentru minunatele retete pe care le impartasesti cu noi. floare.gif

RYM asteptam rezultatul tongue.gif
luci

#18 bimbilica

bimbilica

    zen

  • Membri
  • 3307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeleanca din Reghin,acum in capitala

Postat 07 June 2008 - 09:38 AM

laura sper ca esti pe receptie,acum am scos din congi Cremolata,si nu stiu cum sa o bat,cu mixerul sau cu lingura?si se bate dupa o ora nu?sau chiar mai putin tinand cont ca aici e caaaaaldddddd.Sper sa orimesc raspuns in timp util,ca daca nu,eu o bat cu mixerul.si ce o iesi o iesi.Pupici

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...


#19 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 07 June 2008 - 09:47 AM

CITAT(bimbilica @ Jun 7 2008, 09:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
laura sper ca esti pe receptie,acum am scos din congi Cremolata,si nu stiu cum sa o bat,cu mixerul sau cu lingura?si se bate dupa o ora nu?sau chiar mai putin tinand cont ca aici e caaaaaldddddd.Sper sa orimesc raspuns in timp util,ca daca nu,eu o bat cu mixerul.si ce o iesi o iesi.Pupici


Asta e curata telepatie!Am zis sa mai intru o data inainte de-a pleca!!Bimbi,o sa vezi ca peste vreo ora sau chiar mai putin daca e cald incepe sa se dezghete incepand cu marginile.Desprinzi marginile cu o lingura si le zdrobesti si freci apoi un picut tot cu lingura.Daca bagi la mixer mi-e sa nu se distruga cristalele de gheata.Deci freci un picut cu lingura,o sa vezi ca se deschide la culoare si devine mai cremoasa,pui in pahar si servesti.Daca nu o consumi pe toata bagi la loc la congelator si data viitoare cand o servesti faci la fel.Te pupic si abia astept sa-mi spui daca ti-a placut!!! pupic.gif

#20 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 07 June 2008 - 10:12 AM

Cremolata mea modificata....are gust bun,racoritor si o usoara aroma de pepene galben....dar cand se dezgheata putin...nu are aceasi consistenta cremoasa pe care o vad la Laura...buna in cura de slabire,dar nu pentru musafiri.

Am sa incerc si reteta originala.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi