Sari la conținut

Poză

Cuburi marmorate aperitiv-fondant de rosii si ricotta


33 răspunsuri la acest topic

#1 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 02 October 2008 - 06:10 PM

Reteta in adaptarea libera si dupa bunul plac al unei retete de pe net.Acolo se numea "menhir",dar mi s-a parut prea megalitica denumirea biggrin.gif

Ingrediente:

-Pentru preparatul pe baza de rosii-

3 oua
90 g faina
1 cutie sos de rosii,nu bulion,dar se pot folosi si rosii proaspete,curatate de pielita si seminte si pasirate
1 catel de usturoi
1-2 lingurite ulei de masline
busuioc(sau 1 foaie de dafin)
un pumn de masline verzi(sau negre),fara samburi
sare
piper
eventual,un pic de ardei iute

-Pentru preparatul pe baza de ricotta-

1 ou
250 g ricotta
20 g faina
1 lingurita oregano
sare
piper

In stanga sunt ingredientele pentru maglavais cu rosii,in dreapta pentru maglavais cu ricotta.Pe mijloc e sarea si piperul.Cuptorul se incalzeste la 180°C.

100_1034.JPG

Se pune uleiul intr-o craticioara, se amesteca sosul de rosii cu catelul de usturoi tocat marunt si busuiocul,se potriveste de sare si piper si se lasa la foc domol cam 10 minute.Se adauga maslinele curatate si tocate si se lasa la racit.Aici musai sa fac marturisiri complete:mi-a fost groaza sa curat maslinele alea de samburi,asa ca am pus altele,curatate si taiate gata,plus doua-trei masline mai vinetii icon_redface.gif

100_1036.JPG

Intre timp se bat ouale,se adauga faina

100_1039.JPG

apoi se adauga amestecul de rosii

100_1040.JPG

Trebuie sa se obtina o compozitie omogena(eventual se mai potriveste de sare si piper.
Se pregateste preparatul pe baza de ricotta.Se bate ricotta cu mixerul,se adauga oul,faina,sarea piperul si oregano.
Se vor obtine aceste doua compozitii:

100_1042.JPG

Intr-o tava de aragaz,nu prea mare,unsa si tapetata,se toarna mai intai compozitia cu rosii si masline,apoi,cu ajutorul unei lingurite,compozitia de ricotta si oregano,in acest fel:

100_1043.JPG

Cu ajutorul unei furculite se niveleaza cele doua compozitii in tava si se fac arabescuri ca la chec,dar fara sa se amestece prea mult

100_1044.JPG

Dupa aproximativ 25 de minute la cuptor:

100_1045.JPG

Se lasa sa se raceasca complet(nu cum am facut eu,ca le-am taiat cam calde),apoi se taie cubulete cu un cutit ascutit si cu lama subtire.Data viitoare le tai cu cutterul.

100_1047.JPG

Sectiune tongue.gif

100_1049.JPG

#2 Shef de gara

Shef de gara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2214 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Pe un picior de Play

Postat 02 October 2008 - 06:27 PM

Hai na... ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif

Am inchis gura, ca sa pot spune: Superb! notworthy.gif
"Onorată instanţă sunt un dobitoc!"
"Sa te fereasca Dumnezeu de gustul mitocanului" - Gaitele - Kiritescu

#3 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 02 October 2008 - 06:30 PM

arata faaaain, de efeeeect, frumos, imi place!
Asa, si?



#4 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 October 2008 - 06:35 PM

demential silvia, bun de bufet, sarumana de idee, acum stiu unde te gasesc, la index smile.gif
nota cincizeci cu felicitatiuni pupic.gif


aa, ps: pasate, nu pasirate biggrin.gif zapacito
Ale mele


şi când plâng eu râd

#5 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 02 October 2008 - 06:36 PM

QUOTE(Shef de gara @ Oct 2 2008, 06:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Hai na... ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif

Am inchis gura, ca sa pot spune: Superb! notworthy.gif



QUOTE(Bogdana @ Oct 2 2008, 06:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
arata faaaain, de efeeeect, frumos, imi place!



Arata fain,chiar asa si are un gust mediterănooos rau de tot biggrin.gif

#6 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 02 October 2008 - 06:50 PM

QUOTE(BD @ Oct 2 2008, 06:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
demential silvia, bun de bufet, sarumana de idee, acum stiu unde te gasesc, la index smile.gif
nota cincizeci cu felicitatiuni pupic.gif
aa, ps: pasate, nu pasirate biggrin.gif zapacito


Apii initial am scris "piureiate" laugh.gif dar nu-sh ce am tot facut,se vede ca azi am avut treaba cu X-ul ala mare din dreapta,ca de doua ori mi-am inchis topicul pe jumatate scris.
Multazam de felicitatiuni pupic.gif

Peseu:la indexul meu?pai ma gasesti foarte des acolo wink.gif

#7 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 02 October 2008 - 07:05 PM

cat de bine arata! rolleyes.gif
as manca pe nerasuflate o bucata!
saru-mana de reteta!

#8 DADI.

DADI.

    Master of disaster

  • Membri
  • 1856 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 02 October 2008 - 07:18 PM

Un aperitiv de efect, incanta ochiul. smile.gif
Pentru gust... nu avem decat sa-l facem rolleyes.gif
Silvia, multam!

#9 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 02 October 2008 - 10:26 PM

Mmmmm,ce bunut suna si arata!
Trebuie neaparat sa fac!Multumesc de reteta,Silvia!
Îmi pare rau ca nu am ricotta în casa,ca o faceam mîine!..si mîine e închis!
Maya's World .

#10 Adina_K

Adina_K

    The Black Princess

  • Membri
  • 1826 posturi
  • Gender:Female
  • Location:A cote de la vache qui rit :)

Postat 03 October 2008 - 01:23 PM

ce bine arataaaaaaa rolleyes.gif



#11 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 06 October 2008 - 09:19 PM

Silvia,cuburile mele au iesit cam patratele biggrin.gif
Nu am apreciat volumul maglavaisului,din castroane..am crezut ca e mai mult,si am ales o tava prea mare..asa ca au iesit mai plate.
Oricum,nu dauneaza cu nimic!! biggrin.gif


-Am postat-o si pe blogul meu-

Merci Silvia,e un aperitiv super!

pupic.gif

1__12_.jpg


1__13_.jpg


1__15_.jpg


1__16_.jpg



Maya's World .

#12 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 07 October 2008 - 04:36 PM

QUOTE(MAYA @ Oct 6 2008, 09:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Silvia,cuburile mele au iesit cam patratele biggrin.gif
Nu am apreciat volumul maglavaisului,din castroane..am crezut ca e mai mult,si am ales o tava prea mare..asa ca au iesit mai plate.
Oricum,nu dauneaza cu nimic!! biggrin.gif
Merci Silvia,e un aperitiv super!
pupic.gif


Cu mare placere! pupic.gif Lasa ca asa am cam patit si eu,ca si ale mele,nu ai vazut ca erau mai degraba patrate,tot pe motiv de tava prea mare.

Edit:ca mi-am amintit acum ca in reteta originala zicea ca sa pui ricotta in sacapoÅž, apai era prea laborios,mai bine o traznesti din lingurita biggrin.gif .

#13 Shef de gara

Shef de gara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2214 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Pe un picior de Play

Postat 08 October 2008 - 03:15 PM

CITAT(Bolognese di Cluj @ Oct 2 2008, 07:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Reteta in adaptarea libera si dupa bunul plac al unei retete de pe net.


Avand in vedere cele scrise mai sus sper sa nu te superi ca ti-am facut reteata varza. Numai la ea ma gandeam si crapa ranza'n mine daca nu o incercam.
La amiaza timpul a fost uite-atatica .... Nu vedeti: am aratat putintel de tot si nu le aveam chiar pe toate ( dar cand le am? wink.gif icon_rotf.gif )
Masline canci!
Am ... facut masline icon_rotf.gif nu ca capra laugh.gif ci din pasta de masline. La faza cu ricota, am implantat niste bete de cascaval in rosiile insangerate, condimentate copios cu busui-oregano uscat. dontknow.gif (zau ca n-aveam timp de ras, etc)

Rog nu dati la cap si nici la fatza ca raman semne! violent1.gif
Am facut portia dintr-un ou, asa ca de proba.
.
1.jpg
.
Sa va spun ceva:
Aperitiv? Ce aperitv? Nci un aperitiv!
Cu un pic de branza "bre" icon_rotf.gif (Brie)A fost pranzul in toata regula, apoi di-di-mau in targ.
.
2.jpg
.
Si buuuuuunaaaaa .... buuuuunaaaa, mah!
.
3.jpg
.
Data viitoare... (deseara? eusa_think.gif tongue.gif ) o fac exact cu ingredientele indicate. Promit!
Multumim din adancul ... stomacului! wave.gif

Editat de Shef de gara, 09 October 2008 - 03:22 PM.

"Onorată instanţă sunt un dobitoc!"
"Sa te fereasca Dumnezeu de gustul mitocanului" - Gaitele - Kiritescu

#14 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 09 October 2008 - 11:07 AM

QUOTE(Shef de gara @ Oct 8 2008, 03:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Avand in vedere cele scrise mai sus sper sa nu te superi ca ti-am facut reteata varza. Numai la ea ma gandeam si crapa ranza'n mine daca nu o incercam.
La amiaza timpul a fost uite-atatica .... Nu vedeti: am aratat putintel de tot si nu le aveam chiar pe toate ( dar cand le am? wink.gif icon_rotf.gif )
Masline canci!
Am ... facut masline icon_rotf.gif nu ca capra laugh.gif ci din pasta de masline. La faza cu ricota, am implantat niste bete de cascaval in rosiile insangerate, condimentate copios cu busui-oregano uscat. dontknow.gif (zau ca n-aveam timp de ras, etc)

Rog nu dati la cap si nici la fatza ca raman semne! violent1.gif
Am facut portia dintr-un ou, asa ca de proba.
.
1.jpg
.
Sa va spun ceva:
Aperitiv? Ce aperitv? Nci un aperitiv!
Cu un pic de branza "bre" icon_rotf.gif (Brie)A fost pranzul in toata regula, apoi di-di-mau in targ.
.
2.jpg
.
Si buuuuuunaaaaa .... buuuuunaaaa, mah!
.
Data viitoare... (deseara? eusa_think.gif tongue.gif ) o fac exact cu ingredientele indicate. Promit!
Multumim di adancul ... stomacului! wave.gif


Esti teribil,parol! icon_rotf.gif
Felicitari pentru curaj si ingeniozitate!in fond,de ce nu?nici o reteta nu-i batuta in cuie floare.gif

#15 paperina

paperina

    Big Chef

  • Membri
  • 673 posturi
  • Location:in italia, cu vantul fluierand prin buzunare

Postat 15 October 2008 - 01:45 PM

ma dau si io mare bucatareasa si hartista
s7304569__Modificata_in_Visualizzatore_di_immagini_.jpg
bun si rapidulescu
floare.gif pupic.gif bolo , mersici

#16 Oana A

Oana A

    micro Bucatar

  • Membri
  • 21 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 16 October 2008 - 09:50 AM

Pare super reteta... as vrea sa o incerc, dar imi poti spune ce dimensiuni are tava in care ai facut-o? Ca sa stiu spre ce tava sa ma orientez. floare.gif

#17 Neta

Neta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2290 posturi
  • Location:In afara Romaniei si in Ea

Postat 28 October 2008 - 01:34 PM

si eu.....


Picture_685.jpg

occasion14.gif
IPB Image

#18 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 29 October 2008 - 06:14 PM

Draguta Bolo am facut cuburile de ziua mea, alaturi de alte aperitive...au fost vanate de-a dreptul, toti au mancat cu placere, inclusiv copiii care de obicei se limiteaza la ce stiu sigur, adica salam si cascaval.
Din pacate poza nu face cinste preparatului, eram in viteza si am miscat putin mana
11102008963.jpg
pupic.gif

#19 Dan@

Dan@

    (^_^) who cares ?

  • Membri
  • 9213 posturi
  • Location:Missipippi &amp; Missiruppi

Postat 29 October 2008 - 08:07 PM

Silvia, tu iti dai seama ce taaaare esti ? laugh.gif Pt. prima oara in viata mi-a placut ricotta. biggrin.gif

Saru' mina pt. reteta. pupic.gif floare.gif



(am scapat si vreo citeva bucati de champignon pe linga masline tongue.gif )


excesul zilnic de bere ÅŸi petrinjel duce la ficat m'chermla !

#20 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 07 November 2008 - 01:38 PM

Minunate, Silvia!!! ...splendide! wub.gif
Am sa le fac si eu...nu pot zice cu precizie cand da; stiu ca o sa le fac! biggrin.gif
Mersi fain de reteta!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi