Sari la conținut

Poză

Cheese Breadsticks


18 răspunsuri la acest topic

#1 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 31 October 2008 - 07:28 PM

Reteta o am din cartea Breads and Muffins.
Breadsticks-urile, grisine, betisoare sau cum vreti voi sa le numiti, sunt foarte bune si mai ales ca aspect pentru un bufet.

Ingrediente:

-60g unt, topit
-1 lingurita drojdie uscata
-2 linguri ulei masline
-2 lingurite zahar
-1/2 lingurita sare
-100g parmezan, razuit
-180ml apa calduta
-375g faina

Modul de Preparare:

-intr-un castron punem untul, drojdia, uleiul, sarea, parmezanul si apa

1.JPG

-combinam ingredientele

2.JPG

-treptat, adaugam faina

3.JPG

4.JPG

-framantam aluatul pe o suprafata neteda si pudrata cu faina cam 10 minute, pana devine moale, elastic

5.JPG

-ungem un castron cu ulei, punem aluatul in el si-l intoarcem pe toate partile se se unga si acesta cu ulei si lasam sa se odihneasca undeva la cald, timp de 10 minute (eu l-am bagat in cuptorul cu microunde)

6.JPG

-in acest timp incalzim cuptorul la 200`C
-taiem/rupem aluatul in 4 bucati apoi fiecare bucata in parte in alte bucati mai mici (ne orientam cat de groase vrem sa fie betisoarele)

7.JPG

-rulam fiecare bucata de aluat in betiosare lungi de 20cm (sau cat vreti voi) si le punem intr-o tava unsa, 1cm distanta intre ele
-le bagam in cuptorul preincalzit timp de 20 minute (sper sa aveti mai multa rabdare decat mine si sa modelati betisoarele mult mai frumos smile.gif . )

8.JPG

-mie mi-au iesit 16 bucati

9.JPG

-le lasam sa se raceasca pe un gratar

10.JPG

-sectiuni smile.gif

11.JPG

12.JPG

13.JPG

Se pot pastra intr-o cutie/container cu capac pana la 2 saptamani.
Nustiu cat de groase vi se par ca au iesit dar asa ca idee, sunt cat degetul mare de la maini, poate un pic mai groase (daca aveti degete foarte finute tongue.gif ). Dar asta depinde cat de groase le faceti voi la modelare. Sunt foarte bune betisoarele; pot fi mancate si simple dar si langa un dip de care vreti voi.




Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#2 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 31 October 2008 - 07:45 PM

Usor de facut si intr-un timp relativ scurt!
Neaparat trebuie facute! smile.gif

#3 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 31 October 2008 - 07:51 PM

QUOTE(any_annette @ Oct 31 2008, 07:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Usor de facut si intr-un timp relativ scurt!
Neaparat trebuie facute! smile.gif


Yep rolleyes.gif
In 30-40 de minute sunt gata cu totul.
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#4 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 31 October 2008 - 07:52 PM

Daca am timp le fac maine, ca fiimea are party.

Fan n_puiu for ever



#5 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 31 October 2008 - 07:56 PM

QUOTE(stella @ Oct 31 2008, 07:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Daca am timp le fac maine, ca fiimea are party.


Superb. Si eu am invitati niste prieteni la cina si-o sa le prezint pe betisoare smile.gif
Stella, sper sa ai timp sa le faci. Iti urez distractie placuta de pe acum; tu la bucatarie iar fiica ta la petrecere smile.gif
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#6 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 01 November 2008 - 01:13 AM

Sunt crocante? Daca le fac mai subtiri se intaresc tare sau nu le da voie branzica?

Rebella in poza arata ca batoanele de 1 leu de pe vremuri, imaginea acelor batoane
imi joaca prin fata ocholor smile.gif
IPB Image

#7 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 01 November 2008 - 10:45 AM

Asteapta sa le bag la cuptor biggrin.gif
Fan n_puiu for ever



#8 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 01 November 2008 - 12:47 PM

QUOTE(Carmen L @ Nov 1 2008, 01:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Sunt crocante? Daca le fac mai subtiri se intaresc tare sau nu le da voie branzica?

Rebella in poza arata ca batoanele de 1 leu de pe vremuri, imaginea acelor batoane
imi joaca prin fata ocholor smile.gif



Buna, Carmen. Nu sunt crocante si nici nu se intaresc. Eu le tin intr-o cutie de metal cu capac si dupa doua zile tot la fel se mentin.
Incearca si vezi daca-ti plac smile.gif
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#9 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 01 November 2008 - 12:48 PM

QUOTE(stella @ Nov 1 2008, 10:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Asteapta sa le bag la cuptor biggrin.gif



Okay icon_smile.gif
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#10 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 01 November 2008 - 12:56 PM

Deci...inainte de cuptoreala, dupa si mai apropiate...


saratele_aura.jpg

saratele_aura_coapte.jpg

saratele_aura_coapte_detaliu.jpg


Foarte bune. cred ca data viitoare le pun un pic mai multa sare si ceva gen chimen, sau peperoncino...sa fie mai spicy wink.gif

Fan n_puiu for ever



#11 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 01 November 2008 - 03:07 PM

QUOTE(stella @ Nov 1 2008, 12:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte bune. cred ca data viitoare le pun un pic mai multa sare si ceva gen chimen, sau peperoncino...sa fie mai spicy wink.gif


Super faine ti-au iesit, Stella. Ai fost foarte rapida smile.gif
O idee foarte buna cu chimenul sau alte spices pe care o sa folosesc si eu data viitoare.
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#12 Anna Foster

Anna Foster

    Academic Chef

  • Membri
  • 1277 posturi
  • Gender:Female
  • Location:United Kingdom

Postat 01 November 2008 - 03:24 PM

Rebella, vreau sa le fac chiar acu'. Si eu ma gandeam la chimen , mac si susan ,cred ca ies tare fain rolleyes.gif
DAR nu mai am parmezan in casa, zi-mi te rog daca pot folosi RED LEICESTER, please , ca imediat ma apuc de ele smile.gif E prea umed? Mersic




Gastric Sleeve, 7 Octombrie 2009, Dr Rubin Munteanu, CMU Arcul de Triumf

#13 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 01 November 2008 - 05:10 PM

QUOTE(Anna Foster @ Nov 1 2008, 03:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Rebella, vreau sa le fac chiar acu'. Si eu ma gandeam la chimen , mac si susan ,cred ca ies tare fain rolleyes.gif
DAR nu mai am parmezan in casa, zi-mi te rog daca pot folosi RED LEICESTER, please , ca imediat ma apuc de ele smile.gif E prea umed? Mersic


Cred ca vor fi si mai bune daca ii adaugi ceva flavor in plus (eg. mac, susan, chimen); cum a spus si Stella, pe langa parmezan ii mai trebuie totusi un praf de sare.
Nustiu cat de uscata este red leicester dar daca tu consideri ca este cat de cat asemanatoare parmezanului, sigur ca merge sa faci si cu asta.
Sper sa-ti reuseasca smile.gif
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#14 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 01 November 2008 - 05:42 PM

QUOTE(Rebella @ Nov 1 2008, 12:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Buna, Carmen. Nu sunt crocante si nici nu se intaresc. Eu le tin intr-o cutie de metal cu capac si dupa doua zile tot la fel se mentin.
Incearca si vezi daca-ti plac smile.gif


Multumesc saptamana viitoare le pregatesc.
Ce fain au iesit stella.
IPB Image

#15 Anna Foster

Anna Foster

    Academic Chef

  • Membri
  • 1277 posturi
  • Gender:Female
  • Location:United Kingdom

Postat 02 November 2008 - 03:10 AM

Rebello,hai ca le-am facut! Si cu red leicester,care e ca un cascaval,nicicum ca parmezanu'...da' ma rog biggrin.gif
Sunt mai inchise la culoare pt ca am avut faina integrala.Le-am uns cu ou,jumate presarate cu chimen,juma' cu susan.Bune sunt, multumesc smile.gif

inainte de coacere
IMG_1797.JPG
IMG_1798.JPG

Si coapte
IMG_1800.JPG





Gastric Sleeve, 7 Octombrie 2009, Dr Rubin Munteanu, CMU Arcul de Triumf

#16 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 02 November 2008 - 01:29 PM

QUOTE(Anna Foster @ Nov 2 2008, 03:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Rebello,hai ca le-am facut! Si cu red leicester,care e ca un cascaval,nicicum ca parmezanu'...da' ma rog biggrin.gif
Sunt mai inchise la culoare pt ca am avut faina integrala.Le-am uns cu ou,jumate presarate cu chimen,juma' cu susan.Bune sunt, multumesc smile.gif


Ma bucur ca le-ai facut, Anna smile.gif
Poza asta arata tare bine rolleyes.gif

IMG_1800.JPG
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#17 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 02 November 2008 - 09:30 PM

Al meu e innebunit dupa asa ceva biggrin.gif daca e cuminte i le fac tongue.gif

Pupici pt retetele minunate pe care nu le impartasesti smile.gif

#18 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 02 November 2008 - 09:44 PM

QUOTE(aliza @ Nov 2 2008, 09:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Pupici pt retetele minunate pe care nu le impartasesti smile.gif


Sigur ai vrut sa spui ni le impartasesti smile.gif ... pupici si tie pupic.gif
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#19 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 02 November 2008 - 11:22 PM

icon_redface.gif Ooops da, se mai intampla cand scriu rapid tongue.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi