Sari la conținut

Poză

Fursecuri arabesti - cu nuca de cocos


55 răspunsuri la acest topic

#1 seima

seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 07 November 2008 - 09:09 PM

Trebuie sa recunosc ca reteta asta a devenit din prima una dintre preferatele mele. V-o recomand cu multa caldura, mai ales ca se apropie perioada Sarbatorilor. Am schimbat eu putin ceva proportii la ingrediente fata de reteta originala, dar in rest totul am urmat cu sfintenie rolleyes.gif
Andreea, nu te-am vazut de ceva vreme pe culinar, dar iti multumesc inca o data pentru asa bunatate de fursecuri!
floare.gif

Ingredientele pentru aluat:

1 ou intreg
1 galbenus
1 lingura apa
120 ml ulei
120 gr zahar
0,5 lingurita rasa - praf de copt
vanilie (pun cate o picatura de concentrat)
300 gr faina

Pentru "finisaj" tongue.gif

1 borcanel de gem de caise (eu folosesc gem fara zahar sau cu procent de zahar scazut)
150-200 gr fulgi nuca de cocos


Se amesteca ouale cu lingura de apa, se adauga zaharul si stropul de vanilie si se bate totul foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si mixam totul bine..

Fursecuri_arabesti1Ms.jpg

Adaugam faina amestecata cu praful de copt..

Fursecuri_arabesti2Ms.jpg

Aluatul obtinut trebuie sa nu fie lichid dar nici tare...insa suficient ca sa-l putem modela..

Fursecuri_arabesti3Ms.jpg











#2 seima

seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 07 November 2008 - 09:16 PM

Cu mainile unse cu putin ulei, din aluat se formeaza bilute de aproximativ 3 cm diametru si se aseaza la distanta pe hartia de copt intrucat fursecurile cresc la coacere...
Aici se poate vedea ca aluatul nu este foarte tare deoarece initial pe tava am pus bilute, care in scurt timp s-au aplatizat un pic..

Fursecuri_arabesti4Ms.jpg

Le coacem in cuptor preincalzit la 170-180 grade Celsius, prima tava 6 minute, a doua tava - 5 minute.
Asa aratau in cuptor dupa 4 minute smile.gif

Fursecuri_arabesti5Ms.jpg

Fursecurile nu trebuie sa fie rumenite, au culoare palida si sunt putin crapate..
Se pot scoate din tava dupa 3 minute si se lasa sa se raceasca bine

Fursecuri_arabesti6Ms.jpg





#3 seima

seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 07 November 2008 - 09:21 PM

Pentru "finisare" vom incalzi putin gemul de caise si eventual vom baga putin mixerul batz - ca sa sfaramam eventualele bucatele de fructe.

Fursecuri_arabesti7Ms.jpg

Fursecurile reci le vom da prima data prin gem iar apoi prn nuca de cocos.
Aici sunt gata de a fi puse putin la pastrare...De ce? Pentru ca se servesc dupa cateva ore (5-8 ore) cand de la gem - se vor imuia, vor deveni pffoase si vor avea un gust divin smile.gif

Fursecuri_arabesti8Ms.jpg

Editat de seima, 07 November 2008 - 09:24 PM.


#4 seima

seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 07 November 2008 - 09:23 PM

Si-aici finalul...cu nelipsita sectiune..

Fursecuri_arabesti9Ms.jpg

Fursecuri_arabesti10Ms.jpg



#5 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 08 November 2008 - 12:59 AM

wow, seima, fursecurile tale arata foaaaaarte bine!

si prezentarea e tare faina!!

#6 Dana Timcu

Dana Timcu

    Big Chef

  • Membri
  • 671 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Irlanda

Postat 08 November 2008 - 01:32 AM

ma omori SI cu reteta asta pe care clar ca am trecut-o pe lista!te cred ca au gust divin...
Seima, notworthy.gif !

#7 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 08 November 2008 - 04:02 AM

CITAT(seima @ Nov 8 2008, 04:21 AM) <{POST_SNAPBACK}>
... vor deveni pffoase si vor avea un gust divin smile.gif

Ce frumoase ti-au iesit, Seima! rolleyes.gif Zici ca sunt bomboane Raffaello wink.gif

#8 mariy67

mariy67

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 08 November 2008 - 10:02 AM

arata minunat,foarte usor de facut, si te cred ca sant foarte bune.
le-am salvat pentru craciun.
multumesc. laugh.gif
Ce crezi tu ca poti face, altii au facut deja

[

#9 seima

seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 10 November 2008 - 01:19 PM

Dimond, Dana, Cristina, Mariy67, ma bucur mult ca va plac fursecurile! Daca va tenteaza, sa incercati reteta ca merita; sunt asa de buuuune si se fac in cateva clipite smile.gif

Editat de seima, 10 November 2008 - 01:20 PM.


#10 Adina_K

Adina_K

    The Black Princess

  • Membri
  • 1826 posturi
  • Gender:Female
  • Location:A cote de la vache qui rit :)

Postat 10 November 2008 - 10:27 PM

arata suppppper
n-am facut niciodata fursecuri, dar ma bate un gand acum love10.gif



#11 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 11 November 2008 - 07:14 AM

ce bine arata !
imi place sectiunea, dar nu stiu cum e datul prin gem, doar le inmoi, sau le tavalesti prin gem ?

#12 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 12 November 2008 - 03:21 AM

QUOTE(Pocahontas @ Nov 11 2008, 07:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ce bine arata !
imi place sectiunea, dar nu stiu cum e datul prin gem, doar le inmoi, sau le tavalesti prin gem ?


poca ..eu iubesc fursecurile astea/ am facut reteta care a postat o Andreea demuuuuuult ..
tot ce ma nerveaza e datul prin gem laugh.gif ca asa ma nerveaza pe mine...na.ca si la Tavalita aredeleneasca.. tongue.gif

or fi mai multe metode de dat prin gem: eu una am lungit putin gemul cu apa clocotita , am pus intr un bol mic si treptat am bagat cite o serie de fursecuri , invirtit bine acolo , pac-pac si apoi scoase cu furculita si direct in vasul adinc cu nuca cocos , ametite acolo iar si gata. la uscat.

si uite asa vezi cit gem halesc fursecurile laugh.gif

seimo nu vii in vizita la mine ?
Fan n_puiu!

#13 seima

seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 12 November 2008 - 10:40 PM

QUOTE(Adina_K @ Nov 10 2008, 10:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
arata suppppper
n-am facut niciodata fursecuri, dar ma bate un gand acum love10.gif


Adina, incearca-le; eu zic ca reteta asta n-o sa-ti dea batai de cap smile.gif



QUOTE(Pocahontas @ Nov 11 2008, 07:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ce bine arata !
imi place sectiunea, dar nu stiu cum e datul prin gem, doar le inmoi, sau le tavalesti prin gem ?


Poca, eu am luat ceva gem cu putin zahar, l-am pus pe foc sa se lichefieze si-apoi pe rand aruncam cativa biscuitei, iar cand ii scoteam ii "stergeam" cu furculita de excesul de gem. Si-apoi tzup in fulgii de cocos. Toata treaba asta merge repede daca gemul nu e gros...

Editat de seima, 12 November 2008 - 10:45 PM.


#14 seima

seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 12 November 2008 - 10:45 PM

QUOTE(Nasha @ Nov 12 2008, 03:21 AM) <{POST_SNAPBACK}>
poca ..eu iubesc fursecurile astea/ am facut reteta care a postat o Andreea demuuuuuult ..
tot ce ma nerveaza e datul prin gem laugh.gif ca asa ma nerveaza pe mine...na.ca si la Tavalita aredeleneasca.. tongue.gif

or fi mai multe metode de dat prin gem: eu una am lungit putin gemul cu apa clocotita , am pus intr un bol mic si treptat am bagat cite o serie de fursecuri , invirtit bine acolo , pac-pac si apoi scoase cu furculita si direct in vasul adinc cu nuca cocos , ametite acolo iar si gata. la uscat.

si uite asa vezi cit gem halesc fursecurile laugh.gif

seimo nu vii in vizita la mine ?


Nashico, viiiiiiiiiin...calare pe aspirator ca pe coada de matura nu se mai poarta biggrin.gif
O, fursecurile astea taaaare mi-or picat si mie cu tronc rolleyes.gif

#15 Getut

Getut

    Big Chef

  • Membri
  • 797 posturi
  • Gender:Female

Postat 27 November 2008 - 06:24 PM

Mi-au iesit 40 de bucati, aluatul s-a lucrat foarte fain, nu am avut nevoie de ulei la formare.
Le-am dat printr-o dulceata de portocale pentru ca era o proba pentru fursecuri de Craciun.
Sunt foarte fragede a doua zi, urmatoarele zile nu mai stiu cum se pastreaza, le-am facut cadou.
Mi-am pastrat cateva sa le pozez, cand am revenit acasa am gasit doar unul icon_rotf.gif.
"Bulgarasul de nea"
fursec_arabesc.jpg

Seima, mersi frumos ca ai postat reteta si mi-ai dat impulsul sa o probez floare.gif.


#16 seima

seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 27 November 2008 - 08:24 PM

QUOTE(Getut @ Nov 27 2008, 06:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mi-au iesit 40 de bucati, aluatul s-a lucrat foarte fain, nu am avut nevoie de ulei la formare.
Le-am dat printr-o dulceata de portocale pentru ca era o proba pentru fursecuri de Craciun.
Sunt foarte fragede a doua zi, urmatoarele zile nu mai stiu cum se pastreaza, le-am facut cadou.
Mi-am pastrat cateva sa le pozez, cand am revenit acasa am gasit doar unul icon_rotf.gif.
"Bulgarasul de nea"

Seima, mersi frumos ca ai postat reteta si mi-ai dat impulsul sa o probez floare.gif.


Getut, sa folosesti sanatoasa reteta! ma bucur mult ca ti-au placut fursecurile.
Eu sa stii c-am tinut cateva bucati peste 1 saptamana - sunt la fel ca a doua zi dupa datul prin gem si cocos: moi, pufoase si buune smile.gif

#17 hopsieu_ari

hopsieu_ari

    Captain Cook

  • Membri
  • 413 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 28 November 2008 - 07:41 PM

cred ca ar merge super cu caramelul de portocale al lui maya .. din nefericire al meu a iesit caramel tzeapan din vina mea si nu mai am portocale sad.gif(

#18 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 28 November 2008 - 10:06 PM

si eu le-am facut mai demult, cand o laudat Bolognese reteta

http://www.culinar.r...a...st&p=426513

mie mi-o iesit mai plate. O sa le refac curand, poate-mi ies mingiutze smile.gif
oricum is bune de sa te lingi pe degete si nici nu-s greu de facut smile.gif

#19 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 29 November 2008 - 11:14 PM

...si astea sint mega-apetisante!!! tongue.gif
...si am sa le pun in practica, numai sa se mai inzdravenesca putin si puiul meu, ca l-a prins, saracutu' de el, doua ture de raceli...de doua saptamani incoace...

#20 Maneki neko

Maneki neko

    Big Chef

  • Membri
  • 720 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 30 November 2008 - 09:55 AM

Le-am facut si eu ieri, sa avem asa, de rontaiala. Foarte bune. Le-am pus gem de fructe de padure.
Multumec de reteta.

Imagini atașate

  • DSC04641.JPG

(\__/)
(+'.'+) <(Mwahahaha!!!)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your signature to help him gain world domination!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi