Sari la conținut

Poză

Langosi cu brinza


11 răspunsuri la acest topic

#1 shumaila

shumaila

    Big Chef

  • Membri
  • 768 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suedia
  • Interests:gatitul, gradinaritul

Postat 16 November 2008 - 07:42 PM

Cine locuieste in Bucuresti (femei mai ''coapte'') sau cine a locuit (la fel) isi aminteste de langosii care se vindeau undeva vizavi de Cismigiu.

Asa deci

300 g piure de cartofi (doi cartofi potriviti ca marime)
1 kg faina
3 oua (1 pt aluat si 1 plus un galbenus pt brinza)
50 g drojdie
sare
cca 500 ml apa calda (depinde de fainuri)

(facultativ 250 unt pe care il amestecam cu uleiul pt prajit, confera un gust aparte)
CIMG3001.JPG

Dizolvam drojdia in 100 ml apa calduta, adaugam 2-3 ling de faina si lasam sa creasca.
CIMG3004.JPG

Punem faina in robot, oul, piureul de cartofi, sarea si maiaua gata crescuta. Incepem sa framintam punind cam 400 ml apa (daca mai
trebe, mai puneti). Aluatul este elastic si nu prea tare. Stiti voi.
CIMG3005.JPG

Editat de shumaila, 16 November 2008 - 07:58 PM.

Maria-Elena

#2 shumaila

shumaila

    Big Chef

  • Membri
  • 768 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suedia
  • Interests:gatitul, gradinaritul

Postat 16 November 2008 - 07:57 PM

Lasam la crescut acoperit pina se dubleaza volumul, iar noi preparam brinza. Am pu 2 cutii de 200 g fiecare de brinza cottage si binza sarata de oaie cam tot atit. Am adaugat 1 ou si un galbenus si am amestecat.
CIMG3008.JPG

A crescut si coca si o aruncam pe masa infainat din belsug si facem bile cam de 60 g fiecare. Intindem, punem brinza, ungem marginile cu albus de ou (pt lipire perfecta) si indoim.
CIMG3010.JPG
CIMG3011.JPG

Am ratat niste poze pt ca eram infainata pin'la urechi. Facem pachetelele si le punem pe plansete date cu faina. Cind terminam, le prajim in ulei incins (si unt daca vreti).Le scoatem pe servetele absorbante.
Am mincat de-am crapat.
CIMG3013.JPG
CIMG3015.JPG
CIMG3019.JPG

Va doresc o la fel de mare placere!!
Maria-Elena

#3 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 16 November 2008 - 08:11 PM

dar arata intr-un mare fel...si ce pofte ai starnit! smile.gif


#4 shumaila

shumaila

    Big Chef

  • Membri
  • 768 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suedia
  • Interests:gatitul, gradinaritul

Postat 16 November 2008 - 08:33 PM

CITAT(rym @ Nov 16 2008, 09:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
dar arata intr-un mare fel...si ce pofte ai starnit! smile.gif



Te cred.
Maria-Elena

#5 Giorgiana

Giorgiana

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 4630 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 18 November 2008 - 11:55 AM

Am facut si eu aseara langosi cu branza si cu gem sau mai bine zis dulceata. Au iesit foarte bune si pufoase, a mancat tot familionul, inclusiv Cody. Si azi dimineata le-am facut ceai si langa cana de ceai au mancat tot langosi, aia inseamna ca au avut succes.
Dar, exista un dar, eu in loc de apa calduta am pus lapte caldut, doua lingurite de zahar si la sfarsit cand am framantat, pentru ca nu se lega coca, am turnat si ulei caldut. Mi-a crescut coca intr-o ora, de mai avea putin si dadea afara din castron si dupa ce le-am impachetat au mai crescut si pe scandura, pana le-a venit randul la prajit. Una peste alta coca s-a lucrat foarte bine si au iesit si tare gustoase.
Multumesc pentru reteta, SHUMAILA!!!! Si la cat mai multe asa bune!!!!

Acum dovada clara:

IMG_0763.JPG
IMG_0764.JPG

#6 shumaila

shumaila

    Big Chef

  • Membri
  • 768 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suedia
  • Interests:gatitul, gradinaritul

Postat 18 November 2008 - 12:04 PM

CITAT(Giorgiana @ Nov 18 2008, 12:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am facut si eu aseara langosi cu branza si cu gem sau mai bine zis dulceata. Au iesit foarte bune si pufoase, a mancat tot familionul, inclusiv Cody. Si azi dimineata le-am facut ceai si langa cana de ceai au mancat tot langosi, aia inseamna ca au avut succes.
Dar, exista un dar, eu in loc de apa calduta am pus lapte caldut, doua lingurite de zahar si la sfarsit cand am framantat, pentru ca nu se lega coca, am turnat si ulei caldut. Mi-a crescut coca intr-o ora, de mai avea putin si dadea afara din castron si dupa ce le-am impachetat au mai crescut si pe scandura, pana le-a venit randul la prajit. Una peste alta coca s-a lucrat foarte bine si au iesit si tare gustoase.
Multumesc pentru reteta, SHUMAILA!!!! Si la cat mai multe asa bune!!!!


Cu multa placere, asa sa fie!! Minunate.
Vezi tu, depinde mult de calitatea fainii. Ma mir ca nu s-a legat, aluatul e simplu, elastic, putin lipicios chiar de la cartofi, de aceea se lucreaza numai cu faina. De obicei aluaturile astea se fac cu apa.
Dar daca v-au placut e ok.
Maria-Elena

#7 MeOsiris

MeOsiris

    Big Chef

  • Membri
  • 778 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bremen,germany

Postat 18 November 2008 - 12:29 PM

Felicitari Shumaila.Au iesit in poze de parca,parca le ai avea in fata si te abtii sa sari pe ele...offf...nici nu vreau sa-mi inchipui gustul la cat de bune sunt.

#8 laura_brosky

laura_brosky

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 18 November 2008 - 01:17 PM

super tare, tongue.gif ,au iesit super,eu am pus si un pic de apa minerala la framantat si au iesit pufoase



#9 Dana Timcu

Dana Timcu

    Big Chef

  • Membri
  • 671 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Irlanda

Postat 18 November 2008 - 03:54 PM

Deja nu-mi da pace gandul sa le fac azi.Nu am cottage cheese in casa dar le-as face doar cu telemea si poate putin iaurt.
Daca iese piticul invingator si le fac,va arat ce-a iesit!
Multumesc de reteta smile.gif !

#10 shumaila

shumaila

    Big Chef

  • Membri
  • 768 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suedia
  • Interests:gatitul, gradinaritul

Postat 18 November 2008 - 04:16 PM

CITAT(Dana Timcu @ Nov 18 2008, 04:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Deja nu-mi da pace gandul sa le fac azi.Nu am cottage cheese in casa dar le-as face doar cu telemea si poate putin iaurt.
Daca iese piticul invingator si le fac,va arat ce-a iesit!
Multumesc de reteta smile.gif !


Dana, poti sa le faci cu orice fel de brinza, chiar si cascaval. Eu am folosit cottage pt ca era pericol de ''deces''. Stii tu chestia cu nimic nu se arunca. Asa ca nimic nu te impiedica...
Maria-Elena

#11 Dana Timcu

Dana Timcu

    Big Chef

  • Membri
  • 671 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Irlanda

Postat 19 November 2008 - 02:02 AM

Si cum mi s-a pus piticul,le-am facut cu branzica si cu ou.
Au iesit foarte bune,ne-au placut tare,adevarul e ca nu mai mancasem de cativa ani asa ca le-am halit cu pofta...
Saru'mana pentru masa! floare.gif

DSCN9564.JPG

#12 shumaila

shumaila

    Big Chef

  • Membri
  • 768 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suedia
  • Interests:gatitul, gradinaritul

Postat 19 November 2008 - 10:37 AM

CITAT(Dana Timcu @ Nov 19 2008, 03:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Si cum mi s-a pus piticul,le-am facut cu branzica si cu ou.
Au iesit foarte bune,ne-au placut tare,adevarul e ca nu mai mancasem de cativa ani asa ca le-am halit cu pofta...
Saru'mana pentru masa! floare.gif


Sa cresti mare si frumoasa!
Maria-Elena



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi