Sari la conținut

Poză

Papricas de pui(unguresc)


21 răspunsuri la acest topic

#1 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 18 November 2008 - 04:00 PM




Varianta mea,e cea mai simpla,mai de la tara- cu cele mai putine ingrediente de baza.



1__8_.jpg


  • 1 pui dolofan
  • 4 cepe violete
  • 2 rosii
  • 3 ardei grasi
  • 0,5 l apa fierbinte/sau supa
  • boia iute + dulce ,de ardei
  • ulei
  • sare
  • piper
  • vin(fac.)

Cum mai aveam un pui austriac,de ala gras si galbior..ma gîndeam ca da bine într-un papricas unguresc de pui,asa mai de la tara.În general cred ca se foloseste rasol/piept(carne fara os).La noi la tara,asa-l faceau unguroaicele.

Deci am despicat puiul 10 bucati
(picioarele,spatele si pieptul în doua-aripile le-am lasat întregi tongue.gif )
si am curatat si taiat legumele.



1__1_.jpg


Am scaldat pestisorii de ceapa în ceva ulei(reteta "originala"de la sat,prevede o ceasca ..pentru mine prea mult),
dupa care am asezat bucatile de pui deasupra si am condimentat.Amestecam putin.



1__2_.jpg


Adaugam restul legumelor,amestecam.


1__3_.jpg


Dupa vreo cîteva minute,adaugam si apa fierbinte,sau supa
(puiul meu fiind deja destul de grasut am adaugat apa,ca nu avea rost sa "stric" supa din congelator.

Cine doreste poate adauga si ceva vinut biggrin.gif


1__4_.jpg


Lasam sa fiarba la foc potrivit,adica sa clocoteasca jucaus,dar lejer ..pîna scade,
iar ceapa,ardeii si rosia se topesc aproape.



1__5_.jpg


Merge perfect lînga o mamaliguta,sau cartofi fierti..mie mi-l place si lînga orez,
dar azi am fiert niste gnocchi(cumparati),ca trebuia sa mearga repede.



1__6_.jpg


1__7_.jpg




Otilia,daca-ti place..Pofta Buna! pupic.gif



#2 otilia gergely

otilia gergely

    Mamica de copii "turbo"

  • Membri
  • 1483 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tg Mures

Postat 18 November 2008 - 04:41 PM

Esti criminala!!

Cam asa-l face si soacra si e delicios! Nici nu vreau sa ma gandesc acum la el.
"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert

#3 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 18 November 2008 - 06:04 PM

QUOTE(otilia gergely @ Nov 18 2008, 03:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Esti criminala!!

Cam asa-l face si soacra si e delicios! Nici nu vreau sa ma gandesc acum la el.


Nu te gîndi! tongue.gif
Daca nu eram pe fuga,faceam si gergely galuste biggrin.gif

#4 shumaila

shumaila

    Big Chef

  • Membri
  • 768 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suedia
  • Interests:gatitul, gradinaritul

Postat 18 November 2008 - 06:49 PM

Daca nu eram pe fuga,faceam si gergely galuste biggrin.gif
[/quote]

MAYA, te rog, cind nu mai fugi tu asa tare, pune si reteta galuste. Mor de pofta sa maninc asa ceva, dar nu stiu sa fac guguloaiele, alea-mi plac. Pliiizzzzzzzzzzzzzz!!
Maria-Elena

#5 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 18 November 2008 - 06:56 PM

QUOTE(shumaila @ Nov 18 2008, 05:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Daca nu eram pe fuga,faceam si gergely galuste biggrin.gif


MAYA, te rog, cind nu mai fugi tu asa tare, pune si reteta galuste. Mor de pofta sa maninc asa ceva, dar nu stiu sa fac guguloaiele, alea-mi plac. Pliiizzzzzzzzzzzzzz!!

Uite aici :

http://www.culinar.r...tel-cu-galuste/
Foarte bune galustele Otiliei!!!

Si aici pe blog,reteta cu cantitati in grame..poate ai nevoie

http://mayas-esprit....ly-galuste.html

#6 shumaila

shumaila

    Big Chef

  • Membri
  • 768 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suedia
  • Interests:gatitul, gradinaritul

Postat 18 November 2008 - 07:11 PM

CITAT(MAYA @ Nov 18 2008, 07:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Uite aici :

http://www.culinar.r...tel-cu-galuste/
Foarte bune galustele Otiliei!!!

Si aici pe blog,reteta cu cantitati in grame..poate ai nevoie

http://mayas-esprit....ly-galuste.html


Maya, danke (nu stiu cum se scrie, dar cam asa suna). Am tras cu ochiu' pe la tine prin ''ograda'' si am vazut o rulada... de si-acu imi caut ochii pe sub masa.
Maria-Elena

#7 amalia aa

amalia aa

    Master of disaster

  • Membri
  • 1603 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 19 November 2008 - 01:02 PM

Maya foarte fain ! floare.gif

#8 MeOsiris

MeOsiris

    Big Chef

  • Membri
  • 778 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bremen,germany

Postat 19 November 2008 - 01:36 PM

Felicitari Maya! Arata minunat asa cum arata toate cele facute de manutele tale floare.gif

#9 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 19 November 2008 - 05:32 PM

QUOTE(amalia aa @ Nov 19 2008, 12:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Maya foarte fain ! floare.gif

Multumesc Amalia! pupic.gif

QUOTE(MeOsiris @ Nov 19 2008, 12:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Felicitari Maya! Arata minunat asa cum arata toate cele facute de manutele tale floare.gif


Merci MeOsiris wub.gif

#10 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 19 November 2008 - 05:33 PM

QUOTE(shumaila @ Nov 18 2008, 06:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Maya, danke (nu stiu cum se scrie, dar cam asa suna). Am tras cu ochiu' pe la tine prin ''ograda'' si am vazut o rulada... de si-acu imi caut ochii pe sub masa.


Scris corect! biggrin.gif

#11 Tinkerbell.

Tinkerbell.

    Captain Cook

  • Membri
  • 218 posturi

Postat 19 November 2008 - 10:44 PM

Bun de tot papricasul, parca imi vine sa servesc din farfurie, eu cu carnea nu-s chiar asa prietena da' lasa papricasul asta un sos de iti vine sa lingi farfuria. Gnochi alea ce sunt? Am vazut ca se gasesc de cumparat da' habar n-aveam ce sunt.

#12 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 20 November 2008 - 11:17 AM

Pai si ai mei gnocchi sînt cumparati!
Se face un aluat din cartofi fierti si pisati,cu ou si ceva faina.Apoi se fac suluri subtirele si se taie bucatele de 2 cm.Daca vrei sa nu fie mai patratoase,iei fiecare cocolos între palme si rotesti..si le faci rotunde..daca vrei mai ovale,apesi,si le faci mai plate biggrin.gif

#13 roxa11

roxa11

    micro Bucatar

  • Membri
  • 22 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti
  • Interests:gatitul e unul din ele

Postat 20 November 2008 - 04:59 PM

hop ma ba si eu Shumalia uite aici http://www.culinar.r...las-vanatoresc/ mai in josul paginii galustile pe care le fac eu, amm retela de la bunica mea (unguroaica get pe get) eu aici le-am lasat sa fiarba in mancare dar ele se pot fierbe si in apa simpla cand sunt gata se ridica la suprafata poti sa le faci in papricas gulas sau chiar ca si paste cu branza/ cascaval/parmezan samd....
ei n-o fi foc

#14 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 20 November 2008 - 05:06 PM

Si eu daca am sos mult,le fierb direct în mîncare..daca nu,în apa.. smile.gif
Merci de reteta smile.gif

#15 Tinkerbell.

Tinkerbell.

    Captain Cook

  • Membri
  • 218 posturi

Postat 20 November 2008 - 05:18 PM

Si maica-mea tot unguroaica sadea, da' eu nu sufar galustile alea din papricas. Gnochi astia suna mai bine parca. Urmeaza si la mine un papricas. Deja salivez cu gandul la el.

#16 roxa11

roxa11

    micro Bucatar

  • Membri
  • 22 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti
  • Interests:gatitul e unul din ele

Postat 21 November 2008 - 12:17 PM

CITAT(MAYA @ Nov 20 2008, 05:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si eu daca am sos mult,le fierb direct în mîncare..daca nu,în apa.. smile.gif
Merci de reteta smile.gif

Cu foarte mare placere. Ei bine mie imi plac mai mult (in cazul mancarurilor papricas sau gulas) fierte in sos pt ca iau gustul mancarii de aceea am grija sa fie mai mult sos.
Dar imi plac si fff mult cu branzica/ cascaval samd, eu vi le recomand din tot sufletul asa si promit ca cu prima ocazie cand le fac postez aici nu chiar zilele astea ca nu voi sta pe acasa dar poate sapt viitoare le fac o tura cu branzica si postez exact cum se fac. - scz cred ca asta e un pic off topic biggrin.gif


ei n-o fi foc

#17 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 21 November 2008 - 01:54 PM

Faina ideea cu gnochi MAYA. La noi papricasul e "mancarea de sambata" impreuna cu mamaliga, il facem aproape saptamanal, dar putin altfel, adica il facem cu "rantas" care e specific papricasului, putina faina cu lapte adaugata la sfarsit sa-l ingroase.

Editat de KikenHana, 21 November 2008 - 01:54 PM.


#18 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 21 November 2008 - 07:26 PM

QUOTE(Tinkerbell,fostamicelanos @ Nov 20 2008, 04:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si maica-mea tot unguroaica sadea, da' eu nu sufar galustile alea din papricas. Gnochi astia suna mai bine parca. Urmeaza si la mine un papricas. Deja salivez cu gandul la el.


Eu nu-s unguroaica,dar ador bucataria ungurilor! smile.gif

QUOTE(roxa11 @ Nov 21 2008, 11:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Cu foarte mare placere. Ei bine mie imi plac mai mult (in cazul mancarurilor papricas sau gulas) fierte in sos pt ca iau gustul mancarii de aceea am grija sa fie mai mult sos.
Dar imi plac si fff mult cu branzica/ cascaval samd, eu vi le recomand din tot sufletul asa si promit ca cu prima ocazie cand le fac postez aici nu chiar zilele astea ca nu voi sta pe acasa dar poate sapt viitoare le fac o tura cu branzica si postez exact cum se fac. - scz cred ca asta e un pic off topic biggrin.gif

Eeeei,si eu trebuia sa ma mai mult sos în oala..daca nu ar exista telefonul,aveam galuste..dar asa,am uitat si a saczut ..si a scazut biggrin.gif

Astept sa vad cum stra treaba cu brînzica! smile.gif

#19 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 21 November 2008 - 07:29 PM

QUOTE(KikenHana @ Nov 21 2008, 12:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Faina ideea cu gnochi MAYA. La noi papricasul e "mancarea de sambata" impreuna cu mamaliga, il facem aproape saptamanal, dar putin altfel, adica il facem cu "rantas" care e specific papricasului, putina faina cu lapte adaugata la sfarsit sa-l ingroase.


Eu l-am îngrosat putin,cu ceva amidon.Si ricum am prajit la început ceapa..deci înca un rîntas la urma,cu lapte merge cu mamaliga.

Eu am mîncat în Ungaria paprikas,dar nu era cu lapte..era rosu ca focu de la paprika,si nici nu era îngrosat tare,ci mai avea "buline" rosii de ulei/grasime.Cu rîntasul ala cu faina,de care zici tu,se leaga sosul de tot,si atunci iese mai tocanita.Asa fac si eu cînd fac cu mamaliga.

#20 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 25 November 2008 - 11:48 AM

Maya, foarte bun la gust, insa puiul meu nu s-a prea colorat, cu toate ca am pus boia.
Merci de reteta! smile.gif

Miniaturi atașate

  • DSCN3216__Medium_.JPG




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi