Sari la conținut

Poză

Vanilla wafer cookies


3 răspunsuri la acest topic

#1 orangedotgreen

orangedotgreen

    micro Bucatar

  • Membri
  • 6 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Timisoara

Postat 04 December 2008 - 07:22 PM

Reteta eu am gasit-o aici si am incercat-o saptamana trecuta. Nu a iesit ca acolo, dar a fost foarte bun si mie mi-a placut. La gust seamana cu biscuitii italieni, aceia tari care se inmoaie in ceai sau lapte smile.gif

P1150099.jpg

Ingrediente:
1/2 cana unt moale (115gr)
1/2 cana zahar (60gr)
1/4 cana zahar brun (30gr) - puteti folosi si zahar normal daca nu aveti
1 ou mare
1 lingurita extract de vanilie
1 1/3 cana faina (200gr)
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita praf de copt

Se amesteca untul si zaharurile pana se omogenizeaza, apoi se adauga oul si vanilia si se mai amesteca putin. Se amesteca faina cu sarea si praful de copt si adauga peste amestecul nostru, putin cate putin.
Aluatul nu e moale, sa curga, dar nici tare sau greu de amestecat. Eu am amestecat tot cu mana, si nu sunt foarte puternica, asa ca e ok smile.gif

P1150100.jpg

Pentru format prajiturelele folositi un cornet. Eu am incercat cu o seringa de plastic, dar aluatul s-a ingramadit in ea pana n-a mai vrut sa se miste si riscam sa rup seringa. Cum eu n-am avut cornet de la magazin, am luat o punga de plastic din rola si am taiat un colt, dupa care am mers mai departe smile.gif

P1150102.jpg

Intr-o tava puneti o bucata de hartie de copt, si puneti cu cornetul aluat cam cat un banut. Prajiturelele se lasa putin cat sunt la copt, asa ca e bine sa lasati spatiu intre ele. La mine aluatul nu vroia sa se lipeasca de hartie, sau mai bine zis lua hartia in sus cand vroiam sa ridic cornetul meu, asa ca am prins hartia de tava cu clipsuri:

P1150101.jpg

La final, prima tava a aratat asa:

P1150104.jpg

Le-am lasat cam 20 de minute la foc mediu, si in total am facut 4 tavi. Cand sunt gata, partea de sus e putin aurie si se vad marginile mai maronii. Eu am refolosit hartia de copt cand am pus celelalte tavi, era foarte putin unsa, si nu au fost probleme.

In forma finala, prajiturelele au fost crocante, si mie mi-au placut foarte mult. Nu s-a simtit aroma de vanilie, si daca as fi adaugat putina scortisoara ar fi fost biscuiti perfecti de Craciun smile.gif

P1150105.jpg

Pentru ca mama mea ar fi preferat sa fie mai moi, am amestecat doua linguri de gem de capsuni cu patru linguri de nuca macinata si am pus cate o lingurita de amestec intre doua prajiturele.

P1150128.jpg

Au fost foarte buni, si pana a doua zi prajiturelele s-au inmuiat de la gem.

Sper ca explicatiile mele sunt clare si va conving sa-i incercati. Sunt simplu de facut, si daca nu va plictisiti sa formati atatea prajiturele, atunci totul e perfect smile.gif

#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 05 December 2008 - 01:30 PM

Eu cred ca sunt numai buni de pus pe lista fursecurilor de facut pentru Craciun smile.gif

#3 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 05 December 2008 - 01:35 PM

Bine-ai venit pe Culi si felicitari pentru prima reteta in imagini postata smile.gif !

#4 orangedotgreen

orangedotgreen

    micro Bucatar

  • Membri
  • 6 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Timisoara

Postat 06 December 2008 - 08:46 PM

CITAT(Adriana Nicoleta @ Dec 5 2008, 01:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu cred ca sunt numai buni de pus pe lista fursecurilor de facut pentru Craciun smile.gif


Sunt foarte buni smile.gif Acum caut creme de pus pe/intre si glazuri, sa fie mai interesanti de Craciun smile.gif

CITAT
Bine-ai venit pe Culi si felicitari pentru prima reteta in imagini postata smile.gif !


Multumesc mult smile.gif Sper sa mai fie multe altele smile.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi