Sari la conținut

Poză

TIRAMISÙ CU LAMAIE


121 răspunsuri la acest topic

#1 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 02 June 2009 - 07:39 PM

rosa_23.jpg

Tortul pe care vreau sa vi-l prezint astazi este un tort usor si delicios… cei care apreciaza gustul lamaiei vor fi incantati…pt ca este un tiramisù cu lamaie…

Dupa parerea mea reteta se preteaza bine la un tort imbracat in pasta de zahar pt ca gustul dulce acrisor se imbina f bine cu dulcele pastei de zahar…


UN PONT – l-am mai spus pe aici dar nu stiu daca toate fetele l-au citit…poate a scapat multora si atunci il spun din nou aici…


Cand aveti de gand sa imbracati un tort in fondant (pasta de zahar) reduceti mereu din cantitatile de zahar din blat si din crema…eu reduc intotdeauna (nu foarte mult)…de exemplu daca reteta specifica 130g zahar eu pun doar 100g…sau 110g maxim



Supun atentiei voastre aceasta reteta care este usor de facut si este o alternativa la clasicul tiramisù…


Asa ca va astept pe cat mai multe s-o probati si sa-mi spuneti parerile voastre…


Ingrediente blat-biscuit


70g zahar

2oua

40g faina

20g amidon de cartofi

½ lamaie


Ingrediente jeleu de lamaie


200g apa

130g zahar

70g suc proaspat de lamaie

30g coaja rasa de lamaie

10g gelatina


Ingrediente crema de lamaie


80g suc de lamaie

60g unt

150g zahar

3 galbenuse

1ou

2 lamai

10g gelatina

250g mascarpone

150g creme-fraiche

250g frisca

100g zahar pudra


Ingrediente sirop pt blat


40g zahar

40g apa

40ml lichior de lamaie (limoncello)


Procediment blat-biscuit


Se mixeaza ouale cu zaharul



rosa_1.jpg



Se adauga coaja de lamaie



rosa_2.jpg



Se adauga faina si amidonul



rosa_3.jpg



Se toarna compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt si se pune la cuptor la 180°C

pt circa 12minute (depinde de cuptor)



rosa_4.jpg


Procediment jeleu de lamaie


Apa cu zaharul si coaja de lamaie se fierb pe foc circa 5minute



rosa_5.jpg



Se indeparteaza de pe foc si se adauga sucul de lamaie si gelatina inmuiata



rosa_9.jpg



Se amesteca pt a topi gelatina si se trece prin sita pt a indeparta coaja de lamaie

Se lasa sa se raceasca putin..


Procediment crema de lamaie


Coaja celor doua lamai se amesteca cu zaharul, sucul de lamaie si untul

Si se pune pe foc pt 2-3minute



rosa_6.jpg



Galbenusele si cu oul se “desfac” cu furculita



rosa_7.jpg



Si se pun in compozitia de mai sus



rosa_8.jpg



Si apoi amestecand se pune din nou pe foc pt circa 2-3minute

La crema rezultata se adauga si gelatina inmuiata…se amesteca apoi bine pt a topi gelatina si se trece totul printr-o sita pt a indeparta coaja de lamaie

Se lasa un pic la racit…



Mascarponele cu creme-fraiche si cu zaharul pudra se mixeaza bine



rosa_10.jpg



Si se adauga compozitiei de oua



rosa_11.jpg



La sfarsit se adauga si frisca…


rosa_14.jpg



Procediment sirop pt blat


Se fierbe zaharul cu apa vreo 3 minute pe foc



rosa_12.jpg



Se ia de pe foc si cand s-a mai racit un picut se adauga 40ml lichior de lamaie…se lasa la racit complet



rosa_13.jpg


Asamblare tort


Intr-o forma patrata de yena invelita cu pelicula transparenta am pus primul blat-biscuit(ii spune asa din cauza grosimii pt ca el normal este foarte pufos)
Se insiropeaza cu siropul de limoncello


rosa_15.jpg

Editat de dora_m, 03 June 2009 - 09:35 AM.


#2 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 02 June 2009 - 07:49 PM

Se adauga un rand de crema si se da la congi pt 10minute

rosa_16.jpg

Se scoate se adauga al doilea blat-biscuit, se insiropeaza si se pune un alt rand de crema

Se baga la congelator pt alte 10minute

rosa_17.jpg

Odata trecute cele 10 minute se pune jeleul de lamaie

Se pune iar 10minute la congelator

rosa_18.jpg

Se adauga ultimul strat de crema

Iar 10 minute la congi

rosa_19.jpg

Si in sfarsit se pune al treilea blat-biscuit

rosa_20.jpg

Se lasa la frigi peste noapte

A doua zi se scoate, se adopera cu un strat subire de unt

rosa_21.jpg

Dupa ce scot tortul din frigi eu il imbrac DOAR cu unt!..cantitatea exacta n-as putea s-o spun...pt simplul motiv ca n-am cantarit....sa zic ca pt acest tort am mixat 100-125g unt cu zahar pudra din ochi (aprox 2-3lingurite) si dupa ce l-am imbracat pe tot in unt mi-a mai ramas o lingura plina de crema de unt

rosa_22.jpg

Si se orneaza dupa dorinta si….imaginatie

rosa_24.jpg

rosa_25.jpg

rosa_26.jpg

rosa_27.jpg

rosa_28.jpg

rosa_29.jpg


Editat de dora_m, 04 June 2009 - 03:16 PM.


#3 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 02 June 2009 - 07:58 PM

Pfua ce minune alba,arata fantastic,fin si de bun gust,bravo Dora notworthy.gif .Eu nu prea-s lamaioasa,sant eu acra destul biggrin.gif ,dar portocalele imi plac,cred ca ar merge.Incerc la sfarsit de saptamana dar fara ornari si alte minuni ca-s pe langa
��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

#4 Butterfly04

Butterfly04

    Big Chef

  • Membri
  • 656 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ardeleanca in Banat

Postat 02 June 2009 - 08:06 PM

Dora, deci eu pur si simplu ma imbolnavesc cand vad torturile tale. Am vazut la topic Tiramisu si mi-am zis ca in sfarsit ai facut un tort mai .....normal si cand intru bineinteles ca merg INTOTDEAUNA sa vad ultima poza si era sa pic pe spate. Deci da..... Tiramisu a la Dora, oare cum m-am putut gandi ca ar arata a tort si nu a capodopera ?? Felicitari pt. tot ce iese din mainile tale!!! Ai cu adevarat un har aparte...
Vreau sa te intreb ceva cu riscul sa fie categorisita ca fiind o intrebare blondina dar din 2 oua ti-a iesit un blat pe care l-ai sectionat in 3? Sau a crescut mai mult din cauza amidonului?

#5 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 02 June 2009 - 08:09 PM

Dora sunt suparata .....doua torturi una dupa alta .....asa nu ma joc !
laugh.gif
felicitari ,foarte fin si cu siguranta bun ca daca vad eu bine lipseste coltul ,cine l-a papat? a fost bun? tongue.gif

#6 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 June 2009 - 08:25 PM

Dora, din nou, respectele mele!
raluca

Trust no one!



#7 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 02 June 2009 - 08:28 PM

[Ah, Dora, si eu te urmaresc din umbra dar ma deprimi din ce in ce. Nu am nici cea mai mica sansa sa gust asa ceva, lasa coaja dar nici macar miezul ...ma mangai cu gandul ca-s iar la regim anorexic
Dar felicitarile sant felicitari si admiratia e admiratie floare.gif
Dupa virtute, veselia e lucrul cel mai indispensabil.
Zilnic ar trebui sa citim o carte buna, sa ascultam o melodie placuta, sa contemplam un tablou frumos si sa rostim cuvinte placute.
Goethe



#8 Boariu Iuliana

Boariu Iuliana

    departe ff departe

  • Membri
  • 1227 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Medias -now Ireland

Postat 02 June 2009 - 08:58 PM

iheitiu eusa_snooty.gif .faci asa torturi si prajituri faine ...ai o imaginatie tare bogata sa sti . notworthy.gif

#9 Bunny

Bunny

    Sancho Panda

  • Membri
  • 1956 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Wonderland

Postat 02 June 2009 - 09:00 PM

Draga mea, am intrat, tare curioasa si pofticioasa, si am ramas incremenita (la propriu) de fumusetea acestui tort. Este incredibil ce poti face, ai maini de aur! Este ireal de frumos, aproape ca pare din alta lume... Dora, felicitari sincere, ar trebui sa iti deschizi o scoala de cofetarie, ai un talent deosebit pupic.gif

PS. Daca iti deschizi o astfel de scoala, pastreaza-mi un loc. Imi fac si timp si drum pana la tine!

#10 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 02 June 2009 - 09:27 PM

Revin cu niste precizari...
Tortul l-am terminat pe la orele 23 seara...si am apucat sa-i fac primele doua poze...
Mi-am zis sa fac sedinta foto cu el a doua zi dimineata ca lumina soarelui e lumina zilei...fara discutie..
Numai ca a doua zi sotul meu, cum e curios din fire, atata s-a minunat de lanticurile de royal icing cat sunt de finute si vrand sa le vada mai bine le-a atins si s-au rupt...
Nu mai aveam timp sa fac altele...necesita timp sa se usuce...asa ca noroc ca mai aveam niste filigrane de la torturile anterioare si asa am salvat situatia in ultimul moment...

Cum bine a sesizat Butterfly04 din 2 oua nu-mi putea iesi un blat care sa permita taierea in trei...deci eu am dublat cantitatile la ingredientele blatului...si apoi am decupat din el patrate de marimea formei in care l-am construit...

#11 piscotel

piscotel

    Hexe online !

  • Membri
  • 2543 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Din NORD
  • Interests:muzica,filmele,ciinii,pisicile,florile,si...cartile.

Postat 02 June 2009 - 09:52 PM

Venii si eu cu speranta,ca si Butterfly si ma duc cu coada intre picioare.
Nici nu pot citi reteta, asa m-a orbit poza cu tortul.
Deci pe tine te vegheaza un inger. angel7.gif
Iti sta pe umar cand faci torturi.
hello.gif


#12 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 02 June 2009 - 10:06 PM

Dora, esti fantastica! ce iese de pe mainile tale e sublim! felicitari! biggrin.gif

#13 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 June 2009 - 10:14 PM

E superb, alb si stralucitor smile.gif
Sectiunea? tongue.gif
Imi spui cum e untul pe care il folosesti ca sa imbraci tortul cu el? moale de tot? ca am incercat si eu sa imbrac tortul simbata dar a fost imposibil si am abandonat imediat ideea
si cealalata intrebare? stratul asta de unt nu se simte si nu deranjeaza atunci cind maninci tortul?

#14 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 02 June 2009 - 10:19 PM

Io ca surata mea Furseculinuta..nici nu pot citi reteta,oricum stiu ca e buna.Ma uit la poze..si ma întreb cum unii pot face asa ceva?!

Eu nu as avea curaj sa tai asemenea impecabilitate!!

#15 vasil_39544

vasil_39544

    Master of disaster

  • Membri
  • 4439 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva prin Nord-Vest..

Postat 02 June 2009 - 10:23 PM

notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif
Mami de



si


#16 pisilabuta

pisilabuta

    micro Bucatar

  • Membri
  • 22 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 June 2009 - 10:26 PM

pfffff,delicios!
sambata am sa incerc sa il fac impreuna cu mami mea:)! rolleyes.gif

#17 Camila

Camila

    ???

  • Membri
  • 1002 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 June 2009 - 10:33 PM

Ciao Bella,pentru asa o minune cred ca as avea nevoie de 1000 de ani,ma uit la el si nu-mi vine sa cred ca e adevarat.Nu am cuvinte,altceva nu ar putea iesi din minutele tale. O seara placuta. Cami

#18 daniela catalina

daniela catalina

    Big Chef

  • Membri
  • 818 posturi
  • Gender:Female
  • Location:onesti

Postat 03 June 2009 - 07:21 AM

un tort princiar!superb!fara cusur!ce mai...ramai mut de admiratie (nu s-ar putea sa faci un tort pe saptamina?)

#19 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 03 June 2009 - 07:34 AM

Superb, ca de obicei...si pun pariu ca si la gust e super bun! biggrin.gif

Dora floare.gif

#20 mon@

mon@

    Academic Chef

  • Membri
  • 1145 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Spania

Postat 03 June 2009 - 08:33 AM

Foarte frumos,Dora ! Fin si elegant ! floare.gif Floricelele sunt minunate !
Am o nedumerire. Dupa ce ai scos tortul din frigider,l-ai mai imbracat in crema de lamaie? Sau e doar unt? Si daca-i doar unt cam cat ai folosit pt a-l nivela asa frumos?




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi