Sari la conținut

Poză

Far breton


8 răspunsuri la acest topic

#1 EATALY

EATALY

    Big Chef

  • Membri
  • 929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:torino

Postat 13 October 2009 - 04:45 PM

Eu am facut reteta de aici :http://www.francescav.com/2006/05/far_breton/, dar e de ajuns sa dati un search Far breton si gasiti o mie de variante.Originalul e facut cu prune uscate dar veti gasi si cu mere si capsuni.
Un desert francez ,usor de facut si foarte bun.

Am folosit 200 ml lapte caldut
2 oua
4 linguri de faina(care nu apar in poza)
100 gr zahar(eu am folosit fructoza)
50 gr unt topit
esenta vanilie sau zahar vanilat
150 gr prune uscate

DSCN4386.JPG

In laptele caldut dizolvam zaharul vanilat. Amestecam faina cu zaharul.

DSCN4388.JPG

Cele doua oua le mixam rapid cu laptele.

DSCN4389.JPG

Le adaugam la amestecul de faina cu zahar.

DSCN4391.JPG

A venit randul si untului topit.

DSCN4392.JPG

Prunele uscate le asezam in tava(eu am folosit silicoane,)unsa cu unt, eventual prunele le infainati ca sa nu riscati sa se lipeasca de tava.

DSCN4394.JPG

Turnam peste prune toata compozitia.

DSCN4395.JPG

Dam la cuptorul preincalzit 180 grade pentru 40 -45 de minute(depinde de cuptor) .

Rezultatul: .........voilà! smile.gif

DSCN4398.JPG

Langa o cana de ceai cald pot sa spun: Acum ...poate sa vina iarna! biggrin.gif


#2 Pisoi

Pisoi

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:http://mariasjewelry.wordpress.com

Postat 13 October 2009 - 05:37 PM

Ah, iata un desert simplu de facut si 'ud' cum imi place mie, numai bun pentru timpul saptamanii. clar deseara il fac, e prea usor si prea apetisant sa nu-l incerc (desertul). o sa revin cu impresii EATALY.
calm

#3 EATALY

EATALY

    Big Chef

  • Membri
  • 929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:torino

Postat 14 October 2009 - 08:22 AM

La cat e de simplu, chiar ca merita incercat,Pisoi.Mai e si bun, cu mult lapte,place si la copii.


#4 Ursuleatza

Ursuleatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 2720 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti & Timisoara

Postat 14 October 2009 - 12:53 PM

Doamne, am citit fier beton. Trebe s-o las mai moale cu constructiile. blink.gif
Arata bine, n-am mai auzit de praji asta. rolleyes.gif

#5 EATALY

EATALY

    Big Chef

  • Membri
  • 929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:torino

Postat 14 October 2009 - 03:02 PM

QUOTE(Ursuleatza @ Oct 14 2009, 12:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Doamne, am citit fier beton. Trebe s-o las mai moale cu constructiile. blink.gif
Arata bine, n-am mai auzit de praji asta. rolleyes.gif


Ha icon_rotf.gif ! La cat e de moale prajitura asta i se potrivea de minune numele! tongue.gif


#6 piscotel

piscotel

    Hexe online !

  • Membri
  • 2543 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Din NORD
  • Interests:muzica,filmele,ciinii,pisicile,florile,si...cartile.

Postat 14 October 2009 - 03:13 PM

Eu am citit :
Fara breton rolleyes.gif ,adica fara par in och! headbang.gif
EtalY,acuma m-am luminat,si o sa incerc reteta ta,ca-mi plac mult prunele...eee. hello.gif


#7 EATALY

EATALY

    Big Chef

  • Membri
  • 929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:torino

Postat 14 October 2009 - 03:25 PM

QUOTE(piscotel @ Oct 14 2009, 03:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu am citit :
Fara breton rolleyes.gif ,adica fara par in och! headbang.gif
EtalY,acuma m-am luminat,si o sa incerc reteta ta,ca-mi plac mult prunele...eee. hello.gif


M-ai nimerit! Urasc parul in ochi! biggrin.gif
Si mie imi plac prunele ,mai ales uscate! Si in reteta asta merg de minune!

#8 Pisoi

Pisoi

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:http://mariasjewelry.wordpress.com

Postat 19 October 2009 - 02:41 PM

QUOTE(Pisoi @ Oct 13 2009, 05:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ah, iata un desert simplu de facut si 'ud' cum imi place mie, numai bun pentru timpul saptamanii. clar deseara il fac, e prea usor si prea apetisant sa nu-l incerc (desertul). o sa revin cu impresii EATALY.



Eataly, nu am ajuns sa fac 'bretonul' cand mi-am propus, dar l-am facut sambata. Am dublat cantitatile si l-am copt intr-un vas de budinca.

A iesit o prajitura foarte faina si aromata de la prunele uscate. Este foarte usor de facut si rezultatul e mai bun decat te astepti.

Am tinut-o in cuptor o ora in ideea sa se patrunda si in mijloc, aband in vedere vasul folosit. Ma gandeam ca o sa pot rasturna prajitura, dar n-a fost posibil, poate si pentru ca nu am uns deloc vasul inaite sa torn copozitia (eram intr-o mare graba, fata dormea si nu era timp de pierdut - cand e treaza nu ma lasa sa fac nimic biggrin.gif ).

Am pastrat reteta in retetarul casei cu o singura completare: se poate pune si ceva esenta de rom, asa cred eu ca s-ar potrivi de minune.


Multumesc mult pentru reteta floare.gif
calm

#9 EATALY

EATALY

    Big Chef

  • Membri
  • 929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:torino

Postat 19 October 2009 - 03:46 PM

QUOTE(Pisoi @ Oct 19 2009, 02:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
A iesit o prajitura foarte faina si aromata de la prunele uscate. Este foarte usor de facut si rezultatul e mai bun decat te astepti.


Asa este! ma bucur ca v-a placut! floare.gif
Acum ca am si eu fata la gradi ,am timp mai mult.Stiu cum functioneaza. biggrin.gif Asta este chiar o reteta efort minim, rezultat maxim.
Cred ca romul s-ar impaca de minune cu "bretonul". tongue.gif Am facut si rima.
Se pot hidrata in prealabil prunele uscate in ceai negru, in rom ,in lapte.Ale mele erau moi,si oricum compozitia este destul de lichida si prunele au absorbit din umiditate.
Am vazut ca francezii serveau bretonul chiar si din forme (monoportii)direct ,cu lingurita, e un flan.Deci no problem daca s-a lipit. smile.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi