Sari la conținut

Poză

Placinte cu urda si marar


20 răspunsuri la acest topic

#1 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 13 July 2011 - 12:07 PM

Aluatul e ... un aluat de placinte/cozonac.. nimic special.

Eu am folosit:
- 1 kg faina Baneasa
- 4 oua
- aprox. 150 ml smantana
- 400 ml lapte cald
- 3 pachetele de drojdie verde, fiecare pachetel avand 25 gr.
- zahar, dupa gustul fiecaruia - eu am pus cam 150 gr
- putina sare
- 100-150 ml ulei

IMG_0452.jpg

Aluatul se face normal: am pus faina, ouale, maiaua din drojdia dizolvata cu lapte cald, zaharul, sarea. Am framanta bine cu lapte, iar la sfarsit am adaugat cam 150 ml ulei si am framantat foarte bine.

IMG_0454.jpg

IMG_0456.jpg

IMG_0457.jpg

IMG_0458.jpg

IMG_0459.jpg

Aluatul nu trebuie sa fie vartos, ci pufos si usor.
Se lasa la crescut aproximativ 1 ora.

IMG_0461.jpg

Umplutura: am folosit aproximativ 1 kg de urda (eu am avut de capra, dar merge orice fel de urda), cam 200 gr de zahar (se poate pune si mai mult) si o mana buna de marar tocat marunt. Atentie: nu se pun oua in aceasta umplutura, trebuie sa ramana alba.

IMG_0462.jpg

IMG_0465.jpg

IMG_0466.jpg

#2 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 13 July 2011 - 12:14 PM

Am impartit aluatul in 34 de bilute, deci mi-au iesit 34 de placintele, pentru ca am facut placintele mici, cu putin aluat si mai multa umplutura.

Prezint mai jos o modalitate de a impaturi placintele, ca la Campulung Moldovenesc, noi le numeam papusele.

IMG_0467.jpg

IMG_0468.jpg

IMG_0469.jpg

IMG_0470.jpg

IMG_0471.jpg

IMG_0472.jpg

IMG_0474.jpg

Din astea am facut mai putine si cele mai multe au fost sub forma de trandafiri.


IMG_0476.jpg

#3 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 13 July 2011 - 12:16 PM

Coapte in cuptorasul electric:

IMG_0477.jpg

Papusica:
IMG_0484.jpg

Sectiunea:

IMG_0480.jpg

#4 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 13 July 2011 - 12:45 PM

imi plac papuselele.
din lipsa de urda as putea face umplutura de mere.

Felicitari pentru reteta. groupwave.gif


#5 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 July 2011 - 01:02 PM

am dat de curiozitate pe gogu translate, cica a tradus urda prin: גבינה

eu cred ca trebuie sa fie ceva asemanator, imposibil, toate tarile cu pastori, care au agricultura, oierit, trebuie sa aiba ceva legat de urda, cum au italienii ricotta. nu stiu ce inseamna ce am scris dupa gogu ca imi dadu direct in ibru D.gif deci nu rade daca de fapt scrie bere :)))

Ale mele


şi când plâng eu râd

#6 Ursuleatza

Ursuleatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 2720 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti & Timisoara

Postat 13 July 2011 - 01:06 PM

Aluatul e cu zahar si umplura cu marar? Ciudata combinatie... blink.gif

#7 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 13 July 2011 - 01:45 PM

Ce este galben in poza a treia la ultimul tau post?? fix peste umplutura.


"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#8 bimbilica

bimbilica

    zen

  • Membri
  • 3307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeleanca din Reghin,acum in capitala

Postat 13 July 2011 - 02:29 PM

QUOTE(Ursuleatza @ Jul 13 2011, 01:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Aluatul e cu zahar si umplura cu marar? Ciudata combinatie... blink.gif

ia,incearca tu niste clatite umplute cu urda frecata cu zahar si marar em_new_01.gif ...
Si ontopic-ul julixei.....bune cocaturi sunt [;acintele astea cu marar.Mama le impature ca pe branzoaice si le spunem urdoaice rolleyes.gif Dimineata zbor in Obor la sibieni sa iau urda si fac si cateva clatite ...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...


#9 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 13 July 2011 - 03:02 PM

QUOTE(BD @ Jul 13 2011, 01:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
am dat de curiozitate pe gogu translate, cica a tradus urda prin: גבינה


ti-a dat cuvantul; branza(gvina).

nu sunt mare amatoare de urda de aceea nici nu am cautat.
dar sigur o gasesc sub denumirea de ''branza Xy'' D.gif

de ex;cash bun,proaspat,in zer...''Branza frantuzeasca''/ blink.gif

acum fac si eu ca Ursuleata. da chiar merge urda,zahar si marar ? sau tine mult de gustul omului, si mai ales obisnuinta?


#10 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 July 2011 - 03:30 PM

dupa gustul meu (in minte, ca nu facui, dar incerc) eu cred ca merge (urda, zahar, marar). o sa incerc cu prima ocazie.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#11 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 13 July 2011 - 04:00 PM

CITAT(little coffee @ Jul 13 2011, 02:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce este galben in poza a treia la ultimul tau post?? fix peste umplutura.


Un gol de aer, caci urda s-a strans putin si a ramas gol.

#12 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 13 July 2011 - 04:03 PM

CITAT(Ursuleatza @ Jul 13 2011, 02:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Aluatul e cu zahar si umplura cu marar? Ciudata combinatie... blink.gif


Da. Si aluatul si umplutura este cu zahar.
Aici, in satul unde locuiesc eu, nu se mananca asa ceva. Am dus cuiva o tava si dupa ce a mancat vreo 4 placinte mi-a spus asa: "Iti trebuie mult bun simt ca sa stii cand sa te opresti".
Incearca si nu o sa-ti para rau.

Editat de julix_2007, 13 July 2011 - 04:04 PM.


#13 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 13 July 2011 - 04:25 PM

QUOTE(julix_2007 @ Jul 13 2011, 04:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Un gol de aer, caci urda s-a strans putin si a ramas gol.

imi place, poate imi iau inima in dinti
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#14 Lulu

Lulu

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 13 July 2011 - 06:54 PM

Eu stiu placinta asta in trei variante: numai cu sare(inclusiv aluatul fara zahar, numai cu zahar( ca a ta, Julix) si , preferata mea, cu sare si zahar, adica in umplutura se pune o lingurita zdravana de sare.
Imi place modul de impaturire, o sa-l incerc si eu!

#15 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 13 July 2011 - 07:31 PM

CITAT(mireloasa @ Jul 13 2011, 07:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu stiu placinta asta in trei variante: numai cu sare(inclusiv aluatul fara zahar, numai cu zahar( ca a ta, Julix) si , preferata mea, cu sare si zahar, adica in umplutura se pune o lingurita zdravana de sare.
Imi place modul de impaturire, o sa-l incerc si eu!


Stiu si eu varianta cu sare si cu zahar, dar nu sub forma de placinte ci sub forma de placinta cu 2 foi intinse. E o reteta postata de Poca. Acum nu gasesc link-ul, dar e pe aici pe undeva. Eu nu mai pun sare si in umplutura din motiv de cardiaci in familie.

Editat de julix_2007, 13 July 2011 - 07:33 PM.


#16 Lulu

Lulu

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 13 July 2011 - 07:53 PM

CITAT(julix_2007 @ Jul 13 2011, 07:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Stiu si eu varianta cu sare si cu zahar, dar nu sub forma de placinte ci sub forma de placinta cu 2 foi intinse. E o reteta postata de Poca. Acum nu gasesc link-ul, dar e pe aici pe undeva. Eu nu mai pun sare si in umplutura din motiv de cardiaci in familie.

Greu cu regimul! inchisoare.gif
Nu stiam de varianta "intinsa". Cu foi fragede? Hm... chin.gif Nici varianta Bimbilicai, cea cu clatite.
Oricum, am uitat sa spun in mesajul anterior ce bune sunt, eu le fac rar ca sotul meu e un mofturos si nu mananca ce nu i-a facut ma-sa acasa, am profitat ca a fost mama pe la mine si am trantit o tava. rolleyes.gif

#17 geladumi

geladumi

    Academic Chef

  • Culinareasa lunii
  • 1252 posturi

Postat 14 July 2011 - 07:17 AM

Suna convingator si arata devorator... groupwave.gif
Mie imi plac trandafirii dar tot nus' cum sa-i impaturesc,,,dar sigur o sa-i fac daca faci o pregatire supimentara si cu elevul asta mai greu di cap!
Si eu fac umplutura cu urda la clatite si iese un amestec tare bunnn!Deci am verificat combinatia!
Felicitari pentru reteta, juli!

#18 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 14 July 2011 - 10:45 AM

CITAT(geladumi @ Jul 14 2011, 08:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Suna convingator si arata devorator... groupwave.gif
Mie imi plac trandafirii dar tot nus' cum sa-i impaturesc,,,dar sigur o sa-i fac daca faci o pregatire supimentara si cu elevul asta mai greu di cap!
Si eu fac umplutura cu urda la clatite si iese un amestec tare bunnn!Deci am verificat combinatia!
Felicitari pentru reteta, juli!


Parca eu stiam sa fac trandafirii, cum trebuie, pana sa posteze Jannen PT-ul placintelor trandafiri de la Moldova, undeva pe aici.

#19 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 14 July 2011 - 11:33 AM

Julixaaa ce frumoase sunt!! Si ce frumos a crescut aluatul, se vede ca ai pus si multa dragoste. Te felicitationez si sa stii ca voi executa si eu reteta asta a ta in weekend D.gif Multumesc!!!
atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#20 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 14 July 2011 - 11:39 AM

CITAT(Irenke @ Jul 14 2011, 12:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Julixaaa ce frumoase sunt!! Si ce frumos a crescut aluatul, se vede ca ai pus si multa dragoste. Te felicitationez si sa stii ca voi executa si eu reteta asta a ta in weekend D.gif Multumesc!!!


Asa sa faci. Ai sa vezi ca o sa astepti primavara doar ca sa faci placintele astea cu urda proaspata si marar proaspat.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi