Sari la conținut

Poză

Tarta cu smochine proaspete


27 răspunsuri la acest topic

#21 geladumi

geladumi

    Academic Chef

  • Culinareasa lunii
  • 1252 posturi

Postat 13 November 2011 - 08:49 PM

CITAT(apetito @ Nov 13 2011, 06:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
bravos ady!

spor gellina

mie imi spusera fetele pe unde se gasesc in Ro smochine, eu am dat de ele la Kaufland in Germania...scumputze...dar merita, asa...de-o placinta tongue.gif

Eu nu am aici momentan, dar dupa ce am postat aici,am dat telefon la Bucale si mi se aduc sambata si mie. Nu vreau sa incerc varianta cu hidratarea celor uscate...am incercat candva, pentru alta reteta de praji si nu a iesit, nu pot deveni zemoase ca si cele proaspete...
Tie ti-a iesit grozav, specialisto! D.gif

Editat de geladumi, 13 November 2011 - 08:52 PM.


#22 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 13 November 2011 - 09:11 PM

...comentez ca zuza, dar eu una pe alea uscate sau orice alte fructe uscate le-as taia maruntel si amesteca in compozitia aia de branza, oua...si s-ar hidrata de la lichidul de-acolo...zic si eu.
oricum...o sa incerc si treaba asta. daca tot deschisei gura wish.gif

abia astept sa vad cuc e-ti incanti musafirii duminca viitoare D.gif




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#23 ady

ady

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 3344 posturi
  • Gender:Female
  • Location:p-aici pe undeva

Postat 14 November 2011 - 11:05 AM

QUOTE(geladumi @ Nov 13 2011, 08:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu nu am aici momentan, dar dupa ce am postat aici,am dat telefon la Bucale si mi se aduc sambata si mie. Nu vreau sa incerc varianta cu hidratarea celor uscate...am incercat candva, pentru alta reteta de praji si nu a iesit, nu pot deveni zemoase ca si cele proaspete...
Tie ti-a iesit grozav, specialisto! D.gif


am vazut in carrefour acu' vreo saptamana si un pic, dar nu m-am uitat la pret. dar am luat si de la lidl,de la mega image si de la piata, dar mai inainte.
praji asta cred ca mere si au alte fructe. eu ma gandesc la niste piersici din compot, un pic mai ferme.
in cazul meu, lingura de zahar de deasupra a fost zahar brun. yami.
gella, nu uita de hartie de copt; eu am lipit-o direct de peretii tavii si am avut oaresce necazuri la desprindere.

Fan n_puiu!

#24 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 14 November 2011 - 11:55 AM

QUOTE(ady @ Nov 14 2011, 11:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
am vazut in carrefour acu' vreo saptamana si un pic, dar nu m-am uitat la pret. dar am luat si de la lidl,de la mega image si de la piata, dar mai inainte.
praji asta cred ca mere si au alte fructe. eu ma gandesc la niste piersici din compot, un pic mai ferme.
in cazul meu, lingura de zahar de deasupra a fost zahar brun. yami.
gella, nu uita de hartie de copt; eu am lipit-o direct de peretii tavii si am avut oaresce necazuri la desprindere.


Ady iti zic eu, la Carrefour sunt 16.9 kg. Am luat eu sambata dimineata. Nu din Buc, dar nu cred sa fie altul pretul. Daca te 'coafeaza' pretul, poate gasesti in alte parti mai ieftine, pe unde zici tu ca mai umblii.

Si Ape eu zic ca nu comentezi ca 'zuza' si parerea mea, este ca ar iesi ceva fe fe bun cu smochinele uscate.... Nu stiu ca nu am facut chiar tarta asta cu smochinele, dar la tortul de l-am facut, nu sunt chiar de neuitat/neinlocuit. Acum, nu va luati dupa mine.
Am sa incerc si eu tarta, experimentez, cu din astea uscate, nehidratate.

Edit: corecturi

Editat de fel70, 14 November 2011 - 11:59 AM.






'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#25 IriA

IriA

    Big Chef

  • Culinareasa lunii
  • 539 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 17 November 2011 - 11:36 AM

Maaamaaaaaa!! Cum nu e omul un pic atent, cum sare toata lumea cu poze em_new_20.gif Ce faaain! groupwave.gif

CITAT(apetito @ Nov 12 2011, 12:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>
IriA bedankt!!
dupa aproape o luna de la promisiune am comis-o

e fantastica!
hollanderul a ras 3 felii, am comis-o cu alune de padure zdrobite si quark in loc de ricotta, asta aveam in casa.
mi-au intrat numai 6 smochine si din partea mea cele uscate le fac fatza cu brio

inca o data multumim!!!

pi es: daaa...stiu: pe fundal se vede scrisul meu de mana. dar poza asta mi-a iesit cel mai bine.


Cu multa, multa placere! Arata excelent!

CITAT(ady @ Nov 13 2011, 05:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
si eu am comis-o (cu branza dulce cea mai grasa din galantaru' de la super-market, ca ricota mi s-a parut cam scumpicica; nu s-a plans nimeni; colegii ma intreaba cand imi deschis crasma tongue.gif )

buna rau.


Ady, mersi de "dovada"! Imi creste inima cand vad ca imi incearca lumea retetele floare.gif

CITAT(geladumi @ Nov 13 2011, 08:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu stiu cum se face ca mie mi-a scapat topicul asta; Iria minunata prezentare, reteta imi face cu ochiul rau detot si nu pot sa nu intru-n jocul asta dulce, moamaaa, ce ispita!!!
Numai sa gasesc smochine proaspete si-o sa-i vin de hac, sper eu ei si nu ea mie! D.gif
Apetitto, ady, stiu ca va sta bine alturi de Iria, bravo tuturor pentru asa reusita culinara!


Geladumi, nu pot decat sa ma bucur de pofta pe care ti-o face tarta asta. Astept sa o incerci si sa imi spui cum e sta pe ganduri.gif Cum ziceau si fetele, sunt smochine proaspete prin Carrefour si Kaufland... Inca mai sunt, am vazut chiar ieri.

Zambiti! Viata se vede mai frumos din spatele unui zambet!

IriA.ro

#26 iassmyna

iassmyna

    Big Chef

  • Membri
  • 721 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Capitala Europeana... Bucuresti ;)

Postat 20 November 2011 - 09:11 PM

Buna, ma bate gandu' s-o comit si io... Dar... eu nu stiu sa cumpar smochine ! Si apoi dupa ce le cumpar... doar le spal si le tai... nu se curata... nu nimic ? Se papa cu coaja ?
La mine pe Pantelimon tongue.gif erau sapt. trecuta 7 ron kg !

In viata nu conteaza cat de tare lovesti ... conteaza cat de mult poti fi lovit si totusi sa te ridici ... cat de multe poti sa primesti si sa mai ai curajul sa te ridici.






#27 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 20 November 2011 - 09:30 PM

CITAT(iassmyna @ Nov 20 2011, 09:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Buna, ma bate gandu' s-o comit si io... Dar... eu nu stiu sa cumpar smochine ! Si apoi dupa ce le cumpar... doar le spal si le tai... nu se curata... nu nimic ? Se papa cu coaja ?
La mine pe Pantelimon tongue.gif erau sapt. trecuta 7 ron kg !



Pai 7 ron kilu e pomana curata, gratis, mama soacra.

#28 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 21 November 2011 - 12:03 AM

parol coana!!!
tongue.gif tongue.gif
iassy...smochinele trebuie sa aiba pielea neteda, mai mult movalie decat verzulie si sa fie ferme la pipait...cum sa explic? ferme...

nu se curata de coaja, mie nu mi se pare ca ar avea un gust ff pregant, cel putin astea pe care le-am gasit eu...dar deh, aduse din zari indepartate...
dar in tarta au fost bune.






geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi