Sari la conținut

Poză

Dulciurile Adrianei pentru micul dejun


189 răspunsuri la acest topic

#101 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 March 2006 - 10:07 PM

Mă bucur.
Eu am făcut tortul Manuela de Marisa cu cireşe de la compot dar s-au cam dus la fund, trebuie să aplic procedeul de la prăjitura cu aluatul turnat ca să iasă mai bine.


#102 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 March 2006 - 09:59 AM

Aseară am inventat alt colăcel pentru micul dejun al nostru cel de toate zilele.
Aveam nişte pere care erau cam vechi in număr de 3 şi nu imi mai plăceau aşa, aşa că le-am curăţat şi le-am pus in blender, am adăugat vreo 3 linguri de ulei pentru că nu se amestecau singurele şi a ieşit 500 ml sau 2 cups (aşa zicea blenderul de la Ken) de piure de pere.
In ken am pus 4 ouă cu 200 de grame de zahăr şi am amestecat până ce erau umflate şi spumoase, după care am adăugat piureul de pere.
1.jpg
Am coborât la minim viteza Ken-ului şi am adăugat 400 de gr de făină amestecată cu o lingură rasă de praf de copt şi am pus în formă.
2.jpg
Am copt o oră la 180 grade C, în orice caz repet iar şi iar, timpul nu e bătut în cuie, fiecare înainte de a scoate din cuptor trebuie să încerce cu scobitoarea până ce iese curată.
3.jpg
Cum din lipsă de grăsimi mi-era cam frică să nu rămână necopt eu am stins cuptorul şi l-am mai lăsat înăuntru câteva minute, mi se pare că cineva zicea de chestia asta cu sucul de fructe în compoziţie, parcă Anat, dar nu-mi amintesc unde şi când rolleyes.gif
4.jpg
Şi o feliuţă tăiată aseară cât era încă cald că eram nerăbdătoare să văd cum e, are culoarea asta mai puţin galbenă dată de pere dar e parfumat şi e dulce, bunuţ, dacă cineva vrea vreodată când are nişte pere cu care nu ştie ce să facă să încerce evident se poate transforma şi într-un blat de prăjitură care apoi să se "îmbogăţească" cu o cremă în care să fie iar pere..în fine, mie îmi trebuia ceva simplu şi rapid ca să am la cafeluţa de dimineaţă dar se poate da frâu liber imaginației.
5.jpg

#103 Lau

Lau

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 16 March 2006 - 03:21 PM

Ce frumos a crescut Adriana si mai ales ce culoare frumoasa are icon_biggrin.gif
O zi minunata si mult spor in bucatarie !



#104 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 March 2006 - 07:10 PM

QUOTE(Lau @ Mar 16 2006, 02:21 PM)

Ce frumos a crescut Adriana si mai ales ce culoare frumoasa are icon_biggrin.gif

minunile siliconului
laugh.gif


#105 Lau

Lau

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 16 March 2006 - 07:22 PM

cred ca mai curand '' minunea '' bucataresei icon_smile.gif , forme de silicon putem cumpara toti wink.gif
O zi minunata si mult spor in bucatarie !



#106 Mocca

Mocca

    Captain Cook

  • Membri
  • 459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva pe aici
  • Interests:multe si ..marunte

Postat 21 March 2006 - 01:39 AM

am incercat si eu ieri reteta de plum cake cu ricotta adaptata la ce aveam prin casa in momentul ala, asa ca am inlocuit ricotta cu branza de vaci cum spuneai si uite rezultatul final, foarte buna la gust dar un pic cam indesat mi s-a parut ca a fost cam multa faina( 300 g ), data viitoare pun mai putina

[attachmentid=40088]

si mai de aproape


[attachmentid=40089]

Miniaturi atașate

  • IM000288.jpg
  • IM000285.jpg

Editat de Mocca, 21 March 2006 - 01:52 AM.


mocca

#107 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 March 2006 - 09:00 AM

Din poza cum se vede arata destul de bine, ai mai pus si bucatele de rahat prin el? pare si foarte bine crescut. icon_smile.gif

#108 Mocca

Mocca

    Captain Cook

  • Membri
  • 459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva pe aici
  • Interests:multe si ..marunte

Postat 21 March 2006 - 12:53 PM


da asa este aveam niste rahat de care vroiam sa scap si l-am pus in prajitura si bine am facut. are o aroma mai aparte , serios e tare buna la gust , cred ca si cu stafide ar fi fost buna, dar mie imi plac stafidele mai mult in prajiturile cu cacao asa ca am ales varianta asta.
Ti-am urmat sfatul am pus rahatul dupa ce l-am taiat cubulete intr-o punga cu putina faina si am amestecat bine, asa ca nu s-au mai lipit bucatelele intre ele si s-au repartizat frumos in aluat.
Adriana,multumesc pt toate cate le-am invatat de la tine. icon_smile.gif floare.gif

mocca

#109 Lau

Lau

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 30 March 2006 - 04:36 PM

Am facut si eu colacelul cu stafide si rahat .
Am folosit zahar brun si doar 4 oua marisoare.
Super gustos si pufos.
O singura problemuta am avut cu tava mea de silicon care cred ca are un diametru mai mare decat cea folosita de Adriana astfel incat nu a fost excesiv de inalt .

in tava ( se vad insertile de ciocolata)



[attachmentid=41413]

rasturnat pe platou

[attachmentid=41414]

cu putin zahar pudra

[attachmentid=41415]

si sectiune

[attachmentid=41416]

Miniaturi atașate

  • 2005_0528Image0001.JPG
  • 2005_0528Image0002.JPG
  • 2005_0528Image0003.JPG
  • 2005_0528Image0005.JPG

O zi minunata si mult spor in bucatarie !



#110 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 30 March 2006 - 06:28 PM

vai cât e de frumos icon_smile.gif
forma aceea are diametrul la bază 24 şi deasupra 27

#111 Lau

Lau

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 30 March 2006 - 06:42 PM

A mea are 28 cm in diametru ...oricum aproape a disparut de pe platou colacelul . A avut mare succes drept pentru care va fi facut des icon_biggrin.gif
O zi minunata si mult spor in bucatarie !



#112 camipl

camipl

    Bucataras

  • Membri
  • 174 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 31 March 2006 - 12:40 PM

Foarte bine arata colacelul, Lau!!! eusa_clap.gif
Da' acuma spune-ne si noua de unde ai luat foarma? icon_smile.gif

#113 Lau

Lau

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 31 March 2006 - 01:12 PM

Am primit-o cadou de la o prietena din Germania icon_smile.gif
O zi minunata si mult spor in bucatarie !



#114 camipl

camipl

    Bucataras

  • Membri
  • 174 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 31 March 2006 - 01:44 PM

M-ai spart icon_biggrin.gif merci, oricum...

#115 bambina

bambina

    Big Chef

  • Membri
  • 751 posturi
  • Location:Minneapolis, USA

Postat 01 April 2006 - 01:20 AM

Buna,

Pun si eu o intrebare, sper sa nu arunce nimeni cu nimic dupa mine: de ce se numeste "plum cake" daca nu are prune?

Multumesc

Bambina

#116 Oly

Oly

    Captain Cook

  • Membri
  • 437 posturi

Postat 14 April 2006 - 03:20 PM

Am facut ieri colacul cu cacao si mi-a iesit cam uscat. Mi s-a parut cam multa faina si am mai adaugat vreo 50 ml de lapte, dar oricum rezultatul nu e fain. A crescut foarte bine si ca sa nu-l arunc, l-am taiat pe trei nivele si l-am umplut cu o crema de vanilie si imbracat in frisca. Acum l-am lasat sa se mai inmoaie si vad eu ce iese.

#117 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 April 2006 - 06:41 PM

Oly spune-mi numărul mesajului în care e reţeta că nu-mi dau seama la care te referi pentru că sunt mai multe.


#118 Oly

Oly

    Captain Cook

  • Membri
  • 437 posturi

Postat 14 April 2006 - 11:26 PM

Chiar e primul post si prima reteta. Am respectat intocmai reteta chiar si ouale le-am cintarit, eu sunt obisnuita sa le folosesc la numar. Mi se paruse cam multa faina si dupa ce am mai adaugat inca 50 ml de lapte, dar credeam ca poate asa trebuie sa fie. Am facut si inainte alte prajituri cu o compozitie mai consistenta, dar mi-au esit destul de pufoase. Nici nu stii cit m-am ofticat cind am vazut cit de frumos mi-a crescut, numai ca prea uscat, mai ales dupa ce s-a racit. Si de la cuptor l-am scos la timp, dupa 40 de min. l-am verificat si nu era gata, asa ca a mai stat doar inca 10 min.

#119 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 April 2006 - 11:31 PM

Au trecut 2 ani de atunci, habar n-am cum era, singura soluţie e să îl refac şi să văd cum e rolleyes.gif


#120 Oly

Oly

    Captain Cook

  • Membri
  • 437 posturi

Postat 14 April 2006 - 11:35 PM

Eu cred ca o sa iasa bine cu mai putina faina. Cum am mai zis l-am facut tort, dar inca nu l-am incercat, sta la frigider, de parca mi-e frica sa-l tai.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi