Sari la conținut

Poză

Cozonac cu mac


291 răspunsuri la acest topic

#241 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 11 April 2007 - 12:43 AM

(sella @ Apr 10 2007, 01:54 PM)

boni foarte frunmos ti-a iesit cozonacul ,si eu sunt super incatata de reteta lui Maya ,numai ca anul acesta am avute multe de facut si am zis ca sa mearga totul mai usor hai sa cumpar unul ca sa nu mai fac eu si sincer am fost dezamagita ,i-mi pare rau ca nu mi-am rupt un pic de timp si faceam iar reteta lui Maya de cozonac.La anul voi stii ce sa fac ,nu mai cumpar ci fac eu biggrin.gif iar.

Nici eu nu am facut,si nici cumparat..anul asta..dar fac cu alta ocazie biggrin.gif

#242 TANYA TROFIMOV 33803

TANYA TROFIMOV 33803

    Big Chef

  • Membri
  • 621 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Constanta-Spania

Postat 19 May 2007 - 12:16 AM

Maya,am facut cozonac ,dupa reteta ta si precizez ca a fost primul cozonac din viata mea,foarte reusit si laudat,a fost gustos si pufos,merita toate complimentele,eu l-am facut trandafir cu mac.Multumesc pentru reteta.Si pozele...

Miniaturi atașate

  • 100_0288.jpg


#243 TANYA TROFIMOV 33803

TANYA TROFIMOV 33803

    Big Chef

  • Membri
  • 621 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Constanta-Spania

Postat 19 May 2007 - 12:19 AM

inca una..

#244 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 19 May 2007 - 03:45 PM

Tanya,pupati-as motanasii,frumos trandafir ai facut!
Ma bucur ca ti-a placut.Eu am mai încercat si alte retete,nu pot spune ca nu au fost bune,dar totusi si eu am ramas la asta.Nu numai ca e bun,mie îmi place mult si cum se lucreaza cu aluatul..îmi place mult consistenta lui.

#245 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 14 June 2007 - 07:49 PM

(LuluR @ Oct 29 2005, 01:16 AM)

Exact asa se numeste: poppyseed si se gaseste la partea de bulk de la alimentara, acolo unde mai gasesti gris, fructe uscate si altele pentru gatit. Nu este gata macinat insa. Dar poti folosi cu succes metoda: masina de macinat cafea asa cum a fost mentionat deja.


se gaseste si macinat, in cutii, este facut de compania SOLO.
Il gasesti pe insula cu alte chestii de "baking": zahar, faina, zahar vanilat, corn syrup, langa cutiile cu "pie filling" (almond, cherry, etc....) tot acolo este si "Poppy seed" filling. Este gata macinat, indulcit si gata sa-l pui in cozonac. Este insa putin prea dulce pentru gustul meu, asa ca il "inmultesc" cu putin gris fiert in lapte NEINDULCIT, si atunci este perfect.

succes !


#246 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 14 June 2007 - 08:04 PM

(Chiu Georgeta @ Jun 14 2007, 07:49 PM)

se gaseste si macinat, in cutii, este facut de compania SOLO.
Il gasesti pe insula cu alte chestii de "baking": zahar, faina, zahar vanilat, corn syrup, langa cutiile cu "pie filling" (almond, cherry, etc....) tot acolo este si "Poppy seed" filling. Este gata macinat, indulcit si gata sa-l pui in cozonac. Este insa putin prea dulce pentru gustul meu, asa ca il "inmultesc" cu putin gris fiert in lapte NEINDULCIT, si atunci este perfect.

succes !

ce idee buna cu grisul fiert,merci Gerogeta smile.gif

#247 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 14 June 2007 - 08:17 PM

cu placere! eu il folosesc (grisul fiert) si la "inmultirea" icrelor... ca are aspect exact ca si icrele (sau macul in cazu l de fata)... deci este versatil..

vezi asta imi place mie la culinar: inveti atatea chestii si eu am invatat foaaaaaaaaaaaaaarte multe aici cu fetele.



#248 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 14 June 2007 - 08:20 PM

(Chiu Georgeta @ Jun 14 2007, 08:17 PM)

cu placere! eu il folosesc (grisul fiert) si la "inmultirea" icrelor... ca are aspect exact ca si icrele (sau macul in cazu l de fata)... deci este versatil..

vezi asta imi place mie la culinar: inveti atatea chestii si eu am invatat foaaaaaaaaaaaaaarte multe aici cu fetele.

la icre si eu tot gris folosesc..cum zici tu,si pentru aspect,dar si pentru a asa ne place cel mai mult.


#249 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 18 November 2007 - 03:43 PM

Azi am facut cozonac cu mac,mac si martipan,martipan si nougat

necopt
mac & martipan
nougat % martipan

PICT6942.jpg

copt..am facut o glazura din zahar pudra si zeama de lime biggrin.gif

PICT6949.jpg

Cel din forma de jena,e doar cu mac.

PICT6960.jpg

Sectiuni

Combinatia martipan cu mac e super!!!




Nougat cu martipan e prea dulce pentru gustul meu smile.gif



#250 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 18 November 2007 - 05:28 PM

Mmmm..... Maya ce pofta de cozonac mi-ai facut tongue.gif
Dar cred ca pana la Craciun nu o sa fac deloc smile.gif
Acum trec si printr-o perioada mai grea cu Maxuta si nu mai am chef sa fac nimic sad.gif

#251 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 19 November 2007 - 01:50 PM

Dragul de el,înca nu a aparut? sad.gif

Ieri a fost cineva la noi,si a gustat din cel cu martipan si mac.A spus ca,asa cozonac bun nu a mîncat niciodata.A iesit într-adevar delcios.Cred ca si împletitul asta descoperit cu glazura caruta bine i-a dat ultimul kik.

#252 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 19 November 2007 - 05:37 PM

Nu Maya icon_cry.gif il asteptam sad.gif

Simie mi-a ramas gandul tot la cel cu martipan si mac tongue.gif , de Craciun il fac sigur smile.gif

#253 lana

lana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi

Postat 22 November 2007 - 06:10 PM

Salut! cred ca este foarte bine!!! dar m-ar interesa stie cineva aici sa impletesca colaci cu patru ate din aluat? ati putea sa va impartiti cu reteta, mi-ar place sa gasesc ceva aici , multumesc mult !!!!! smile.gif

#254 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 24 November 2007 - 01:33 PM

MAYA, bitte schon biggrin.gif cum l-ai rasucit asa? E chiar superb.

#255 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 November 2007 - 06:19 PM

QUOTE(BIJU @ Nov 24 2007, 12:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
MAYA, bitte schon biggrin.gif cum l-ai rasucit asa? E chiar superb.


Faci sulu,iei un cutit ascutit bine,si tai sulu pe jumatate dar în lungime biggrin.gif
Cele doua jumatati de sul lung,le pui cu fata uaiata în sus unu lînga celalalt,le împreunezi la un capat,si le împletesti în doo..aica le sucesti unu cu al'laltu biggrin.gif si ta daaaaaaaaaaa!!
Împletitura asta sigur s-a inventat pentru a fi acoperita cu glazura de zeama de lamîie si zahar pudra..e o combinatie perfecta,dupa parerea mea biggrin.gif
Thx ,Bijulica

#256 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 24 November 2007 - 06:54 PM

maya imi spui te rog cum ai facut umplutura de nougat cu martipan.am luat azi nougat dar e cam solid,trebuie amestecate cele 2 la robot,cu ou ceva?

#257 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 November 2007 - 08:59 PM

QUOTE(s_tana @ Nov 24 2007, 05:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
maya imi spui te rog cum ai facut umplutura de nougat cu martipan.am luat azi nougat dar e cam solid,trebuie amestecate cele 2 la robot,cu ou ceva?

am topit nougatul la mo..nush cîte secunde..tot cîte 10..de vreo 2,3 ori nush exact.
Acum depinde si de cantitati..daca ti se pare prea grosut,pune olecuta lapte,ca sa poti întinde bine.dar nu fa moale..deci tre sa fie fest,cît sa poti unge.

#258 dark angel

dark angel

    Master of disaster

  • Membri
  • 4876 posturi

Postat 24 November 2007 - 09:03 PM

eu habar nu am ce gus are martipanul! huh.gif am vazut in magazin sub forma de baton dar nu am luat ca nu stiam ce sa fac cu el. o sa iau sa nu mor proasta, sa vad si eu ce gust are! wink.gif

#259 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 24 November 2007 - 10:50 PM

QUOTE(MAYA @ Nov 24 2007, 10:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
am topit nougatul la mo..nush cîte secunde..tot cîte 10..de vreo 2,3 ori nush exact.
Acum depinde si de cantitati..daca ti se pare prea grosut,pune olecuta lapte,ca sa poti întinde bine.dar nu fa moale..deci tre sa fie fest,cît sa poti unge.


ok.si amestec cu ou si martipan?

#260 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 24 November 2007 - 11:03 PM

QUOTE(MAYA @ Nov 24 2007, 06:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Împletitura asta sigur s-a inventat pentru a fi acoperita cu glazura de zeama de lamîie si zahar pudra..e o combinatie perfecta,dupa parerea mea biggrin.gif

yummy yummy papa

rolleyes.gif
Fan n_puiu!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi