Sari la conținut

Poză

Clatite...putin altfel


26 răspunsuri la acest topic

#1 aldaesme

aldaesme

    Big Chef

  • Membri
  • 775 posturi
  • Location:Belgie

Postat 16 April 2005 - 10:14 PM

Clatite cu pere caramelizate;

Reteta din “cartea frumoasa”, autorul un bucatar francez, pe numele lui adevarat: Jean-Claude Rigollet, bucatar sef din 1983 la “Au Plaisir Gorumand” din Chinon.

Pentru 4 persoane:

4 pere (Williams);
suc de lamaie;
200g zmeura;
1 lingura miere;
1 teaca de vanilie;
frunze de menta;

pentru clatite:
125g faina;
3 oua;
250 ml lapte;
50 g unt;

Nu am sa va spun cum se fac clatitele, ca nu am facut nici poze, dar nici nuvreau sa ofensez pe nimeni. De regula ingredientele mele pentru clatite sunt in alte cantitati, mai putine oua, far aunt…De data asta le-am facut asa cum scria la catastif, ca e mare sef smile.gif

In primul rand se face amestecul pentru clatite si se lasa sa se odihneasca, asta e valabil pentru toate tipurile de clatite.

Imagini atașate

  • 107460.jpg

______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage

#2 aldaesme

aldaesme

    Big Chef

  • Membri
  • 775 posturi
  • Location:Belgie

Postat 16 April 2005 - 10:16 PM

Se curate perele, se taie in jumatate si se scot samburii,
Se taie perele in bucatele si se stropesc cu suc de lamaie;
Se fac clatitele;[attachmentid=11965]

Imagini atașate

  • 107461.jpg

______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage

#3 aldaesme

aldaesme

    Big Chef

  • Membri
  • 775 posturi
  • Location:Belgie

Postat 16 April 2005 - 10:16 PM

Se pun perele impreuna cu mierea intr-o tigaie la foc, pana se caramelizeaza frumos perele, se amesteca din cand in cand;

Imagini atașate

  • 107463.jpg

______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage

#4 aldaesme

aldaesme

    Big Chef

  • Membri
  • 775 posturi
  • Location:Belgie

Postat 16 April 2005 - 10:17 PM

Zmeura pe care am folosit-o, ca dealtfel si menta era inghetate, asa ca le-am lasat frumos la dezghetat; teaca de vanilie am taiat-o pe lungime in vreo 5 bucati (la reteta oricum era 4)

Imagini atașate

  • 107464.jpg

______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage

#5 aldaesme

aldaesme

    Big Chef

  • Membri
  • 775 posturi
  • Location:Belgie

Postat 16 April 2005 - 10:18 PM

Am ales cateva boabe de zmeura nu foarte strivite de zmeura si le-am pus deoparte;
Asta lipseste din reteta, unde scrie doar…din restul zmeurei se face un sos.
Eu am facut asa:
Restul de zmeura am pasat-o;
Apoi am dat-o prin sita, ca sa scap de seminte;

Imagini atașate

  • 107465.jpg

______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage

#6 aldaesme

aldaesme

    Big Chef

  • Membri
  • 775 posturi
  • Location:Belgie

Postat 16 April 2005 - 10:20 PM

i-am adaugat niste vin alb, doua plicuri zahar vanilat sin u am fiert-o sau incalzit-o pentru ca voiam sosul rece si crud smile.gif

Imagini atașate

  • 107466.jpg

______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage

#7 aldaesme

aldaesme

    Big Chef

  • Membri
  • 775 posturi
  • Location:Belgie

Postat 16 April 2005 - 10:20 PM

Aranjarea:
In centrul clatitei se pun pere caramelizate;

Imagini atașate

  • 107468.jpg

______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage

#8 aldaesme

aldaesme

    Big Chef

  • Membri
  • 775 posturi
  • Location:Belgie

Postat 16 April 2005 - 10:21 PM

Se aduna marginile acesteia si se leaga cu o fasie din teaca de vanilie;

Imagini atașate

  • 107469.jpg

______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage

#9 aldaesme

aldaesme

    Big Chef

  • Membri
  • 775 posturi
  • Location:Belgie

Postat 16 April 2005 - 10:21 PM

Se pun pe o farfurie doua linguri de sos, se pune clatita in mijloc si se orneaza cu zmeura si menta;

Imagini atașate

  • 107471.jpg

______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage

#10 aldaesme

aldaesme

    Big Chef

  • Membri
  • 775 posturi
  • Location:Belgie

Postat 16 April 2005 - 10:22 PM

Sau asa...

Scuze pentru pozele tremurate...sunt chiar vina mea, ca am cam tremuraaat tongue.gif

Imagini atașate

  • 107472.jpg

______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage

#11 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 April 2005 - 10:30 PM

ai tremurat de emoþie? aveai ºi de ce.
mie-mi plac la nebunie clãtitele ºi asta e o idee excelentã

#12 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 16 April 2005 - 10:35 PM

Si sa nu zici ca nu esti artista.
Tiiiii ... draga imi curg ochii in gura smile.gif)

Ce fain arata mai ales cu sosul ala. Excelente.

#13 Kiva

Kiva

    aurora borealis

  • Membri
  • 712 posturi
  • Location:Suomi

Postat 16 April 2005 - 11:19 PM

Wow, Esme, ce simt artistic la aranjatul mancarii icon_cheers.gif

Bravos!
Kiva
-------------------------------------------------------
Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, on parempi olla hiljaa!

#14 Una_

Una_

    Master of disaster

  • Membri
  • 1685 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 16 April 2005 - 11:26 PM

icon_cheers.gif Jos palaria! icon_cheers.gif M-ai lasat gura casca. Nu mai are rost sa mentionez ca, clatitele sunt slabiciunea mea icon_smile.gif! Felicitari Esme !
I'd rather spend my whole life knowing that I'm not perfect, rather
than waste my life trying to be.

#15 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 17 April 2005 - 01:31 AM

Super Esme, foarte frumos si aspectuos floare.gif
Cât despre gust, cred ca este delicios. Felicitari!

#16 Razvan Fecioru 23399

Razvan Fecioru 23399

    micro Bucatar

  • Membri
  • 10 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 17 April 2005 - 04:08 AM

Arata super bine clatitele tale. Felicitari.
Poti incerca sa le faci cu un sos de Port in loc de sosul de zmeura.

#17 Iva

Iva

    micro Bucatar

  • Membri
  • 23 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 17 April 2005 - 08:35 AM

Exceptionala idee!! Foarte frumoasa prezentarea! Si cand vad si fotografiile parca nu e nici greu de realizat asa ceva! Multumesc, Aldaesme!

#18 aldaesme

aldaesme

    Big Chef

  • Membri
  • 775 posturi
  • Location:Belgie

Postat 17 April 2005 - 09:33 AM

Arata super bine clatitele tale. Felicitari.
Poti incerca sa le faci cu un sos de Port in loc de sosul de zmeura.



Presupun ca te refereai la Porto, altfel sos de Port nu stiu ce e smile.gif Aici e vorba insa si de gusturi...Personal nu imi place Porto deloc, insa de la km distanta fructele de pradure sunt preferatele mele...poate pentru ca am crescut intr-un loc unde in fiecare vara erau o multime si de toate felurile smile.gif


O zi frumoasa floare.gif

Esme
______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage

#19 CG

CG

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Location:Germania

Postat 17 April 2005 - 10:41 AM

Felicitari pentru bunatati. Pe langa faptul ca arata absolut spectaculos cred ca sunt extraordinar de gustoase mincacios.gif

Cu asa creatie cred ca te poti prezenta in fata oricui. icon_lol.gif

Daca as avea pere si zmeura in casa cred ca imediat m-as apuca de treaba, asa pofta mi-ai facut.

Jos palaria in fata ta Esme

wav.gif

#20 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 April 2005 - 11:53 AM

La laudele celorlaltzi ma asociez si eu .Ideia este grozava si executzia ta minunata , nu ma îndoiesc si la gust. icon_bounce.gif
Dar apropo de gust , cum ti s-a parut retzeta de clatite?? Ies mai fine , mai onctuoase? Trebuie sa fie subtziri?
Cu bine Higeia
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi