Sari la conținut

Poză

Papanasi


428 răspunsuri la acest topic

#141 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 29 August 2006 - 01:08 PM

Adica azi e post, eu am mancat rosii cu alune, iar tu afisezi capodoperele astea tongue.gif ?
Adriana, papanasii tai arata bestial, am sa-i fac si eu dupa reteta mamei tale.

#142 maliika

maliika

    micro Bucatar

  • Membri
  • 6 posturi

Postat 29 August 2006 - 02:56 PM

Stie careva ce fel de branza sa cumpar in State ca sa fie cat de cat asemanatoare celei de vacuta, din Romania?
Am cumparat tot felul de branzeturi (americana, mexicana, greaka, etc ) dar nimic nu e nici pe-aproape de branza noastra de vaca.
Vreau sa fac si eu papanasi ca nu am mai mancat asa bunatati de cativa ani.

Multumesc


#143 Ava

Ava

    Big Chef

  • Membri
  • 612 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 29 August 2006 - 03:30 PM

Ai incercat sa ti-o prepari singura din lapte de vaca?
La 1 litru de lapte fierbinte (pus pe foc) se adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. Amesteci cu o lingura de lemn ca imediat se branzeste. Mai lasi pe foc pana se coaguleaza (se separa de zar). Pui intr-o strecuratoare un prosop de bucatarie ffff curat, rastorni compozitia si o lasi la scurs. Dintr-un litru de lapte ies cam 200 g branza de vaci. Daca ii adaugi putina sare, iti va aduce aminte de branzica de acasa tongue.gif

#144 maliika

maliika

    micro Bucatar

  • Membri
  • 6 posturi

Postat 29 August 2006 - 03:56 PM

floare.gif Multumesc din suflet Ava . Am sa incerc neaparat.

#145 Ava

Ava

    Big Chef

  • Membri
  • 612 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 29 August 2006 - 04:16 PM

Eu asa ii preparam branza de vaci lui Dani cand era mititel si avea mare succes si la taica-su icon_biggrin.gif

#146 Elena Brasov

Elena Brasov

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 30 August 2006 - 10:27 AM

Poca am facut si eu papanasii, foarte buna reteta. Deasupra au smantana si gem de macese.
pupic.gif

Miniaturi atașate

  • papanasi.jpg

Editat de Elena Brasov, 30 August 2006 - 10:28 AM.

Elena

#147 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 30 August 2006 - 10:34 AM

Am o intrebare, a facut cineva reteta Pocai fara praf de copt? Pentru ca eu cind i-am facut cu praf de copt si cu atita faina au iesit cam uscati, iar a doua oara fara praf de copt au iesit mult mai bine.


#148 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 01 September 2006 - 02:15 PM

elena, frumosi papanasi icon_smile.gif
astept si io raspuns la intrebarea adrianei , ca-s curioasa icon_smile.gif

#149 Elena Brasov

Elena Brasov

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 07 September 2006 - 08:15 AM

(Adriana Nicoleta @ Aug 30 2006, 10:34 AM)

Am o intrebare, a facut cineva reteta Pocai fara praf de copt? Pentru ca eu cind i-am facut cu praf de copt si cu atita faina au iesit cam uscati, iar a doua oara fara praf de copt au iesit mult mai bine.

Parerea mea, fara praf de copt ( eu pun bicarbonat stins cu otet) nu mai cresc asa fain, eu nu ma risc. Eu am facut papanasi si in Romania si intradevar ies mai uscati cu branza de vaci obisnuita, aici am facut cu o branza de vaci mai cremoasa ( Speisequarck 40% grasime, de la Lidl) si ies tare pufosi si se pastreaza asa si a doua zi cand ii incalzesc un pic la microunde. Deci, zic eu, conteaza mult branza folosita.
pupic.gif
Elena

#150 michas

michas

    Bucataras

  • Membri
  • 183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Timi

Postat 23 September 2006 - 07:59 PM

Poca, am facut si eu papanasii si au fost foarte buni.
Cred totusi ca am pus putin cam multa faina.
Dar i-am mancat cu multa placere, cu smantana si cu dulceata de visine.
Si dovada!
[attachmentid=60358]

Imagini atașate

  • 6.jpg


#151 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 23 September 2006 - 08:40 PM

trebuia sa pui si o sectiune, sa vad daca ai dreptate cu faina .
oricum arata super icon_smile.gif

#152 Asmera

Asmera

    Captain Cook

  • Membri
  • 357 posturi
  • Gender:Female

Postat 05 October 2006 - 06:19 PM

(SIMONA.B @ Jun 1 2005, 07:20 PM)

Ba io-i fac cu gris laugh.gif si fierti si cu pesmet prajit in unt si cu smantana si cu zahar. Si dupa cate o portie tre sa trec la cura de slabire cu familion cu tot ca nu ne oprim pana nu ii terminam pe toti( vreo 25 de obicei !!!!)


Si eu ii fac fierti si cu pesmet rumenit cu zahar. Mie nu imi plac prajiti, mi se pare ca fierti sunt mai ditetici...tongue.gif
Dar cu pesmetul; ala rumenit cu zahar parca tot aceeasi chestie e

#153 bijou

bijou

    Bucataras

  • Membri
  • 113 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 16 October 2006 - 07:56 PM

Am facut si eu papanasii...acum am 2 nelamuriri. Sotul avea si el o nelamurire cand l-am rugat sa ma lase la calculator - de ce ies asa putini? tongue.gif

Au iesit cam crocanti si apoi se vad picatele mai inchise in aluat (cred ca e vorba de branza), oare nu l-am framantat eu bine? Adevarul este ca ma grabeam sa-i fac si nu am amestecat mult aluatul. Branza a fost grasa.

Miniaturi atașate

  • Papanas_2.jpg
  • Papanas_1.jpg

Editat de bijou, 17 October 2006 - 05:34 PM.


#154 Newme

Newme

    Captain Cook

  • Membri
  • 402 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In heaven

Postat 17 October 2006 - 10:46 PM

Mai fetelor, m-ati innebunit cu branza voastra dulce pe care o faceti...Am mai citit si eu retete pe aici, s-a mai vorbit si am si incercat.Si nu o data ci de trei ori...Nu-mi iese, am mai prapadit si laptele degeaba!Am incercat si varianta cu lamaie si cu cea cu otel...nimic! Lamuriti-ma si pe mine cum se face, poate chiar in imagini( mi-ati fi foarte de folos ca mereu am lapte care se strica si as prefera sa-l fac asa, sunt moarta dupa clatite cu branza dulce si smantana) Va mutumesc si astept cu mana pe sticla de lapte! icon_biggrin.gif

#155 POJAR FENESAN MARIA 4725

POJAR FENESAN MARIA 4725

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi
  • Location:Cluj-Napoca (Cluj)

Postat 18 October 2006 - 11:52 AM

Cam tarziu m-am gasit si eu pe aici.
Va dau o reteta de papanasi la care nu-i nevoie de branzica de vaca, se fac cu iaurt (lapte batut, sana etc.)Eu pun la 9oo ml. de lapte batut o cana de 250 de gris + coaja de lamaie. Se ingroasa pe foc si se pun gramajoare in pesmetul pregatit dinainte (prajit cu adaos de zahar la sfarsit). La mijloc se pune cate o lingurita de dulceata si se impatura cu lingura. Succesul este garantat si se face foarte repede.
Reteta este din Ardeal, asa facea bunica.

#156 Samara

Samara

    Big Chef

  • Membri
  • 500 posturi

Postat 18 October 2006 - 01:37 PM

Georgii, eu pot sa iti spun cum ii fac branza de vaci baietelului meu: la 1 litru de lapte adaug (cand acesta fierbe) 8 pastile de calciu lactic (1 pastila pentru 125 ml lapte). Se amesteca si in cateva secunde incepe sa se coaguleze (laptele ramane pe foc pana se branzeste). Se strecoara si gata! La fel se poate prepara si cu suc de lamaie, in acest caz insa dureaza un pic mai mult pana se coaguleaza, trebuie sa amesteci mai mult. Dar o sa iti iasa cu siguranta! Daca ai mai mult timp la dispozitie, poti fierbe un litru de lapte, adauga un iaurt si lasa-l peste noapte aproape de o sursa de caldura (important e sa stea la cald, nu la rece). Apoi strecoara-l.

#157 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 18 October 2006 - 01:58 PM

bijou, ti-au iesit papanasii cu picatzele, din 2 motive:
- ori uleiul pe care l-ai folosit n-a fost virgin (adica a mai fost folosit inainte si la altceva )
- ori ai ars uleiul

Editat de Pocahontas, 18 October 2006 - 06:47 PM.


#158 giulia.2006

giulia.2006

    micro Bucatar

  • Membri
  • 33 posturi
  • Location:Piatra-Neamt acum imola(bo)
  • Interests:.

Postat 18 October 2006 - 05:22 PM

(Adriana Nicoleta @ Aug 29 2006, 08:21 AM)

Eu pusesem praf de copt si foarte multa faina pentru ca vroiam sa "respect" cit de cit reteta pusa de Pocahontas, dar nu m-au entuziasmat cei facuti asa, o facusem si pentru ca mi-era teama ca n-o sa le pot da forma aceea cu un aluat cu putina faina.

Asa ca m-am intors la reteta mamei mele adica tura asta am folosit:
- 330 gr de brânză de vaci *atât cântăresc sulurile de brânză pe care le găsesc eu aici*
- 2 ouă
- un praf de sare
- 150 gr de făină

Deasupra le-am pus smintina lichida batuta cu putin zahar praf si sosul de la dulceata de cirese amare


Scuza Adriana ce fel de brinza ei tu care o pui la papanasi sau cum se cheama brinza de vaci aici in italia ca eu nu stiu(nu am gasit-o ) inca icon_redface.gif

#159 Amanda77

Amanda77

    Bucataras

  • Membri
  • 92 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 22 October 2006 - 07:14 PM

Poca, mama sa iti dea D-zeu sanatate. Eu sunt moarta dupa papanasi, iar astia au iesit absolut dementiali. Husband a halit 3 dintr-un foc laugh.gif . Din pacate nu aveam bateriile incarcate la aparat si pana mi s-au incarcat, nu am mai avut ce poza kermit.gif
Bijou, sa sti ca si mie tot asa cu picatele mi-au iesit, desi uleiul a fost " virgin", si focul dat la minim. Dar nu conteaza, ca s-au halit cat ai zice peste.

#160 daveco

daveco

    Big Chef

  • Membri
  • 622 posturi
  • Location:Piatra Neamt

Postat 22 October 2006 - 08:19 PM

era omelodie insipida a nu stiu cui.parca era "compact"avea un refren cu ceva de genul:dupa ani si ani tarara...acu' am reusit si eu sa fac papanasi fara sa-i culeg din tigaie.iaca is nemachiati.de-acum urmeaza

Miniaturi atașate

  • papanasi.jpg




Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi