Sari la conținut

Poză

Dovleceii mei


308 răspunsuri la acest topic

#21 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 June 2005 - 11:39 AM

si prim planul sectiunii
daca imi amintesc sa o scot din frigider cu juma de ora inainte de cina o maninc asa,altminteri o incalzesc un minut in microunde


#22 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 June 2005 - 11:41 AM

4. Dovlecei "aspri"
Asta e o reteta clasica in Piemonte, Italia, e buna si merge bine vara, se folosesc multi dovlecei si se pastreaza zile bune la frigider foarte bine.
Pentru aceasta operatie se pot folosi si dovleceii mai mari, aia care au miezul in care incep sa se vada semintele (mi se pare un pacat sa arunc partea aia asa cum face soacra-mea angryfire.gif )
eu ii tai mereu bastonase pentru ca vecina care m-a invatat sa ii fac asa ii taie si soacra-mea la fel
ii prajesc apoi in foarte mult ulei, dar nu tare de tot, cum intra furculita in ei fara greutate, cum se scot.


#23 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 June 2005 - 11:44 AM

Se scot cu spumiera si se pun intr-un vas astfel: un strat de dovlecei, citeva feliute subtiri de usturoi si citeva bucatele de frunze de salvie.
si tot asa pina ce se termina dovleceii sau uleiul sau se umple forma sau se pierde cheful


#24 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 June 2005 - 11:48 AM

in uleiul ramas se varsa otet balsamic, fiecare cit vrea in functie de cit de acri sau nu ii plac, eu pun putin de tot pentru ca imi place sa simt gustul dovlecelului.


#25 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 June 2005 - 11:51 AM

si apoi varsam peste dovlecei acest lichid, teoretic ar trebui sa acopere pe toti


#26 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 June 2005 - 11:54 AM

Se pun la frigider si se papa peste cel putin doua zile ca sa se aromatizeze bine. Se iau din ulei si se papa drept garnitura la carne sau ca aici, drept aperitiv


#27 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 22 June 2005 - 11:58 AM

la bologna specialitatea cu zucchine e sa le tai cat mai subtiri(bastonase),sa le dai prin pastella(sau,mai bine prin maglavaisul pentru tempura)si sa le frigi in ulei foarte incins si foarte mult.practic le scufunzi,numeri pana la 10 si le ridici.se usuca pe hartie absorbanta si se mananca -ca atare.daca nu,se pot adauga la fritto misto all'italiana,sau la fritto misto de peste(langa care nu demult am mancat,pe langa zucchine si fasii de morcovi fripti,care nu erau rai deloc).

#28 Aurora

Aurora

    Captain Cook

  • Membri
  • 237 posturi
  • Location:in lumea buna a dragutzelor culinare

Postat 22 June 2005 - 05:26 PM



adiana,te rog frumos..zici ca ai rulat... dar placinta e plata in tava ?!?! cum ai rulat si ai turnat...
Nu uitati, ma simt excelent cand sunt cu voi !!!

Daca pui dragoste in retzeta, va fi o retzeta buna !!!

#29 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 22 June 2005 - 06:54 PM

Aurora,pina vine Adriana cu raspunsul retetei facute de ea,poate iti foloseste al meu cu ceva. icon_lol.gif
Mai multe foi de placinta se umple cu umplutura dorita,in cazul acesta cea a Adrianei,pui una linga alta in tava ,torni amestecul de smintina cu oua ,intepi cu furculita aluatul din loc in loc si bagi la cuptor.
Ceva de genul acesta am facut dupa reteta data de Ardnax,aici este linkul;

http://www.culinar.r...ighlight=#80421

Adriana sper ca nu te superi ca am raspuns in locul tau.
Daca nu este Ok. sterge sau sterg eu.
O seara placuta! icon_lol.gif


http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#30 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 22 June 2005 - 07:37 PM

Adriana,SUPER thumbsup.gif sint retetele cu dovlecei.
Toate le-am copiat si cind o sa mai cumpar dovlecei trec la ideiile date de tine. icon_lol.gif
MULTUMESC MULT! floare.gif


http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#31 Aurora

Aurora

    Captain Cook

  • Membri
  • 237 posturi
  • Location:in lumea buna a dragutzelor culinare

Postat 22 June 2005 - 09:13 PM

Deci se fac un fel de "strudele", mai multe asezate inghesuit unul linga altul,si compozitia de smantana se toarna peste ele,si se taie impreuna,nu fiecare strudel separat.
DAR... se poate face si o singura placinta orizontala,nesucita ?
Nu uitati, ma simt excelent cand sunt cu voi !!!

Daca pui dragoste in retzeta, va fi o retzeta buna !!!

#32 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 23 June 2005 - 08:05 AM

Asa cum a spus Afrodite pe topicul pus de Ardnax (pe unde o fi umblind) se fac sulurile.
Eu asa am facut pentru ca asa am vazut la ea.
Dar se poate face si cum spui tu, cum dealtfel am facut eu aici
http://www.culinar.r...?showtopic=7308

#33 CG

CG

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Location:Germania

Postat 23 June 2005 - 05:25 PM

Adriana dupa ce mi-a tot plouat in gura de pofta dupa prima ta reteta cu dovlecei am fost si eu sa imi iau, profitand de faptul ca mi-e plecat barbatul (caruia nu ii plac de nici o culoare dovleceii). Merci de reteta - e bestiala pupic.gif

Am avut putintei dovlecei asa ca am mai pus si cateva felii de rosii intre dovlecei, iar deasupra am pus niste cas ras. Chiar daca iei linguroiu la mine, recunosc cu mana pe suflet ca pesto am cumparat de gata icon_redface.gif

Oricum mi-a placut in mod deosebit si mai fac si alta data.

floare.gif

Imagini atașate

  • 124631.jpg


#34 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 23 June 2005 - 11:16 PM

asezati-va comod si asteptati ca sunt alte chestiute cu dovlecei in pregatire
deci
va urma laugh.gif
CG, te iert ca esti fata silitoare laugh.gif

#35 Buburuza

Buburuza

    Big Chef

  • Membri
  • 583 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 June 2005 - 10:53 AM

Ce, poti sa rezisti minunatiilor mamei Adriana?
Si m-am apucat si eu de dovlecutzi i i-am umplut cu branza.
Deci: am scobit dovleceii si i-am "aliniat" intr-o tava unsa cu ulei. Alaturi am amestecat branza de vaci, telemea, 1 ou, marar...

Imagini atașate

  • 124821.jpg


#36 Buburuza

Buburuza

    Big Chef

  • Membri
  • 583 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 June 2005 - 10:55 AM

miezul dovleceilor l-am tocat, am mai tocat si o ceapa mica si le-am calit in putin ulei

Imagini atașate

  • 124822.jpg


#37 Buburuza

Buburuza

    Big Chef

  • Membri
  • 583 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 June 2005 - 10:57 AM

dupa ce s-au "topit" le-am amestecat cu branza si am umplut dovleceii

Imagini atașate

  • 124823.jpg


#38 Buburuza

Buburuza

    Big Chef

  • Membri
  • 583 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 June 2005 - 11:00 AM

de ornat le-am pus cate o feliuta de rosie

Imagini atașate

  • 124824.jpg


#39 Buburuza

Buburuza

    Big Chef

  • Membri
  • 583 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 June 2005 - 11:04 AM

apoi am pus tava la cuptor, am adaugat un strop de apa.
Cand au fost aproape gata am batut 2 oua+lapte+1 lingura smantana+1 lingura pesmet si am turnat deasupra...
Si rezultatul:

Imagini atașate

  • 124826.jpg


#40 Buburuza

Buburuza

    Big Chef

  • Membri
  • 583 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 June 2005 - 11:05 AM

I-am papat cu smantanica deasupra



Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi