Sari la conținut

Poză

Dovlecei (si rosii) umpluti ca la mama acasa


18 răspunsuri la acest topic

#1 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 29 June 2005 - 07:57 AM

Dovlecei umpluti

Mama gateste extraordinar, din pacate nu-i place deloc, si n-o face decat in cazuri extreme-sarbatori legale laugh.gif aniversari etc.
Pai: dovleceii se curata (ai mei erau destul de maturi asa ca i-am curatat de coaja), se taie eventul in 2 pe lat, sa rezulte tuburi potrivite ca lungime, se scobesc, lasandu-se o poponeata-ca sa nu iasa carnea.
La rosii se taie un capac, dar nu de tot, se scobesc si ele si se lasa la scurs.
Carnea tocata (am folosit amestec de vita si porc) se amesteca cu ceapa tocata, putin orez si se condimenteaza cu sare, piper, boia etc.
Se umplu legumele, se pun capacele tot din leguma respectiva, si se aseaza in picioare laugh.gif in cratita. Pulpa ramasa de la scobitul dovleceilor si de la rosii se toaca si se pune si ea in cratita, deasupra legumelor umplute. Se completeaza cu apa si suc de rosii.
Se pune la foc mic, sa clocoteasca de cateva ori, apoi se baga la cuptor pana scade bine.
Se serveste cu smantana sau iaurt.
Pofta buna!
Dovleceii scobiti[attachmentid=17480]

Imagini atașate

  • 126427.jpg


#2 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 29 June 2005 - 07:58 AM

Si o rosie:

Imagini atașate

  • 126428.jpg


#3 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 29 June 2005 - 07:59 AM

Umplute si capacite:

Imagini atașate

  • 126429.jpg


#4 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 29 June 2005 - 08:01 AM

In cratita (pe astia nu-i capacisem inca)-am uitat sa va spun ca se aseaza cat mai inghesuiti, ca sa ramana in pozitia verticala:

Imagini atașate

  • 126431.jpg


#5 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 29 June 2005 - 08:03 AM

Daca carnea este prea grasa, mancarica se poate degresa, mie mi-era o pofta nebuna si n-am mai pierdut vremea...
In farfurie, cu smantana aferenta

Imagini atașate

  • 126433.jpg


#6 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 29 June 2005 - 08:05 AM

Maya si Adriana nu m-am putut hotari unde sa pun dovleceii mei, oscilam intre Dovleceii mei-Adriana sau Legume umplute-MC, asa ca l-am facut subiect de sine statator; daca considerati necesar, lipiti-l voi pe undeva. Multumesc floare.gif

#7 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 29 June 2005 - 08:09 AM

io l-as lipi pe farfuria mea laugh.gif

#8 Kiva

Kiva

    aurora borealis

  • Membri
  • 712 posturi
  • Location:Suomi

Postat 29 June 2005 - 08:10 AM

Oana, imi ploua in gura de pofta! Arata atat de bine, ca acasa! icon_smile.gif

Am facut si eu alaltaieri cateva rosii, vreo 3 ardei si sarmalute in foi de vita toate in oala de pamant si bagate la cuptor. Au iesit foarte bune!
Kiva
-------------------------------------------------------
Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, on parempi olla hiljaa!

#9 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 12 May 2006 - 11:06 PM

Nu pot sa cred ca din iunie 2005 nu ati mai facut dovlecei umpluti...ei bine am facut eu azi si au iesit foarte buni.
Am luat patru dovlecei si i-am umplut cu 200gr carne de vita, 4 linguri de orez, marar, sare si miezul rezultat dupa scobire. Carnea si miezul de dovlecei le-am calit un pic, apoi am pus orezul, mararul si sarea si i-am bagat la cuptor cu apa cam 45 de min la foc mare.

Miniaturi atașate

  • Picture_001.jpg
  • Picture_005.jpg
  • Picture_011.jpg
  • Picture_012.jpg


#10 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 14 May 2006 - 10:33 AM

ai mei de azi, nu sunt ca la mama acasa, ci dupa o reteta din puglia-sudul italiei. deci
taiam dovleceii i jumatati, îi fierbem cca 5 min in apà sàratà, îi punem la scurs, îi scobim cu o lingurità, si apoi îi umplem cu un amestec facut din : miezul de dovlecei plus 1 dovlecel intreg, pesmet ( am pus 4 linguri de supa pline cu vârf) , pecorino sau parmezan sau ce aveti in casa tip cascaval ( tot 4 ling vârf) 2 ouà, menta, pàtrunjel,sare, piper. se mixeaza totul, se umplu dovleceii, deasupra se pune putin sos de rosii (salsa pommodoro) si putin pecorino ras si la gratinat la cuptor.

[attachmentid=46469]

[attachmentid=46470]

[attachmentid=46471]

[attachmentid=46472]

acesti dovlecei vegetarieni, sunt foarte buni ca fel de mancare, calzi sau reci, dar merg foarte bine ca acompaniament la ceva gril, cum vom face noi azi, alaturi de frigarui, dupa ideea bogdanei. pofta mare la toti culinarii.

Miniaturi atașate

  • DSCF0001.JPG
  • DSCF0002.JPG
  • DSCF0003.JPG
  • DSCF0004.JPG

Fan n_puiu for ever



#11 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 14 May 2006 - 10:50 AM

si asta la iesitul din cuptor + sectiune.!!!

Miniaturi atașate

  • DSCF0007.JPG

Fan n_puiu for ever



#12 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 15 May 2006 - 09:48 AM

au fost foarte faini, si au disparut rapid.
pe acelasi principiu, se fac si vinete umplute, adica miezul lor, dupa ce au fiert cateva min ( mai gustos dar mai greoi, se taie bucati si se prajesc in ulei, si apoi se scoate miezul), cu pesmet, branza rasa, oua, menta, sare ,piper, se umplu, se pune sos rosii si branza rasa si la cuptor.
mie imi plac grozav, dar inca nu e sezonul de vinete.
Fan n_puiu for ever



#13 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 21 May 2006 - 06:56 PM

azi am recidivat cu dovlecei si am facut si cateva vinete. va pun poza.deci cum scriam mai sus, dupa ce le-am fiert putin, am scos miezul, l-am mixat cu ou, branza, pesmet, menta, patrunjel, sare si piper, am umplut jumatatile de vanata, am pus sos de rosii si branza rasa, si voila rezultatul.

Miniaturi atașate

  • vinete1.jpg

Fan n_puiu for ever



#14 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 21 May 2006 - 07:25 PM

Interesanta idee thumbsup.gif


#15 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 29 May 2006 - 09:11 AM

am facut ieri din nou, de data asta cu dovlecei....rotunzi.
sunt foarte buni, arata ca dimensiuni ca o gulioara, se fac usor
si....voila poza, dupa pasajul in cuptor.

[attachmentid=48037]

Miniaturi atașate

  • dovlecei.jpg

Fan n_puiu for ever



#16 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 June 2006 - 04:43 PM

cu toate ca am promis sa nu mai calc pana sambata viitoare in bucatarie, ce sa-i faci? mare amor! asa ca am facut niste dovlecei umpluti, iar ce-am scos din ei +niste legume care se treceau prin frigider +orez au devenit niste pilaf sarbesc.

#17 Newme

Newme

    Captain Cook

  • Membri
  • 402 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In heaven

Postat 13 July 2006 - 10:57 AM

Mai fetelor, am facut si eu...BUNI!!! Dar cred ca am gresit ceva...I-am umplut eu si pe ei, si pe doamnele rosii dar cand sa pun apa...Cata apa? am pus initial cat sa acopere dovleceii dar imi pluteau rosiile, fiind mai scunde, ziceai ca fac ciorba...Am mai luat apa pana la nivelul rosiilor dar au ramas cam cruzi dovleceii sus, partea care n-a mai stat in apa.Deci.... Cum trebuie procedat?

#18 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 July 2006 - 12:52 PM

Daca pui apa mai putina pune capac si partea de sus fierbe in aburi.
Eu in general le potrivesc sa fie de aceeasi inaltime. Cred ca aici fiecare face cum ii place.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#19 Pisoi

Pisoi

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:http://mariasjewelry.wordpress.com

Postat 13 July 2006 - 01:10 PM

QUOTE(Georgii @ Jul 13 2006, 08:57 AM)

Cata apa? am pus initial cat sa acopere dovleceii dar imi pluteau rosiile, fiind mai scunde, ziceai ca fac ciorba...Am mai luat apa pana la nivelul rosiilor dar au ramas cam cruzi dovleceii sus, partea care n-a mai stat in apa.Deci.... Cum trebuie procedat?


E bine sa alegi pentru ele un vas in care sa poti acoperi tot fundul cu legumele bine indesate unele in aletele. Si e bine sa fie apa atat cat sa le acopere. Si sa fiarba cu capac. Daca la sfarsit ramane prea multa zeama, nu-i problema, poti sa renunti la o parte din ea. Iar daca rosiile se incapataneaza si tot plutesc, nu-i problema ca vor fierbe oricum in abur.
calm



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi