Sari la conținut

Poză

Tort cu nuci,frisca si ROM


20 răspunsuri la acest topic

#1 s_27688

s_27688

    Captain Cook

  • Membri
  • 340 posturi
  • Location:Oradea

Postat 22 October 2005 - 03:34 PM

Din cauza ca nu stiu sa atasez poze,am tot ezitat sa va impartasesc reteta de ''tortul familiei'',usor de facut si cu un gust bestial.V-o dau acum,gandindu-ma ca se incumeta cineva s-o faca si sa puna si poze.Nu e greu de facut.
BLAT : Se bat 8 albusuri cu 7o g zahar.
Se freaca 8 galbenusuri cu 140 g zahar,se adauga 170 g unt (eu folosesc Rama), 4 linguri de cacao,50 ml rom (bautura,nu esenta!) si 16o g nuca macinata.
Se amesteca cele doua compozitii.
Tortul se coace in forma unsa,cu fundul tapetat cu hartie.Soacra mea (titulara retetei) il coace la microunde,in vas de yena,cam 25 min.In cuptorul clasic ii trebuie mai mult;eu il incerc cu scobitoarea,in mijloc,ca acolo se coace mai greu.Cand e gata,se rastoarna din forma si se lasa asa.Adica partea de deasupra va fi fundul tortului.

CREMA : Din tortul rece se scobeste cu lingura miezul,ramanand fundul si marginile,cam de un deget si jumatate.Miezul scos se zdrobeste cu furculita si se amesteca cu 5 linguri de rom(eu pun mai mult) si 300 ml frisca batuta cu 3 linguri zahar.Eu pun frisca preparata dintr-un plic DrOtker.
Se insiropeaza blatul cu rom (si marginile),se pune crema.Se imbraca tortul cu 7oo ml frisca batuta cu 4-5 linguri de zahar.Eu fac 2 plicuri Dr Otker. ''Imbracatul'' il fac luand cate o lingura si punand-o pe tort cu ''mot'',dar se poate cu spritul sau ...altfel.Se pune la frigider o vreme.

E simplu,fara faina si cu un gust foarte bun.Mi-e ciuda ca nu va pot arata,dar cred ca n-are nimeni rabdare sa-mi explice ''babeste'' cum sa pun poze.Sau are??

Am uitat sa scriu ca crema se pune toata in scobitura.Tortul are forma unui musuroi/movilita,cand e gata.Daca va pare prea mult rom la insiropat (desi nu e),puteti faca sirop de zahar,cu putin rom.

Editat de Medeea., 09 December 2005 - 02:55 PM.


#2 Ana B

Ana B

    Bucataras

  • Membri
  • 73 posturi
  • Location:din Cluj ajunsa in Italia

Postat 22 October 2005 - 05:40 PM

Da ia spune cum il coci in microunde? Adica vreau sa zic la ce potenza? Ca al meu se opreste la 600...
Acu m-ai facut curioasa ca noi sintem mare fani al romului icon_biggrin.gif
Ana

#3 dascalu adriana luminita 27987

dascalu adriana luminita 27987

    micro Bucatar

  • Membri
  • 30 posturi
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 24 October 2005 - 08:02 PM

Cit de mare trebuie sa fie tava ( adica de citi centimetri in diametru ) ?

#4 s_27688

s_27688

    Captain Cook

  • Membri
  • 340 posturi
  • Location:Oradea

Postat 25 October 2005 - 10:29 AM

La microunde sta 23 min.la maxim,insa la soacra-mea modelul de cuptor e mai vechi si nu arata puterea.Dar ea zice ca se poate verifica intre timp cu scobitoarea,de ex. dupa 15 min,iar daca nu e gata,se mai tine.
Tava de copt e cat o farfurie de felul doi,insa eu am facut si in tava dreptunghiulara,am taiat o foaie de deasupra ,cu care am facut crema,am intins-o peste cea ramasa si am pus frisca deasupra.

#5 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 25 October 2005 - 03:04 PM

PT. ATASAT POZE



Intri acolo unde scrii mesaje de obicei si vezi sub chenarul alb(crem sau ce culoare o fi asta) al doilea chenar maro unde scrieFile Attachments....In dreapta langa chestia asta ai un dreptunghi gol,iar langa el scrie cautare sau search sau durchsuchen,depinde pe ce limba ai.Dai click acolo unde scrie cautare si ti se vor deschide ordnere(fisiere) din pc tau de unde va trebui sa-ti alegi poza(tu stii unde le ai salvate).Cand ti-ai ales poza ,dai click pe ea ,va dura poate cateva secunde pana se va incarca ,dar vei vedea ca in dreptunghiul ala gol(de care pomeneam mai inainte) iti va aparea ceva scris(locul,numele pozei si alte chestii...).Ca sa poti pune poza la mesaj trebuie sa ai ceva scris in mesaj si poza sa nu fie mai mare de 640/480 (pixeli sau cum s-or numi).Daca gresesc la marime sa ma corecteze careva ca nu mai stiu exact.Dai click sa trimiti mesajul si iti va aparea si poza.

Daca vrei sa trimiti mai multe poze la un mesaj,faci ca si mai sus numai ca dupa fiecare poza dai click pe
Add This Attachment si vei vedea dedesubt ca iti va apare prima poza,a doua ,a treia...Cand te-ai saturat de bagat poze dai click de trimitere si ...ai poze in mesaj.
Stiu ca m-am exprimat un pic cam aiurea in mesaj,dar mai bine si mai "babeste" nu pot.Sper sa-ti fi fost de ajutor ,si daca am gresit cu ceva,rog pe cei care stiu mai bine sa ma corecteze.

Si vreau sa-ti vad pozele cat mai curand.

#6 Liliana Neciu

Liliana Neciu

    Big Chef

  • Membri
  • 748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Gilau (Cluj)
  • Interests:familia, muzica, florile

Postat 25 October 2005 - 03:39 PM

Tocmai ma gandeam ca scriu si eu pas cu pas cum sa puna pozele.... si cand am deschis, hopa explicatia....
Ma bucur! si abia astept sa vad pozele... rolleyes.gif



#7 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 25 October 2005 - 03:52 PM

Ma poti corecta daca am gresit

#8 Liliana Neciu

Liliana Neciu

    Big Chef

  • Membri
  • 748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Gilau (Cluj)
  • Interests:familia, muzica, florile

Postat 25 October 2005 - 04:05 PM

Singura chestie... la mine la cautare scrie Browse... e acelasi lucru... dar sa nu cumva sa nu gaseasca ... Si dimensiunea pozei eu stiu de sub 150 KB nu stiu exact cati pixeli.
Si dupa ce alege poza din calculatorul ei, trebuie selectata si apasat pe open. si apoi apare icon_smile.gif
Eu dau sa ataseze de fiecare data, apoi trimit mesajul...
Abia astept sa le vad... ca sunt curioasa de prajitura asta... icon_razz.gif



#9 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 25 October 2005 - 04:41 PM

Am luat la puricat subiectul"Loc de dat cu capul..." si am gasit :marimea pozelor 500/500 care banuiesc ca-s pixeli(nu ma pricep la chestii d-astea).Inainte stiu ca era marimea la poze de max 150KB,dar acum nu mai scrie nimeni nimic despre asta.

Eu am scris sa dea direct click pe poza cand vrea sa o incarce aici ca mi s-a parut mai simplu.

Ma bucur ca ai scris cum scrie la tine la cautare ca la mine scrie in germana si nu stiu cum e la altii.Daca mai descoperi ceva scrie...

#10 Liliana Neciu

Liliana Neciu

    Big Chef

  • Membri
  • 748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Gilau (Cluj)
  • Interests:familia, muzica, florile

Postat 25 October 2005 - 04:46 PM

icon_biggrin.gif pupic.gif pupic.gif icon_biggrin.gif Cred ca amandoua asteptam pozele foarte mult.... deci Medeea, cred ca ar trebui sa ne satisfaci curiozitatea.... nu?



#11 s_27688

s_27688

    Captain Cook

  • Membri
  • 340 posturi
  • Location:Oradea

Postat 30 November 2005 - 06:54 PM

A venit randul tortului la facut si...pozat.
Am frecat (cu mixerul) 8 galbenusuri cu 140 g zahar.Am adaugat 170 g unt,4 linguri de cacao,160 g nuca macinata si rom.(am turnat cu sticla - vreo 30 ml)
Albusurile (icon_cool.gif le-am batut bine,apoi cu 70 g zahar.
Iata cele doua compozitii.

[attachmentid=26757]

Am amestecat cele doua si le-am turnat in forma de tort unsa cu unt si cu fundul tapetat cu hartie (eu am uns si hartia de copt).Am bagat la foc mijlociu,in cuptorul cald.

[attachmentid=26758]
Am tinut in cuptor cam o ora,timp in care am verificat si cu scobitoarea.L-am rasturnat pe farfurie si ramane asa.

[attachmentid=26759]

Dupa ce s-a racit,am scobit cu lingura tortul,de a ramas fundul si marginile.Mizul scos se zdrobeste cu furculita si se toarna rom (30 -40 -50 ml).Si blatul se ''insiropeaza'' cu rom.

[attachmentid=26760]
Miezul se amesteca cu 300 ml frisca batuta cu 3 linguri de zahar.Eu am pus frisca dintr-un plic cu 3 linguri de zahar.

[attachmentid=26761]
Se umple tortul cu crema.

[attachmentid=26762]
Se imbraca in 700 ml.frisca batuta cu 6 linguri de zahar.Eu am facut frisca din doua plicuri,cu 6 linguri de zahar.

[attachmentid=26763]

Sectiune maine.

[attachmentid=26764]

Miniaturi atașate

  • 100_1327.JPG
  • 100_1328.JPG
  • 100_1330.JPG
  • 100_1332.JPG
  • 100_1333.JPG
  • 100_1334.JPG
  • 100_1335.JPG
  • 100_1336.JPG


#12 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 30 November 2005 - 07:12 PM

Ce super arata da zi-mi un pic in frisca ai pus si ceva intaritor sau cum de ai putut face turturii aia din frisca?Ca eu daca nu opresc mixerul cand s-a valurit frisca un pic se taie si daca nu-i pun intaritor nu sta asa tapana icon_smile.gif
��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

#13 s_27688

s_27688

    Captain Cook

  • Membri
  • 340 posturi
  • Location:Oradea

Postat 30 November 2005 - 10:17 PM

Am folosit frisca praf de la Dr Otker,facuta dupa indicatiile de pe plic,plus 3 linguri de zahar puse de la inceput.Intaritor n-am pus,iar ''turturii'' i-am facut cu dosul lingurii,dupa ce am pus frisca peste tot.

#14 s_27688

s_27688

    Captain Cook

  • Membri
  • 340 posturi
  • Location:Oradea

Postat 04 December 2005 - 07:10 PM

Iacata si sectiunea:

[attachmentid=27244]

[attachmentid=27245]

Nu se incumeta nimeni sa-l ''comita''?

Miniaturi atașate

  • 100_1345.JPG
  • 100_1346.JPG


#15 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 05 December 2005 - 08:38 AM

ba da, am sa il fac eu, probabil de mos niculae sau daca nu, in week-end, sper sa pun si poze, suna tare bine, mie imi place tare nuca
Asa, si?



#16 aldaesme

aldaesme

    Big Chef

  • Membri
  • 775 posturi
  • Location:Belgie

Postat 07 December 2005 - 07:03 PM

QUOTE(s Medeea 27693 @ Oct 22 2005, 04:34 PM)


BLAT : Se bat 8 albusuri cu 7o g zahar.
Se freaca 17o g unt (eu folosesc Rama) cu 140 g zahar,se adauga 4 linguri de cacao,50 ml rom (bautura,nu esenta!) si 16o g nuca macinata.
Se amesteca cele doua compozitii.
Soacra mea (titulara retetei) il coace la microunde,in vas de yena,cam 25 min.

Fain tortul si bun...Soacra ta este insa doar titulara retetei cu microundele, cred eu, fiindca reteta e clar Silvia Jurcovan ...o stiu ca o fac si io de ani de zile (cu unt ca e mai buna wink.gif.

Chestia cu romul e in fleul urmator...Daca pui zahar tos atunci e bine sa pui romul adevarat pentru ca ajuta la dizolvarea rapida a zaharului. Daca insa esti anti-alcool sau dintr-o religie care nu permite, atunci pui esenta de rom si zahar pudra (nu cel cumparat cu amidon) ci cel facut pe langa casa.

In rest te felicit pentru aspect si imi pare bine ca cineva l-a pozat si pe asta.

O seara placuta,

Esme

______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage

#17 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 08 December 2005 - 10:43 PM

QUOTE(s Medeea 27693 @ Oct 22 2005, 04:34 PM)


BLAT : Se bat 8 albusuri cu 7o g zahar.
Se freaca 17o g unt (eu folosesc Rama) cu 140 g zahar,se adauga 4 linguri de cacao,50 ml rom (bautura,nu esenta!) si 16o g nuca macinata.
Se amesteca cele doua compozitii.



N-ai zis nimic de galbenusuri aici blink.gif .Vrei sa te mai uiti odata pe reteta si daca ai mai uitat cate ceva sa adaogi ca vreau sa-l fac de sarbatori floare.gif
��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

#18 s_27688

s_27688

    Captain Cook

  • Membri
  • 340 posturi
  • Location:Oradea

Postat 09 December 2005 - 02:51 PM

Intr-adevar,am uitat de galbenusuri,dar n-am mai stiut sa corectez.Am corectat acum.
Am mai scris o data ingredientele cand am pus pozele ,asa ca acolo e reteta completa.

Editat de Medeea., 09 December 2005 - 02:56 PM.


#19 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 11 December 2005 - 12:48 PM

multumesc pupic.gif
��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

#20 tina84v

tina84v

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 20 August 2006 - 09:20 PM


E bestial tortul ! Primul tort facut de mine de la A-Z si a fost super super laudat !

"Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars."



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi