Sari la conținut

Poză

Aluat simplu universal


1 răspunsuri la acest topic

#1 Licuric

Licuric

    Captain Cook

  • Membri
  • 471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BucureÅŸti
  • Interests:Literatura realistă.<br />Căţeii.<br />Mehndi.<br />Mâncarea rapidă ÅŸi preferabil care se găteÅŸte singură :)

Postat 05 October 2008 - 09:08 PM

Sursă: mama rolleyes.gif
Ingrediente pentru aluat:

-o cană de 300 ml de iaurt sau lapte bătut/sana/kefir
-10 linguri de ulei
-o linguriţă de bicarbonat de sodiu nestins

Se amestecă într-un castron cele de mai sus şi se adaugă treptat făină până obţineţi un aluat elastic, care nu se mai lipeşte de mână sau de pereţii castronului.


Cu acest aluat se poate prepara plăcintă cu brânză dulce, preparând umplutura din 500 g de brânză de vaci (degresată sau nu, în funcţie de preferinţe), 5 ouă întregi, 2 linguri de smântână, 2 linguriţe de coajă rasă de lămâie, 2 pliculeţe de zahăr vanilat, o lingură cu vârf de făină şi o cană de zahăr. Gustaţi şi mai adăugaţi zahăr după ce omogenizaţi ingredientele dacă vă place mai dulce.

Aluatul se împarte în două părţi inegale (cam 60/40%) şi din bucata mai mare de aluat se face o foaie mai mare decât tava. Se pune foaia în tavă, astfel încât marginile să "atârne" puţin în afară, se pune umplutura de brânză, se face o a doua foaie din restul de altuat, de data aceasta de mărimea tăvii şi se pune peste umplutură cu grijă. Marginile stratului inferior de aluat se întorc peste plăcintă, peste stratul superior de aluat. Se înţeapă plăcinta cu furculiţa şi se bagă la cuptor la foc potrivit până capată o culoare frumoasă, nu prea rumenă.


Din acest aluat se poate face şi pizza, adăugând peste aluatul întins sos de roşii, legume călite, brânză rasă, şuncă etc.

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.

#2 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 February 2009 - 02:25 AM

CITAT(Licuric @ Oct 5 2008, 10:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sursă: mama rolleyes.gif
Ingrediente pentru aluat:

-o cană de 300 ml de iaurt sau lapte bătut/sana/kefir
-10 linguri de ulei
-o linguriţă de bicarbonat de sodiu nestins

Se amestecă într-un castron cele de mai sus şi se adaugă treptat făină până obţineţi un aluat elastic, care nu se mai lipeşte de mână sau de pereţii castronului.
Cu acest aluat se poate prepara plăcintă cu brânză dulce, preparând umplutura din 500 g de brânză de vaci (degresată sau nu, în funcţie de preferinţe), 5 ouă întregi, 2 linguri de smântână, 2 linguriţe de coajă rasă de lămâie, 2 pliculeţe de zahăr vanilat, o lingură cu vârf de făină şi o cană de zahăr. Gustaţi şi mai adăugaţi zahăr după ce omogenizaţi ingredientele dacă vă place mai dulce.

Aluatul se împarte în două părţi inegale (cam 60/40%) şi din bucata mai mare de aluat se face o foaie mai mare decât tava. Se pune foaia în tavă, astfel încât marginile să "atârne" puţin în afară, se pune umplutura de brânză, se face o a doua foaie din restul de altuat, de data aceasta de mărimea tăvii şi se pune peste umplutură cu grijă. Marginile stratului inferior de aluat se întorc peste plăcintă, peste stratul superior de aluat. Se înţeapă plăcinta cu furculiţa şi se bagă la cuptor la foc potrivit până capată o culoare frumoasă, nu prea rumenă.
Din acest aluat se poate face şi pizza, adăugând peste aluatul întins sos de roşii, legume călite, brânză rasă, şuncă etc.

Licuric, as vrea sa stiu cat de mare sa fie tava. Multumesc frumos. floare.gif



MUDJ@HISTA



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi