Sari la conținut

Poză

Retete usoare pentru incepatoare


42 răspunsuri la acest topic

#21 Nia

Nia

    Bucataras

  • Membri
  • 80 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea (Bihor)

Postat 03 October 2004 - 09:26 PM

Pisi, ti-ai prajit tigaia? Ce rezultat ai? sa incerc si eu?

#22 Aida_15016

Aida_15016

    Captain Cook

  • Membri
  • 222 posturi
  • Location:Australia

Postat 04 October 2004 - 01:08 AM

Nia

Ai incercat salam de biscuiti? Este foarte usor de facut. Asta faceam eu le inceput + baton + clatite. Prima mea prajitura coapta in cuptor a fost un strudel cu brinza de vaca, pe care n-am avut curajul sa-l rulez asa ca l-am facut sub forma de placinta si a iesit foarte bine. Daca te intereseaza pot sa-ti scriu reteta.

#23 Nia

Nia

    Bucataras

  • Membri
  • 80 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea (Bihor)

Postat 04 October 2004 - 08:17 PM

Daaa. Am facut salam de biscuiti si l-am umplut cu banane, asa cum am gasit pe acest forum undeva. Iar baton si clatite sunt specialitatea mea deja, mai ales ca sotului meu ii plac la nebunie.
Sa stii ca sunt interesata de reteta ta... Imi place tare mult strudelul. Tu faci si foaia sau o cumperi?

#24 Aida_15016

Aida_15016

    Captain Cook

  • Membri
  • 222 posturi
  • Location:Australia

Postat 05 October 2004 - 06:51 AM

Strudel cu mere sau brinza

7 linguri ulei se amesteca cu 7 linguri de apa calduta, putina sare, 14 linguri faina

Separat se amesteca 7 linguri de ulei cu 7 linguri de faina

Din prima compozitie se face un aluat care se intinde cam 1 cm de gros. Peste acest aluat se intinde cea de-a doua compozitie, se ruleaza si se imparte in doua. Fiecare bucata se aduna asa ca un 'melc' si se pune la rece pentru jumate de ora. Daca cumva la intins iti iese amestecul acela de faina si ulei prin aluat pui niste faina. Ah...pe planseta se pune faina cind il intinzi si prima data si a doua oara. Se intinde fiecare foaie separat, se umple cu mere sau brinza dulce si se da forma de strudel.
O alta varianta: se pune prima foaie in tava, se impunge cu furculita, se presara cam o mina de grish, se pune umplutura, se presara din nou grish apoi cea de-a doua foaie, care la fel ca si prima se impunge cu furculita din loc in loc. Cind e rece se pudreaza cu zahar macinat. Se taie in tava.

Daca il faci in tava aia mare de la aragaz e bine sa pui cite 10 linguri unde e scris 7 si 20 de linguri unde e 14.

Iti trebuie cam 1kg de mere pe care le calesti cu zahar dupa gust.Poti adauga scortisoara.
In brinza de vaca (scoaca la Bihor) pui 1-2 oua si zahar dupa gust.
Eu preferam cu brinza, dar aici nu am decit ricotta.

Asa arata taiat:

#25 tuti_suhan

tuti_suhan

    Captain Cook

  • Membri
  • 329 posturi
  • Location:Curtea de Arges (Arges)

Postat 05 October 2004 - 09:18 AM

Vai Nia, da' tu cu o fetita de 7 saptamini ai chef sa stai la facut prajituri?
Eu am tavi ca ale Lorenei de teflon sau acum le folosesc mult pe cele de silicon.


Adriana,te intreb si eu ceva;
Eu folosesc tavi emailate,(smaltuite) sau de teflon.Am vazut la METRO tavi de silicon(de cozonac),dar parca "nu au tinuta":se indoaie,sunt moi.Tu cum le folosesti?Sunt bune?Nu se "dezintegreaza"in cuptor? icon_razz.gif
"Nu vedem lucrurile asa cum sunt ci asa cum suntem"(ANAIS NIN)

#26 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 05 October 2004 - 09:30 AM

Eu am mai mult de 20 de tãvi de silicon de fel de fel de forme.
Pentru cozonac, care mai creºte apoi, e adevãrat cã se deformeazã puþin dar nu se dezintegreazã. laugh.gif Singura chestie neplãcutã e cã, cele care nu au inelul care sã le susþinã puþin pe margini, înainte de a turna compoziþia în ele trebuie sã le pui în tava de la aragaz sau altã tavã rigidã pentru cã altfel ele sunt moi ºi când le iei ca sã le bagi în cuptor se întâmplã o tragedie. icon_evil.gif
Dar sunt excelente de exemplu pentru tarte pentru ca nu trebuiesc unse ºi date cu fãinã.
Dacã vrei poþi încerca cu una ºi sã vezi dacã îþi place, eu am prietene cãrora nu le plac deloc, altele ca mine sunt entuziaste.

#27 Aida_15016

Aida_15016

    Captain Cook

  • Membri
  • 222 posturi
  • Location:Australia

Postat 05 October 2004 - 04:16 PM

Mersi de raspuns Adriana si de intrebare tuti_suhan.
Chiar voiam sa o intreb si eu pe Adriana de tavile de silicon...mi-a venit un catalog in posta si mi-a atras atentia 2 tavi din astea. Una e asa ca o forma de chec (dar e mult mai mare) cu un suport de metal, si alta e foarte simpla fara margini. Prima e OK ...banuiesc ca se pune in cuptor cu tot cu suport....dar a doua? O pun pe alta tava?? Am inteles bine?

Si ca raspuns pentru Nia eu prefer tavile gen portelan sau cele Yena,(cred ca asa le zicea in Romania), iar ca treia preferinta cele de teflon.

#28 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 05 October 2004 - 05:20 PM

Da, uite ca aici

#29 Vulpizza

Vulpizza

    Captain Cook

  • Membri
  • 264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:London

Postat 06 October 2004 - 12:44 AM

Ma mir ca toate am uitat banala "Crema de zahar ars", care se face foarte repede si e buna.

6 oua, 1 l lapte, 200 g lapte + 3 linguri pentru ars.
Pui cratita de 2 l cu cele 3 linguri pe foc, le caramelizezi. LAsi sa se raceasca si torni peste zaharul caramelizat ouale amestecate cu zaharul si laptele. Dai la cuptor pana se incheaga.
Si cu asta basta. N-ai cum sa dai rateu.
"Dupa mine potopul"

#30 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 06 October 2004 - 10:32 AM

Eu cunosc pe cineva care a dat rateu ºi cu asta. laugh.gif

#31 Vulpizza

Vulpizza

    Captain Cook

  • Membri
  • 264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:London

Postat 06 October 2004 - 05:21 PM

Ceeeeeeeee? cum poti sa dai rateu cu o crema de zahar ars .. eu insami care am facut cartofi prajiti semi-cruzi mi-a iesit. Daca ai vazut-o macar o data in viata, stii cum trebuie sa iasa. Singura chestie e sa amesteci foarte bine ouale cu laptele...
"Dupa mine potopul"

#32 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 06 October 2004 - 05:30 PM

QUOTE(Vulpitsa)
Ma mir ca toate am uitat banala \"Crema de zahar ars\", care se face foarte repede si e buna.

6 oua, 1 l lapte,  200 g lapte + 3 linguri pentru ars.
Pui cratita de 2 l cu cele 3 linguri pe foc, le caramelizezi. LAsi sa se raceasca si torni peste zaharul caramelizat ouale amestecate cu zaharul si laptele. Dai la cuptor pana se incheaga.  
Si cu asta basta. N-ai cum sa dai rateu.


Vulpitso,

Permite-mi sa fac o rectificare la reteta ta ( presupun ca nu ai sesizat din cauza vitezei cu care ai redactat reteta icon_wink.gif) de mai sus; in loc de 200g lapte a se citi 200g zahar tos. tongue.gif
Crema de zahar ars e simpla de realizat si buuuunaaaa! thumbsup.gif

Spor la treaba fetelor si pofta buna! mincacios.gif

#33 Vulpizza

Vulpizza

    Captain Cook

  • Membri
  • 264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:London

Postat 06 October 2004 - 06:14 PM

Multumesc Dan@ biggrin.gif , asa e zahar nu lapte , scriu repede si de multe ori nu recitesc ce mi-a iesit din gherute.
"Dupa mine potopul"

#34 Dana_P

Dana_P

    Big Chef

  • Membri
  • 864 posturi
  • Location:Canada

Postat 06 October 2004 - 06:50 PM

Adriana-Nicoleta, citesc cu multa admiratie mesajele tale (cred ca nu sunt prima care-ti spune asta), pentru pasiunea, rabdarea si imaginatia cu care te implici. Chapeau, cum se spune pe aici !

Am o rugaminte la tine, pe care o postez aici, fiind relativ in legatura cu topicul (prajituri usor de facut): Fiica mea organizeaza pentru prietenii ei, de Halloween, o seara cu tema. Vor avea un joc de dezlegare a unei crime, si cum actiunea se petrece in Italia, vor fi deghizati fiecare conform rolului. Pentru asta, vrea sa pregateasca un meniu de cina, USOR (va fi prima data cand va pregati totul singura, asa a vrut, iar eu am incurajat-o), cu specific italian. Apelez deci la tine pentru a-i da cateva idei, mai ales de prajituri italiene. Precis ca ai pus deja o multime, dar sunt sigura ca tie iti va fi mult mai usor sa-mi sugerezi cateva, decat sa caut eu prin toata jungla asta de mesaje. Pentru felul principal stiu ca ai postat o multime de retete cu paste, asa ca o sa-i imprim de pe acolo. Multumesc.

#35 Dana_P

Dana_P

    Big Chef

  • Membri
  • 864 posturi
  • Location:Canada

Postat 06 October 2004 - 06:52 PM

Pentru Pisi:

Iesi, dragutza pisicutza, matale, cu boticul din prajituri, si du-te la Cura de slabire ca m-ai lasat cam singura pe acolo ...

#36 Dana_P

Dana_P

    Big Chef

  • Membri
  • 864 posturi
  • Location:Canada

Postat 07 October 2004 - 01:10 AM

Tot pentru Adriana-Nicoleta: ideal ar fi retete din Sicilia (daca exista ceva intr-adevar specific). Merci inca o data.

#37 Aida_15016

Aida_15016

    Captain Cook

  • Membri
  • 222 posturi
  • Location:Australia

Postat 07 October 2004 - 10:58 AM

Adriana multumesc pentru raspuns. Prompta ca de obicei.

Fetelor as ma adauga la crema de zahar ars ca trebuie sa fie rece cind se scoate din forma in care a fost coapta..poate gresesc.

#38 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 07 October 2004 - 02:00 PM

QUOTE(Danezu')
Adriana-Nicoleta, citesc cu multa admiratie mesajele tale (cred ca nu sunt prima care-ti spune asta), pentru pasiunea, rabdarea si imaginatia cu care te implici. Chapeau, cum se spune pe aici !

Am o rugaminte la tine, pe care o postez aici, fiind relativ in legatura cu topicul (prajituri usor de facut): Fiica mea organizeaza pentru prietenii ei, de Halloween, o seara cu tema. Vor avea un joc de dezlegare a unei crime, si cum actiunea se petrece in Italia, vor fi deghizati fiecare conform rolului. Pentru asta, vrea sa pregateasca un meniu de cina, USOR (va fi prima data cand va pregati totul singura, asa a vrut, iar eu am incurajat-o), cu specific italian. Apelez deci la tine pentru a-i da cateva idei, mai ales de prajituri italiene. Precis ca ai pus deja o multime, dar sunt sigura ca tie iti va fi mult mai usor sa-mi sugerezi cateva, decat sa caut eu prin toata jungla asta de mesaje. Pentru felul principal stiu ca ai postat o multime de retete cu paste, asa ca o sa-i imprim de pe acolo. Multumesc.


Deci Danezule, pentru prãjiturã sicilianã am pus nu de mult o reþetã, e o chestie superlativã, dacã gãseºti tot ce trebuie nu e nici foarte greu de fãcut, trebuie numai puþinã organizare.
Asta e reþeta:
http://www.culinar.r...siciliana#61749
Destre felul I am pus reþeta asta de paste care e sicilianã
http://www.culinar.r...ght=Norma#53597
Mai întreabã-mã dacã mai vrei ceva sau nu-þi place ºi eu le întreb eventual ºi pe prietenele mele din Sicilia

#39 Dana_P

Dana_P

    Big Chef

  • Membri
  • 864 posturi
  • Location:Canada

Postat 07 October 2004 - 06:40 PM

Saru' mana, ma uit pe retete si daca mai e ceva, dau un beep, vorba flacailor de la O-Zone (hi, hi, hi !).

#40 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 October 2004 - 08:50 AM

Dacã ai ºti ce m-am chinuit eu cu beep-ul lor cã credeam cã sunt proastã rãu de nu pricepeam ce zicea cuvântul acela.
Scrie-mi cã eu deja am atenþionat prietena mea sicilianã.

De crema de zahãr ars vorbeam foarte serios, ºi mie mi se pare foarte simplã, a mâncat-o o prietenã la mine ºi i-am zis cum sã facã ºi mi-a zis cã a ieºit o porcãrie.



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi