Sari la conținut

Poză

Fricassee de pui cu mazare si praz


5 răspunsuri la acest topic

#1 Austriaca

Austriaca

    Big Chef

  • Banned
  • 503 posturi

Postat 16 January 2006 - 01:11 PM

Fricassee de pui cu mazare si praz

un kg piept de pui
1 litru apa
sare,
o foaie de dafin
200 g praz (numai partea alba, taiata rondele)
40 g unt
40 g faina
200 ml frisca lichida
un praf de zahar
250 g mazare boabe (eu am pus congelata)
suc de lime dupa gust
aditional...feliutze de lime pentru decor


Pieptul se pune la fiert, cam jumatate de ora impreuna cu sarea si foaia de dafin.Se scoate din supa si se taie cubuletze, supa se strecoara si se pun deoparte 400 ml.
Intr-o cratitza se incinge faina in untul topit, se stinge cu cei 400 ml supa si frisca lichida, se potriveste de sare, zahar si suc de lime. Se adauga prazul si mazarea si se lasa la foc mic pina sint fierte ( nu dureaza mai mult de 15 minute) dupa acre se pun si cuburile de carne, se mai incing odata. Se serveste presarat cu feliutze de lime si garnitura de orez. Alex al meu il maninca cu placere si cu...popovers. unsure.gif

IPB Image

Nesimtzita si aroganta

#2 elena mica

elena mica

    Bucataras

  • Membri
  • 118 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Belgia

Postat 16 January 2006 - 04:18 PM

Este foarte diferit gustul de lime de cel al lamailor obisnuite? Ca as vrea sa-l fac, dar cu lamai normale, galbene. Merci pt reteta!

Editat de elena mica, 16 January 2006 - 04:18 PM.


#3 Austriaca

Austriaca

    Big Chef

  • Banned
  • 503 posturi

Postat 16 January 2006 - 05:02 PM

QUOTE(elena mica @ Jan 16 2006, 05:18 PM)

Este foarte diferit gustul de lime de cel al lamailor obisnuite? Ca as vrea sa-l fac, dar cu lamai normale, galbene. Merci pt reteta!


Lamiile verzi au o aroma diferita de cele galbene...Dar, retzeta reuseste cu succes si cu lamii obisnuite.Oricum, sucul de lamiie il adaugi dupa gust.
Cu placere. icon_smile.gif
Nesimtzita si aroganta

#4 surprise cookie

surprise cookie

    Bucataras

  • Membri
  • 134 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 16 January 2006 - 05:43 PM

Interesanta retzeta! Cu ce crezi ca as putea inlocui frisca lichida? Pot pune smantana?
Nu stiu ce e bine si ce e rau; ce e permis si ce nu e permis; nu pot condamna si nu pot
lauda.

#5 Austriaca

Austriaca

    Big Chef

  • Banned
  • 503 posturi

Postat 18 January 2006 - 11:41 AM

QUOTE(surprise cookie @ Jan 16 2006, 07:43 PM)

Interesanta retzeta! Cu ce crezi ca as putea inlocui frisca lichida? Pot pune smantana?


Merci. Din pacate frisca lichida nu o poti inlocui cu smintina pentru ca trebuie sa fiarba si presupun ca se va taia.In plus, ar schimba total gustul mincarii.
Dar alternativele sint : frisca lichida de la Dorna (parca asa se numea, am vazut ca se gaseste in Ro dar n-am folosit niciodata deci nush ce gust are unsure.gif ) sau, si mai simplu,: lapte.
Totusi, nu pot sa cred ca Danone nu a bagat pe piatza romaneasca si frisca lichida.
eusa_think.gif
Nesimtzita si aroganta

#6 surprise cookie

surprise cookie

    Bucataras

  • Membri
  • 134 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 19 January 2006 - 05:03 PM

azi cumpar frisca lichida si fac reteta iar maine isi spun impresii....senzatii etc.
Nu stiu ce e bine si ce e rau; ce e permis si ce nu e permis; nu pot condamna si nu pot
lauda.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi