Sari la conținut

Poză

Briam grecesc (reteta vegetariana)


Fără răspunsuri la acest topic

#1 Milamoy

Milamoy

    micro Bucatar

  • Membri
  • 15 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 30 October 2018 - 12:18 PM

O mâncare de vară, delicioasă. Poate fi servită ca atare sau ca și garnitură la diferite fripturi. Folosim orice legumă găsim în piață.
Pentru 4 persoane avem nevoie de următoarele
 
2 vinete potrivite
2 cepe
1 praz
2 morcovi
2 dovlecei
1 ardei verde
1 ardei roșu
O mână de fasole verde
250 de grame de brânză feta.
100 ml ulei de măsline
3 linguri de sos de roșii
sare
piper
oregano
Puțin cimbru sau busuioc și puțin pătrunjel tocat.13483165_594439880734028_236884148114931

 

 

1. Se taie toate legumele în bucâți mari. Secretul briamului stă în cum tăiem legumele. Cu cât mai groase cu atât mai bine.
 
2. În tavă se pun lingurișle de bulion sau sos de rosii iar deasupra se așează legumele tăiate. 
 
3. Se presară sare, piper, oregano, busuioc sau cimbru. Adăugăm și uleiul.Nu punem apă.Legumele vor lăsa foarte mult din sosul propriu.
4. Se încălzește cuptorul la 200 de grade.
 
5. Se acoperă tava sau vasul de yena cu o folie de staniol și se dă la cuptor.
 
6. Se gătesc la 180 de grade aproximativ 40-  50 de minute. Eu am aprinsă la pasul acesta doar partea de jos a cuptorului.
 
7. După aproximativ acest timp scoatem tava, îndepărtăm staniolul și amestecăm usor. Verificăm dacă morcovii sunt aproape fierți.
8. Tăiem brânză feta în bucățle și o punem peste mâncare.
 
9. Dăm la cumptor din nou pentru vreo 20 de minute. La acest pas eu aprind și partea de sus a cuptorului.
13411703_594440737400609_767477021224926
 
10. Mai completăm cu sare sau piper, dacă este cazul. Presăram foarte puțin pătrunjel tocat la sfârșit.
 
13416853_594444594066890_217177863364068
 
Servim cu brânză feta și paximadia (pâine uscată)
 
13416805_594445504066799_584897176538127




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi