Sari la conținut

Poză

kefir


958 răspunsuri la acest topic

#141 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 11 June 2008 - 10:18 AM

QUOTE(Sue @ Jun 11 2008, 09:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Pentru ca in aceasta seara o sa mi atarn conopidutele de kefir la urechi daca nu fac rost de lapte am si eu o intrebare pentru cele dn Bucuresti: in ce fel de lapte lasati conopidele sa socializeze? banuiesc ca nu in cel de la supermarket. si daca raspunsul este afirmativ, dati mi si mie un pont de unde luati lapte bun de tara (excludem cazul in care ma duc in fiecare saptamana 200 km pana la tara mea ca sa cersesc 1 l de lapte d ela vecini). Multumesc anticipat!



Sue, pana faci tu rost de lapte de tara, n-ai nici o grija, poti folosi ORICE fel de lapte, degresat, pasteurizat, etc...

#142 m_40554

m_40554

    Bucataras

  • Membri
  • 132 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 11 June 2008 - 10:33 AM

KikenHana, multumesc frumos!

#143 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 11 June 2008 - 05:26 PM

Sue asta a fost si intrebarea mea inainte de a cere conopidute, ce lapte se foloseste,
clar cu lapte de la tara cred ca iese nemaipomenit de bun, daca cu mili de care folosesc
eu iese foarte bun.
Acum pun lapte mai gras de 3,5 si iese cremos o minunatie.
IPB Image

#144 bucatarel

bucatarel

    micro Bucatar

  • Membri
  • 9 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 11 June 2008 - 10:00 PM

Am kefir! Am kefir!
Weeeeeeeeeeee !
Am somat guguluffu' azi si a coborat la metrou cu borcanul sub brat biggrin.gif Gracias, pe aceasta cale, guguluffen.
Ma uit la el ca la televizor si-mi vine sa-l pup. Nu-l pup, ca-s om serios si responsabil. Am sa-l beau.
Weeeeeeeeeeeeee!!!

Iepurule, ce faci? Cum iti/ii merge? Sanatate multa!!!

#145 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 11 June 2008 - 10:28 PM

QUOTE(bucatarel @ Jun 11 2008, 10:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am kefir! Am kefir!
Weeeeeeeeeeee !
Am somat guguluffu' azi si a coborat la metrou cu borcanul sub brat biggrin.gif Gracias, pe aceasta cale, guguluffen.
Ma uit la el ca la televizor si-mi vine sa-l pup. Nu-l pup, ca-s om serios si responsabil. Am sa-l beau.
Weeeeeeeeeeeeee!!!

Iepurule, ce faci? Cum iti/ii merge? Sanatate multa!!!



bucatarel, felicitari pentru proaspata achizitie... occasion18.gif

#146 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 12 June 2008 - 01:05 PM

Bucatarel, sa-ti fie de bine. Eu am observat ca sa face foarte repede kefir de la caldura. L-am lasat peste noapte si dimineata era inchegat deja, l-am aruncat in frigider. Cam asa fac, jonglez cu orele cum apuc si cat sta la frigider vad ca stagneaza procesul. Deci in 24 de ore cred ca pot sa fac vreo 3 productii daca as sta de el. Hana, cred ca la 24 de ore ar iesi acru rau si l-as arunca, din pacate nu am locuri prea racoroase in casa decat frigiderul.

#147 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 12 June 2008 - 02:00 PM

QUOTE(Guguluff @ Jun 12 2008, 01:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bucatarel, sa-ti fie de bine. Eu am observat ca sa face foarte repede kefir de la caldura. L-am lasat peste noapte si dimineata era inchegat deja, l-am aruncat in frigider. Cam asa fac, jonglez cu orele cum apuc si cat sta la frigider vad ca stagneaza procesul. Deci in 24 de ore cred ca pot sa fac vreo 3 productii daca as sta de el. Hana, cred ca la 24 de ore ar iesi acru rau si l-as arunca, din pacate nu am locuri prea racoroase in casa decat frigiderul.



Te cred Guguluff, mai ales ca pe la voi e si mai cald decat aici...

#148 Misha

Misha

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 12 June 2008 - 03:23 PM

am papat kefir
bun bun...
numa am o intrebare : e normal sa fie subtire ca laptele? ..si mucilaginos??????



HANA ai primit pm-ul?

Editat de Misha., 12 June 2008 - 03:41 PM.


#149 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 12 June 2008 - 09:49 PM

QUOTE(Misha. @ Jun 12 2008, 03:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
am papat kefir
bun bun...
numa am o intrebare : e normal sa fie subtire ca laptele? ..si mucilaginos??????

HANA ai primit pm-ul?



Misha, kefirul trebuie sa fie doar ceva mai gros decat laptele, deci curge, nu e ca iaurtul, e mai degraba ca iaurtul de baut ca si consistenta. Si poate sa fie si mucilaginos, mai ales daca e cald pe la tine...Ciupercutele produc o substanta numita KEFIRAN, gelatinoasa, cu asta si prelucreaza laptele, contine o muntime de compusi benefici pentru organism, dar ca atunci cand e prea cald se produce mult mai mult kefiran decat la temperatura optima (18-20 grade) si kefirul primeste un aspect gelatinos...De asemenea asta inseamna ca poti pune mai mult lapte decat ai folosit pana acum.

spala conopidutele cu apa fiarta si racita apoi pune-le intr-un borcan cu o cantitate mai mare de lapte si lasa borcanul undeva la racoare (pe podea in camara sau unde crezi de cuviinta), De asemenea mai poti folosi frigiderul pentru a intrerupe/incetini fermentarea, sau foloseste un timp mai scurt (mai putin de 24 ore). In timp iti dai tu seama cum iti place sa fie kefirul...

#150 clementina

clementina

    micro Bucatar

  • Membri
  • 8 posturi

Postat 13 June 2008 - 08:09 AM

Dragele mele,

Si eu doresc foarte mult sa intru in posesia "ciupercutei". Sunt din Piatra Neamt si am tot interbat, pe la colege, cunostiinte dar nimeni nu a auzit de aceasta "minune". Daca este cineva aproape de Piatra Neamt sau din Piatra Neamt si are asa ceva, va rog frumos sa imi dati si mie cateva....
Ati auzit cumva si de cealalta ciuperca: Kombucha sau cam asa ceva? Numai ca asta se pune in ceai si are forma de meduza, de fapt i-a forma vasului in care este pusa??? Am inteles ca este la fel de valoroasa ca si ciupercuta de kefir.

Va doresc multa sanatate!

#151 elias

elias

    micro Bucatar

  • Membri
  • 7 posturi

Postat 13 June 2008 - 10:38 AM

KikenHana, si noi vreeeem
suntem mari amatori de kefir, mai ales bebelina de 11 luni il adora; ti-am scris si pm multumim din suflet; sa ne spui cum se inmulteste, poate mai dam si la familie, prieteni, ca e sanatate curata smile.gif

#152 domino89

domino89

    Bucataras

  • Membri
  • 166 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 June 2008 - 09:27 PM

la mine inca nu a ajuns nimic si imi fac griji ca vine weekendul sad.gif

#153 zuity

zuity

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 13 June 2008 - 10:28 PM

Bună ziua.

Mă numesc Balaşa, sunt din Bucureşti şi doresc să comand de la dumneavoastră Ciuperca de lapte Tibetană sau Kefirul caucazian.


As fi foarte bucuros daca as putea capata de la dumneavoastra cateva informatii in legatura cu aceast produs. Ciuperca Tibetana este acelasi lucru cu Kefirul Caucazian ? ( ciuperca mama, produsul final )

Ce diferenţa este între ele (prezentare, mod de preparare a kefirului, proprietati curative, produs final etc.) ? Ce tip de lapte se foloseşte: proaspat, desmortit ( fiert până la temp. de 200C ) sau lapte din comerţ ( pasteurizat, UHT ) ?


Îmi cer scuze pentru numărul mare de întrebări pe care vi le-am pus - sunt un înfocat susţinător al medicinii naturale ( sunt ani buni de când nu am mai folosit medicamentele de sinteză).

Aştept cu mare nerăbdare să mă contactaţi ( aş dori să lansez încă de astăzi comanda ).

Pentru usurinta, poate ma indrumati catre amicii din bucuresti care au primit de la dumneavoastra Ciuperca Kefir.

Contact: telefon mobil: 0722163085

Telefon fix: 021 / 7775068
andreea_bliv@yahoo.com







CITAT(KikenHana @ May 15 2008, 04:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Acum vreo doua luni mi-am procurat niste "graunte" de kefir, adica o colonie vie de microorganisme (bacterii si drojdii aflate intr-un mediu de proteine si lipide) de forma unei bucati de conopoda, care fermenteaza laptele si produc aceasta bautura atat de recunoscuta pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii. Eu acum beau kefir zilnic, il folosesc in aluaturile de paine sau de prajituri, in ciorbe, marinez carnea de pui etc. Apropo, am facut placinta lui anomiss cu iaurt, cu kefir, si a fost pur si simplu delicioasa biggrin.gif

Kefirul traditional se prepara doar cu aceste colonii, cel din comert, din cate am inteles, nu se prepara prin folosirea acestor colonii ci doar a unor drojdii izolate. Colonia mea s-a marit acum foarte mult si sincer, mi-e mila sa arunc o parte din ea, asa ca daca sunt doritori/doritoare, va pot trimite gratis aceste "graunte", adresati-mi un mesaj privat. Daca sunteti interesati de mai multe informatii cu privire la kefir si modul in care il puteti folosi intrati AICI

P.S. Daca acest topic este impropriu cer moderatorilor sau administratorilor sa-l stearga si imi cer scuzele de rigoare.




#154 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 13 June 2008 - 11:25 PM

QUOTE(clementina @ Jun 13 2008, 08:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Dragele mele,

Si eu doresc foarte mult sa intru in posesia "ciupercutei". Sunt din Piatra Neamt si am tot interbat, pe la colege, cunostiinte dar nimeni nu a auzit de aceasta "minune". Daca este cineva aproape de Piatra Neamt sau din Piatra Neamt si are asa ceva, va rog frumos sa imi dati si mie cateva....
Ati auzit cumva si de cealalta ciuperca: Kombucha sau cam asa ceva? Numai ca asta se pune in ceai si are forma de meduza, de fapt i-a forma vasului in care este pusa??? Am inteles ca este la fel de valoroasa ca si ciupercuta de kefir.

Va doresc multa sanatate!


Daca-mi dai o adresa incerc sa-ti trimit saptamana viitoare...Am si Kombucha, dar eu o tin in stand-by tongue.gif, am incercat sa fac ceaiul ala, dar ori nu fac ceva bine (trebuie urmarita fermentatie timp de mai multe zile si nu prea am timp/chef), ori nu-mi place mie...cert e ca are un puternic miros de otet si nu-l pot bea. Daca vrei ti-o donez, poate iti ajuta mai mult decat mie...

#155 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 13 June 2008 - 11:31 PM

QUOTE(zuity @ Jun 13 2008, 10:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bună ziua.

Mă numesc Balaşa, sunt din Bucureşti şi doresc să comand de la dumneavoastră Ciuperca de lapte Tibetană sau Kefirul caucazian.
As fi foarte bucuros daca as putea capata de la dumneavoastra cateva informatii in legatura cu aceast produs. Ciuperca Tibetana este acelasi lucru cu Kefirul Caucazian ? ( ciuperca mama, produsul final )

Ce diferenţa este între ele (prezentare, mod de preparare a kefirului, proprietati curative, produs final etc.) ? Ce tip de lapte se foloseşte: proaspat, desmortit ( fiert până la temp. de 200C ) sau lapte din comerţ ( pasteurizat, UHT ) ?
Îmi cer scuze pentru numărul mare de întrebări pe care vi le-am pus - sunt un înfocat susţinător al medicinii naturale ( sunt ani buni de când nu am mai folosit medicamentele de sinteză).

Aştept cu mare nerăbdare să mă contactaţi ( aş dori să lansez încă de astăzi comanda ).

Pentru usurinta, poate ma indrumati catre amicii din bucuresti care au primit de la dumneavoastra Ciuperca Kefir.

Contact: telefon mobil: 0722163085

Telefon fix: 021 / 7775068
andreea_bliv@yahoo.com



Eu nu vand nimic aici ci donez gratuit. Iar o eventuala adresa pe care doresti sa-ti expediez te rog sa o transmiti pe mesaj privat, asa cum anuntul meu si mentioneaza. Daca citeai cu atentie paginile anterioare vedeai ca am spus deja de vreo 3 ori ca se poate pune ORICE fel de lapte...fiert, nefiert, pasteurizat, UHT, de capra, de oaie etc...Rog si ceilalti eventuali doritori sa citeasca paginile deja scrise unde vor gasi majoritatea informatiilor esentiale. Raspund cu placere la intrebari noi(atat cat cunostiintele imi permit), dar nu vreau sa repet unele raspunsuri la nesfarsit.

Ceea ce am eu se numeste kefir caucazian, iar denumirea indica si provenienta (Muntii Caucaz), nu stiu daca e acelasi lucru cu ciuperca tibetana de care amintesti tu, ma cam indoiesc, cred ca sunt doua lucruri diferite...

P.S. Ca un sfat, nu mai da informatii de genul nr de telefon pe un forum public de discutii, te poti trezi cu apeluri nedorite...Pe mine nu ma intereseaza nici nr de telefon, nici adrese de email, nici usere de messanger ci doar o adresa completa pe care pot expedia.

Editat de KikenHana, 13 June 2008 - 11:51 PM.


#156 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 13 June 2008 - 11:33 PM

QUOTE(domino89 @ Jun 13 2008, 09:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
la mine inca nu a ajuns nimic si imi fac griji ca vine weekendul sad.gif



N-a ajuns inca domino89? oare asa de greu sa fie drumul pana la Iasi?! huh.gif

#157 domino89

domino89

    Bucataras

  • Membri
  • 166 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 June 2008 - 12:46 AM

cred ca e greu tare sa ajunga la Iasi:D nu le place aerul moldovenesc laugh.gif sper totusi sa ajunga si sa nu stea in weekend aruncate prin sediile postei unsure.gif

#158 domino89

domino89

    Bucataras

  • Membri
  • 166 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 June 2008 - 02:26 PM

uraaaaaaaa mi-a venit instiintarea sa ma duc sa iau coletul:D maine dimineata la prima ora sunt la posta laugh.gif
multumesc mult KikenHana floare.gif

#159 clementina

clementina

    micro Bucatar

  • Membri
  • 8 posturi

Postat 16 June 2008 - 09:34 AM

Draga mea KikenHana,

Iti multumesc pentru raspuns si vreau sa imi trimiti si mie ciupercuta. Rugamintea mea este macar sa timiti ramburs nu de altceva dar macar sa platesc cheltuielile postale...Stiu ca este un efort pentru tine iar gestul tau este nemaipomenit. Sa stii ca te numeri printre putinii oameni sufletisti care mai exista in tara asta... Sa luam exemplu cu totii de la tine!

Apropo de Kombucha, nici eu nu prea sunt in stare sa am rabdare sa am grija de ea. Poate alta data am sa incerc si cu ea... in alte conditii cand nu o sa fiu prea ocupata.

Iti trimit pe privat adresa mea...

Multa sanatate si viata lunga tuturor!

#160 Issis

Issis

    Captain Cook

  • Membri
  • 336 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targoviste
  • Interests:calatoriile, fotografia, gastronomia

Postat 16 June 2008 - 01:29 PM

KikenHana,
Astazi am baut prima cana cu kefir. Chiar e foarte bun. Si cand te gandesti cat e de sanatos...
Dumnezeu sa te binecuvanteze pentru gestul tau deosebit de a ne trimite noua, in toata tara conopidutele de kefir!
Numai bine si sanatate tie si la ai tai!




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi