Sari la conținut

Poză

Tutoriale


228 răspunsuri la acest topic

#1 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 22 March 2010 - 08:18 AM

Am deschis acest topic cu gândul la toate acele doamne şi domnişoare care ar dori să înveţe cum se realizează diferitele tipuri de flori din ciocolată, pastă de zahăr, fondat, pastă de lapte praf,rozal icing, buttercream icing dar şi decoraţii care se pot realiza din aceste materiale dulci. Aşa că, am hotarât, ca toate tipurile de flori şi decoraţii să le realizez pas cu pas, să le fotografiez şi să le postez, pentru ca celor care vor să facă aceste minunătii dulci, să nu le mai fie aşa de greu. Aşa că am să incep cu un trandafir din pasta de ciocolată şi nişte frunze. Iar voi culinăresele mele scumpi şi dragi, puteţi să veniţi cu alte minunăţii pe care să le postaţi.
Am avut o pastă mai veche, pe care am hotărât să nu îl arunc ci să fac mai întâi ceva frumos din el. Că doar e bun icon_biggrin.gif , pentru practică.

Pentru început avem nevoie de Pasta de ciocolată, cacao, două decupatoare rotunde şi unul în stea, o sucitoare mică şi desigur scândura de lucru sau orice altceva vreţi voi. biggrin.gif
1.jpg 2.jpg 3.jpg


În continuare frământăm bine bucata de ciocolată până devine mai moale şi se poate lucra ca şi plastelina. Adăugăm şi nişte pudră de cacao pe scânură şi o întindem uniform.(să avem o foaie cu grosimea de de 2-3 mm).

4.jpg 5.jpg

Iar acuma cu ajutorul decupatoarelor decupam cerculeţe.

7.jpg





atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#2 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 22 March 2010 - 08:32 AM

După ce am decupat cerculeţele realizăm şi forma de lacrimă care va fi şi interiorul trandafirului. Cest interior diferă de la floare la floare.( la cele mai mari va fi mai mare, iar la cele mai mici mai mică). Aici forma pentru interior măsoară cam 1,5 cm înălţime. Cerculeţele le aşezăm într-o punguţă sau pe un suport cu acoperire cu plastic.

8.jpg 6.jpg

9.jpg


Întindem cerculţele în interiorul unei pungi de plastic, iar pe urmă le aşeyăm pe bulb, una câte una.( adică interiorul de 1,5 cm).

10.jpg Picture_035.jpg

La fel vom face si cu a doua petală pe care o întindem tot la fel ca şi pe prima şi o aplicam peste bulb dar de data asta din celaltă parte. Ca şi cum ar înbrăţişa prima petală aplicată.

13.jpg


atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#3 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 22 March 2010 - 08:38 AM

După ce am realizat aplicarea primelor două petale care vor forma bobocul din interior, întindem şi restul cerculeţelor şi le aplicăm pe bulb. Aplicarea petalelor începe de la mijlocul ultimei petale aplicate. Iar cealaltă va fi aplicată tot de la mijlocul petalei de dinainte. Cu o apăsare a degetului mai fermă dar nu puternică, petalele se vor lipi una peste alta.

16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg

Acuma trebuie să plec, dar peste maxim 30-35 de minute voi continua. Sper să vă placă.


atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#4 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 22 March 2010 - 12:25 PM

Aranjăm puţin petalele şi mai întindem nişte cerculeţe, pe care le aplicăm în continuare.
20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg

......şi tot adăugăm.... până e gata trandafirul aşa cum îl vrem. smile.gif
25.jpg



atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#5 tynad

tynad

    Captain Cook

  • Membri
  • 220 posturi

Postat 22 March 2010 - 12:33 PM


Multumim mult pentru initiativa dar as avea o intrebare esentiala smile.gif cum faci pasta de ciocolata?

#6 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 22 March 2010 - 12:37 PM

Apoi....... tongue.gif aranjam petalele să aibă un aspect mai creţ tongue.gif

26.jpg

şi când consideram noi că e gata o punem pe stand by..... adică la aşteptare.biggrin.gif

28.jpg

Acuma ne ocupăm un pic de potirul trandafirului. Întindem aluatul şi decupăm cu forma de stea.

29.jpg 30.jpg

îl aplicăm pe trandafir....
31.jpg 32.jpg
atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#7 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 22 March 2010 - 12:46 PM

Acuma o să ne ocupăm şi de nişte frunze........... icon_rolleyes.gif
34.jpg
Eu ridurile frunzelor le dau cu o formă pe care o am. Se pune pudra de cacao ca să nu se lipească si se presează pe ea, frunza biggrin.gif.Tot în acest timp aplicăm dacă dorim şi sârmulite. Aplicarea sârmuliţelor: capătul de la sârmuliţă se îmbracă in pastă de cioco şi se aşează pe frunză. În momentul presării pentru riduri aceasta se va lipi.
35.jpg 36.jpg

Frunzele se leagă împreună. biggrin.gif
37.jpg

atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#8 cellyagl

cellyagl

    Bucataras

  • Membri
  • 68 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Galati

Postat 22 March 2010 - 12:56 PM

astept cu interes !!!! smile.gif

iti multumesc pentru ca ti-ai facut timp sa fotografiezi/postezi . floare.gif

#9 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 22 March 2010 - 12:56 PM

După ce am legat frunzele împreună le lăsăm la odihnă circa 15 minute ca să putem să lucrăm lejer cu ele. Timp în care bem o cafea......biggrin.gif.

Luăm trandafirul şi frunzele le aşez frumos roată după trandafir.

38.jpg

....... ÅŸi le aranjez.....tongue.gif
39.jpg


şi gata..... trandafirul nostru este gata şi poate să fie pus la uscat, pentru că după atâta pipăit, ciocolata sa cam încălzit..... biggrin.gif

40.jpg 41.jpg 42.jpg

Eu le aşez în cofrag de ouă. Se uscă şi stau foarte bine.

Sper că va placut. Si celor care tot căutau tutorial de realizare sper să vă fie de folos.

Până data aviatoare vă pup... biggrin.gif şi o floare.gif pentru fiecare.
atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#10 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 22 March 2010 - 01:00 PM

QUOTE(cellyagl @ Mar 22 2010, 12:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
astept cu interes !!!! smile.gif

iti multumesc pentru ca ti-ai facut timp sa fotografiezi/postezi . floare.gif




Cu mare mare plăcere. Am terminat..... biggrin.gif pe deseară cred că am să fac niste dovlecei, sau poate pepeni micuţi de cioco. Şi când vor fi gata am să postez şi alea. Iar când am să fac pastă de zahăr am să realizez flori şi diferite decoraţiuni şi din acel material.

Eu sper să va fie de folos şi sper ca sa inţelegeţi ce zic eu pe acolo. biggrin.gif
atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#11 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 22 March 2010 - 01:05 PM

QUOTE(tynad @ Mar 22 2010, 12:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumim mult pentru initiativa dar as avea o intrebare esentiala smile.gif cum faci pasta de ciocolata?



Cu mare placere. Atât ingredientele cât şi metoda de realizare am postat aici:
http://www.culinar.r...20/#entry856371
atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#12 tynad

tynad

    Captain Cook

  • Membri
  • 220 posturi

Postat 22 March 2010 - 02:00 PM

QUOTE(Phalaeonopsis @ Mar 22 2010, 01:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cu mare placere. Atât ingredientele cât şi metoda de realizare am postat aici:
http://www.culinar.r...20/#entry856371


Multumeeeeesc floare.gif si astept cu nerabdare alte minunatii de ale tale tongue.gif

#13 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 22 March 2010 - 02:24 PM

Să folosiţi manuşi din plastic dinalea albe, ca să nu vă rămână urme de amprentă pe petale, iar daca nu aveţi atunci pudraţi bine degetele cu cacao.
biggrin.gif
atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#14 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 23 March 2010 - 11:39 PM

Mno buna fetelor. cum sunteti..... sper ca bine. Am revenit cu un alt tutorial.....biggrin.gif. Este vorba despre pantof de dama tongue.gif, din pasta de ciocolata si pasta de zahar, tot pudrat cu cacao pentru a da o impresie de catifea:D. Sper sa va placa.

Picture_196.jpg
Asa ca sa incepem.
atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#15 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 23 March 2010 - 11:45 PM

O sa aveti nevoie de pasta de ciocolata si pasta de zahar alb. Pe langa astea mai aveti nevoie si de sabloane pentru a putea decupa partile pantofului (papucului) si de decupatoare pentru ornament. whatever.

Picture_215.jpg

Cu aceste unelte lucrez eu. Picture_193.jpg Picture_194.jpg Picture_195.jpg

A si va mai trebuie si un flacon pe care il taiem sa facem suport pentru talpa papucului.biggrin.gif
Picture_131.jpg
atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#16 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 23 March 2010 - 11:50 PM

Pregatim pasta de ciocolata si o intindem, dar sa nu fie mai subtire de jumate de cm.
Picture_119.jpg Picture_116.jpg

Dupa ce am asezat sablonul pe pasta intinsa o decupam.Daca nu aveti taietor dinacesta cu rotite a fi bun si un cutit tongue.gif.
Picture_120.jpg Picture_121.jpg


Iar acuma urmeaza sa ne ocupam de acel flacon..... biggrin.gif
atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#17 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 23 March 2010 - 11:56 PM

Luam un flacon de oricare si il taiem in urmatorul fel...biggrin.gif :Picture_132.jpg Picture_133.jpg Picture_134.jpg

Il in fasuram in hartie si il formam pana arat asa: Picture_145.jpg .

Acest suport va trebui sa tina talpa papucului in timpul prelucrarii dar si uscarii acestuia, dar ii va da si forma dorita.


Acuma vom modela tocul. Pe bune ca e tocul. cool.gif
Picture_135.jpg
atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#18 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 24 March 2010 - 12:07 AM

Intre timp intindem pasta de zahar si decupam interiorul papucului , acea limba ce vine lipita pe talpa in interior.

Picture_142.jpg Picture_144.jpg

Din mateiarul ce a picat intindem o banda lata al carui margine il indreptam cu cutitul cu roti.

Picture_147.jpg Picture_149.jpg


Dupa ce atasam tocul, aceasta banda o invartim roata pe el, si il punemla uscat. O sa vedeti voi dece. tongue.gif

Picture_150.jpg Picture_152.jpg


atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#19 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 24 March 2010 - 12:14 AM

Acuma vom lua o pensula cu parul moale si un paharel de apa.
Picture_154.jpg

Umezim liba taiata din pasta de zahar si aplica peste talpa de ciocolata.
Picture_155.jpg Picture_156.jpg


Acuma dupa ce am ajuns in acest stadiu putei sa mergeti sa beti o cafea pana se mai usca un pic.biggrin.gif

Dupa ce reveniti Intindeti inca o foaie de ciocolata si vom decupa partea din fata a papucului, la fel vom proceda si cu foaia din pasta de zahar.

Picture_159.jpg Picture_160.jpg

A, am uitat sa va zic ca o sa ne trebuiasca si niste vata. tongue.gif Pe care il asezam in partea din fata a talpei.

Picture_161.jpg


atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#20 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 24 March 2010 - 12:22 AM

Suprapunem cele doua perti din fata, adica cel alb si cel maro si le aplicam pe papuc. ninja.gif
Cu mult mult calm frocket.gif si prin apasare usoara pe margini, lipim cele doua bucati blob1.gif

Picture_164.jpg Picture_166.jpg


Iar acuma dupa ce am tot ajusat sa fie bine, vom pudra cu putina cacao tot papucul. Si va arata asa:
Picture_167.jpg Picture_168.jpg


Bun.biggrin.gif
Acuma putem sa ne ocupam si de ornarea acestuia.


atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi