Sari la conținut

Poză

Oale, cratiti si alte tingiri !


285 răspunsuri la acest topic

#1 Dana_P

Dana_P

    Big Chef

  • Membri
  • 864 posturi
  • Location:Canada

Postat 30 October 2004 - 12:59 AM

M-ar interesa parerea voastra despre recipientele (sau cum sa le zic ?) in care gatiti. Am cumparat ani de-a randul vase cu teflon, si mai ieftine, si mai scumpe, toate sfarsesc prin a lipi. E drept ca folosesc foarte putina grasime, intotdeauna 2-3 linguri de ulei de masline, dar parca nu e normal. De curand am cumparat o oala mai larga (hibrid intre oala si cratita) ordinara, emailata, asa cum aveam la Bucuresti. Ei bine, si asta lipeste. As vrea sa cumpar acum cratita din inox sau aluminiu, si nu mai stiu ce sa aleg. Ceva sfaturi, pareri ???

#2 Sasha

Sasha

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi
  • Location:U.S.A.

Postat 30 October 2004 - 04:05 AM

Pai si io patesc acelasi lucru laughing4.gif ...cand sint noi, toate bune si frumoase, dar dupa o vreme incep sa lipeasca si ma nervozez tare si le arunc, dupa care cumpar altele si tot asa. Cert este ca ma tin cam 2 ani.
Inca nu m-am suparat asa de tare angryfire.gif ca sa dau o data 600-800 $ pe setu' de oale, dar intr-o zi am s-o fac. In timp o sa ajung sa cheltui mult mai mult daca o s-o tin tot asa.
Banuiesc ca cele foarte scumpe au viata mai lunga fiind mult mai calitative, altfel n-or fi ei nebuni sa ceara atitia bani pe ele. Zic si io!!! dontknow.gif
Eu sint foarte multumita de oalele si cratitele cu teflon. Deci le prefer celor de inox, chiar daca astea de inox au viata mai lunga. Nu de alta, dar in astea de teflon, nu se lipeste mancarea si pe de alta parte sint mult mai usor de curatat. Urasc cand mi se pateaza o oala si trebuie sa stau sa frec pina imi ies icon_eek.gif din orbite.

#3 mimsi

mimsi

    Bucataras

  • Membri
  • 177 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 30 October 2004 - 07:24 AM

Eu sun fan "oale de inox cu fundul gros" - dupa cum vedeti fac si versuri. De prajit nu prajesc in ele, asa ca nu prea a avut ce sa se lipeasca de fundul lor. A, ba da, niste fasole uscata careia i se exaporase apa. Dar nu a fost o tragedie, s-a curatat ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Oalele mele preferate sunt destul de grele, la unele peretii sunt dubli, iar fundul oalei are min 1 cm. Cu vasele de teflon ma impac bine (am si pentru fripuri, prajit, mamaliga...) parerea mea este ca indiferent cat de bun ar fi teflonul la un moment dat acesta imbatraneste si atunci face ca friptura fara grasime sa se lipeasca de el. O rezolvare in cazul asta ar fi sa treceti respectivul vas o perioada de timp la capitolul "prajit cu ulei". Uleiul impregneaza teflonul si dupa aia isi "revin". (cel mai tare imi place faza cu mamaliga - ca aceasta iese "cu capac" daca inainte sa fac mamaliga in vasul respectiv am prajit ceva)

#4 Dayana

Dayana

    Big Chef

  • Membri
  • 677 posturi
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Medicina, Asistenta sociala, Antidiscriminare, Drepturile omului

Postat 30 October 2004 - 01:09 PM

Eu folosesc numai oale din teflon triplu statificat de la Berndes si Tefal pe care le-am cumparat din strainatate.E adevarat ca sunt foarte scumpe(am dat cam 100$ pe una)dar niciodata nu mi s-a lipit nimic,nici chiar fasolea daca ramane fara apa nu se lipeste ci face doar o pojghita.In oalele de la Berndes se poate praji fara pic de ulei.Foarte multumita sunt si de cucta din inox masiv de la Tefal care are program de legume,de carne si de fierbere in aburi,ideal pt. broccoli si fasole verde.Am vazut in strainatate ca au aparut instumente noi pt.gatit dintr-un fel de silicon(forme de budinci am vazut eu)dar nu mi-am cumparat.A folosit cineva asa ceva?

#5 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 30 October 2004 - 02:58 PM

Eu le am pe toate, mari mici ºi mijlocii, cumpãrate la începutul cãsniciei din inox cu fundul dublu ºi cum zicea mimsi chiar dacã se arde ceva se curãþã uºor.
Dar acum m-am îndrãgostit la nebunie de cele din fontã cu strat antiaderent, nu existã nimic care sã le egaleze, musai sã fie ºi in Canada, mon cher le are ºi le foloseºte de câþiva ani buni ºi el. În pozele pe care le-am pus e mereu prezentã tigaia pe care o folosesc cel mai des.

Diana, despre formel din silicon s-a mai vorbit încearcã sã faci o cãutare.

#6 trampert ana maria 14794

trampert ana maria 14794

    Bucataras

  • Membri
  • 104 posturi
  • Location:germania
  • Interests:tot ce se mananca

Postat 30 October 2004 - 03:36 PM

M-ar interesa parerea voastra despre recipientele (sau cum sa le zic ?) in care gatiti. Am cumparat ani de-a randul vase cu teflon, si mai ieftine, si mai scumpe, toate sfarsesc prin a lipi. E drept ca folosesc foarte putina grasime, intotdeauna 2-3 linguri de ulei de masline, dar parca nu e normal. De curand am cumparat o oala mai larga (hibrid intre oala si cratita) ordinara, emailata, asa cum aveam la Bucuresti. Ei bine, si asta lipeste. As vrea sa cumpar acum cratita din inox sau aluminiu, si nu mai stiu ce sa aleg. Ceva sfaturi, pareri ???





teflonu e periculos, otravitor daca il supra incalzesti si sare de pe oala , atunci nu o mai poti folosi .
io le am de la fissler dar fara teflon ca am avut o super tigaie si s-a facut praf , de la facut clatite cu sotul.


icon_redface.gif ana
cel mai apropit refugiu se gaseste in inima noastra, cel mai teribil naufragiu, tot acolo....

#7 trampert ana maria 14794

trampert ana maria 14794

    Bucataras

  • Membri
  • 104 posturi
  • Location:germania
  • Interests:tot ce se mananca

Postat 30 October 2004 - 03:40 PM

Eu folosesc numai oale din teflon triplu statificat de la Berndes si Tefal pe care le-am cumparat din strainatate.E adevarat ca sunt foarte scumpe(am dat cam 100$ pe una)dar niciodata nu mi s-a lipit nimic,nici chiar fasolea daca ramane fara apa nu se lipeste ci face doar o pojghita.In oalele de la Berndes se poate praji fara pic de ulei.Foarte multumita sunt si de cucta din inox masiv de la Tefal care are program de legume,de carne si de fierbere in aburi,ideal pt. broccoli si fasole verde.Am vazut in strainatate ca au aparut instumente noi pt.gatit dintr-un fel de silicon(forme de budinci am vazut eu)dar nu mi-am cumparat.A folosit cineva asa ceva?



io le am dar se lipesc daca nu le ungi nu cum zic ei ca nu , au aparut acum si la aldi cu 15 eurici setu .

singurul avantaj e ca le poti pune in masina de spalat vase .


ana
cel mai apropit refugiu se gaseste in inima noastra, cel mai teribil naufragiu, tot acolo....

#8 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 07 November 2004 - 06:49 AM

Va recomand cu caldura cratitele "Le Creuset" . Sunt din cast iron (cred ca fonta), nu lipesc si sunt foarte bune pt gatitul in cuptor. Sunt mai scumpe, dar sunt garantate pe viata. Am si eu doua si sunt incantata. In ele faci si mamaliga, sarmale, tocanita, iahnie de fasole...si toate ies la gust "ca la mama acasa".

Va prezint cratitele mele dragi:
Asta este cea mare (cam de vreo 6 L) user posted image

Si una mai mica (cred ca are 3 L): user posted image
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#9 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 07 November 2004 - 11:04 AM

Dacã sunt din fontã sunt ca ale mele. Dar vãd cã pe dinafarã sunt smãlþuite. Înãuntru cum sunt?

#10 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 07 November 2004 - 01:16 PM

Fissler e foarte bun,de Berndes sînt foarte încîntata de foarte multi ani.

Tefal,nu e marca rea..dar nici cine stie ce..merge,dar s-ar putea compara cu altceva, No Name,mai ieftin(gen ,ALDI,WAL MART....)

Vorbeam de calitatea teflonulu tigailor/oale..

Eu folosesc mult inox,fund dublu ..oale grele..nu am probleme cu lipitul.
La prajit,e adevarat,daca esti putin neatent ..se poate întîmpla sa scada lichidul si sa se pîrleasca..dar se curata relativ usor.Ex .: putin detergent de vase+ apa calduta,lasati 5 minute si se curata.Din masina de spalat vase ies foarte curate,lucesc..si fara urme de stropi de apa.

Daca doriti sa fierbeti lapte(de ex. pentru budinca) într-o oala de inox,clatiti oala cu apa rece înainte de a pune laptele la fiert-la mine functioneaza.

La teflon,folosesc într-adevar,de fiecare data putin ulei..si nu am probleme culipitul..deloc.Puteti praji si fara ulei fara a se lipi(e adevarat ca aveti nevoie de o tigaie buna)..dar ..În tigaile în careprajiti fara ulei,dupa ce sînteti gata,curatati tigaia si o ungeti cu un strop de ulei..si o lasati asa pîna la urmatoarea folosire.

Oale/vase care sînt emailate( se distrug mai repede,prin lovituri,sau amestecînd cu lopeti/linguri de metal-fac dungi gri ,urîte ) înauntru se curata bine ,tot ca cele de inox,sau în masina de spalat vase.

..tavi,forme de portelan/ceramica/Jena(pt cuptor)..la fel ca cele de inox..
Maya's World .

#11 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 07 November 2004 - 04:53 PM

Na cã m-am dus sã le trag în pozã, nume nu au pentru cã sunt 3 cumpãrate de la târg ºi una fãcutã în fabrica unei prietene, eu am cumpãrat-o de la ea înainte sã i se punã numele.
Dar sunt la fel cu cele pe care le-am vãzut în magazin Teflon, Ballarini etc. ºi care costã de 3 ori mai mult.
Mânerul se poate scoate deci merg atât pe gaz cât ºi în cuptor, nu se lipeºte absolut nimic ºi nu pun nici un strop de ulei.
De fapt dacã vã uitaþi la toate pozele pe care le-am pus le veþi vedea la lucru.
Pe cele de inox cu fund dublu le folosesc mai puþin acum.

Imagini atașate

  • 73553.jpg


#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 07 November 2004 - 04:55 PM

alt unghi

Imagini atașate

  • 73554.jpg


#13 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 07 November 2004 - 04:58 PM

Dacã sunt din fontã sunt ca ale mele. Dar vãd cã pe dinafarã sunt smãlþuite. Înãuntru cum sunt?




Adriana, oalele astea sunt foarte grele, dar in interior acoperite de un strat alb de email, care le protejaza de a absorbi mirosuri sau gusturi(chiar daca faci in ea peste sau tochitura din organe, dupa ce o speli, poti sa faci in ea orez cu lapte, fara a se simti vreun miros, ceva) si care dupa folosire(dupa ce le lasi umpic la muiat cu apa calduta si sampon de vase) se curata foarte usor. Eu o am pe cea mare cred ca de vreo 4 ani si tot ca noua arata. icon_smile.gif

PS. Uite aici, la o reteta pe care am postat-o nu de mult si am pus poze, poti vedea si inauntru cum arata Iin cea de-a treia poza se vede mai bine) APASA AICI
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#14 Claudia

Claudia

    Captain Cook

  • Membri
  • 442 posturi
  • Location:Cluj acuma in Toronto

Postat 26 November 2004 - 04:49 PM

Eu am oale Zepter. Sunt foarte multumita de ele, se curata foarte usor, se poate "fierbe" fara apa, se prajeste fara ulei, merg si la gatitul traditional, se poate gati mai multe feluri odata (caci se pot suprapune mai multe oale) etc. O investitie buna, zic eu...singurul dezavantaj...sunt destul de grele (au fundul gros cam de 1 cm din sfintu' stie ce metale, cert este ca tine mincarea calda mult timp) Noroc ca se spala perfect, asa cum zicea Maya, in masina de vase doar le frec cu o perie de vase inainte de a le pune inauntru
Iti ia ceva timp pina te obisnuiesti sa le folosesti asa cum scrie la carte...da merita efortu'
Claudia :wave:
We cannot direct the wind, but we can adjust the sails!

#15 angelique

angelique

    fata de treaba

  • Membri
  • 1317 posturi
  • Location:milano

Postat 07 December 2004 - 08:52 AM

eu folosesc tigai in titan,sant bune deoarece hiar si dupa 2ani fac ochiurile fara ulei si nu se lipesc,ca sa nu mai vorbesc de altele,carne si verdeturi se coc fara probleme si fara sa se lipeasca si mai ales fara grasime,
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image

#16 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 07 December 2004 - 10:00 AM

Eu am o cratita care arata de zici ca a trecut prin toate razboaiele...dar nu ma deslipesc de ea si nu e de fonta, inox sau teflon ...e de ALUMINIU.
Si face de toate.
Dar am camara plina de cele din portelan cu capac de sticla....minunate la cuptor si nu numai.

Prefer sa nu dau bani gramada pe ceva care o sa se strice repede...eu gatesc in fiecare zi si nu-mi permit sa cumpar seturi de oale la fiecare luna...asa ca ieftin... daca se strica la gunoi cu ele si cumparam altele.

Dar cum spune Adriana...le-as prefera pe cele de fonta si ceramica.

#17 ANCUTA

ANCUTA

    Master of disaster

  • Membri
  • 2915 posturi
  • Location:Arena

Postat 07 December 2004 - 01:05 PM

Cum azi noapte m-am zvircolit in pat, visind numai tigai, oale, fonte,forme,smalturi, ...
azi de dimineata am mers la cumparaturi, cica,si am iesit cu un set de oale Jena. Ce sa-i faci, fonta nu aveau si nici chef sa ies in oras nu am avut.
Se pune ?
ANCUTA

#18 Dana_P

Dana_P

    Big Chef

  • Membri
  • 864 posturi
  • Location:Canada

Postat 07 December 2004 - 03:13 PM

Cred ca stii ca nu trebuie sa le pui pe foc direct ! La cuptor sunt minunate (iar daca musafirilor nu le place continutul, macar o sa admire vasul !!! icon_lol.gif )

Am vazut zilele trecute niste forme de silicon (pentru bucatarie, nu pentru ce ganditi voi ! icon_lol.gif ) si cred ca o sa iau una, s-o incerc.

#19 ANCUTA

ANCUTA

    Master of disaster

  • Membri
  • 2915 posturi
  • Location:Arena

Postat 07 December 2004 - 09:57 PM

"cred ca stii ca nu trebuie sa le pui pe foc direct "
de ce nu ? e metoda sigura sa scap de ele si motiv intemeiat sa imi cumpar altele noi laugh.gif laugh.gif

da, am aflat dupa ce mi-au puscat citeva, cind din neatentie am pornit plita, care fiind de sticla nu se vede lumina (la mine ) si le-am asezat deasupra cu blindete.normal cu friptura in vas icon_blackeye.gif

Sa ne zici si noua ce ti-ai luat pina la urma dupa multe deliberari.
ANCUTA

#20 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 08 December 2004 - 01:24 AM

Dupa cum spuneam..eu sînt convinsa de Berndes.Astea sînt o parte din oalele mele.mai am si otigaie mare,tot de la Berndes,dar nu din asta groasa de fonta,ci doar cu teflon.

Imagini atașate

  • 78741.jpg

Maya's World .



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi