Sari la conținut

Poză

tava pt savarine


26 răspunsuri la acest topic

#1 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 31 January 2005 - 01:23 PM

Buna fetelor am si eu o rugaminte la voi.Daca are careva o poza cu tava pt savarine sa o posteze sa vad si eu despre ce e vorba sau sa mi-o descrie careva.O fii oare la fel cu tava pt mufins sau e una si aceeasi sau se pot face si in aceasta tava icon_rolleyes.gif
Va multumesc anticipat

#2 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 31 January 2005 - 08:20 PM

Otti,din pacate nu stiu de aceasta tava dar sper sa primim un raspuns mai facut curoiasa.
Ai tu o reteta buna si simpla pt. savarine?
Vrei sa o ne-o impartasesti si noua?
O seara placuta si pe curind!
Afrodite


http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#3 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 31 January 2005 - 11:39 PM

Am gasit o reteta data de MC si poate apare ea cu raspunsul la intrebarea mea sper.Aici gasesti reteta
http://wwculinare,Du.../retete-572.htm

#4 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 February 2005 - 01:11 AM

Reteta de savarine,postata de Mirela(MC)

LINKUL CORECT AICI

#5 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 February 2005 - 01:26 AM

Astea sînt formele cu care fac eu savarine(am 6 bucati)..exista si tavi,arata ca tavile de donuts,doar ca gaurile/adînciturile din tava,au forma asta ca si formele mele..si nu de donuts..

cam asa arata savarinele,la forma:

Imagini atașate

  • 87636.jpg


#6 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 01 February 2005 - 02:37 AM

Maya ...oare astea (2) pe care le am eu sa fie tot tavi de savarine?

#7 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 01 February 2005 - 07:37 AM

Sorry dragile mele, eu nu am trecut cam de mult pe aceste meleaguri icon_redface.gif
Da, reteta e buna, am facut si eu savarine dupa ea, e drept, mai demult, dar acum ca tot ati deschis voi subiectul mi-a venit si mie pofta si cred ca le voi face curand. Este cred cea mai simpla praji, dupa mine. N-are cum sa nu-ti iasa... Atat forma Mayei cat si a lu mamy Celeste sunt bune. Ele pun dulceata in gaura si le garniseste cu frisca pe deasupra. Eu am forme fara gaura laugh.gif Dinastea: si trebuie sa le tai un capac ca sa le umplu, dupa ce le-am insiropat. Trebuie sa iasa ceva de genul asta: Am luat poza asta de pe internet, dar nu prea seamana cu ceea ce am facut eu, in sensul ca asta parca e ca o coaja, nu pare a fi din aluat de savarina, care e pufos si absoarbe in prostie la lichid ca un burete. Cel mai bine ar fi ca sa o faca una din noi si sa puna poze cu ea aici.

Am gasit si un articol despre savarina daca va intereseaza, cica vine din tara lui franzeluta laugh.gif Cititi aici- este in engleza
Va pup, MC smile.gif
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#8 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 01 February 2005 - 09:25 AM

Fetelor ,multumesc mult.
Savarinele arata bine si o sa fac si eu cit de curind.Forme nu am dar o sa-mi cumpar tavi cum are Mama Celeste.
Mie m-i se par practice.
Am o intrebare.
Poza cu savarina pusa de MC este cu aluat oparit si stiu ca este buna.
Acum intrebarea.
Crede-ti ca a-s putea pune aluatul oparit in aceste forme pt. a capata savarina cu aluat oparit o forma frumoasa?
Pe mine m-a tenteaza mai mult acest gen de savarine,deoarece se pot si cu umplutura picanta face.
O zi buna si pe curind!
Afrodite


http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#9 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 01 February 2005 - 09:41 AM

Eu am alta intrebare.

Formele mele sint non-stick...ce fac le mai ung cu unt si le mai pudrez cu faina? Si dupa ce coc savarinele...ce fac? Le intorc cu fundul in sus ca sa le umplu?

Dati-mi si mi un sfat cum sa fac. Tavile nu le-am folosit inca...asa ca ar fi o ocazie sa le folosesc pt Savarine.

Merci mult
Vi

#10 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 01 February 2005 - 11:53 AM

Va multumesc mult pt raspunsuri .Asa forme nu am deci trebuie sa fac o vizita pe la magazine icon_lol.gif

#11 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 01 February 2005 - 04:51 PM

Ia...stati umpic. Cred ca nimeni nu s-a apucat de savarina... Uite adevarata reteta de SAVARINA copiii mei, copiata in dimineata asta dintr-o carte mai veche de bucate a lui Nicolae Olexiuc. Asta cred ca este ceea ce stim noi toti ca se papa la cofetariile din Romania. Mamy Celeste, nu te supara, dar cred ca numai sub manutele tale ar putea iesi o demonstratie de efect la capitolul asta tongue.gif

SAVARINA
Aluatul: 350 g faina, 175 g unt, 15 g zahar, 12 g drojdie, 4 oua, 50 g lapte, sare, unt pt forma, pesmet
Siropul: 200 g zahar, 200 g apa
Garnitura: 250 frisca batuta, fructe confiate, rom dupa gust, marmelada de caise

Aluatul de savarina este asemanator cu cel de cozonac si se preparta in felul urmator: se cerne faina intr-un castron si se face in ea o gropita in care se pune drojdia dizolvata in lapte cald. Se amesteca cu putina faina, formand o plamadeala care se lasa sa creasca la cald circa un sfert de ora. Se adauga apoi in gropita ouale, restul de lapte, zaharul, sarea si se amesteca cu faina. La urma se pune untul topit, rece nu cald. Se amesteca compozitia cu o lingura sau cu o lopatica de lemn si se lasa sa creasca la cald.
Se ia o forma speciala de savarina, se unge cu unt, se presara cu faina sau cu pesmet si se umple pe jumatate cu aluatul de mai sus. Se lasa sa creasca. Cand s-a ridicat pana la gura formei, se da la cuptor, unde se lasa circa o jumatate de ora. Savarina coapta se lasa sa se raceasca in forma. Intre timp se pregateste siropul care se toarna peste savarina dupa ce s-a taiat pojghita intarita de deasupra si s-a racit, se rastoarna savarina pe farfurie, se stropeste cu rom, se unge cu marmelada, iar golul din mijlocul coroanei se umple cu frisca. Se garniseste cu fructe confiate si se sprituieste cu multa frisca. Savarinele mai pot fi coapte si in forme mici de tarte.
P.S. Reteta asta merita sa fie trecuta si in retetarul culinarului. O voi trimite si va aparea si acolo.
Va pup, Mirela icon_smile.gif
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#12 Austiaca2

Austiaca2

    Master of disaster

  • Banned
  • 2217 posturi

Postat 01 February 2005 - 06:15 PM

CODE
Am luat poza asta de pe internet, dar nu prea seamana cu ceea ce am facut eu, in sensul ca asta parca e ca o coaja, nu pare a fi din aluat de savarina, care e pufos si absoarbe in prostie la lichid ca un burete. Cel mai bine ar fi ca sa o faca una din noi si sa puna poze cu ea aici.


Hmmm.... as putea sa jur ca asta-i un Choux a la Creme umplut cu frisca ( sau probabil crema Chantilly). Sint facute din aluatul acela oparit care se foloseste si pentru eclere.

#13 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 01 February 2005 - 07:58 PM

MC

O fac maine sa vad cum iese si pun si poze.

O pun la dulciurile mele sau vreti sa deschid alt subiect?

#14 NINA

NINA

    Captain Cook

  • Membri
  • 225 posturi
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 01 February 2005 - 08:24 PM

Daca ai deschide un alt subiect am gasi-o mai repede icon_redface.gif
Sper sa nu te superi pe mine.... floare.gif

#15 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 01 February 2005 - 08:59 PM

Celeste,
formele pe care le ai tu sint de mini-bundt cakes, dar le poti folosi foarte bine si la Savarine. Doar ca-ti vor iesi niste savarine "durdulii" laugh.gif
Nihil Sine Deo
user posted image

#16 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 01 February 2005 - 10:02 PM

MC

O fac maine sa vad cum iese si pun si poze.

O pun la dulciurile mele sau vreti sa deschid alt subiect?




E mai bine sa deschizi un nou subiect la "retete in imagini", sper sa nu fie la "traume" icon_lol.gif icon_lol.gif
...Si...punem link-ul si aicea dupa aceea. smile.gif
Parerea mea: mami, ai grija si pune putina coca sa nu iasa prea mult pe dinafara si sa nu se lipeasca intre ele cand cresc.
Iti tin pumnii si ce mai ma pregatesc sa o fac si eu in viitorul foarte apropiat. M-ar interesa si o reteta de savarina din Sanda Marin sau Silvia Jurcovan, sa comparam...eu nu le am aici...
Va pup, MC smile.gif
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#17 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 02 February 2005 - 12:42 AM

Mirela ....eu o am pe Sanda Marin aici cu mine insa acum stau in dilema pe care s-o fac.
Dati si voi cu parerea ca sa nu ma intind.

Gata voi decideti pe care s-o fac si ma execut.

Monika...am stiut ca alea nu sint forme de savarina dar daca pot sa impusc si capra vecinului de ce nu?icon_smile.gif)))

#18 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 02 February 2005 - 12:57 AM

Maya ...oare astea (2) pe care le am eu sa fie tot tavi de savarine?



Mami..în fond si la urma ,urmei..poti folosi tava,la ce doresc muschii tai..fie ca vrei savarine...pîna la Muffins..ai dreptul sa umplii gaurile tavii tale,cu ce aluat poftesti pupic.gif icon_smile.gif

#19 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 02 February 2005 - 02:43 AM

Draga mea Maya
Eu de aia am intrebat...de cind le-am luat m-am tot gandit la ce sa le folosesc in afara de mini-bundt... vorba lui Monika.
Iar savarine n-am facut pana acum asa ca vream sa stiu sa ma incumetez sau nu sa le folosesc pe astea care le am?

Mirela uite aici cele 2 retete ale Sandei Marin

Savarina cu pesmet

5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de pesmet
1 lingura rasa de faina
unt pt uns forma

Pt sirop:

1 pahar cu apa
150 gr de zahar
2 linguri de rom
frisca
marmelada de caise

Se freaca galbenusurile cu zahar si vanilie pana se albesc si cresc ca o crema. Se adauga pesmetul fin cernut, faina si la urma albusurile facute spuma. Se unge forma de savarina cu unt, se presara cu faina, se toarna compozitia si se coace la foc potrivit. Se face un sirop potrivit de legat dintr-un pahar de apa cu 150 gr de zahar la care se aduga rom, dupa ce siropul s-a mai racit. Cand savarina este coapta se scoate din forma se stropeste cu siropul, repetand acesta operatie de 2-3 ori, pana ce savarina este bine imbibata. Se mai da citeva minute la cuptor. Dupa ce s-a racit, se intinde de-asupra un strat subtire de marmelada de caise, iar golul din mijloc se umple cu frisca batuta.
Savarina se poate coace in forme mici dupa numarul persoanelor.

Savarina din aluat dospit

250 gr faina
7 gr drojdie
1 dl lapte (cat inseamna un dl?)
3 oua
75 gr unt topit
1 lingura de zahar
un praf de sare
unt pt uns forma

Pt sirop:

1 pahar cu apa
130 gr de zahar
2 linguri de rom
frisca
1 lingura de marmelada de caise

Se cerne faina intr-un castron mai mare.
Se face groapa la mijloc in care se pune drojdia topita in 1/2 dl lapte abia cald si un praf de sare. Se adauga oule batute cu restul de lapte, untul si zaharul. Se framanta totul bine de tot si pe urma se lasa la dospit intr-un loc caldut ferit de curenti (30 de minute).
Dupa care se aseaza in formele unse. Se lasa iarasi la dospit dupa care se coc la foc potrivit 30-45 min.
Se insiropeaza si se serveste ca si savarina cu pesmet.


Voi care ati mai mancat savarine ...care au fost mai bune alea cu pesmet sau alea dospite?

#20 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 02 February 2005 - 02:54 AM

Alea dospiteeee...si sub minutele tale maestre, o sa iasa "a-ntaia" thumbsup.gif .Eu de-abia astept sa iesi cu savarina la interval icon_bounce.gif
Te pup, MC smile.gif
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi