No SSO cookie

Calamari Pane (cu bere neagra)

Postat de

(5/ 2)
Calamari Pane (cu bere neagra)

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    •500 gr inele de calamari
    •2 oua
    •250 ml bere NEAGRA
    •faina
    •sare
    •piper
    •ulei pentru prajit
  • Mod de preparare

    Se bat bine cele doua oua, se pune berea, se adauga faina si se mixeaza pana se formeaza un aluat un pic mai gros ca cel de clatite. Daca ati pus prea multa faina, aluatul se poate subtia cu bere (asta daca nu ati baut-o intre timp) sau cu apa (minerala de preferat).
    Berea neagra le da o aroma foarte buna, si ii pastreaza suculenti inauntru. Credeti-ma, combinatia (desi pare un pic dubioasa) este minunata! Daca sunteti reticenti, puteti inlocui berea cu apa minerala.

    Dupa ce aluatul este gata, incingeti bine uleiul in tigaie (trebuie sa fie suficient de mult, pentru ca trebuie sa se prajeasca in baie de ulei). Calamarii se tavalesc prin aluat, si se pun la prajit. Se prajesc 3-5 min pe o parte, apoi se intorc si de mai tin 2-3 min si pe cealalta parte, pana devin aurii.

    Atentie sa nu ii prajiti prea tare, ca se vor usca si nu vor mai fi suculenti.

    Ca si garnitura, am pregatit cartofi asezonati cu ceapa taiata solzisori.

    Sa aveti pofta si sa fiti sanatosi!

  • Mod de servire

    Puteti servi calamarii pane si ca aperitive.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1864 :: 19.67MB