No SSO cookie

Dulceata de mere cu scortisoara

Postat de

(5/ 3)
  • Complexitate Medie

    • Ingrediente

      1800 gr mere gata curatate,
      300 ml apa,
      800 gr zahar,
      1 lgta scortisoara macinata,
      3 aspirine.
    • Mod de preparare

      Merele curatate de coaja si miez le-am taiat felii foarte, foarte subtiri. Am pus merele in oala cu cele 300 ml apa. Dupa ce au fiert 5 minute le-am amestecat rotind oala ca la sarmale si am pus capacul. Le-am amestecat cu lingura de lemn si le-am pus din nou capacul. Dupa alte 15 minute am amestecat iar; am pus zaharul si am amestecat bine. Dupa 5 minute de fiert am adaugat scortisoara si sm fiert inca 5 minute cu scortisoara. Am adaugat aspirinele pisate, am mai lasat pe foc cam 5 minute si am stins focul. Mi-au iesit cam 2,2 l de dulceata adica 5 borcanele.
    • Mod de servire

      Puteti sa il serviti ca atare la paine sau biscuiti, ori sa il folositi la creme si prajituri.
      Alte retete recomandate:
     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    • mancare-bebe

      Daca torni dulceata/gemul fierbinte direct in borcanele fierbinti tocmai scoase din cuptor de la sterilizat,pui capacul si pozitionezi borcanele cu capacul in jos acoperindu-le pana la racire completa, nu mai ai nevoie de aspirina, eu am aplicat aceasta metoda la toate gemurile si s-au pastrat perfect.E bine de stiut mai ales daca vrem sa administram gem/dulceata copiilor, studiile au aratat ca aspirina nu e recomandata copiilor sub 12, poate cauza sindromul Reye, o boala rara dar posibil mortal

      2011-10-29 la 09:46
    • aalliinnaaaaa

      Foarte buna dulceata, imi vine sa o pap toata si sa nu o mai pun in camara. Multumesc.

      2011-09-23 la 17:32
    Adaugă reţetă

    Alte reţete cu ingredientele

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.1885 :: 19.67MB