Aperitive cu peste

Grep umplut cu ton
Aperitive cu peste

Grep umplut cu ton

Se folosesc grepuri galbene, sa nu fie dulci , se taie in doua si se scoate miezul cu grija ca sa ramana jumatate de coaja...

Grep umplut cu ton
Scrumbii marinate
Aperitive cu peste

Scrumbii marinate

Pentru marinata se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin 24 de ore in apa, ca sa se desareze, schimband apa odata sau de...

Scrumbii marinate
Marinata de hamsii
Aperitive cu peste

Marinata de hamsii

Se eviscereaza hamsiile, dupa care se clatesc intr-o solutie otet cu apa (50ml otet, 50ml apa), ceapa se taie julien. Se...

Marinata de hamsii
Icre
Aperitive cu peste

Icre

Intr-un bol preferabil de plastic se pun icrele si felia de paine inmuiata in lapte sau apa minerala si apoi scursa. Se...

Icre
Icre de post
Aperitive cu peste

Icre de post

Sucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija pana ce grisul se umfla....

Icre de post
Aperitiv crocant cu ton
Aperitive cu peste

Aperitiv crocant cu ton

Se scurge bine tonul de apa, se taie castravetii murati marunt (si se storc in pumn). Se amesteca toate ingredientele intr-un...

Aperitiv crocant cu ton
Peste in aluat
Aperitive cu peste

Peste in aluat

Se poate pregati din salau, nisetru, morun, somn. Se curata pestele de pielita si de oase. Se taie in bucatele mici cam de...

Peste in aluat
Bulete din cod file
Aperitive cu peste

Bulete din cod file

1. Codul se condimenteaza cu sare si piper si se pune in stimer(se fierbe in abur) pana cand este deajuns de patruns(aprox....

Bulete din cod file
Sardine marinate
Aperitive cu peste

Sardine marinate

Se caleste in unt ceapa si usturoiul pana ce devin aurii. Se adauga lamaile taiate felii, condimentele si verdeturile,...

Sardine marinate
Calcan gratinat
Aperitive cu peste

Calcan gratinat

Se fierb scoicile timp de 7-8 minute, amestecand continuu. Se scot din cochilii dupa ce se racesc. Se pune intr-o tava...

Calcan gratinat
Macrou boulonnaise
Aperitive cu peste

Macrou boulonnaise

Se spala fileurile de macrou si se inabuse in vin 5 minute. Se taie prazul in bucati si se caleste in unt 30 minute, dupa...

Macrou boulonnaise
Pastrav cu piper verde si lamaie
Aperitive cu peste

Pastrav cu piper verde si lamaie

Se striveste piperul verde. Se topesc 50 gr. unt in tava ce trebuie introdusa la cuptor, se pune otet, piperul verde pisat,...

Pastrav cu piper verde si lamaie
Icre de stiuca
Aperitive cu peste

Icre de stiuca

Icrele de stiuca fiind mai mari, se pot pregati si fara gris. Se pun intr-un castron adanc, se stoarce deasupra lor zeama de...

Icre de stiuca
Ton cu maioneza
Aperitive cu peste

Ton cu maioneza

Se face o maioneza mai consistenta de aceea se adauga cartoful fiert. Se poate pune la inceput un galbenus, cartoful fiert si...

Ton cu maioneza
Caracatita cu otet
Aperitive cu peste

Caracatita cu otet

Se foloseste caracatita congelata. Se spala bine caracatita si se pune in oala cu apa cit sa o acopere. Se adauga otetul, se...

Caracatita cu otet
Ton cu ciuperci si masline (Fransk tonfiskterrin)
Aperitive cu peste

Ton cu ciuperci si masline (Fransk tonfiskterrin)

1. Se amesteca ouale cu smintina. Se adauga piinea rupta in bucatele si se lasa 10 minute. 2. Se scurge apa de la peste....

Ton cu ciuperci si masline (Fransk tonfiskterrin)
Roll-Mops
Aperitive cu peste

Roll-Mops

Scrumbiile se curata, se taie capul si se desfac in doua in lungime, scotind oasele. Se pun in lapte ca sa se desareze si se...

Roll-Mops
Sufleu de salau
Aperitive cu peste

Sufleu de salau

Se fac 4-5 clatite de dimensiunile unui vas Jena. Se tapeteaza cu unt. Se pune la baza o clatita, apoi fileul fiert, iar...

Sufleu de salau
Pasta de peste
Aperitive cu peste

Pasta de peste

Se scurge din conserva uleiul, iar pestele se amesteca bine cu toate ingredientele de mai sus, pana rezulta o pasta.

Pasta de peste
Pasta de peste afumat
Aperitive cu peste

Pasta de peste afumat

Ingredientele se amesteca bine cu mixerul de taiat.

Pasta de peste afumat
Ton cu piure
Aperitive cu peste

Ton cu piure

Se paseaza cartofii. Se topeste untul si se amesteca bine cu malai, dupa care se adauga supa de pui si laptele. Se fierbe...

Ton cu piure
Rosii umplute cu peste
Aperitive cu peste

Rosii umplute cu peste

Rosiile se spala, se golesc de seminte si se lasa la scurt. Intr-un castron se freaca pestele fiert cu miezul de la rosii,...

Rosii umplute cu peste
Crema de heringi
Aperitive cu peste

Crema de heringi

Heringii se curata de piele si oase, se trec prin masina de tocat impreuna cu sardelele, se adauga mustarul, zeama de lamiie,...

Crema de heringi
Budinca de peste
Aperitive cu peste

Budinca de peste

Se curata pestele, se goleste si se spala, apoi se scot oasele si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu...

Budinca de peste
Avocado cu creveti
Aperitive cu peste

Avocado cu creveti

Se taie fiecare avocado in doua pe lungime, se scoate fructul si cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul. Crevetii...

Avocado cu creveti
Piine mozaic
Aperitive cu peste

Piine mozaic

Se dau prin masina de tocat sardelele, 50g de sunca si o bucata de miez de franzeluta de marimea unui ou muiat in lapte. Se...

Piine mozaic
Salata de peste afumat cu cartofi
Aperitive cu peste

Salata de peste afumat cu cartofi

Maioneza se amesteca, dupa gust, cu sarea, piperul, patrunjelul si castravetii taiati si scursi de zeama, se adauga ceapa...

Salata de peste afumat cu cartofi
Salata de ton cu ceapa
Aperitive cu peste

Salata de ton cu ceapa

Tonul se scoate din conserva si se pune intr-un vas. Porumbul se scurge de zeama lasata in conserva si se pune peste ton....

Salata de ton cu ceapa
Carpaccio de saumon
Aperitive cu peste

Carpaccio de saumon

Se detaseaza fileurile. Se trage delicat pielea dinspre coada spre cap (pentru marirea aderentei, se moaie degetele in...

Carpaccio de saumon
Salata cu brinza si peste
Aperitive cu peste

Salata cu brinza si peste

Se desareaza cca 1 ora in apa hamsiii, apoi se curata. Se taie salatele, ridichile, rosiile, patrunjelul. Se amesteca pestele...

Salata cu brinza si peste
Icre negre frantuzesti
Aperitive cu peste

Icre negre frantuzesti

Se curata fructul de avocado de coaja, ca si cartoful. Se sectioneaza fructul pe lung, pe jumate si se elimina samburele din...

Icre negre frantuzesti
Salata de icre negre
Aperitive cu peste

Salata de icre negre

Icrele negre proaspete sau tescuite se piseaza si se amesteca cu o felie de franzela inmuiata in lapte si bine stoarsa. Se...

Salata de icre negre
Salata de icre cu ceapa si usturoi
Aperitive cu peste

Salata de icre cu ceapa si usturoi

Se strivesc cu furculita icrele impreuna cu zeama de lamiie si piperul, se adauga sare, ulei cite putin, iar la sfirsit ceapa...

Salata de icre cu ceapa si usturoi
Salata de icre de crap
Aperitive cu peste

Salata de icre de crap

Icrele se spala, se scurg de apa si se curata de pielite. Se sareaza si se pun intr-o farfurie de tabla la foc, pe o cratita...

Salata de icre de crap
Salata de ton cu fasole
Aperitive cu peste

Salata de ton cu fasole

Fasolea se spala cu apa calduta, se scurge si se amesteca cu tonul scurs de ulei. Se adauga ceapa tocata marunt, maioneza de...

Salata de ton cu fasole
Pasta de peste
Aperitive cu peste

Pasta de peste

Pestele se scurge de ulei, se paseaza, se freaca cu margarina pina se omogenizeaza (se poate da cu mixerul), se adauga zeama...

Pasta de peste
Ton cu porumb
Aperitive cu peste

Ton cu porumb

Se amesteca tonul din conserva cu porumbul intr-un vas de sticla (pentru aspect), se adauga zeama de lamiie pentru a da un...

Ton cu porumb
Scrumbie tocata
Aperitive cu peste

Scrumbie tocata

Scrumbia sarata se spala, se curata de piele si de oase si se lasa sa stea in lapte rece sau apa 3 ore, sa se desareze. Se...

Scrumbie tocata
Choux-uri umplute
Aperitive cu peste

Choux-uri umplute

Se fierbe in clocot apa impreuna cu sarea si untul. Cind clocoteste, se adauga faina toata deodata, amestecind continuu cu o...

Choux-uri umplute
Aperitiv cu hering afumat si scrumbie
Aperitive cu peste

Aperitiv cu hering afumat si scrumbie

Se fierbe oul, se curata si se taie in jumatati pe lung. Se prajesc doua felii de franzela pe plita si se pun pe platou,...

Aperitiv cu hering afumat si scrumbie
Stiuca umpluta
Aperitive cu peste

Stiuca umpluta

Se curata pestele, se spala foarte bine si se zvinta. Se fierb ouale foarte tare, se curata si se taie marunt. Se combina...

Stiuca umpluta
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Ciorba de cartofi noi cu hrean
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi noi cu hrean

Am pornit initial de la ideea de ciorba saseasca si am ajuns la ce se vede. Adica acest preparat face parte din ciclul ,,...

Ciorba de cartofi noi cu hrean
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola